فلزجو FelezJoo
https://www.felezjoo.com/

LRL آنتنی
https://www.felezjoo.com/viewtopic.php?f=10&t=286
صفحه 1 از 11

نویسنده:  abpooltopool7 [ جمعه 6 اردیبهشت1392 - 4:13pm ]
عنوان پست:  LRL آنتنی

سلام
دوستان و اساتیددر مورد مدار زیر نظر بدهند و بفرمایید این مدار در کار تجربی قویتر است یا آن که در سایت مهدی خودش گذاشته بود؟

نویسنده:  حمید [ جمعه 6 اردیبهشت1392 - 4:59pm ]
عنوان پست:  Re: LRL آنتنی

دوست عزیز بنده هم اون ردیاب رو ساختم و مشابه اینو هم ساختم! خب همشون کار میکنن. البته اینو هم بگم ما اینجا در مورد مداراتی که مربوط به اشخاص دیگه هستن و حق انتشارشون عرفا و شرعا مال دیگرانه قرار نیست بحث کنیم! بهرحال اون ردیاب هم بد نیست با اینکه خطا زیاد داره و پر دنگ و فنگ هست. این مدار هم میتونه خیلی خوب و حتی بهتر هم باشه بشرطی که درست پیاده بشه.
خوبی مدارات دیجیتال دقت فرکانس هست که بشرط درست بودن فرکانس تا حدودی خیال آدم راحت تره. این نوع مدارات که شما گذاشتین امکان تغییر فرکانس رو دارن ولی وقتی خوبه که بتونین فرکانس رو بخوبی تنظیم کنین!
بنظر من بجای ایسی 8038 بهتره از 2206 استفاده بشه که تا حدودی سیگنال ژنراتور بهتری هست و فرکانسش رو هم میشه با ولوم تنظیم کرد.
دوستان دقت کنن حتی با ایسی 555 هم میشه یک نوسانساز خوب ساخت و فرکانسها رو درست کرد! اما شرط اصلی جوابگیری از اینجور نوسانسازهای آنالوگ اینه که حتما و حتما مقاومتها و بخصوص خازنهای اطرافش از نوع کم خطا و دقیق و مرغوب انتخاب بشه وگرنه جواب خوبی نمیده.
خود این مدار رو فکر کنم دوستی در انجمن ساخته بود و میگفت 100 متر برد داشته. بهرحال با تقویت و این چیزها میشه بردش رو بیشتر هم کرد. مثلا بجای ایسی امپلیفایر 386 از تقویت کننده قویتری استفاده بشه.

نویسنده:  quark [ پنج شنبه 12 اردیبهشت1392 - 10:58am ]
عنوان پست:  Re: LRL آنتنی

سلام.
خب باید روی چه فرکانسی تنظیم بشه تا بهترین جوابو بده؟؟؟
من اسیلوسکوپ دارم ولی نمیدونم مدارو باید روی چه فرکانسی تنظیمش کنم.
میدونم که فرکانس طلا 5 کیلوهرتز هست ولی عددی دقیقشو میخوام.
ممنونم از جوابتون

نویسنده:  حمید [ پنج شنبه 12 اردیبهشت1392 - 2:59pm ]
عنوان پست:  Re: LRL آنتنی

دوست عزیز ضمن خوشامدگویی خدمت شما بابت ورود به این انجمن ؛ در مورد فرکانس طلا عرض کنم بله 5 کیلوهرتز هم جواب میده ولی طبق تجربه ای که اساتیدی مثل آریای عزیز دارن و بنده هم تست کردم فرکانس 5500 هرتز برای طلا مطمئن تر هست و خطای کمتری داره.

نویسنده:  quark [ پنج شنبه 12 اردیبهشت1392 - 4:58pm ]
عنوان پست:  Re: LRL آنتنی

مرسی.
لطف کردید.
ببخشید این موج برگشتی چیه که انتن اونو دریافت میکنه وو باعث حرکت میله ها میشه؟؟؟

نویسنده:  حمید [ جمعه 13 اردیبهشت1392 - 4:00am ]
عنوان پست:  Re: LRL آنتنی

quark عزیز جواب سوال شما اگر بطور دقیق بخواین چیزیه که هنوز علم براش جواب کامل و دقیقی نداره! البته تحلیل های مختلفی هست که اصولا ردیاب چطور و چرا کار میکنه. اما از نظر علمی نمیشه واقعا گفت.
بهرحال اگر بخوایم در مورد این قضیه چیزی بگیم که حالت کلی داشته باشه و قطعی باشه ؛ این هست که هر فلزی به چند فرکانس بخصوص واکنش نشون میده! این واکنش با توجه به وجود اون فرکانس در میله ها سبب تولید نیروی بسیار کوچکی میشه که میتونه آنتن رو حرکت بده. طبیعتا وقتی راستای میله ها و نیرو یکی باشه خب نیرویی وارد نمیشه. اما اگر زاویه وجود داشته باشه جذب یا دفع اتفاق میفته و سبب حرکت جزئی میله ها میشه.

نویسنده:  bantama [ جمعه 13 اردیبهشت1392 - 7:26pm ]
عنوان پست:  Re: LRL آنتنی

abpooltopool7 نوشته است:
سلام
دوستان و اساتیددر مورد مدار زیر نظر بدهند و بفرمایید این مدار در کار تجربی قویتر است یا آن که در سایت مهدی خودش گذاشته بود؟

سلام
این مدار تو سایت جئوتک گذاشته بودند اما انالوگه اون یکی مدار که گفتید دیجیتاله
اما هر کدوم مزیتها و معایب خاص خودشون رو دارند و نمیشه بهشون به دید کامل نگاه کرد هر چند این مدار در تمام سایتها منتشر شده و چیزی به اسم حق کپی رایت نداره
این مدار رو کسانی که ساختند ازش راضی هستند اما به برد و عمق ایده ال نرسیدند اما مدار خوب و کاملی هست شما تا خودتان نسازید نمی توانید تنها بر اساس صحبتهای و نظرات قضاوت کنید
و اگر شروع به ساخت کردید از توصیه های اقا حمید استفاده کنید ایشون واقعا استاد به تمام معنی هستند
با تشکر

نویسنده:  حمید [ جمعه 13 اردیبهشت1392 - 9:24pm ]
عنوان پست:  Re: LRL آنتنی

خواهش میکنم bantama جان شما لطف داری :ymblushing: ماشالا خودت یه پا استادی :D
بله منم حرف شما رو قبول دارم. تنها نکته ای که من میتونم بگم این هست در صورت ساخت هر نوع ردیابی با مدار آنالوگ (مثلا استفاده از ایسی 555 یا 8038 یا 2206) خیلی باید دقت کنید قطعات اطرافش یعنی مقاومت و خازنها از بهترین جنس و کم خطا ترین باشن تا بشه هم فرکانس رو بدرستی تنظیم کرد و هم خود بخود هی فرکانس عوض نشه!
طبیعتا برای ست کردن فرکانس هم باید یک فرکانس متر خوب یا اسیلوسکوپ کنارتون باشه تا بتونین موج و فرکانس مورد نظر رو بخوبی تولید و تنظیم کنین.

نویسنده:  bantama [ جمعه 13 اردیبهشت1392 - 9:33pm ]
عنوان پست:  Re: LRL آنتنی

سلام اقا حمید عزیز
اختیار دارید شما استاد مسلم هستید
برای اینکه فرکانس دقدتر تنطیم بشه به نظر من استفاده از یه فرکانس متر کوچک داخل قاب ردیاب هست که به خروجی وصل بشه
همون که تو وبلاگ بهنام بود دارم می سازم برای توماس اگه موفق شدم نتیجه رو می نویسم اما نظر شما در این باره چیست؟
با تشکر

نویسنده:  حمید [ جمعه 13 اردیبهشت1392 - 9:45pm ]
عنوان پست:  Re: LRL آنتنی

خواهش میکنم bantama جان.
این فکر خوبیه. ولی بستگی داره دقت فرکانس گیری در چه حدی مهم باشه؟ چون این فرکانس مترها هیچکدوم بخوبی یک اسیلوسکوپ همه چیز از جمله فرکانس دقیق رو نشون نمیدن!
ولی اگر رنج فرکانس های بالا مثل 5500 هرتز مورد نظر باشه چون چند هرتز کمتر یا بیشترش زیاد تفاوتی در ردیابی ایجاد نمیکنه طبیعتا تعبیه یه فرکانس متر دیجیتال کوچک بصورت داخلی و روی خود دستگاه میتونه فوق العاده باشه.

صفحه 1 از 11 همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند.