mrmr16 عزیز ممنون از اینکه خاطره این سوالات رو زنده کردین!
چون این مسایل مال تقریبا 9 ماه پیش بود که کار رو روی این مدار شروع کرده بودیم.
خدمت شما عرض کنم بر اساس محاسبات مبتنی بر شبیه سازی و اینکه طراح مدار فقط یک جمله گفته بود فرکانس کار تقریبا 11 کیلوهرتز هست بنده اینطور محاسبه کردم که ظرفیت لوپها باید 5.5 میلی هانری باشه. شما مقیاسی که نوشتین میشه 5500 میکرو هانری نه میلی! بر اساس فرمولهایی که برای پیچیدن لوپ بود اینطور مشخص شد که اون 100 دور سیم 0.31 اگر بصورت معمولی باشه ظرفیت حدود 11 میلی هانری در میاد و اصلا فرکانس یه چیز دیگه میشه! ساشو احتمالا لوپ تخت یا سلونوئیدی مد نظرش بود که بعلت مشکل بودن ساختش ما محاسبه کردیم برای لوپ معمولی تعداد دورهای کمتری میخواست. اعدادی هم که میبینید بر همین اساس هستن. خوشبختانه برد هم تفاوتی نداشت و مدار اولیه همون بردی رو داشت که ساشو ادعا کرده بود.
در مورد اهم لوپ بله اهمیت داره و هر چقدر کمتر باشه قوی تر و بهتره! فقط خازن 5 هم باید به تناسب کمی عوض بشه تا حداکثر قدرت در امواج فرستنده بوجود بیاد.
در این مورد بنده صد ها بار کار و بررسی کردم. لوپی که در نهایت پیشنهاد شده از همه لحاظ بهترین حالت هست. چون از ضخیم ترین سیم متداول برای این سایز لوپ استفاده شده که کمترین اهم رو داره. ظرفیت دقیق لوپ هم اصلا مهم نیست چون مدار میتونه با فرکانس بالاتر و پایین تر کار بکنه و این اتفاق با تغییر ظرفیت لوپ به خودی خود رخ میده! تنها مساله این هست که خازن 6 و 7 که تنظیم فرکانسی گیرنده مدار هست رو هم باید به تناسب انجام داد تا فرستنده و گیرنده با هم هماهنگ بشن.