انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : چهارشنبه 23 آبان1403 - 10:54am

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 266 , 267 , 268 , 269 , 270 , 271 , 272 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

سلام بر دوستان

برای این مدار میشه از ترانزیستور فلزی BC107 با hfe حدودا 450 استفاده کرد؟

یا حق

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 12:58pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

alikhan نوشته است:
سلام بر دوستان

برای این مدار میشه از ترانزیستور فلزی BC107 با hfe حدودا 450 استفاده کرد؟

یا حق

سلام.میشه استفاده کرد ولی چون بدنه به کلکتور وصله نویز پذیری بالا میره و احتمال بی ثباتی وجود داره.

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 1:37pm
مدیر کل
مدیر کل

رویا نوشته است:
خدمت دوستان گلم باید عرض کنم بعد از دفعات متعدد ساخت این مدار وموفقیت در تست خانگی ولی در تستام دربیابان چیزی از دستگاه مشاهده نکردم دریغ از یک چراغ .واما پالسی مهندس حمید بسیار خوب ، برام جواب داد .مطمعنه

اصولا هیچ دستگاهی برای سنس فلز مطمئن تر از فلزیاب نیست! این مدار که هیچ شما اگر با انواع سیستمهای به اصطلاح تصویری و جی پی آر و زمین شناسی و مگنتومتر و ... هم مقایسه کنین حداقل برای هدفی که مدنظر دوستان هست ؛ فلزیاب کمترین خطا رو داره چون از علمی ترین روش برای تشخیص فلز استفاده میکنه. البته این به معنی بی خطا بودن نیست چون سیستم بدون خطا وجود نداره بلکه میزان کارایی و درصد خطا هست که اهمیت داره. اما چیزی که باعث میشه دوستان دنبال سیستم دیگری باشن امکان ردیابی یا شعاعزنی هست که فلزیاب نمیتونه داشته باشه. با این حال کمک گرفتن از فلزیاب برای تایید نهایی بنظر من ضرورت داره و دوستانی هم که این مساله رو جدی نمیگیرن و صرفا روی مسائل ردیاب تمرکز کردن کار خودشون رو سخت میکنن و شاید هیچوقت به نتیجه مطلوب نرسن.
جالبه من ندیدم شما حتی یک پست در زمینه فلزیاب داشته باشین! لذا این اظهار نظر شما برای من قابل تکیه نیست ولو اینکه از من یا کارم تعریف هم بکنین! :D

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 2:42pm
مدیر کل
مدیر کل

adnistor_6 نوشته است:
سلام
مهندس در مورد اين فرستنده يكم بيشتر توصيح ميدين ؟ ايا فركانس و قدرت فركانسي مد نظرتون هستش يا بايد با ازمون خطا اين مقدار رو پيدا كنيم

فرکانسی که این مدار دریافت میکنه تقریبا بین 1 تا 6 مگاهرتز هست. طبق تستهای دوستان بسته به موقعیت زمان و مکان ممکنه فرکانسی در این محدوده سبب سنس بشه. در مورد قدرت فرستنده طبیعتا هر چه بیشتر باشه محدوده بیشتری رو پوشش میده. در واقع شبیه به ژنراتور ردیاب آنتنی میتونه مورد استفاده قرار بگیره با این تفاوت که اینجا بحث امواج رادیویی هست و فرستنده باید از گیرنده تا حدی دور باشه که امواج مستقیم اون رو دریافت نکنه. بنابراین از نظر اپراتوری کار مشکل و پیچیده هست. وگرنه ساخت یک فرستنده رادیویی از گیرنده راحت تره!

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 2:48pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

با سلام خدمت دوستان
جناب استاد حمید
1- لطفا طریقه نصب پایه های ولوم رو برای حساسیت و ترشهولد بفرمایید
2- اگه hfe ترانزیستور bc550c بیشتر از 600 باشه ایرادی داره؟
3-من تمام خازنها رو بجز اون 470 میکرو رو عدسی زدم ایا ایرادی نداره؟
سپاس

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 4:15pm
کاربر فعال
کاربر فعال

درود بر دوستان گرامی
مهندس حمید اگه فرض رو بر این بزاریم این سیستم بر اساس انعکاس امواج رادیویی از فلز و دریافت و تقویت اونها کار میکنه یک مسئله مهم وجود داره که بهش توجهی نشده. همینطور که میدونید در مسئله انعکاس امواج، زاویه تابش موجی که به فلز میرسه با زاویه بازتاب برابره. معمولا این زاویه، زاویه میان پرتو تابش و خط عمود بر صفحه فلز است. حالا فرض کنید امواج تابشی با زاویه تابش 30 درجه به سطح فلز برسن و از طرف دیگه فرض کنید مثلا فلز ما یک سکه است که سطح اون موازی سطح زمین و رو به بالاست و در عمق 1 متر قرار داره. بنابراین ما بیشترین چگالی امواج بازتابی رو در فاصله عمق ضربدر تانژانت زاویه تابش خواهیم داشت و برای عمق یک متری میشه تقریبا 60 سانتی متر دورتر از نقطه بالای سکه در سطح زمین و اگه فاصله دستان اپراتور از سطح زمین رو هم لحاظ کنیم این فاصله تقریبا دو برابر میشه. و برای عمق 2 متری با لحاظ فاصله دستان اپراتور از سطح زمین میشه تقریبا 1.75 متر دوتر از نقطه بالایی هدف در سطح زمین. بنابراین هر چه عمق بیشتر و زاویه تابش بزرگتر باشه این فاصله بیشتر میشه. در نتیجه ممکنه سیستم یه نقطه رو بگیره که فلز یاب اونو تایید نکنه و باید یکمی جلوتر از نقطه مذبور رو نیز با فلزیاب بررسی کنید که احتمالا هدف اونجاست. حالا شاید بعضی از دوستان بگن ما دقیقا جایی رو گرفتیم که هدف دقیقا زیر پامون بوده، خوب در اینجا دلیلش این بوده که عمقتون کم بوده و برای عمق کم این فاصله خیلی کمتر میشه. شکل زیر میتونه مطلب رو روشنتر کنه که یکی از محدودیت ها برای سیستمهای gpr رو نشون میده :
پیوست:
Limitations-of-GPR-01.jpg

بنابراین اگه فرستنده امواج رادیویی این امواج رو با زاویه ای تابش کنه که وقتی به فلزمون میرسه این زاویه تابش بزرگ باشه و همچنین اگه عمقمون زیاد باشه سیستم ممکنه جایی به ظاهر کاذب رو سنس کنه که برای رسیدن به نقطه اصلی باید جلوتر بریم و باتوجه به اینکه در این شرایط موج بازتابی فاصله بیشتری رو در خاک طی میکنه توان بیشتری رو از دست میده و شاید دیگه توسط سیستم قابل رهگیری نباشه. احتمالا به همین خاطره که فقط اهداف در عمق کم تا حالا سنس شدن.
موفق باشید

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 6:13pm
مدیر کل
مدیر کل

تهم نوشته است:
با سلام خدمت دوستان
جناب استاد حمید
1- لطفا طریقه نصب پایه های ولوم رو برای حساسیت و ترشهولد بفرمایید
2- اگه hfe ترانزیستور bc550c بیشتر از 600 باشه ایرادی داره؟
3-من تمام خازنها رو بجز اون 470 میکرو رو عدسی زدم ایا ایرادی نداره؟
سپاس

1- سر وسط واقعی ولوم 20 کیلو به نقطه ای وصل میشه که به مقاومت 150 کیلو هم اتصال داره. ترتیب دو سر کناری مهم نیست و فقط جهت چرخش ولوم عوض میشه. در مورد ولوم 500 کیلو هم باید از سر وسط و یکی از کناریها استفاده کنین. توجه کنین اگر از ولوم 10 دور استفاده کنین معمولا سر وسط واقعیش در انتهای ولوم و با کمی فاصله نسبت به دو پایه دیگه قرار گرفته!
2- بتای بیشتر از 600 فقط باعث میشه ضریب تقویت کمی بیشتر و مدار حساس تر بشه. بهتره بیشتر از 600 نباشه.
3- خازنهای عدسی معمولی بخصوص در رنج نانو اصلا ثبات و کیفیت خوبی ندارن. بنابراین در صورت عدم دسترسی به انواع خاص و مرغوب عدسی خیلی بهتره همه خازنها رو تا حد امکان از نوع مولتی لایر بذارین.

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 6:24pm
مدیر کل
مدیر کل

mstar نوشته است:
درود بر دوستان گرامی
مهندس حمید اگه فرض رو بر این بزاریم این سیستم بر اساس انعکاس امواج رادیویی از فلز و دریافت و تقویت اونها کار میکنه یک مسئله مهم وجود داره که بهش توجهی نشده. همینطور که میدونید در مسئله انعکاس امواج، زاویه تابش موجی که به فلز میرسه با زاویه بازتاب برابره. معمولا این زاویه، زاویه میان پرتو تابش و خط عمود بر صفحه فلز است. حالا فرض کنید امواج تابشی با زاویه تابش 30 درجه به سطح فلز برسن و از طرف دیگه فرض کنید مثلا فلز ما یک سکه است که سطح اون موازی سطح زمین و رو به بالاست و در عمق 1 متر قرار داره. بنابراین ما بیشترین چگالی امواج بازتابی رو در فاصله عمق ضربدر تانژانت زاویه تابش خواهیم داشت و برای عمق یک متری میشه تقریبا 60 سانتی متر دورتر از نقطه بالای سکه در سطح زمین و اگه فاصله دستان اپراتور از سطح زمین رو هم لحاظ کنیم این فاصله تقریبا دو برابر میشه. و برای عمق 2 متری با لحاظ فاصله دستان اپراتور از سطح زمین میشه تقریبا 1.75 متر دوتر از نقطه بالایی هدف در سطح زمین. بنابراین هر چه عمق بیشتر و زاویه تابش بزرگتر باشه این فاصله بیشتر میشه. در نتیجه ممکنه سیستم یه نقطه رو بگیره که فلز یاب اونو تایید نکنه و باید یکمی جلوتر از نقطه مذبور رو نیز با فلزیاب بررسی کنید که احتمالا هدف اونجاست. حالا شاید بعضی از دوستان بگن ما دقیقا جایی رو گرفتیم که هدف دقیقا زیر پامون بوده، خوب در اینجا دلیلش این بوده که عمقتون کم بوده و برای عمق کم این فاصله خیلی کمتر میشه. شکل زیر میتونه مطلب رو روشنتر کنه که یکی از محدودیت ها برای سیستمهای gpr رو نشون میده :
پیوست:
Limitations-of-GPR-01.jpg

بنابراین اگه فرستنده امواج رادیویی این امواج رو با زاویه ای تابش کنه که وقتی به فلزمون میرسه این زاویه تابش بزرگ باشه و همچنین اگه عمقمون زیاد باشه سیستم ممکنه جایی به ظاهر کاذب رو سنس کنه که برای رسیدن به نقطه اصلی باید جلوتر بریم و باتوجه به اینکه در این شرایط موج بازتابی فاصله بیشتری رو در خاک طی میکنه توان بیشتری رو از دست میده و شاید دیگه توسط سیستم قابل رهگیری نباشه. احتمالا به همین خاطره که فقط اهداف در عمق کم تا حالا سنس شدن.
موفق باشید

مطالب شما در مجموع درسته ولی توجه کنین در طیف فرکانس دریافتی این مدار رفتار انعکاسی امواج مثل نور یا امواج فرکانس بالا نیست! پس اگر فرض کنیم زمین سبب انتقال امواج رادیویی به فلز بشه ؛ فلز در همه جهات این امواج رو باز نشر میکنه و فقط کمی شدت امواج در جهات مختلف متفاوت خواهد بود. در هر صورت نقطه زنی با این سیستم بخصوص برای اهداف عمقی نیاز به تجربه داره.

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 6:34pm
کاربر فعال
کاربر فعال

مهندس حمید ممنونم بابت توضیحتتون @};-
فقط یک موضوع که بنده رو با ابهام مواجه میکنه اینه که بغیر از درصد موج بازتابی در فرکانس های مختلف چی تفاوت دیگه ای بین انعکاس امواج فرکانس بالا و فرکانس پایین هست؟

یه سوال هم دارم مهندس پاسخ بدید ممنون میشم:
آیا میشه یک فرستنده برای این مدار طراحی کرد بطوریکه فاصله آنتنهای فرستنده و گیرنده ثابت باشن و هر دو همزمان کار کنن و اینطوری همواره یک مقدار ولتاژ کاملا مشخص ناشی از فرستنده به گیرنده برسه، سپس مثلا اعمال این ولتاژ به پایه 3 آپ امپ و اعمال همین مقدار ولتاژ به پایه 2 این ولتاژ رو خنثی کرد و تنها به ولتاژ های ناشی از انعکاس که توسط آنتن دریافت میشه اجازه عبور بدیم؟

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 7:00pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

حمید نوشته است:
رویا نوشته است:
خدمت دوستان گلم باید عرض کنم بعد از دفعات متعدد ساخت این مدار وموفقیت در تست خانگی ولی در تستام دربیابان چیزی از دستگاه مشاهده نکردم دریغ از یک چراغ .واما پالسی مهندس حمید بسیار خوب ، برام جواب داد .مطمعنه

اصولا هیچ دستگاهی برای سنس فلز مطمئن تر از فلزیاب نیست! این مدار که هیچ شما اگر با انواع سیستمهای به اصطلاح تصویری و جی پی آر و زمین شناسی و مگنتومتر و ... هم مقایسه کنین حداقل برای هدفی که مدنظر دوستان هست ؛ فلزیاب کمترین خطا رو داره چون از علمی ترین روش برای تشخیص فلز استفاده میکنه. البته این به معنی بی خطا بودن نیست چون سیستم بدون خطا وجود نداره بلکه میزان کارایی و درصد خطا هست که اهمیت داره. اما چیزی که باعث میشه دوستان دنبال سیستم دیگری باشن امکان ردیابی یا شعاعزنی هست که فلزیاب نمیتونه داشته باشه. با این حال کمک گرفتن از فلزیاب برای تایید نهایی بنظر من ضرورت داره و دوستانی هم که این مساله رو جدی نمیگیرن و صرفا روی مسائل ردیاب تمرکز کردن کار خودشون رو سخت میکنن و شاید هیچوقت به نتیجه مطلوب نرسن.
جالبه من ندیدم شما حتی یک پست در زمینه فلزیاب داشته باشین! لذا این اظهار نظر شما برای من قابل تکیه نیست ولو اینکه از من یا کارم تعریف هم بکنین! :D

مهندس جان . ماشالا بیش از 2000صفحه سوال و پاسخ داشتید من 400 صفحه رو طی چن ماه مطالعه کردم قبل از اونم فایل توضیحات که واقعا کامله خوندم دیگه نیازی ندیدم شمارو ازیت کنم . حالا شما هر جوری میخوای برداشت کن .پالسیتون عالیه اما گاهی اوقات میگم گاهی اوقات ثباتش ازیتم میکنه .

سه شنبه 5 اردیبهشت1396 - 10:04pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 266 , 267 , 268 , 269 , 270 , 271 , 272 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 69 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure