mstar نوشته است:
درود به تمامی دوستان
بنده نیز این مدار رو جهت تست ساختم. ولی بعد از ساخت کامل بخش نمایشگر رو یعنی از ترانزیستور 5 به بعد رو جدا کردم و مستقیم مولتی متر رو به خروجی ترانزیستور 5 متصل کردم. سلف رو هم بصورت عمودی متصل کردم. تمامی تستها رو هم خوب جواب داد. یک مکانی رو که قبلا هم ردیاب هم نقطه زن زده بودن رو تست کردم و هیچ واکنشی ندیدم یعنی هیچ تغییر ولتاژی در مولتی متر حتی در حد میلی آمپر دیده نشد. البته عمق هدف با ردیاب حدود 3.5 متر بود.
نتایج :
1- وقتی سلف رو عمودی نصب کردم حساسیت به قطب ها بسیار بسیار کم بود
2 - احتمالا این سیستم برای سنس اهداف در عمق بالا نیاز به طراحی قدرتمندتری داره
3- بعد از خارج کردن خازن های 1 پیکو ولتاژ نمایش داده شده در مولتی متر بسیار بسیار بیشتر ثبات پیدا کرد و حساسیت سیستم به انواع تست های مطرح شده توسط دوستان بیشتر شد مثلا دست رو از فاصله دورتری سنس میکرد. وقتی این خازن ها متصل بودن ولتاز نمایشی هر 1 ثانیه تقریبا حدود 1 میلی آمپر افت میکرد که بنده دلیلشو نمیدونم شاید مدار بنده مشکل داشته که البته بعید میدونم.
موفق باشید
خسته نباشین.
با توجه به سنس اون نقطه توسط فلزیاب و ردیاب قاعدتا باید این دستگاه هم واکنش نشون میداد! البته شما خودتون از وجود چیزی در اون نقطه مطمئن نیستین و تا حفاری نشه چیزی قطعی نیست. از طرف دیگه واکنش چنین سیستمی به فلزات با رسانایی کم نظیر آهن و حتی مفرغ ضعیف هست درحالیکه ما نمیدونیم فلز احتمالی از چه نوعی بوده. لذا نمیشه مساله رو الزاما به عمق ربط داد.
1- اگر واقعا نصب عمودی سلف مشکل اثر قطبنمایی رو تا حد زیادی حل کرده باشه نکته مثبتی هست که پیش بینی هم کردیم!
2- مدار فعلی از نظر قدرت یا در واقع حساسیت مشکلی نداره و اتفاقا ساختارش طوری هست که تقویت بیش از حد متعارف انجام میده. البته میشه این ساختار رو بصورت اصولی تری اصلاح کرد ولی توجه کنین هدف اصلاح و بهبود هست نه معجزه! وقتی در چنین موردی کلا هدف از فاصله نزدیک هم سنس نمیشه ؛ اگر فرض کنیم بدلیل محدودیت برد بوده ؛ خب مثلا 2 برابر کردن این برد هم مشخص نیست که حتی در فاصله نزدیک منجر به سنس بشه! بخصوص که من امکان علمی و فنی نمیبینم که بیش از 2 برابر نسبت به حدود فعلی بشه برد بیشتری داشت.
3- عرض کردیم دوستان هم تست کردن ؛ اصولا این اسیلاتور چیز الزامی نبوده و بیهوده مدار رو پیچیده تر کرده. ولی چون برخی پارامترها با توجه به وجود اسیلاتور نهایی شدن بهتره مدار به همین صورت استفاده بشه. مشکلی که فرمودین معمولا در اثر کیفیت پایین خازنها بخصوص نشتی اونها ممکنه پیش بیاد.