انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 25 آبان1403 - 7:38am

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 251 , 252 , 253 , 254 , 255 , 256 , 257 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

پوریا نوشته است:
ممنون مهندس در تست های بعدی از امیتر خروجی میگیرم و همچنین تنظیمات قسمت fft رو هم اعمال میکنم.البته با توجه به چیزی که امروز دیدم فکر میکنم سیگنال متعارفی روی موج 8 مگ مدوله نمیشه.زمانی که فرکانس روی 5.25 بود روی حالت fft خود فرکانس 5.25 به عنوان موج اصلی و در اولین ردیف از سمت چپ صفحه نمایش داده میشد.به نظرم فرکانس اثر طبیعی رو باید قبل از میکس کردن شناسایی کنیم.

خواهش میکنم.
بد نیست هم کلکتور و هم امیتر ترانزیستور 4 رو مدنظر داشته باشین. ما اینجا دو منبع سیگنال داریم که یکی 8 مگاهرتز اسیلاتور مدار هست و دیگری سیگنالی که از آنتن وارد میشه. بلحاظ اینکه اینها با هم میکس یا مخلوط میشن در واقع اثرشون جمع میشه! پس همیشه شما فرکانس 8 مگاهرتز رو توام با فرکانس امواج تقویت شده ورودی از آنتن در خروجی ترانزیستور 4 خواهید داشت. در واقع چون ولتاژ DC حاصل از یکسوسازی فرکانس 8 مگاهرتز سطح ثابتی رو جهت ایجاد ولتاژ ترشهولد و تنظیم آستانه فراهم میکنه ؛ هر موجی که از آنتن وارد و تقویت بشه باید تا حدی قدرت داشته باشه که وقتی با سیگنال 8 مگاهرتز مخلوط میشه پس از یکسوسازی سطح ولتاژ بالاتری تولید کنه و منجر به سنس بشه. علت اینکه شما با ولتاژ پایین تر در حالت عادی دستگاه حساسیت بیشتری دارین همین هست. چون اگر ولتاژ عادی بالا باشه نیاز به موج ورودی قوی تری هست تا بتونه خودش رو در برابر ولتاژ حاصل از اسیلاتور 8 مگاهرتز نشون بده و سنس اعلام بشه. البته طبیعیه که اگر سنس قوی باشه و در واقع موج آنتن قدرت بالایی داشته باشه دیگه اثر فرکانس 8 مگاهرتز تقریبا خنثی میشه و با اسکوپ ممکنه خیلی ضعیف مشخص بشه. بخصوص که تقویت کننده مدار برای فرکانس های پایین تر از 8 مگاهرتز تا حد قابل ملاحظه ای تقویت بیشتری انجام میده. بهرحال بنظر من هیچ نیازی نیست که فرکانس رو قبل از میکس کردن بررسی کنین. با توجه به عدم تقویت موج در اون بخش و همینطور لحاظ نشدن بازه پاسخ فرکانسی خاص این تقویت کننده قبل از میکس شدن امکان بررسی هم وجود نداره. فقط باید در خروجی ترانزیستور 4 دنبال فرکانس مورد نظر بود و این آخرین نقطه قبل از یکسوسازی هست که دقیقا مشخص میکنه وجود چه فرکانسی منجر به سنس شده.

شنبه 18 فروردین1396 - 2:16am
مدیر کل
مدیر کل

غضنفر نوشته است:
https://m.youtube.com/watch?v=f0X074fSJ5U&itct=CAYQpDAYByITCJfFocKZk9MCFYISfwodr0QE9TIHcmVsYXRlZEjr7PzepJCjnxw%3D&client=mv-google&gl=US&hl=fa
حمید جان اینم ببینید خالی از لطف نیست ...‌‌

این نوعی فلزیاب BFO هست! اینجور فلزیابها بر اساس بر هم خوردن فرکانس یک اسیلاتور کار میکنن و نسبت به فلزیاب های پالسی یا وی ال اف برد بسیار کمتری دارن. انواع مختلفی از این نوع فلزیاب قابل ساخت هست و در مدلهایی میشه براحتی از یک رادیوی MW استفاده کرد. برد کم و سادگی این مدل فلزیاب ها سبب شده فقط جنبه آموزش و سرگرمی داشته باشن و در هیچ فلزیاب شرکتی از این سیستم استفاده نمیشه. در هر صورت به بحث ما هم ارتباطی نداره.

