حمید نوشته است:
خسته نباشین.
ابتدا عرض کنم اگر توباکسها کلا طرفدار زیادی ندارن و شرکتهای سازنده هم کمتر علاقه ای به تولید اونها نشون میدن دلایل دیگری داره که مربوط به ساختار این مدار نیست. مشکل حمل و نقل و عدم نقطه زنی دقیق و نداشتن تفکیک و ... از جمله این دلایل هستن. وگرنه مدار ساشو در زمینه توباکس از جمله بهترینهاست.
اسیلاتور ساشو مشکلی نداره و فرکانس اون به ظرفیت لوپ فرستنده و خازن 1 بستگی داره که اگر این خازن از نوع ام کا تی باشه ثبات بسیار خوبی داره. بعلاوه اندکی تغییر فرکانسی دستگاه رو زیاد از کارایی حداکثری خارج نمیکنه. حتی اگر اسیلاتور فرستنده رو بصورت کریستالی در بیارین علاوه بر اینکه برای قدرت حداکثری باید خازن لوپ فرستنده رو دقیق تنظیم کنین ؛ کماکان تنظیم خازن لوپ گیرنده لازم هست و اون رو دیگه نمیشه بصورت کریستالی دراورد. لذا مداری که قرار دادین علیرغم پیچیدگی بیشتر بنظر من مزیت خاصی نسبت به مدار اصلی نداره. حتی از حیث قدرت هم همونطور که توضیح داده شده میشه براحتی قدرت فرستنده رو تا حدی زیاد کرد که به حالت بی ثبات از نظر کار روی زمین برسه.
در مورد انتخاب فرکانس 8 کیلوهرتز طبیعتا از نظر حساسیت به زمین کمی بهتر از 11 کیلوهرتز هست ولی از برد هم اندکی کاسته میشه.
سلام مهندس جان.بله این مسائل رو که گفتین میشه گفت جزء مشکلات لاینفک این سیستم باید در نظر گرفت که حالا کاریی هم به این مسئله نداریم برعکس من بشخصه از این تیپ فلزیاب خیلی خوشم میومده و میاد .اناتومی خاصی که داره آدم جذب میکنه شایدم من زیاد شلوغش میکنم اما بشخصه خیلی توباکسها رو دوست دارم..
خب نوسانساز انالوگ به شدت به ولتاژ باطری وابسته هست همینطور تلرانس قطعات وضریب حرارتی قطعات بکار رفته مخصوصا ترانزیستورها که گرم یا سرد بشن فرکانس ودامنه بشدت تغییر میکنه همه اینها رو کنار هم بگذاریم مشکلات این نوع اوسیلاتورهان شما که خیلی بهتر از من میدونید البته چون ساشو از تغییر فاز بهره میبره کمتر این مشکلات دیده میشه اما اگه بشه از کریستال استفاده کرد از پیچیدگی این تیپ مدار هم کم کرد به نظرم مشکل ثبات تو حداکثر قدرت حفظ میشه که زیادم مهم نیست همین طرح انالوگ خیلی بهتر عمل میکنه . این طرحی هم که کشیدم مشکلات خودشو داره.مصرف باطری بیشتر که اگه از قدرتش کم کنیم و به اندازه اوسیلاتور فاب ساشو که تقویت شده نزدیک کنیم کمتر میشه اما بازم بیشتره که فکر نکنم طولانی مدت جواب بده نزدیک به یک آمپر به بالا جریانکشی باید داشته باشه
..اما گیرنده رو تا الان ندیم کریستالی کرده باشن فکر هم نکنم نیازی باشه چون کاملا وابسته به فرستنده هست البته میشه با لوپ گیرنده چون فرکانسش هم پایین هست یک کریستال ساعت رو موازی کرد فکر کنم کمی تو حفظ ثبات تاثیر بزاره اینو بچه هایی که ساختن باید تست کنن اما زیاد نیست که دیده بشه
قربونت مهندس اینقدر این مطالب تنظیم خازنها و ذکر ولتاژ نامیشون واسه بچه ها تو ضیح دادین که هر صفحه از این تاپیک باز کنیم میشه دید
البته منم با این تیپ مدارات انالوگ خیلی سروکار داشتم وخیلی چیزها هم که از شما یاد گرفتیم...
در مورد توضیح فرکانس هم ممنون