نویسنده |
پیغام |
حمید
مدیر کل
|
ممنون. خسته نباشین. ملاک تنظیم ولتاژ پایه 3 ایسی 1 نسبت به زمین مدار هست که بهتره در رنج 3 الی 4 ولت باشه. جز این ولتاژ و البته صحت ولتاژ 12 مدار نیاز به ولتاژ گیری دیگری نیست. در مورد استفاده از سیم بجای خازنهای 1 پیکو بارها توضیح دادم. این 3 خازن رو از مدار حذف میکنین و سپس بجای سر اول خازن اول و سر آخر خازن سوم دو تکه سیم مفتولی روکشدار مثل سیم لاکی ضخیم بطول حدود 3 سانت متصل میکنین. با نزدیک کردن این دو تکه سیم و در صورت نیاز حتی تابوندن اونها به هم میتونین ولتاژ رو افزایش بدین تا به حد مناسب برسه. خیلی بهتره جای پایه های اضافی خازنهای یک پیکو رو از روی مدار پاک کنین. با شیلد و باکس کردن نهایی ممکنه ولتاژ کمی تغییر بکنه. در این صورت باید دوباره از طریق سیمها تنظیم ولتاژ انجام بدین. همینطور جهت اطمینان بیشتر بهتره هنگام تنظیم ولتاژ آنتن از مدار جدا باشه تا نویز های محیط روی تنظیم ولتاژ اثر محسوس نداشته باشه. اتصال دست به زمین مدار شرایط بالانس رو کمی عوض میکنه و این طبیعی هست. اما در حالت عادی کاوش خیلی بهتره دست به زمین تماس نداشته باشه و حتی تا حدی فاصله داشته باشه. اصول شیلد این هست که باید به زمین مدار متصل باشه. چون در این مدارات رادیویی زمین مدار هم نقش نیمی از آنتن رو ایفا میکنه حساسیت گیرندگی هم افزایش پیدا میکنه و این طبیعی هست. اگر مدار رو کلا شیلد نکنین هم حساسیت یون یابیش کمتر میشه و هم برخی نویزها رو از درون مدار بیشتر دریافت میکنه.
|
دوشنبه 4 تیر1402 - 1:31am |
|
|
iran zamin
کاربر فعال
|
خیلی ممنونم از لطف بیکران شما جناب مهندس عزیز بله فرمایش دادین در صفحات قبل از ۲ سانت حدودا ولی نمیدونستم به چه صورتباید سیمها را جاگذاری کنم نحوه اتصال سیم های ولتمتر سیم مثبت به پایه مثبت ایسی و یم منفی به پایه منفی ایسی و سیم زرد برای اندازه گیری ولتاژ به پایه ۳ ایسی درست اندازه گرفتم؟ ولتاژ ایسی سمت راستی هر ۲۰ ثانیه تا۳.۹۵میاد و تا۴.۰۲ ولت تغییر میکنه باز هم تشکر و قدردانی میکنم از محبت های بی مثال و بینهایت ارزشمند شما
سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.
غریب و تنها کسی است که دوستی نداشته باشد امام علی(ع)
|
دوشنبه 5 تیر1402 - 7:54am |
|
|
iran zamin
کاربر فعال
|
این ها ماژول ولتمتر
سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.
|
دوشنبه 5 تیر1402 - 7:59am |
|
|
حمید
مدیر کل
|
خواهش میکنم. منظور از آیسی 1 اون آیسی هست که به ولومها متصل شده. لذا طبق تصویر شما ولتاژ 4.79 هست که کمی بالاست. بهتره ولتاژگیری رو توسط یک مولتی متر انجام بدین چون برخی از این ماژولهای ولتمتر خودشون اشکال دارن یا ولتاژ متفاوتی نشون میدن. توجه کنین هر چند ولتاژگیری این مدار باید روی پایه 3 آیسی 1 انجام بشه ولی اگر بخواین برای سنس از ماژول ولتمتر استفاده کنین باید اون رو به پایه 1 آیسی 1 وصل کنین که خروجی نهایی بعد از تقویت DC و تنظیم ولوم ها هست. در تصویر شما بنظر میرسه سیم پیچ 3.5 یا 4 دور باشه. در این صورت جواب خوبی بدست نمیاد. باید سیم پیچ رو 2.5 الی 3 دور در نظر بگیرین.
|
دوشنبه 5 تیر1402 - 1:47pm |
|
|
iran zamin
کاربر فعال
|
تشکر فراوان از لطف بیکران شما جناب مهندس عزیز و گرانقدر اهان ممنون ببه درسته سیم پیچ ۳.۵ دور هست و ولتاژ هم داشتم تنظیم میکردم که نمیدونم چی شد موقع تعوض سیم به جای خازن های ۱ پیکو ولتاژ پایه ۳ شد ۰.۳ ولی با تکان دادن سیم های جایگزین خازن ۱ پیکو بعضی وقتها ولتاژ وصل میشد و ۵.۲۰ نشون داد اما هر چقدر سعی کردم بعدش با تنظیم سیم ها ولتاژ را درست کنم نشد و ۰.۳ ماند الان نمیدونم مشکلش چیه همه مسیر ها را چک کردم که با لمس زیر برد در ناحیه ترانزیستور های اخری چراغ ها روشن میشه نمیدونم چش شد گمانم خازن و مقاومتها بخاطر حرارت اسیب دیده الان قطعه ندارم ازمایش کنم و تعویض کنم چون روستا هستم و ببینم کی میتونم برم شهر بخرم قطعات را بنظرتان بهتر نیست یک فیبر و سیستم جدید بسازم
|
دوشنبه 5 تیر1402 - 4:48pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
خواهش میکنم. ولتاژ نزدیک صفر در صورت فاصله زیاد بین سیمها طبیعی هست. باید بتونین با نزدیک کردن سیمها ولتاژ رو بتدریج افزایش بدین. حتما جای پایه های اضافی خازنهای 1 پیکو رو از روی مدار پاک کنین وگرنه ممکنه ولتاژ زیاد بالا بره. در نهایت سیم کوتاه تر و نازک تر میتونه تنظیم ولتاژ دقیق تری ایجاد کنه. خازن و مقاومت به این راحتی آسیب نمیبینه. اگر ولتاژ یکسره صفر هست ممکنه اسیلاتور یا ترانزیستورهای 1 و 2 در اثر اتصالی آسیب دیده باشن. کریستال رو هم چک کنین.
|
دوشنبه 5 تیر1402 - 10:24pm |
|
|
iran zamin
کاربر فعال
|
حمید نوشته است: خواهش میکنم. ولتاژ نزدیک صفر در صورت فاصله زیاد بین سیمها طبیعی هست. باید بتونین با نزدیک کردن سیمها ولتاژ رو بتدریج افزایش بدین. حتما جای پایه های اضافی خازنهای 1 پیکو رو از روی مدار پاک کنین وگرنه ممکنه ولتاژ زیاد بالا بره. در نهایت سیم کوتاه تر و نازک تر میتونه تنظیم ولتاژ دقیق تری ایجاد کنه. خازن و مقاومت به این راحتی آسیب نمیبینه. اگر ولتاژ یکسره صفر هست ممکنه اسیلاتور یا ترانزیستورهای 1 و 2 در اثر اتصالی آسیب دیده باشن. کریستال رو هم چک کنین. سلامت باشید جناب مهندس عزیز نمیدانم چطوری محبت های شما را جبران کنم بینهایت ممنونم از لطف بیکران شما سایهتان مستدام انشاالله بتونم راه اندازیش کنم ولی اگر نشد یک برد و سیستم دیگه از نو میپیچم دیگه این شد تجربه سیم هم ۰.۳ میل دارم؛یک اتصال کوچک موقع جاگذاری سیم بوجود اومده بود کنار رانزیستور ۱ سیم لحیم روی منفی مدار افتاده بود و ترانزیستور ۲ هم چون مسیر فیبرش کنده شد مجبور شدم با لحیم اتصالش بدم که اونم اتصالی کرده بود پایه امیتر به بیس حالا که داشتم چک میکردم دیدم اینجوری شده ولتاژ گاهی صفر هست و گاهی ۰.۰۳
|
دوشنبه 5 تیر1402 - 11:19pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
خواهش میکنم. موفق باشین.
|
سه شنبه 5 تیر1402 - 12:39am |
|
|
طلا
کاربر فعال
تاریخ عضویت: سه شنبه 18 مرداد1401 - 11:47pm پست: 153 محل اقامت: سانفرانسیسکو
|
حمید نوشته است: خواهش میکنم. سیم پیچ این مدار بیشتر نقش فیلتر بالا گذر رو داره ولی عملا در ترکیب با خازن 22 پیکو یک فیلتر میانگذر یا رزونانس هست که در محدوده 100 مگاهرتز عمل میکنه و روی این رنج فرکانس امپدانس اون هم با آنتن مطابقت داره. البته وجود سیم پیچ به این صورت سبب حساسیت ورودی به سیگنالهای جرقه ای هم میشه. درست هست که مدار ترانزیستوری در محدوده تقریبی 1 تا 10 مگاهرتز تقویت انجام میده ولی در واقع هارمونیک فرکانس پایین تر جرقه ها هست که در بخش ترانزیستوری تقویت میشه. یعنی مدار مستقیما محدوده 100 مگاهرتز رو تقویت نمیکنه و وجود این طیف از فرکانس فقط تا بیس ترانزیستور 2 هست. فرکانس کاری دقیق تاثیری در کارکرد نداره بشرطی که مطابقت طول و امپدانس آنتن نسبت به فرکانس ورودی مدار حفظ بشه. اگر سلف در کار نباشه طیف فرکانسهای مختلفی توسط مدار دریافت و تقویت میشه. اگر هیچ موج مزاحم دیگری وجود نداشته باشه سیگنال جرقه ای کماکان تقویت خواهد شد ولی بعید هست در شرایطی قرار بگیرین که هیچ موج مزاحمی در طیف فرکانسهای پایین وجود نداشته باشه. هر وقت جایی یک رادیوی MW رو روشن کردین و هیچ ایستگاهی رو نگرفت میتونین بگین موج مزاحم وجود نداره! وگرنه طیف فرکانسی این باند رادیو با این مدار در صورت نداشتن سیم پیچ کاملا تداخل داره و این حتی شامل بخشی از باند SW هم میشه که البته معمولا ضعیف تر هست. سپاس از شما نکته عالی بود همون تقویت ۱۰۰ مگ تا پایه بیس ترانزیستور ۲ بله با وزودی ازاد حساسیت بینهایت بالا هست اما اگه تخلیه یون سیگنال رادویی باشه طبق قانون باید دریافت بشه ، حالا هر چند فیلتر مهمه اما اگه سطح سگنال هدف بتونه در میان امواج کاذب محیط پیک بزرگتری بده قانونا قابل رویت هست ، ح بعد خواستم ببینم اعمال یک فرکانس از اسیلاتور مثل ۸ مگ 10۰ مگ ۱۲ امگ گه فرض کنیم هر سه یک ولتاژ مشخص در مدار ایجاد کنن مثلا ۱ ولت چه فرقی با هم داره ، ایا کاهش حساسیت با اعمال فر کانس پایین تر رخ میده؟ یا ملاک فقط تنطیم سطح استانه ولتاژ تولید شده اسیلاتور هست؟ چون برام سواله مثلا اگه مثلا ۲۰۰ کیلوهرتزبدیمبه مدار که خروجی ۱ ولت بده ایا حساشیت کمتر از مگاهرتز میشه یا کلا سنس انجام نمیشه
درود
|
سه شنبه 6 تیر1402 - 3:52am |
|
|
حمید
مدیر کل
|
خواهش میکنم. چون محدوده تقویت بخش ترانزیستوری بین 1 تا 10 مگاهرتز هست فرکانس اسیلاتور هم باید در همین محدوده در نظر گرفته بشه. هر چه فرکانس اسیلاتور از این محدوده بیشتر فاصله بگیره کمتر تقویت میشه و برای رسیدن به ولتاژ تنظیمی مناسب نیاز به میکس کردن مقدار بیشتری از سیگنال اسیلاتور در ورودی هست که این به کاهش حساسیت بخش ورودی منجر میشه. لذا در مثال شما با میکس کردن یک میزان ثابت از فرکانس 8 یا 10 یا 12 مگاهرتز در ورودی ولتاژ خروجی یکسان نخواهد بود و قطعا برای 8 مگاهرتز ولتاژ بالاتر هست. اینکه تنظیم ولتاژ خروجی چقدر باشه ربطی به این مساله نداره و حساب و کتاب الکترونیکی دیگری داره که علاوه بر روشن شدن دیودها به روشن شدن ترانزیستور نهایی هم ربط داره و در هر صورت زیر 2 ولت یا بالای 5 ولت عملکرد خوبی نخواهد داشت. بهمین دلیل همیشه توصیه کردم ولتاژ تنظیمی رو بین 3 تا 4 ولت در نظر بگیرین.
|
سه شنبه 6 تیر1402 - 1:50pm |
|
|
|