شنبه 18 فروردین1396 - 2:23am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

پوریا نوشته است:
ممنون مهندس در تست های بعدی از امیتر خروجی میگیرم و همچنین تنظیمات قسمت fft رو هم اعمال میکنم.البته با توجه به چیزی که امروز دیدم فکر میکنم سیگنال متعارفی روی موج 8 مگ مدوله نمیشه.زمانی که فرکانس روی 5.25 بود روی حالت fft خود فرکانس 5.25 به عنوان موج اصلی و در اولین ردیف از سمت چپ صفحه نمایش داده میشد.به نظرم فرکانس اثر طبیعی رو باید قبل از میکس کردن شناسایی کنیم.

سلام.ممنون از تستی که انجام دادید.
به نظر من اگه کریستال رو در بیاریم و بعد موج خروجی رو بگیریم بهتره.اینجوری موج حامل نداریم و فقط فرکانس هدف گرفته میشه.

شنبه 19 فروردین1396 - 5:26am
کاربر فعال
کاربر فعال

درود بر دوستان گرامی
از اونجایی که تست آقا پیام نشون میده سیستم حالت compass effect داره نتیجه میشه قدرت میدان مغناطیسی زمین تو کارکرد اون تاثیر داره و از اونجایی که در هنگام شب اثرات میدان مغناطیسی خورشید به حداقل میرسه و این تنها زمینه که میدان مغناطیسی اون روی دستگاه تاثیر داره ثبات سیستم باید بالاتر باشه. در هنگام طلوع خورشید ناگهان اثر میدان مغناطیسی خورشید بیشتر میشه و این باعث ناپایداری سیستم میشه.
از طرف دیگه با توجه به تغییرات فرکانسی که آقا پوریا تو آزمایش دیدن ، نتیجه این میشه سنس اجسام بر اساس میدان الکتریکی ثابت اونها نیست.
دوستمون مهرآفرین پرسیده بودن که آیا میدان مغناطیسی روی امواج رادیویی اثر میذاره؟ باید گفت که ما چهار نیروی بنیادی بین ذرات بنیادی داریم. و طبق اثراتی که این نیروها دارن میدان مغناطیسی نمیتونه مستقیما بر روی امواج الکترومغناطیس رادیویی اثر بذاره. ولی همینطور که دوستان میدونن وقتی امواج رادیویی از داخل محیطهایی با ظریب شکست های مختلف عبور میکنه منحرف میشه و سرعتش هم تغییر میکنه. حالا در فیزیک یک تئوری وجود داره که میگه وجود میدانهای الکتریکی و مغناطیسی باعث تغییر در میزان ضرایب گذر دهی الکتریکی و مغناطیسی اون محیط شده و در نتیجه ضریب شکست محیط رو تغییر میدن و این باعث اثر گذاری این میدان ها بر روی امواج الکترومگنتیک رادیویی میشه. یعنی در کل میشه گفت هر جا میدان مثلا مغناطیسی داشته باشیم باعث انحراف امواج رادیویی و تغییر در طول موج اونها میشه. البته این فقط یک تئوری در فیزیک هستش و من تا حالا نتایج آزمایشگاهیشو ندیدم.
همینطور که قبلا گفتم دما روی فرکانس های epr، nmr و بخصوص nqr اثر گذاره. و همچنین در این سیستمها فرکانس فلزات مغناطیسی مثل آهن کمی بالاتر و یا پایینتره و تو این سیستم تنظیم فرکانس رزونانس برای این فلزات با این مطلب سازگاری داره. ولی همینطور که بحث شده بسیار بسیار بعیده که این سیستم بتونه این سیگنال های ضعیف رو آشکار سازی کنه.
خیلی ممنونم از دوستان که در جهت حل معمای این سیستم فعالیت میکنن تا اشا... بشه یک سیستم قدرتمند رو طراحی کرد. بنده اطلاعات الکترونیکیم به اندازه دوستان نیست ولی تستی که دوستمون آقا سعید فرمودند میتونه خیلی کمک کننده باشه که بتونیم فرکانس اصلی سنس رو پیدا کنیم.
موفق باشید

شنبه 19 فروردین1396 - 12:21pm
مدیر کل
مدیر کل

saeeed60h نوشته است:
سلام.ممنون از تستی که انجام دادید.
به نظر من اگه کریستال رو در بیاریم و بعد موج خروجی رو بگیریم بهتره.اینجوری موج حامل نداریم و فقط فرکانس هدف گرفته میشه.

نکته جالبی فرمودین که البته از نظر عملکرد صحیح دستگاه امکانپذیر نیست! علت نقش ترانزیستور 5 بصورت نوعی بافر ولتاژ DC در این مدار هست! اگر سطح ولتاژ DC در بیس ترانزیستور 5 از حدی کمتر باشه این ترانزیستور روشن نمیشه و ولتاژ خروجی تقریبا صفر خواهد بود. لذا چیزی قابل اندازه گیری نیست مگر اینکه موج ورودی بیش از حد قوی باشه و در این صورت برد دستگاه کمتر میشه. اما وقتی از اسیلاتور 8 مگاهرتز استفاده میشه ولتاژ حاصل از یکسوسازی این موج در حدی هست که بتنهایی بتونه ترانزیستور 5 رو روشن و سطح ولتاژ اولیه رو در خروجی ایجاد کنه. در واقع ترانزیستور 5 در این مدار باید بطور دائمی روشن باشه! وقتی موج سنس هم اضافه میشه ولتاژ DC رو در بیس ترانزیستور 5 افزایش میده و این منجر به هدایت بیشتر بین کلکتور و امیتر این ترانزیستور و در نتیجه افزایش ولتاژ در امیتر اون میشه که این افزایش ولتاژ طبیعتا ملاک سنس خواهد بود. بنابراین با ساختار مدار فعلی وجود اسیلاتور ضرورت داره. اما اگر از بیس ترانزیستور 5 خروجی بگیرین فکر میکنم میشه بدون اسیلاتور هم به نتیجه ای رسید هر چند ثبات دستگاه کمتر میشه.
البته اگر منظور شما صرفا بررسی فرکانس در شرایط سنس قوی باشه بنظر من میشه با برداشتن کریستال این تست رو انجام داد و فرکانس دقیق تر مشخص میشه.

شنبه 19 فروردین1396 - 2:19pm
مدیر کل
مدیر کل

دوستان از جمله آقا پوریا که محل تست مناسب و امکان اندازه گیری فرکانس رو دارن توجه داشته باشن اگر تست اندازه گیری فرکانس سنس هدف در ساعات مختلف مثلا زمان روز و شب برای یک هدف تکرار بشه میتونه تا حد زیادی مشخص کنه که آیا عامل سنس امواج رادیویی موجود هست یا خیر! چون این امواج رادیویی در ساعات مختلف تفاوت دارن و شدت و ضعف طیفهای مختلف اونها تغییر میکنه. پس اگر هدف یک بار با یک فرکانس و در زمان متفاوت با فرکانس دیگری سنس شد و تفاوت مشخصی بین این فرکانسها وجود داشت قطعا ثابت میشه که عامل سنس امواج رادیویی موجود در محیط هست نه موج خاصی که احیانا خود هدف منتشر میکنه.

شنبه 19 فروردین1396 - 2:53pm
کاربر فعال
کاربر فعال

مهندس حمید آیا میتونیم اسیلاتور رو حذف و با شیفت ولتاژ ورودی ترانزیستور 5 ، یعنی اضافه کردن یک ولتاژ dc که مستقیم از باتری میگیریم ، ترانزیستور 5 رو روشن نگه داریم؟ اینطوری میشه فرکانس ورودی رو بهتر فهمید

شنبه 19 فروردین1396 - 3:00pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

سلام.بدون موج 8 مگ هم مدار کار میکنه.حالا نمیدونم تو محاسبات اقا حمید چند ولت حساب کردن واسه روشن کردن ترانزیستور 5.ولی من با خارج کردن یک پیکو ها از مدار 4. (چهار دهم ولت )ولت تو خروجی دارم .یعنی همچنان خروجی دارم و مدار درست عمل میکنه .بعضی از دوستان هم تا یک دهم ولت داشتن رو امیتر بدون کریستال.
واسه گرفتن موج از ترانزیستور 4 نیازی به بعد اون نیست.من همچنین تو حالت خاموش ورودی مدار که سر فیلتر هست و قبل خازن 560 رو هم میخوام اندازه بگیرم.حالا ببینم ابزار رو میشه پیدا کنم یا خیر.اصولا باید این موج با موج در تراتزیستور 4 یکی باشه.

شنبه 19 فروردین1396 - 3:16pm
مدیر کل
مدیر کل

mstar نوشته است:
مهندس حمید آیا میتونیم اسیلاتور رو حذف و با شیفت ولتاژ ورودی ترانزیستور 5 ، یعنی اضافه کردن یک ولتاژ dc که مستقیم از باتری میگیریم ، ترانزیستور 5 رو روشن نگه داریم؟ اینطوری میشه فرکانس ورودی رو بهتر فهمید

این کار شدنی هست ولی اولا زیاد هم ساده نیست چون به یک جمع کننده ولتاژ نیاز داریم که بتونه جمع یک ولتاژ بسیار کم با یک ولتاژ زیاد تر رو بدرستی در خروجی ارائه بده. در ثانی اصلا نیاز به چنین چیزی هم نیست! اگر قرار به تغییر مدار باشه که ترانزیستور 5 باید حذف بشه. من نمیدونم خروجی این مدار قرار بوده به چه چیز دیگری متصل بشه ولی قاعدتا اگر قرار بود از آپ امپ استفاده بشه دیگه نیازی به ترانزیستور 5 نبود! میشد بعد یکسوسازی و فیلتر مستقیما ولتاژ DC رو به ورودی آپ امپ که های امپدانس هم هست متصل کرد. البته رفتار مدار بخصوص از نظر تنظیم استانه عوض میشه و نیاز به تنظیم مداری دقیقتری هست تا درست کار کنه.

شنبه 19 فروردین1396 - 3:38pm
مدیر کل
مدیر کل

saeeed60h نوشته است:
سلام.بدون موج 8 مگ هم مدار کار میکنه.حالا نمیدونم تو محاسبات اقا حمید چند ولت حساب کردن واسه روشن کردن ترانزیستور 5.ولی من با خارج کردن یک پیکو ها از مدار 4. (چهار دهم ولت )ولت تو خروجی دارم .یعنی همچنان خروجی دارم و مدار درست عمل میکنه .بعضی از دوستان هم تا یک دهم ولت داشتن رو امیتر بدون کریستال.
واسه گرفتن موج از ترانزیستور 4 نیازی به بعد اون نیست.من همچنین تو حالت خاموش ورودی مدار که سر فیلتر هست و قبل خازن 560 رو هم میخوام اندازه بگیرم.حالا ببینم ابزار رو میشه پیدا کنم یا خیر.اصولا باید این موج با موج در تراتزیستور 4 یکی باشه.

بله کار میکنه ولی از نظر قدرت و ثبات وضعیت متفاوت میشه! بدون اسیلاتور ولتاژ امیتر ترانزیستور 5 تقریبا صفر هست. اون چند دهم ولت هم احتمالا بخاطر تقویت امواج محیطی بوده که از آنتن دریافت شده. عرض کردم بدون اسیلاتور باید امواج محیط تا حدی قوی باشن که بتونن ترانزیستور 5 رو روشن کنن پس سطح ترشهولد و تنظیم استانه هم عوض میشه و ممکنه تحت شرایط مختلف دستگاه درست کار نکنه. این رو باید در محیط بیرون تست کنین. بهرحال وجود اسیلاتور اگر کمک نمیکرد که طراح وقتش رو صرف طراحی و تستهای متعدد روی این بخش نمیکرد!
قبل ورودی مدار قاعدتا نمیتونین چیزی رو با ابزارهای معمول اندازه بگیرین! چون سیگنال بسیار ضعیفی هست. اما در خروجی ترانزیستور 4 این سیگنال چند هزار برابر از نظر سطح ولتاژ تقویت شده و با هر ابزاری قابل اندازه گیریه. علت دیگه این هست که قبل از تقویت کننده شما امواج مختلفی دارین که قویترینش همون فرکانس رزونانس 100 مگاهرتز هست که اصلا از ترانزیستورها عبور نمیکنه! این رو بارها توضیح دادم. تقویت کننده ترانزیستوری این مدار عمدا یا سهوا رنج خاصی از فرکانسها رو تقویت میکنه و همون طیف فرکانسی سبب اعلام سنس هست نه فرکانسهای بیشماری که در محیط وجود دارن ولی در خروجی مدار تقویت کننده نقشی ندارن. اصولا در این تیپ مدارات وقتی میبینید مدار با چراغ و بوق اعلام سنس میکنه باید بررسی کنین چه سیگنالی سبب واکنش دستگاه شده. وگرنه امواج فرکانسی بسیار زیادی در محیط وجود دارن که هر کدوم توسط مدار گیرنده مخصوص بخودش قابل دریافت و اشکارسازیه.

شنبه 19 فروردین1396 - 3:50pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 251 , 252 , 253 , 254 , 255 , 256 , 257 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 27 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure