خب بالاخره بعد از ساعتها بی خوابی داستان برای من مشخص شد! جناب fabienmartin حالا دیگه ما رو بابت همین طرحهای دستکاری شده نتی سر کار میذاری؟!
واقعیت این هست که قضیه درسته و فرکانس هم دقیقه! اما باید دید واقعا از چه روشی استفاده شده؟ ایشون از دادن جواب فنی به من خودداری کرد ولی یک سرنخ کافی بود که بشه اصل داستان رو پیدا کرد! یعنی مقایسه با ایسی AD9833 که یک آیسی DDS هست. بله تنها با DDS میشه به چنین دقتی رسید. اما نکته اینجاست که عملا این DDS توسط میکرو پیاده سازی شده! اگر به صفحه زیر رجوع کنین دقیقا طرح مشابهی رو ملاحظه میکنین:
http://www.myplace.nu/avr/miniddsطرح مربوط به سال 2001 هست و تازه با یک میکروی رده پایین تر AVR پیاده سازی شده! این صفحه رو من قبلا هم دیده بودم ولی واقعا فکر نمیکردم دقت تا این حد بالایی داشته باشه. ولی بهرحال دقتش بیشتر در فرکانسهای بالا خیره کننده هست و در فرکانسهای پایین برای اینکه دقت خوبی بدست بیاد باید برنامش کمی دستکاری بشه.
فقط این طرح هم نیست! اگر کلمات AVR یا ATMEGA رو همراه با DDS سرچ کنین به چندین طرح دیگه هم میرسین که همگی از روش مشابهی استفاده میکنن. یکیش هم همون فانکشن ژنراتور موجود در انجمن هست!
مهمترین نکته در طراحی DDS شمارنده اکومولاتور فاز هست. چیزی که تعیین کننده دقت تولید فرکانسه. با دستکاری چند متغیر ساده میشه فرکانسهای اعشاری خوبی هم داشت. کل برنامه DDS پیچیده نیست و اتفاقا کوتاه هم هست ولی برای کارایی بهتر باید به اسمبلی نوشته بشه که نمونه های زیادیش هم موجوده. البته مجددا عرض کنم اینکه این طرح نرم افزار دقیقا به چه صورت میتونه از محدودیت پالس های ساعت عبور کنه چیزیه که من هنوز متوجه نشدم! در هر صورت باز هم تاکید میکنم حتی در این طرح DDS هم همونطور که اشاره شده دقت کریستال تعیین کنندست! پس در هر صورت عدد فرکانس نهایی بدست اومده رو باید در 20 میلیونیوم ضرب کنین تا میزان خطای اضافی بر حسب هرتز هم محاسبه بشه.
جناب fabienmartin حالا ما این داستان رو نمیدونستیم یا حواسمون نبوده! شما چرا باید سوء استفاده کنین و خودتون رو تا این حد بالا ببرین؟ آخرش هم که از نکات محرمانه مهندسین شرکت اتمل مایه گذاشتین که یک دروغ محض بود!
این کارها واقعا قشنگ نیست. نمیدونم چرا پای پول وسط میاد آدمها اینقدر آسمون و ریسمون الکی به هم میبافن. من قبول دارم شما برنامه رو برای دستیابی به دقت مورد نیاز خودت دستکاری کردی ولی در برنامه DDS واقعا این کار مشکلی نیست. این رو خودت هم میدونی!
اما در خصوص اهمیت موضوع دقت این فرکانس در ردیابی بحث کمی متفاوت هست. اولا این طرح اتفاقا بیشتر مناسب فرکانسهای بالاست. برای فرکانسهای پایین هم در صورت دستکاری میتونه جواب خوبی بده. در ثانی دیگه سیستم حذف کننده وزنی نمیشه داشت! حداقل از نظر من این خیلی مهمه که یک سیستمی در ارتباط با وزن هدف وجود داشته باشه. الان اگر ردیاب 35 ما سیستم کنترل وزن نداشت که کلا ول معطل بودیم و با توجه به خطاهای دیگه متداول در ردیابی شانس رسیدن به موفقیت خیلی کم میشد.
بهرحال این دوستمون هم اگر طبق چیزی که گفتن عامل خطاها رو به این دقتهای فرکانسی میدونن ؛ باید ازشون پرسید پس چرا مدارشون هنوز روی فیبر مشبک و بردبورد قرار داره؟! اگر هدف ردیاب باشه که باید بهش آنتن وصل کرد و در ردیابی واقعی مورد استفاده قرار داد تا عملکردش مشخص بشه. وانگهی ایشون که ادعا میکنه دقت فرکانس در ردیابی تنها فاکتور مهم هست و بارها بطور مستقیم و غیر مستقیم بنده یا ردیاب 35 رو به چالش کشیده ؛ چرا به جای استفاده از همین طرح برای ردیابی به فکر فروشش افتاده؟! اگر واقعیت چیزی بود که ایشون ادعا میکنه ؛ خب باید میرفت و موفق هم میشد و اینجا نبود که فانکشن ژنراتور بفروشه!
فکر میکنم اینا واقعیتهایی هست که وجود داره ولی دوستان بدلیل ذهنیت خاصی که دارن در اینجور مواقع سریع تحت تاثیر قرار میگیرن. من حتی میدونم طی چند وقت اخیر ایشون با چندین نفر از بزرگان انجمن ارتباط برقرار کردن و طرح خودشون رو به نوعی مطرح کردن و جوری نشون دادن که انگار یک کار واقعا نبوغ آمیز انجام شده! قبول دارم کاری انجام شده. ولی اولا نبوغ شما نبوده و اصل طرح مربوط به جای دیگست و با هر سخت افزاری هم قابل پیاده شدنه. در ثانی این صرفا یک فانکشن ژنراتوره! اصولا خروجی ردیاب رو هم با فرکانس متر نمیسنجن. راه درست تحلیل شکل موج هست نه عدد فرکانس! چیزی که مشخصا شما زیاد باهاش سر و کار ندارین و در فیلم کوتاهتون و بیان این مطلب غلط که با پروتئوس نمیشه فرکانس رو دقیق سنجید ؛ مشخص شد! رک و واضح بگم اگر ردیاب 35 هر چه که هست داره درست کار میکنه ؛ بر اساس شکل موج و تایمینگ خاصشه نه عدد فرکانسی که بتونین با فرکانس متر اندازش بگیرین! همه ردیابهای خوب دنیا به همین شکل هستن. وگرنه طرح شما رو فقط با دستگاههایی مثل ری فایندر میشه مقایسه کرد که جز تولید یک فرکانس ساده توسط DDS هیچ کار دیگه ای انجام نمیدن. پس هیچ حذف کننده ای هم نمیتونن داشته باشن. این هم به سادگی معادل خطای بسیار بالاست ؛ حالا دقت فرکانسی هر چقدر میخواد بالا باشه!
خدمت دوستانی هم که هنوز آنتن بدست دنبال دقت فرکانس بیشتر هستن هم عرضی دارم! دوستان عزیز نگاه به سکوت الان من در مقوله ردیابی نکنین! من حتی قبل از ساخت ردیاب 22 هم نزدیک 1 سال آنتن دستم بود و از این مدار به اون مدار تست میکردم. تا به 35 برسم راه درازی رو رفتم! این مسیر رو دستکم نگیرین. هنوز خیلی چیزها میدونم که شما شاید ندونین. البته از نظر تکنیک کار عرض میکنم. نکته ساده دقت فرکانس اینه که وقتی شما روی فرکانس مورد نظرتون در ردیابی فاین دارین ؛ یعنی حداقل یک شماره کمتر یا بیشترش هم جواب میده ؛ دیگه دقت فرکانسی بیشتر معنی نداره. وگرنه هیچ فرکانسی مطلق نیست. تا چند رقم اعشار میخواین داشته باشین؟ اعشار واقعی آیا میتونه نهایتی داشته باشه؟ معلومه که نه! تا یک حدش در ردیابی تاثیر داره. از اون به بعد دیگه هیچ تاثیر و تفاوتی نداره. پس به این شایعات روز افزون توجهی نکنین. کسانی که ردیاب 35 رو دارن مطمئن باشن با اون ردیاب در کنار مکمل حذف کننده مغناطیس که آقا سعید مطرح کرده میتونن به جواب برسن. من اگر حس میکردم ردیاب 35 واقعا ایرادی داره لحظه ای در ارائه یک طرح جدید شک نمیکردم! کما اینکه یک سال پس از ارائه ردیاب 35 هنوز کسی چیز مشابهی نساخته و حداقل در زمینه کنترل وزن که قابلیت اصلی این ردیاب هست هیچ کس ادعایی نکرده! خب از خودتون نمیپرسین چرا؟ سیستم کنترل وزن 35 که داره واقعا کار میکنه و همه میدونن چیز الکی نیست! پس لابد تکنیکی درش استفاده شده که هنوز کسی بهش دست پیدا نکرده. کسی هم که به اون تکنیک رسیده و پیادش کرده مطمئن باشین عقلش به نکات بسیار ابتدایی تر مبحث فرکانس ردیاب میرسیده!
پس با این دشمنی ها یا کج اندیشی ها بیخود واقعیت رو زیر سوال نبرین. کسی نمیتونه دیگری رو از طریق نقطه قوت به چالش بکشه! فراموش هم نکنین کسی که آنتن دستش میگیره باید کاملا به دستگاه و آنتنها اعتماد داشته باشه وگرنه هیچ نتیجه ای نمیگیره.