انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : چهارشنبه 23 آبان1403 - 10:37am

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 629 , 630 , 631 , 632 , 633 , 634 , 635 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر فعال
کاربر فعال

عرض سلام و احترام خدمت مهندس حمید عزیز و اعضای محترم انجمن ^:)^
جناب مهندس بینهایت سپاسگزارم از لطف بیکران شما که وقت میگذارید و زحمت میکشید و پشتوانه ما هستید بعد از خدا امیدمان به شماست خدا به شما خیر و برکت و شادی و سلامتی و توفیق روز افزون شامل حالتان کند.
جناب مهندس یک سوال داشتم خدمتتان بهترین وضعیت ولوم ۱ مگ چجوریه من در حالت بسته بودن ولوم ۱ مگ سنس اسمان در ۷۰ درجه دارم و کنتور برق را از ۲ متری میزنه مثل صدای جیرجیرک الارم میده اما در حالت باز بودن ولوم ۱ مگ یعنی در مقاومت ۱ مگ کامل سنس اسمان ندارم و کنتور برق هم نمیگیره و در دوحالت در استانه میزارم که سنس ۹۰ درجه اسمان از حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ کیلو ولوم شروع میشه و کنتور هم از ۲ متر میزنه کدوم حالت مناسب تر هست
نکته دیگه وقتی ولوم روی ۱ مگ هست یعنی باز هست موقع خاموش کردن سیستم هر ۳ چراغ ۱ بار روشن و خاموش میشه ولی در صورت بسته بودن ولوم ۱ مگ فقط ۱ چراغ و گاهید۲دچراغ خاموش و روشن میشه

غریب و تنها کسی است که دوستی نداشته باشد امام علی(ع)

پنج شنبه 17 خرداد1402 - 12:14am
مدیر کل
مدیر کل

ممنون. خواهش میکنم. @};-
ولوم 1 مگ ولوم تقویت بخش DC مدار هست و طبیعتا هر چه بیشتر یعنی به 1 مگ نزدیک تر باشه تقویت بیشتری انجام میشه و شانس سنس اهداف ضعیف افزایش پیدا میکنه. لذا هر سنسی روی حالت 1 مگ قویتر هست. اگر شما برعکس نتیجه گرفتین حتما ولوم رو برعکس وصل کردین. ضمن اینکه یاداوری میکنم هر بار پس از تغییر وضعیت این ولوم لازم هست ولوم بالانس یا آستانه دوباره تنظیم بشه.

پنج شنبه 17 خرداد1402 - 1:23am
کاربر فعال
کاربر فعال

سپاس مهندس جان پرتو الطاف شما همیشه گرم و پر نور باد :) @};-
خیلی متشکرم عزیز دلی مهندس جان :x :ymapplause:
من در این حالت بسته بودن یا صفر بودن ولوم ۱ مگ دو مکان دیگر را سنس کردم که یکیشون پلمپ باز شده بود و در ۲ متری لبه یک پرتگاه بود هر دو مکان و مکان دوم ۳۰ متر با هم فاصله دارند ، در هنگام تست ولوم را کاملا باز و روی ۱ مگ گذاشتم که دیگه سنس نداشتم،چون نقطه زن نداشتم ا نجاها را چک کنم ایا با توجه به این حالت ایا میشه که سنس اشتباه نشئت گرفته از امواج رادیویی بوده باشه؟ یا بخاطر وجود پرتگاه در زیر و حدود ۱ تا ۲ متری این ۲ مکان بوده باشه؟ فیلم را اگه بتونم اپلود کنم مشخصه کامل اما جهت سنس جنوب به شمال هست و در شعاع ۱ متر سنس دارم که در نقطه سنس از شرق به غرب در ۳۰ سانت نقطه سنس هست در بالای پلمپ باز شده هست ولی در نقطه دوم شعاع سنس به ۲ الی ۴ متر میرسه ، شرایط سنس خوبه و چجوری هست چون اصلا سنس چشمک زن نداشت این مکان ها ولی در یک شعاع از ضعیف تا مرکز سنس به قوی تبدیل میشد ایا سنس امواج مزاحم هست یا مربوط به هدف؟
نکته دیگه در یک مکان ساختگی با مس و مفتول جوش برنجی که با جوهر نمک و اسید برد چاپی و محلول لوله یاز کن و فویل الومینیوم انجام دادم بعد از دوهفته سنسی نداشتم که سیستم فانکشن اسکوپ کواد را به روش پراپ در ۲ متری مکان گزاشتم و روشن کردم بعد از ده دقیقه از فاصله۵ متری سنس های نامنظم و گاهی ممتد تاچند ثانیه انجام شد ایا درست بوده شیوه کار؟ و ایا در مکانهایی که سنس های مزاحم هست میشه با این روش پراب زنی مکان هدف را فعال کنیم؟

