12341234 نوشته است:
سلام
تراکو پاور همون دی سی کنورتوره دیگه مکه نه
تراکو یه برند سازنده دی سی کانورتوره.
در ایران کسی از محصولات این برند استفاده نمیکنه .
معمولا جایی لازم باشه از محصولات mornsun که همه رنجش اینجا موجوده استفاده میکنن یا کانورتور مجزای گسسته میبندن.
اون مداری که شما تصویرش رو گذاشتی تغذیه ورودی بالای 18 ولت رو میگیره تغذیه مثبت و منفی پنج رو تامین میکنه البته نه به فرم کانورتور سوییچینگ ....اون مدار آنالوگه.
هر جا اسم دی سی کانورتور اومد منظور تراکو پاور و ماینر نیست دوست عزیز.
* مدارات دی سی کانورتور چه شرکتی و چه دست ساز همگی سیم پیچ و اکثرا ترانس اولیه ثانویه دارن و سوییچینگ کار میکنن
دی سی کانورتوری که مد نظر من هست و توضیح دادم بخاطر این استفاده شده که میخواستم دستگاه با یک سلول باتری لیتیوم آیونی کار کنه .
ولتاژ این باتری ها در حالت فول شارژ حدود 4.3 و در حالت تخلیه حدود 3.3 ولته .
دی سی کانورتور اینجا کارش تبدیل ولتاژ رگوله نشده و پایین تک سلول باتری به ولتاژ 5 ولت رگوله شده 1 واته.
یعنی کانورتور افزاینده است .
این مدار تغذیه منفی برای اپ امپ اش نداره ... بخش پاور فرستنده اش 5 ولته بخش دیجیتال و آنالوگش هم 3.3 ولته.
کانورتوری که من استفاده کردم همونطور که توضیح دادم mornsun 0305 هست و اگر از این هم استفاده نمیکردم یه مدار گسسته با یکی از آی سی های تغذیه سویچینگ رایج مثل 34063 ..3845 و غیره که اختصاصی اینکار هستن کانورتور مد نظرم رو میساختم .
این رنج آی سی ها اختصاصا برای افزایش و کاهش ولتاژ با خروجی دقیق تحت کنترل کامل ساخته شدن .
با چند تا قطعه ساده جانبی اینکار رو انجام میدن و مهمتر از همه راندمانشون بر خلاف رگولاتورهای آنالوگ بسیار بالاست .
یه رگولاتور 7805 وقتی تغذیه ورودی 15 ولته دوبرابر توان الکتریکی که در خروجیش تحویل میده داره تلفات توان به فرم گرمایی ایجاد میکنه ! یعنی راندمان زیر 30 درصد .
در دستگاههایی که با باتری قراره تغذیه بشن این میزان تلفات غیر قابل قبوله واسه همین از دی سی کانورتورهای سوییچینگ استفاده میشه که راندمانهای بالای 80 تا 90 درصد دارن.