نویسنده |
پیغام |
saeeed60h
کاربر حرفه ای
|
حمید نوشته است: saeeed60h نوشته است: ممنون از تو ضیح شما .در مورد دریافت امواج فرستنده اف ام باید اینو هم قبول کرد که اگر این نظریه درست باشه باید داخل شهر خیلی قویتر عمل کنه.همین الان من داخل خونه میلگردهای قسمتی ازسقف رو با خازن 40 نمیزنم .با این خازن رزونانس مدار من حدود 90 مگ هست .و اینکه این خازن رو از مدار خارج میکنم و همون مدار و سیمها بجای خازن اگه محاسبه کنیم حدود 5تا 8 پیکو میشه .و فرکانس رزونانس میره بالای 170 مگ .تو این حالت با قدرت زیادی اون اهنا رو میزنه. این مورد رو تو جای دیگه هم تست کردم. اگر منظور شما از محیط شهری فضای داخل منزل باشه خیر اصلا اینطور نیست! چرا فکر میکنین باید قویتر باشه؟ مگه شما اگر یک فلزیاب رو در محیط داخل بالانس کنین به بردش اضافه میشه؟! این مدار هم تقریبا مشابه فلزیاب هست و تنظیمات حساسیت و قرارگیری در آستانه رو داره. لذا وقتی دستگاه رو در جایی که امواج مزاحم زیاد هستن یا موج رادیویی تقریبا از هر جهت به سمت دستگاه میاد به نوعی بالانس کنین دیگه اثر فلزات مورد نظر رو خیلی ضعیف تر آشکار میکنه! فکر میکنم خیلی مساله مشخصی هست چون همه این دستگاهها فلز رو بر اساس تفاوتی که در محیط ایجاد میکنه سنس میکنن و هر چه محیط پاک تر باشه سنس بهتر و قویتر خواهد بود. اما از نظر قدرت امواج FM اتفاقا وقتی شما در محیط باز هستین حتی اگر از شهر چند کیلومتر فاصله داشته باشین باز هم ایستگاههایی هستن که بصورت قوی دریافت میشن. بعضی از اونها حتی نسبت به محیط منزل هم قویتر دریافت میشن چون این نوع امواج رادیویی پس از عبور از سقف و دیوارهای منزل دچار تضعیف محسوسی میشن. ظاهرا شما تصور میکنین این مدار با هر فرکانسی فلز خاصی رو میزنه! اصلا چنین چیزی امکان نداره. مساله ای که فرمودین از یک طرف مربوط به رفتار فرکانسهای بالاتر و پایین تر هست و قاعدتا فرکانس بالاتر میتونه برای فلزی مثل آهن که رسانایی کمی داره انعکاس بسیار بیشتر نسبت به فرکانس پایین داشته باشه. همینطور عرض کردم شما دقیقا نمیدونین چه فرکانس رادیویی در حال دریافت هست! بخصوص که چنین سیستم رادیویی ساده ای اصلا نمیتونه فقط اون فرکانس رزونانسی که شما حساب میکنین رو دریافت کنه و خواه ناخواه همیشه هارمونیکهایی از فرکانسهای دیگر هم دریافت میشه! اگر به توصیه من عمل میکردین و حداقل خروجی ترانزیستور 4 رو با یک پیزو گوش میدادین شاید خیلی چیزها مشخص میشد. منظورم از محیط شهری داخل حیاط و کو چه و ....بود .در مورد فرکانسهایی که فلز باهاش سنس میشه و متفاوت هست دوستانی هستن تو همین سایت که به نتیجه قطعی رسیدن و تو تستهاشون مشخص شده که مثلا مس رو با نقره تو یه فرکانس نمیزنه.حالا نمیدونم چرا نمیان و نتایج رو کامل نمیگن. در مورد گوش دادن به صدا هم نحوه اتصال رو به پایه ترانزیستور بگید من انجام میدم و نتیجه رو میگم خدمت دوستان.ایا از خازن استفاده بشه در مسیر هدفون؟
|
شنبه 28 اسفند1395 - 5:16pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
zakari نوشته است: سلام خدمت مهندس حمید ودیگر اساتید
ممنون ا زمهندس حمید عزیز متاسفانه یکی ا زمشکلاتی که در حین کاوش با فرانکو من با اون مواجه شدم احتمالا دوستان دیگه هم این مشکل را دارندکاهش تدریجی ولتاژ خروجی دستگاه است و خارج شدن دستگاه از حالت استانه است در پی سی بی مختلف و با قطعات متفاوت ای مشکل را داریم ممنون میشم در این زمینه راهنمایی نمایید البته مسله ثبات تغذیه مدار بررسی گردیده است البته خدمتتون عرض کنم این کاهش تدریجی در محیط بیرون میباشد در حالیکه در فضای بسته ا زثبات ولتاژ خروجی برخوردار است خواهش میکنم. این مشکل در بسیاری از دستگاههای انالوگ وجود داره و تنها علتش میتونه کیفیت قطعات و ساخت دستگاه باشه! فرمودین این مشکل فقط در محیط بیرون هست ولی بنظر من در محیط داخل هم میتونه باشه و این بستگی به سطح امواج هم داره! در واقع در محیط بیرون وقتی دستگاه روی حساسیت بیشتری قرار بگیره این مساله خودش رو بیشتر نشون میده. ضمن اینکه تغییرات دمای هوای محیط بیرون بمراتب بیشتر از محیط منزل هست که تقریبا دمای ثابتی داره. پس در این مورد هم بحث خطا و پایداری حرارتی قطعات پیش میاد. مهمترین قطعات در این مورد خازنها هستن که تا حد ممکن باید از نوع MKT باشن البته اگر عملکردشون در اون نقطه از مدار حالت فرکانس بالا نداشته باشه چون ام کا تی در فرکانسهای مگاهرتزی جواب خوبی نمیده! مقاومتها رو هم در حد 1 درصد بذارین بنظر من کفایت میکنه. ولومها هم باید از نوع مرغوبی باشن وگرنه هم تکان خوردنشون باعث تغییر ولتاژ میشه و هم اینکه ولوم نسبت به مقاومت معمولی خطای حرارتی خیلی بیشتری داره! بهتره دستگاه رو هم طوری بسازین که جریان باد به درونش راه نداشته باشه چون معمولا برخورد گاه و بیگاه جریان هوا روی این مدارات سبب تغییر بالانس میشه.
|
شنبه 28 اسفند1395 - 5:16pm |
|
|
saeeed60h
کاربر حرفه ای
|
هدفون رو به امیتر ترانزیستور 5 وصل کردم.دستگاه دائما صدای خش خش اف ام رو داره .وقتی جایی که سقف رو میزنه سنس میکنم صدا خش خش بلندتر میشه. دوستانی که فلز دفن شده دارن اینکارو بکنن و نتیجه رو بگن لطفا.
آخرین بار توسط saeeed60h در شنبه 28 اسفند1395 - 5:37pm ویرایش شده است، در کل 1 بار ویرایش شده است.
|
شنبه 28 اسفند1395 - 5:31pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
saeeed60h نوشته است: منظورم از محیط شهری داخل حیاط و کو چه و ....بود .در مورد فرکانسهایی که فلز باهاش سنس میشه و متفاوت هست دوستانی هستن تو همین سایت که به نتیجه قطعی رسیدن و تو تستهاشون مشخص شده که مثلا مس رو با نقره تو یه فرکانس نمیزنه.حالا نمیدونم چرا نمیان و نتایج رو کامل نمیگن. در مورد گوش دادن به صدا هم نحوه اتصال رو به پایه ترانزیستور بگید من انجام میدم و نتیجه رو میگم خدمت دوستان.ایا از خازن استفاده بشه در مسیر هدفون؟ اگر با فرستنده گیرنده هایی نظیر واکی تاکی یا بیسیم کار کرده باشین متوجه عملکرد بسیار بهتر اونها در فضای کاملا باز نسبت به کوچه و خیابان میشین! کوچه و خیابان نسبت به منزل فقط سقف نداره ولی چون امواج برخلاف ماهواره از سمت اسمان ارسال نمیشن اتفاقا بیشترین تاثیر رو همین در و دیوارها روی امواج میذارن که هر کدومشون هم نوعی مصالح فلزی دارن و در عین حال نویز وسائل برقی رو هم نمیشه از یاد برد همونطور که روی رادیوی معمولی هم تاثیر میذاره. اینکه میفرمایین فرکانس سنس نقره با مس تفاوت داشته باشه مساله جالبی هست که البته از نظر من نمیتونه واقعیت داشته باشه! حداقل دوستان فعال در تاپیک تا الان به چنین نتیجه ای نرسیدن. اما این مساله امکانپذیر هست نه از نظر تفاوت در جنس فلز بلکه بلحاظ تفاوت در ابعاد و شکل فلز! هر وقت شما دقیقا دو فلز رو با یک ابعاد و ضخامت و شکل قرارگیری در زمین و فقط با تفاوت در جنس اونها تست کردین میشه چنین نتیجه ای گرفت. وگرنه در بحث امواج رادیویی با توجه به ارتباط طول موج و ابعاد فلز بعنوان آنتن ؛ این مساله غیر ممکن نیست ولی ربطی به جنس فلز نداره! در مورد جنس فلز و قدرت جذب امواج مطلب همون هست که عرض کردم. بسادگی میتونین یک سیم پیزو رو به زمین مدار و سیم دیگر رو به کلکتور ترانزیستور 4 متصل کنین و به صداش گوش بدین! فکر میکنم پیزو بعنوان یک بلندگوی امپدانس بالا بخودی خود روی عملکرد مدار اثر زیادی نداشته باشه و لذا میشه حتی در حین کاوش هم این کار رو انجام داد و اونوقت متوجه میشین داستان از چه قراره! البته امیدوارم فرکانس صوتی در حد مطلوبی وجود داشته باشه که شنیده بشه وگرنه تست با این روش مشکل تر میشه.
|
شنبه 28 اسفند1395 - 5:32pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
saeeed60h نوشته است: هدفون رو به امیتر ترانزیستور 5 وصل کردم.دستگاه دائما صدای خش خش اف ام رو داره .وقتی جایی که سقف رو میزنه سنس میکنم صدا خش خش بلندتر میشه. خب این هم تست خوبی بوده ولی فکر نمیکنم از امیتر ترانزیستور 5 بشه چیزی بیش از همون خش خش متوجه شد که البته خروجی مدار هم اون رو بصورت سنس نشون میده. ولی جالب بود خودتون فرمودین خش خش شبیه رادیو FM بوده! حالا همزمان سیم پیچ رو کمی باز و بسته کنین ببینید ایستگاه رادیویی دریافت میشه یا خیر؟!
|
شنبه 28 اسفند1395 - 5:35pm |
|
|
saeeed60h
کاربر حرفه ای
|
حمید نوشته است: saeeed60h نوشته است: هدفون رو به امیتر ترانزیستور 5 وصل کردم.دستگاه دائما صدای خش خش اف ام رو داره .وقتی جایی که سقف رو میزنه سنس میکنم صدا خش خش بلندتر میشه. خب این هم تست خوبی بوده ولی فکر نمیکنم از امیتر ترانزیستور 5 بشه چیزی بیش از همون خش خش متوجه شد که البته خروجی مدار هم اون رو بصورت سنس نشون میده. ولی جالب بود خودتون فرمودین خش خش شبیه رادیو FM بوده! حالا همزمان سیم پیچ رو کمی باز و بسته کنین ببینید ایستگاه رادیویی دریافت میشه یا خیر؟! درمورد اینکه این مدار یک گیرنده تو محدوده اف ام هست که شکی نیست.رو مدار تریمر دارم و چرخوندم هیچ ایستگاهی دریافت نشد . حالا دوستان دیگه هم تست کنن
|
شنبه 28 اسفند1395 - 5:43pm |
|
|
erfan
کاربر حرفه ای
|
از تلاش همه دوستان برای بررسی این مدار ممنونم.من جز چند مرتبه تجربه عملی با این مدار ،هیچ درک و فهم علمی نسبت به عملکرد این مدار ندارم.توضیحات حمید عزیز تا حد زیادی برام قابل فهم بود ولی مفاهیمی متل مگاهرتز و سینوس و..... برام قابل فهم نیست.وقتی نظر وتوضیحات حمید عزیز رو خوندم دیدم در بسیاری موارد با تجربه های عملی خودم با این ردیاب همخونی داره،من که بیشتر معتقد به وابستگی عملکرد این مدار به میدان مغناطیس زمین بودم با توضیحات حمید از مواضعم کوتاه اومدم و به نظرات حمید متمایل شدم ولی موضوعی هست که توضیحات حمید رو برای توضیحش کافی نمیدونم. تجربه ای رو که باهاش روبرو بودم عرض میکنم اگر حمید عزیز با نظریه خودت توضیحی براش داری خواهش میکنم بفرما تا ابهام من برطرف بشه. حدود 50 متر دورتر از مکانی که نقره رو کاوش کردیم و خارج کردیم قبرستان جدید روستا قرار داره.حوالی انقلاب زن مسلمانی رو با تمام زیورالات طلای خودش که مقدار کمی هم نبوده دفن میکنن،قبرش بین 1 تا 1.5 متر هست.از دفنش حدود 40 سالی میگزره و در اینکه این متوفی رو با زیورالات طلاش دفن کردن شکی نیست.من خودم جون ادمی نیستم که با حرف و حدیت اقدامی کنم و حتما میبایست دلیل کافی و موتقی برای پزیرفتن مطلبی وجود داشته باشه تا بپزیرمش با توجه به مستندات قطعی این موضوع رو پزیرفتم.این قبر مسلما مکان تست خوبی بشمار میرفت ولی این احتمال وجودداشت که بدلیل فضای خالی قبور مسلمانان و وجود کفن طلا به خاک تماسی نداشته باشه و میدانی یا ایجاد نشه یا بسیار ضعیف ایجاد بشه. ردیاب فرانکو رو اونجا هم برای تست بردیم ،بعد از یه فاتحه برای متوفی و تسلیت به بازماندگانش که جز گروه حاضر بودن ردیاب رو فعال کردم.هر چی دور متوفی گشتین و بالا پایین کردیم چیزی نگرفت. با توجه به نظریه حمید عزیز و با توجه به نزدیکی 50 متری مکان با مکانی که نقره گرفتیم میبایست امواج رادیویی که اون نقره رو تحت تاتیر قرار داده،اون طلاهای متوفی رو هم تحت تاتیر میزاشت.اما چرا اینچنین نشد?????!!!!!!!
|
شنبه 28 اسفند1395 - 5:48pm |
|
|
zakari
کاربر حرفه ای
|
سلام خدمت دوستان عزیز
به نظر من این دستگاه موج مستقیم رادیویی را سنس نمیکنه بلکه تغییرات حاصله برروی موج بر اثر برخورد با فلز یا هاله سبب سنس میشه
|
شنبه 28 اسفند1395 - 5:54pm |
|
|
zakari
کاربر حرفه ای
|
وسنس فلزات با ارش رابطه مستقیمی با مقدار خازن سی9 و ولتاژ خروجی یا تفویت ترانزیستور های طبقاتی داره
|
شنبه 28 اسفند1395 - 5:59pm |
|
|
zakari
کاربر حرفه ای
|
دوستان سوالی که برام پیش اومده
وقتی تو مدار ترانزیستور بی سی 109 با HFE500میذارم ولتاژ خروجی برابر 5.5
|
شنبه 28 اسفند1395 - 6:18pm |
|