با احترام @};-

پنج شنبه 18 خرداد1402 - 10:22am
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم. @};-
عرض کردم امکان نداره هیچ نوع سنسی روی حالت ولوم تقویت صفر انجام بشه ولی روی حالت ولوم 1 مگ اتفاق نیفته. مگر اینکه ولوم رو برعکس بسته باشین. اینکه سنس مربوط به هدف واقعی باشه یا نویز بوده باشه ربطی به این مساله نداره.
اگر سنس اصلا حالت چراغ چشمک زن نداره ممکنه بدلیل تاثیر نویز باشه. بخصوص در ارتفاعات یا نزدیک پرتگاه در اطراف شهر ممکنه این مدل نویز ها وجود داشته باشه.
در مورد ایجاد مکان تست زمان 2 هفته کفایت نمیکنه و باید بیشتر صبر کنین. زمان جوابدهی به شرایط خاک هم بستگی داره. استفاده از فانکشن ردیابی هم ربطی به تولید یون نداره و تاثیری روی اون نمیذاره.

پنج شنبه 18 خرداد1402 - 1:24pm
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:
خواهش میکنم. @};-
عرض کردم امکان نداره هیچ نوع سنسی روی حالت ولوم تقویت صفر انجام بشه ولی روی حالت ولوم 1 مگ اتفاق نیفته. مگر اینکه ولوم رو برعکس بسته باشین. اینکه سنس مربوط به هدف واقعی باشه یا نویز بوده باشه ربطی به این مساله نداره.
اگر سنس اصلا حالت چراغ چشمک زن نداره ممکنه بدلیل تاثیر نویز باشه. بخصوص در ارتفاعات یا نزدیک پرتگاه در اطراف شهر ممکنه این مدل نویز ها وجود داشته باشه.
در مورد ایجاد مکان تست زمان 2 هفته کفایت نمیکنه و باید بیشتر صبر کنین. زمان جوابدهی به شرایط خاک هم بستگی داره. استفاده از فانکشن ردیابی هم ربطی به تولید یون نداره و تاثیری روی اون نمیذاره.

سپاس فراوان جناب مهندس متوجه شدم :x :YMPRAY:

پنج شنبه 18 خرداد1402 - 7:54pm
کاربر فعال
کاربر فعال

با سلام خدمت مهندس حمید
سوالی که ذهن بنده رو مشغول کرده اینه در یکسری از دستگاهای ردیاب مثل دستگاهای آنتنی و یا مثل بیونیک 01 شرکت او کی ام روی دسته ی ردیاب کانکتوری قرار داره که باید با بدن اوپراتور در تماس باشه
حالا سوال بنده اینه که در تماس بودن بخش الکترونیکی دستگاه با بدن انسان چه تاثیری میتونه روی کارکرد دستگاه داشته باشه ؟ آیا در حالت کلی این کار درسته یاخیر یعنی اینکه باید با بدن تماس داشته باشه یا خیر؟
و آیا این در تماس بودن خودش باعث ایجاد نویز یا اختلال در دستگاه نمیشه؟

