انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : چهارشنبه 23 آبان1403 - 10:31am

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 265 , 266 , 267 , 268 , 269 , 270 , 271 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

mstar نوشته است:
درود به تمامی دوستان
بنده نیز این مدار رو جهت تست ساختم. ولی بعد از ساخت کامل بخش نمایشگر رو یعنی از ترانزیستور 5 به بعد رو جدا کردم و مستقیم مولتی متر رو به خروجی ترانزیستور 5 متصل کردم. سلف رو هم بصورت عمودی متصل کردم. تمامی تستها رو هم خوب جواب داد. یک مکانی رو که قبلا هم ردیاب هم نقطه زن زده بودن رو تست کردم و هیچ واکنشی ندیدم یعنی هیچ تغییر ولتاژی در مولتی متر حتی در حد میلی آمپر دیده نشد. البته عمق هدف با ردیاب حدود 3.5 متر بود.
نتایج :
1- وقتی سلف رو عمودی نصب کردم حساسیت به قطب ها بسیار بسیار کم بود
2 - احتمالا این سیستم برای سنس اهداف در عمق بالا نیاز به طراحی قدرتمندتری داره
3- بعد از خارج کردن خازن های 1 پیکو ولتاژ نمایش داده شده در مولتی متر بسیار بسیار بیشتر ثبات پیدا کرد و حساسیت سیستم به انواع تست های مطرح شده توسط دوستان بیشتر شد مثلا دست رو از فاصله دورتری سنس میکرد. وقتی این خازن ها متصل بودن ولتاز نمایشی هر 1 ثانیه تقریبا حدود 1 میلی آمپر افت میکرد که بنده دلیلشو نمیدونم شاید مدار بنده مشکل داشته که البته بعید میدونم.
موفق باشید

خسته نباشین.
با توجه به سنس اون نقطه توسط فلزیاب و ردیاب قاعدتا باید این دستگاه هم واکنش نشون میداد! البته شما خودتون از وجود چیزی در اون نقطه مطمئن نیستین و تا حفاری نشه چیزی قطعی نیست. از طرف دیگه واکنش چنین سیستمی به فلزات با رسانایی کم نظیر آهن و حتی مفرغ ضعیف هست درحالیکه ما نمیدونیم فلز احتمالی از چه نوعی بوده. لذا نمیشه مساله رو الزاما به عمق ربط داد.
1- اگر واقعا نصب عمودی سلف مشکل اثر قطبنمایی رو تا حد زیادی حل کرده باشه نکته مثبتی هست که پیش بینی هم کردیم!
2- مدار فعلی از نظر قدرت یا در واقع حساسیت مشکلی نداره و اتفاقا ساختارش طوری هست که تقویت بیش از حد متعارف انجام میده. البته میشه این ساختار رو بصورت اصولی تری اصلاح کرد ولی توجه کنین هدف اصلاح و بهبود هست نه معجزه! وقتی در چنین موردی کلا هدف از فاصله نزدیک هم سنس نمیشه ؛ اگر فرض کنیم بدلیل محدودیت برد بوده ؛ خب مثلا 2 برابر کردن این برد هم مشخص نیست که حتی در فاصله نزدیک منجر به سنس بشه! بخصوص که من امکان علمی و فنی نمیبینم که بیش از 2 برابر نسبت به حدود فعلی بشه برد بیشتری داشت.
3- عرض کردیم دوستان هم تست کردن ؛ اصولا این اسیلاتور چیز الزامی نبوده و بیهوده مدار رو پیچیده تر کرده. ولی چون برخی پارامترها با توجه به وجود اسیلاتور نهایی شدن بهتره مدار به همین صورت استفاده بشه. مشکلی که فرمودین معمولا در اثر کیفیت پایین خازنها بخصوص نشتی اونها ممکنه پیش بیاد.

یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 2:52pm
کاربر فعال
کاربر فعال

مهندس آره همینطور که شما میفرمایید ممکنه ناشی از کیفیت بد خازن ها باشه یا قسمتی دیگر از مداری که من مونتاز کردم .
دوستان دیگه اگه یه تست بگیرن ببینن ولتاژ DC قبل آپ امپ اولی سیستم اونها ثبات داره یانه ممنون میشم

یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 5:55pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

بله دوست عزیز. ولتاژ DC قبل از ورود به بخش دیسپلی کاملا با ثباته. اما اگه گین آیسی روی حساسیت بالا تنظیم شه, اونوقت از پایه 3 آیسی 1 اگه ولتاژ بگیرید میبینید که ولتاژ هر 2 ثانیه 1 میلی ولت افت پیدا میکنه و دوباره افزایش یا کاهش پیدا میکنه. کلا گین روی حداقلی باشه که مدار باید درست کار کنه.

یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 6:16pm
کاربر فعال
کاربر فعال

دوست من پایه 3 آیسی 1 که ورودی قسمت نمایشگره. فکر نکنم آیسی رو ورودی تاثیر داشته باشه :-?
البته مهندس به قول شما احتمالا شاید از کیفیت بد خازن ها باشه. بنده بدلیل بالا بودن خروجی ولتاژ ترانزیستور 5 که حدود 6 ولت بود مجبور شدم بجای خازن های 1 پیکو از دو تکه سیم استفاده کنم و ولتاز رو حدود 3.5 تنظیم کردم. بنابراین اگه خازنی مشکل داشته باشه تو مدار بنده خازن شماره 1 خواهد بود.
بدون کریستال ولتاز خروجی دقیقا صفر بود. وقتی کریستال رو نصب کردم ولی خازن های 1 پیکو متصل نبودن ولتاز پایدار و حدود 2 ولت بود و حتی در حد میلی آمپر هم تغییر نمیکرد و تست ها رو خوب و با قدرت جواب میداد. وقتی از اون 2 تکه سیم یا خازن های یک پیکو استفاده میکردم ولتاژ خیلی ناپایدار بود.
مهندس آیا میشه کریستال متصل باشه ولی خازن های 1 پیکو رو نصب نکنیم و اینطوری ثبات ولتاژ و نتیجه گیری بهتر بشه؟ چون کریستال همینطوری هم از طریق خط تغذیه مدار به کلکتور و بیس ترانزیستورها بصورت خیلی ضعیف متصل هست.
البته از نظر الکترونیک بنده اطلاعاتم در حد دوستان بخصوص مهندس حمید نیست و بهتره در این مورد ایشون و دیگر دوستان کمک کنند

یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 6:24pm
مدیر کل
مدیر کل

پایه 3 آیسی اول همون خروجی تقویت کننده ترانزیستوری هست که برای سنجش ولتاژ استفاده میشه. نوسان در این ولتاژ میتونه حاصل وجود نویزهای خاص در محیط یا حتی کیفیت پایین خازنها تقریبا در همه بخشهای قبلی مدار باشه! ولی اگر در پایه 1 آیسی اول نوسان ولتاژ اضافی وجود داشته باشه ممکنه از عملکرد ایسی 358 یا نویز ولوم ترشهولد باشه. به همین دلیل پیشنهاد میکنم بین سر وسط ولوم 20 کیلو و زمین مدار یک خازن 100 نانوی عدسی یا مولتی لایر وصل بشه. توجه کنین این خازن 100 نانو باید سر وسط واقعی ولوم رو که به مقاومت 150 کیلو متصل هست ؛ به زمین یا منفی مدار وصل کنه. این کار تاثیر مثبت اندکی داره و میتونه عملکرد ولوم ترشهولد رو با ثبات تر بکنه.
در مورد خازنها توصیه میکنم کلا همه خازنهایی بالای چند صد پیکو رو از نوع مولتی لایر بذارین! وگرنه این عدسی های معمولی کیفیت بسیار پایین تری دارن.
اگر خازنهای 1 پیکو نباشن و حتی سیم هم نذارین دیگه بخش اسیلاتور تاثیری در کار مدار نداره. طبیعتا بود و نبود کریستال هم همینطور خواهد بود. ولی وجود کریستال سبب ایجاد یک اسیلاتور 8 مگاهرتزی میشه که سطح ولتاژش هم کم نیست. به همین دلیل باید با خازن بسیار کوچکی به داخل تقویت کننده مدار کوپل بشه. بهرحال بنظر من بهتر این هست که این بخش برای مدار فعلی حفظ بشه هر چند وجودش برای عملکرد دستگاه ضرورت حیاتی نداره.

یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 8:57pm
کاربر فعال
کاربر فعال

سلام خدمت استاد حمید
اینطور که معلومه فرانکو امواج رادیوی رو که بازتاب میشه اشکار سازی میکنه. ایا این امواج رو با ردیاب ارسال کرد بازتابو با فرانکو گرفت؟

یکشنبه 3 اردیبهشت1396 - 10:52pm
مدیر کل
مدیر کل

خیر سیستم عملکرد این طرح در هر صورت بر اساس امواج رادیویی هست و ربطی به ژنراتور ردیاب آنتنی که احتمالا مد نظر شماست نداره. البته در خصوص ایده استفاده از یک فرستنده رادیویی مجزا توضیح دادم و شاید بشه در اون مورد کاری انجام داد. هر چند که نیاز به آزمون و خطا و تستهای میدانی زیادی داره.

دوشنبه 3 اردیبهشت1396 - 12:21am
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

خدمت دوستان گلم باید عرض کنم بعد از دفعات متعدد ساخت این مدار وموفقیت در تست خانگی ولی در تستام دربیابان چیزی از دستگاه مشاهده نکردم دریغ از یک چراغ .واما پالسی مهندس حمید بسیار خوب ، برام جواب داد .مطمعنه

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 9:43am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

محل اقامت: ايران
حمید نوشته است:
خیر سیستم عملکرد این طرح در هر صورت بر اساس امواج رادیویی هست و ربطی به ژنراتور ردیاب آنتنی که احتمالا مد نظر شماست نداره. البته در خصوص ایده استفاده از یک فرستنده رادیویی مجزا توضیح دادم و شاید بشه در اون مورد کاری انجام داد. هر چند که نیاز به آزمون و خطا و تستهای میدانی زیادی داره.

سلام
مهندس در مورد اين فرستنده يكم بيشتر توصيح ميدين ؟ ايا فركانس و قدرت فركانسي مد نظرتون هستش يا بايد با ازمون خطا اين مقدار رو پيدا كنيم

ترس باعث ميشود كه بسياري از مردم به روياهايشان نرسند

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 10:34am
کاربر فعال
کاربر فعال

رویا نوشته است:
خدمت دوستان گلم باید عرض کنم بعد از دفعات متعدد ساخت این مدار وموفقیت در تست خانگی ولی در تستام دربیابان چیزی از دستگاه مشاهده نکردم دریغ از یک چراغ .واما پالسی مهندس حمید بسیار خوب ، برام جواب داد .مطمعنه

با سلام شما تست زیر خاک گرفتی جواب داد بیرون جواب نداد؟

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 12:32pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 265 , 266 , 267 , 268 , 269 , 270 , 271 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 50 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure