جاوید نوشته است:
سلام
دوستان این میتر که روی دستگاه هست فقط برای تنظیم دولوپ هست که صفر بشه و میزان بشه این را مد نظر داشته باشید بلندگو هم چون تن صدای بالا داره دقت نداره از گوشی یا هندزفری یا هدست استفاده کنید در کل میخوام بگم این دستگاه بیشتر بوقی هست البته اگه میتر حساس تری گیر بیاد میشه روی اون هم حساب باز کرد ولی نه به اندازه صدا چون هر چی میتر دقیق هم باشه به اندازه صدا نمیتونه نسبت به هدف واکنش نشون بده
جاوید جان من زیاد موافق گفته شما نیستم!
میتر این دستگاه درسته که برای حالت تنظیم لوپ نقش اساسی و حیاتی داره اما برای سنس کردن فلز هم کارایی زیادی میتونه داشته باشه. در واقع درجه ای که میتر به شما نشون میده نشاندهنده شدت واکنش دستگاه به فلز مورد نظر هست. خب حالا اگر شما بتونین محوطه ای از زمین رو که واکنش دارین اندازه بگیرین بر اساس تمرین و قلق گیری قبلی با دستگاه میتونین سایز فلز رو تخمین بزنین! و باز بر اساس تمرین قبلی که دستگاهتون چه سایز فلزی رو در چه فاصله ای میزنه و درجه عقربه به چه صورت بوده میتونین عمق رو هم تخمین بزنین! این چیزی نیست که بوق بتونه به خوبی نشون بده. ولی میتر به لحاظ مدرج بودنش میتونه در این مورد خیلی کمک کننده باشه.
در مورد حساسیت کمتر میتر هم من قبلا جای دیگه عرض کرده بودم اینجا هم میگم. عقربه ای که اکثر دوستان استفاده کردن از نوع ویو متر هست. ویومتر با اینکه نوعی میکرو آمپرمتر هست ولی در واقع دسی بل سنج هست و برای نشان دادن شدت صدا در دستگاههای صوتی کاربرد داره. حساسیت ویومتر نسبت به میکروامپر متر واقعی کمتره و اصلا از 0 میکرو امپر هم شروع نمیشه! عددی که سمت چپ ویومتر هست و عدد منفی هم هست خودش معادل 20-30 میکرو امپره! یعنی شما عملا از 0 تا 20 میکرو آمپر رو ندارین! با این اوصاف طبیعیه که عقربه ویومتر کمی دیرتر از بوق واکنش نشون بده. بهترین گزیته برای میتر این دستگاه میکرو امپر سنج 100 میکرو هست که در بازار البته خیلی کمه.
نکته دیگه در مورد حساسیت میتر مربوط به اون دو تا دیود ژرمانیوم هم میشه. مقداری از حساسیت میتر به حساسیت آشکارسازی اون دیودها هم بستگی داره. متاسفانه دیود 1N60 که الان رایج ترین دیود ژرمانیوم موجود در بازار هست حساسیت زیادی نداره. اگر بتونین دیود OA91 که در رادیوها و تلویزیون های قدیمی هم استفاد میشد و از نوع شیشه ای بزرگ هست پیدا کنین کمی حساسیت میتر بیشتر هم میشه.
طبیعتا اگر این دو مساله رو در نظر بگیرین خیلی مشخصه که میتر باید حساس تر از بوق باشه و زودتر واکنش نشون بده! یکی از دلایلی که میتر برای دستگاهها میذارن اصلا همینه.
در مورد مساله صدا هم من فکر میکنم استفاده چنین دستگاهی در اغلب موارد در مکان و موقعیتی هست که سر و صدایی اونجا وجود نداره! اکثر محل های استفاده سکوت نسبی برقراره. با این حال برای تقویت صدای خروجی هم میشه مقاومت 39 رو از 220 اهم کمتر گذاشت تا صدا کمی قویتر بشه. علاوه بر اون شما وقتی نوع خاصی بوق رو در یک دستگاه دارین باید نوع خاصی از بلندگو هم استفاده کنین که فرکانس صوتیشو بتونه خوب پخش بکنه. بلندگوی مناسب برای اینجور دستگاهها از نوع کوچک باید باشه. ضمن اینکه طریقه نصبش روی جعبه هم باید طوری باشه که صدای بوق طنین پیدا کنه! زاویه نصبش هم باید طوری باشه که صدا به سمت اپراتور پخش بشه نه به اطراف! طبیعتا اگر باز هم جوابگو نبود میشه یک جک ساده هدفون گذاشت و بجای بلندگو مستقیما از هدفون استفاده کرد.
بهرحال اینا نکات ظریفی هستن که اگر رعایت بشه نتیجه خیلی بهتری هم بدست میاد. ساخت چنین دستگاههایی ریزه کاری های زیادی داره که بدون رعایت کردنشون توقع مقایسه با دستگاههای کارخانه ساز رو نباید داشت.