سه شنبه 30 خرداد1402 - 12:46pm
مدیر کل
مدیر کل

ممنون.
حساب ردیاب های آنتنی جداست و عملکرد این ابزارهای گمانه زن بشدت به سیستم بدن و ذهنیت شخص اپراتور وابسته هست و هیچ عملکرد الکترونیکی یا مقوله ثابت شده ای در علم فیزیک برای اونها وجود نداره. لذا جوابدهی هم برای هر اپراتوری متفاوت هست. ممکنه کسی با اتصال مستقیم دسته آنتن به دست بهتر جواب بگیره و دیگری برعکس. کما اینکه در گذشته هر دو مدل آنتن هم در انجمن مورد بحث بوده.
در مورد بایونیک ابتدا باید عرض کنم این مدل دستگاه هم مانند سایر دستگاههای شرکت معلوم الحال OKM دارای کارایی خاصی نیست و دوستان قبلا در این مورد نظرات زیادی دادن. در هر صورت در برخی دستگاههای الکترونیکی بخصوص از نوع رادیویی مثل همین فرانکو اتصال دست مثلا به زمین مدار میتونه تاثیر قابل ملاحظه ای در کارکرد دستگاه داشته باشه. در فرانکو با توجه به ساختار رادیویی زمین مدار بعنوان زمین آنتن و عملا نیمی از آنتن عمل میکنه. لذا اتصال دست به اون میتونه گیرندگی رو در حد قابل ملاحظه تقویت بکنه. چون بدن انسان یک رسانای ضعیف ولی بزرگ و حجیم هست که بسیاری از امواج رو از محیط اطراف جذب میکنه. هر چند بدلیل وجود بالانس دقیق در فرانکو انجام این اتصال بیشتر به بی ثباتی منجر میشه تا جوابگیری بهتر. غیر از این اتصال دست به این مدل دستگاههای الکترونیکی اثر دیگری نداره و اگر حدس شما این باشه که مثلا سیگنال یا موج ویژه ای در بدن انسان وجود داره که به دستگاه منتقل میشه و کار خاصی صورت میگیره باید عرض کنم بهیچ وجه اینطور نیست.

سه شنبه 30 خرداد1402 - 1:31pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

محل اقامت: سانفرانسیسکو
حمید نوشته است:
خواهش میکنم. @};-

سلام مهنس ، من سوالی داشتم از بیس کاری فیلتر فرانکو

تصور به اینه که فرانکو اهداف را از موج سوزنی حاصل رادیویی از تخلیه یون میزنه که حالا کیلو هرتر تا مگا را پوشس میده ، اما اینجا سوالی ذهنمو مشغول کرده اینه که ایا سلف مدار نقش فیلتر پایین گذر را بازی میکنه حالا اگه ۱۰۰ مگ تنطیم باشه فرکانسهای پایین تر ممکنه تاثییر بزارن بالاتر تاثییر نگذارن ، که با توجه به طراحی مدار محدوده دریافت فرکانس بیشتر در حد چن ۱۰ مگ به پایین است ، تا اینجا درست؟

1-اول اینکه ایا اگه فرکانس کاری سیستم از ۱۰۰ بشه ۸۰ یا ۱۲۰ مگ تاثثیرش ور اشکارسازی چقدر تحت شعاع قرار میگیره؟

2- اگه کلا ورودی فرانکو به هیچ سلفی متصل نباشه و اسیلاتور هم بنحوی در حد فعال سازی ترانزیستورها نقش بازی کنه و بیس ورودی به انتن وصل باشه و اگر تصور کنیم موج مزاحمی در محیط کاوش در کار نباشه ایا این موج سوزنی توسط انتن دریافت میشه؟ بحث ثبات و تداخل تمام امواج برام مطرح نیست فقط بحث گیرندگی

درود

یکشنبه 4 تیر1402 - 12:29pm
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم.
سیم پیچ این مدار بیشتر نقش فیلتر بالا گذر رو داره ولی عملا در ترکیب با خازن 22 پیکو یک فیلتر میانگذر یا رزونانس هست که در محدوده 100 مگاهرتز عمل میکنه و روی این رنج فرکانس امپدانس اون هم با آنتن مطابقت داره. البته وجود سیم پیچ به این صورت سبب حساسیت ورودی به سیگنالهای جرقه ای هم میشه. درست هست که مدار ترانزیستوری در محدوده تقریبی 1 تا 10 مگاهرتز تقویت انجام میده ولی در واقع هارمونیک فرکانس پایین تر جرقه ها هست که در بخش ترانزیستوری تقویت میشه. یعنی مدار مستقیما محدوده 100 مگاهرتز رو تقویت نمیکنه و وجود این طیف از فرکانس فقط تا بیس ترانزیستور 2 هست.
فرکانس کاری دقیق تاثیری در کارکرد نداره بشرطی که مطابقت طول و امپدانس آنتن نسبت به فرکانس ورودی مدار حفظ بشه.
اگر سلف در کار نباشه طیف فرکانسهای مختلفی توسط مدار دریافت و تقویت میشه. اگر هیچ موج مزاحم دیگری وجود نداشته باشه سیگنال جرقه ای کماکان تقویت خواهد شد ولی بعید هست در شرایطی قرار بگیرین که هیچ موج مزاحمی در طیف فرکانسهای پایین وجود نداشته باشه. هر وقت جایی یک رادیوی MW رو روشن کردین و هیچ ایستگاهی رو نگرفت میتونین بگین موج مزاحم وجود نداره! وگرنه طیف فرکانسی این باند رادیو با این مدار در صورت نداشتن سیم پیچ کاملا تداخل داره و این حتی شامل بخشی از باند SW هم میشه که البته معمولا ضعیف تر هست.

یکشنبه 4 تیر1402 - 1:46pm
کاربر فعال
کاربر فعال

عرض سلام و احترام خدمت جناب مهندس حمید عزیز و گرانقدر و اعضاء انجمن و دوستان عزیز انشاالله ایام به کامتون باشه
مهندس حمید عزیز امشب باوس مدار را خواستم تغییر بدم و جدیدش کنم که گفتم باخودم بزار ولتاژ ایسیها رو بررسی کنم؛با اتصال ولتمتر سه سیم سه عددی چک کردم ولتاژ اون ایسی که سمت چپ یعنی سمت سلف هست ۴.۷۹ بود ولتاژ اون ایسی سمت راست یعنی سمت رگولاتور ۴.۰۲بود بدون انتن و باکس
و همچنین هنگامی که با انتن یا بدون انتن سشوار روشن یا اینترنت موبایل را سنس میکرد هیچ تغییر ولتاژ محسوسی روی ایسی سمت رگولاتور نداشت نداشت ولی اون ایسی سمت سلف یا همون سمت چپی که ولتاژ پایه ۳ اون ۴.۷۹ بود تغییر ولتاژش تا ۵.۱۲ میرسید
برای تنظیم ولتاژ باید چکار کنم نحوه اتصال سیم بجای خازن های ۱ پیکو به چه صورت هست؟
کدوم ایسی ملاک کار هست؟
بعد از ثابت کردن ولتاژ اگر داخل باکسی که شیلد شده باشه بزارم ولتاژ کم میشه یا زیاد؟
و علت تغییر ولتاژ کم عادی هست بعنی بخاطر ولتاژ نامناسب ایسی هست یا مشکل از جایی دیگست
یک نکته در موقع بالانس وقتی دستم به باکس اتصال داشته باشه ولو اندک بالانس بهتر تادحد ۱۵ دقیقه برقراره ولی بدون اتصال به دست تا ۲ دقیقه الی ۳ دقیقه بالانس برقرار هست ؛ شیلد باکس بدون اتصال به زمین مدار هست
چون با اتصال به زمین مدار بالانسش خیلی خیلی مشکل بود یعنی در استانه قرار دادنش تقریبا ناممکن و سخت بود اما سنس نصف حالت معمول بود
ایا بدون شیلد هم جواب میده و با شیلد چطور؟
با احترام و تشکر @};-

دوشنبه 4 تیر1402 - 12:23am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 629 , 630 , 631 , 632 , 633 , 634 , 635 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 49 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure