نویسنده |
پیغام |
حمید
مدیر کل
|
خیلی ممنون. ایشالا موفق باشین. تا اینجا 2 نفر از دوستانی که مکان مناسب دارن بصورت خصوصی فرمودن که کلا دستگاه هدف رو سنس نمیکنه! مشغول رایزنی هستیم ببینیم میشه این حالت بگیر و نگیر سنس برای افراد مختلف رو حل کرد یا نه!
|
شنبه 2 اردیبهشت1396 - 11:41pm |
|
|
تهم
کاربر حرفه ای
|
سلام استاد حمید عزیز نحوه شیلد نمودن مدار به چه شکلیه؟ نحوه بالانس نمودن دسگاه به چه شکلیه؟
|
یکشنبه 2 اردیبهشت1396 - 1:50am |
|
|
حمید
مدیر کل
|
شیلد کردن که مشخصه. تمام سطح داخلی جعبه رو با فویل آلومینیوم ضخیم یا فیبر مسی پوشش میدین بطوریکه این سطوح به هم اتصال داشته باشن. سپس این شیلد رو با یک تکه سیم ضخیم و کوتاه بصورت محکم به زمین مدار یا منفی باطری وصل میکنین. البته باید دقت کرد سطح شیلد به جایی از مدار اتصالی نکنه و از مدار کمی فاصله داشته باشه. بالانس دستگاههایی که تنظیم ترشهولد و حساسیت جداگانه دارن قلق خاص خودش رو داره! میتونین ابتدا حساسیت رو زیاد بذارین و سپس ترشهولد رو جوری تنظیم کنین که دستگاه در آستانه سنس قرار بگیره. اگر حساسیت زیاد بود و مرتبا سنس بیهوده داشتین باید ولوم حساسیت رو کمتر کنین و دوباره ترشهولد رو تنظیم کنین. در هر صورت ابتدا باید حساسیت رو تنظیم کنین و بعد با تنظیم ترشهولد دستگاه رو در آستانه قرار بدین. روش دیگه این هست که حساسیت رو بیشتر بذارین ولی ترشهولد رو کمتر از حد آستانه در نظر بگیرین تا دستگاه دیرتر واکنش نشون بده! در این حالت نحوه واکنش کمی متفاوت هست و پس از سنس اولیه در صورت نزدیک شدن به هدف چراغهای بیشتری روشن میشه. در هر صورت همونطور که دوستان فرمودن و بنده هم پیش بینی کردم ؛ اگر در مکانی سنس به سمت زمین یا آسمان وجود نداشته باشه و دستگاه در مرز سنس زمین یا آسمان قرار نگیره بعیده هدفی سنس بشه. این مساله مهمی هست.
|
یکشنبه 2 اردیبهشت1396 - 2:24am |
|
|
milad7
کاربر حرفه ای
|
حمید نوشته است: شیلد کردن که مشخصه. تمام سطح داخلی جعبه رو با فویل آلومینیوم ضخیم یا فیبر مسی پوشش میدین بطوریکه این سطوح به هم اتصال داشته باشن. سپس این شیلد رو با یک تکه سیم ضخیم و کوتاه بصورت محکم به زمین مدار یا منفی باطری وصل میکنین. البته باید دقت کرد سطح شیلد به جایی از مدار اتصالی نکنه و از مدار کمی فاصله داشته باشه. بالانس دستگاههایی که تنظیم ترشهولد و حساسیت جداگانه دارن قلق خاص خودش رو داره! میتونین ابتدا حساسیت رو زیاد بذارین و سپس ترشهولد رو جوری تنظیم کنین که دستگاه در آستانه سنس قرار بگیره. اگر حساسیت زیاد بود و مرتبا سنس بیهوده داشتین باید ولوم حساسیت رو کمتر کنین و دوباره ترشهولد رو تنظیم کنین. در هر صورت ابتدا باید حساسیت رو تنظیم کنین و بعد با تنظیم ترشهولد دستگاه رو در آستانه قرار بدین. روش دیگه این هست که حساسیت رو بیشتر بذارین ولی ترشهولد رو کمتر از حد آستانه در نظر بگیرین تا دستگاه دیرتر واکنش نشون بده! در این حالت نحوه واکنش کمی متفاوت هست و پس از سنس اولیه در صورت نزدیک شدن به هدف چراغهای بیشتری روشن میشه. در هر صورت همونطور که دوستان فرمودن و بنده هم پیش بینی کردم ؛ اگر در مکانی سنس به سمت زمین یا آسمان وجود نداشته باشه و دستگاه در مرز سنس زمین یا آسمان قرار نگیره بعیده هدفی سنس بشه. این مساله مهمی هست. سلام و خسته نباشید خدمت مهندس حمید عزیز مهندس جان این قسمت آخرو متوجه نشدم نقل قول: اگر در مکانی سنس به سمت زمین یا آسمان وجود نداشته باشه و دستگاه در مرز سنس زمین یا آسمان قرار نگیره بعیده هدفی سنس بشه. این مساله مهمی هست. آیا منظورتون اینه که جایی مثل کوه بیابون و بدور از امواج مزاحم دستگاه هیچ عکسعلعملی نداره؟ پس اگه اینطور باشه در مناطق شهری و مسکونی فقط داره امواج مزاحمو سنس میکنه ؟
|
یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 8:33am |
|
|
saeeed60h
کاربر حرفه ای
|
حمید نوشته است: خیلی ممنون. ایشالا موفق باشین. تا اینجا 2 نفر از دوستانی که مکان مناسب دارن بصورت خصوصی فرمودن که کلا دستگاه هدف رو سنس نمیکنه! مشغول رایزنی هستیم ببینیم میشه این حالت بگیر و نگیر سنس برای افراد مختلف رو حل کرد یا نه! سلام دوستان. این مدار درسته که خیلی سادست ولی حساسیت ساخت خودشو داره.مخصوصا قطعات استفاده شده در مدار با این وضعیت بازار قطعه ایران معمولا درست نیست.من ترانزیستور با بتای 500 استفاده کردم و ولتاژ خروجی 2 ولت بود.و با ترانزیستور 430 و همون تنظیمات وقتی عوض کردم ولتاژ خروجیم شد 4.ترانزیستورای دوم رو از رو برد در اوردم.
|
یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 8:38am |
|
|
zakari
کاربر حرفه ای
|
سلام خدمت مهندس عزیز ودیگر اساتید
مشکلاتی که من با این دستگاه باهاشون مواجه شدم اولا عدم ثبات دستگاه وولتاژ خروجی اونه و در طول شبانه روز ولتاژ خروجی متغیره و دستگاه ثبات لازم را نداره دوما در مواردی در سنس اسمان یا هدف چراغ ها روشن شده ودیگر خاموش نمیشوند یا به اصطلاح ترانزیستور ها اشباع میشوند از مهندس خواهشمندم در این موارد راهنمایی نمایند دستگاه از لحاظ خود اسیلیشن کالیبره است با تشکر
|
یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 8:49am |
|
|
mstar
کاربر فعال
|
درود به تمامی دوستان بنده نیز این مدار رو جهت تست ساختم. ولی بعد از ساخت کامل بخش نمایشگر رو یعنی از ترانزیستور 5 به بعد رو جدا کردم و مستقیم مولتی متر رو به خروجی ترانزیستور 5 متصل کردم. سلف رو هم بصورت عمودی متصل کردم. تمامی تستها رو هم خوب جواب داد. یک مکانی رو که قبلا هم ردیاب هم نقطه زن زده بودن رو تست کردم و هیچ واکنشی ندیدم یعنی هیچ تغییر ولتاژی در مولتی متر حتی در حد میلی آمپر دیده نشد. البته عمق هدف با ردیاب حدود 3.5 متر بود. نتایج : 1- وقتی سلف رو عمودی نصب کردم حساسیت به قطب ها بسیار بسیار کم بود 2 - احتمالا این سیستم برای سنس اهداف در عمق بالا نیاز به طراحی قدرتمندتری داره 3- بعد از خارج کردن خازن های 1 پیکو ولتاژ نمایش داده شده در مولتی متر بسیار بسیار بیشتر ثبات پیدا کرد و حساسیت سیستم به انواع تست های مطرح شده توسط دوستان بیشتر شد مثلا دست رو از فاصله دورتری سنس میکرد. وقتی این خازن ها متصل بودن ولتاز نمایشی هر 1 ثانیه تقریبا حدود 1 میلی آمپر افت میکرد که بنده دلیلشو نمیدونم شاید مدار بنده مشکل داشته که البته بعید میدونم. موفق باشید
|
یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 10:48am |
|
|
ahamraj
کاربر فعال
|
با سلام خدمت دوستان عزیز از دوستانیکه این مدار ساختند و درست کارمیکنه خواهش میکنم ولتاژ کلکتور و امیتر ترانزیستور ها را در حالتیکه خازنهای کوپلینگ وصل نیست اندازه بگیرند و اعلام کنند شاید اشکال در یکی از بخشهای مداریکه توسط ما ساخته میشه وجود داشته باشه که بدینوسیله حد اقل شرایط dc مدارات دقیقتر قابل بررسی و عیب یابی باشه و هماهنگی در جزعیات ساخت بیشتر و بهتر بشه. با سپاس از همه دوستان
|
یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 11:27am |
|
|
حمید
مدیر کل
|
milad7 نوشته است: سلام و خسته نباشید خدمت مهندس حمید عزیز مهندس جان این قسمت آخرو متوجه نشدم نقل قول: اگر در مکانی سنس به سمت زمین یا آسمان وجود نداشته باشه و دستگاه در مرز سنس زمین یا آسمان قرار نگیره بعیده هدفی سنس بشه. این مساله مهمی هست. آیا منظورتون اینه که جایی مثل کوه بیابون و بدور از امواج مزاحم دستگاه هیچ عکسعلعملی نداره؟ پس اگه اینطور باشه در مناطق شهری و مسکونی فقط داره امواج مزاحمو سنس میکنه ؟ ممنون. بر اساس قویترین نظریه ای که تا به اینجا وجود داره و فکر میکنم نزدیک به قطعی هست ؛ این نوع سیستم بر مبنای وجود امواج رادیویی در محیط و بازنشر اون توسط فلز مدفون کار میکنه. پس اگر در مکانی امواج رادیویی قوی در رنج فرکانس کاری گیرنده این دستگاه وجود نداشته باشه طبیعتا هیچ چیزی هم سنس نمیشه! حالا با توجه به اینکه فلز فقط میتونه سبب بازنشر و تقویت این امواج در محوطه ای اطراف خودش بشه ؛ در حالت عادی باید روی حساسیت زیاد بدون حضور فلز هم سنس امواج رو داشته باشیم تا نشون بده اصلا امواج رادیویی لازم برای کارکرد این دستگاه وجود داره! لذا با توجه به طیفهای مختلف امواج یا باید جهتگیری آنتن به سمت زمین سبب سنس بشه و یا به سمت آسمان و برخی جهات خاص. در مورد مکان نزدیک به کوه بنظر من کمی شرایط مشکل هست چون خود کوه بصورت یک منعکس کننده امواج رادیویی عمل میکنه و ممکنه روی اپراتوری و کسب نتیجه اثر جدی داشته باشه که باید به این مورد دقت کرد. اما در مورد بیابان دیگه بستگی به طیف امواج موجود داره. چون در مناطق بسیار دور از شهر نمیشه توقع وجود موج محلی یا زمینی قوی داشت بنظر من باید در ساعاتی کار بشه که امواج آسمانی خوبی وجود داشته باشن. این شرایط معمولا در هنگام شب وجود داره. در مناطق شهری و خانه هم که بله مشخصه امواج مختلف دریافت و منجر به واکنش دستگاه میشن! سیستم کاری این دستگاه چیزی جز این نیست.
|
یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 2:29pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
zakari نوشته است: سلام خدمت مهندس عزیز ودیگر اساتید
مشکلاتی که من با این دستگاه باهاشون مواجه شدم اولا عدم ثبات دستگاه وولتاژ خروجی اونه و در طول شبانه روز ولتاژ خروجی متغیره و دستگاه ثبات لازم را نداره دوما در مواردی در سنس اسمان یا هدف چراغ ها روشن شده ودیگر خاموش نمیشوند یا به اصطلاح ترانزیستور ها اشباع میشوند از مهندس خواهشمندم در این موارد راهنمایی نمایند دستگاه از لحاظ خود اسیلیشن کالیبره است با تشکر عدم ثبات فقط به کیفیت قطعات و شکل ساخت و نکاتی نظیر شیلد بستگی داره. وگرنه مساله ای ذاتی برای این طرح نیست! البته از طریق طرح بهتر میشه این مسائل رو هم تا حدودی پوشش داد ولی فعلا مهم اینه که اگر مدار فعلی با دقت و بدرستی ساخته بشه و مورد استفاده قرار بگیره باید در خیلی جاها قابل استفاده باشه. تغییر ولتاژ خروجی در جاهای مختلف و در ساعات مختلف کاملا طبیعیه و بدلیل سطح امواج رادیویی موجود در اون شرایط مکان و زمان هست! این به ماهیت کار چنین طرحی ربط داره و اگر اساس کار اون رو قبول کنیم باید چنین مسائلی رو هم بصورت ذاتی بپذیریم. روشن شدن چراغها و روشن موندن اونها پس از سنس عادی نیست و فکر میکنم باید مدارتون ایرادی داشته باشه. بهرحال این هم موردی نیست که خیلی مهم باشه و قابل برطرف شدن هست. مهم اینه که با وجود همه این مسائل آیا میشه از این طرح برای دفینه یابی جواب گرفت و اگر میشه چقدر شانس وجود داره؟!
|
یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 2:37pm |
|
|
|