خواهش میکنم.
دوستان این مساله اخیرا بارها توسط دوستان مختلف مطرح شده و به نظر من موضوع مهمی هست که باید همه در موردش نظر بدن!
این مساله از دید من چند نکته داره. یکی اینکه این دستگاه نقطه زن باید از چه سیستمی استفاده کنه؟ دوستان میدونن تقریبا اکثرا سیستمهای غیر ردیاب و البته یونیاب همگی نقطه زن محسوب میشن! حالا ممکنه این یک فلزیاب باشه. یا یک سیستم تصویری زمین شناسی مشابه اگزماینر و یا سیستمهای سنسوری پیشرفته که خودشون انواع مختلف دارن و ... در مورد فلزیاب هم باز خودش انواع مختلفی داره!
چیزی که تقریبا مشخص هست ردیاب انجمن از نظر نقطه زنی دارای مشکلی نیست که ما برای تعیین نقطه بخوایم از دستگاه دیگه ای کمک بگیریم. بلکه بنظر میاد برای اطمینان بیشتر لازمه از یک سیستم غیر ردیاب کمک گرفته بشه تا در مورد بود و نبود هدف مطمئن شد و خطای ردیابی رو به صفر نزدیک کرد. خب دوستان باید نظر بدن بالاخره چه سیستمی میتونه واقعا کمک کنه؟ چیزی که من میدونم بیشتر مد نظر دوستان هست فلزیاب پالسیه! چند بار عرض کردم فلزیاب پالسی بدلیل محدودیت و تناقضاتی که در سیستم کارکردش هست نه به درد دفینه میخوره و نه عمق زیادی میزنه و نه با خاک ایران خیلی جور در میاد! در واقع پالسی ها به معنی واقعی بیشتر فلزیاب هستن که روی فلزات مغناطیسی هم خیلی بهتر عمل میکنن و عملا تفکیک درستی هم ندارن و عمق زنیشون هم قابل قیاس با ردیاب نیست. پس بر خلاف اون چیزی که خیلی تبلیغ میشه تقریبا روی اکثر قریب به اتفاق پالسی ها نمیشه برای هدف مد نظر دوستان حساب مطمئنی باز کرد!
درباره توباکس من نظرمو دادم. من اعتقاد دارم توباکس برای دفینه یابی از هر فلزیابی بهتره. هم برد زیادی داره و هم به فلزات غیر مغناطیسی حساسیت عالی داره. ولی اون هم مشکلات خودش رو برای ساخت و اپراتوری داره. بهرحال مدارش که بصورت کامل در انجمن هست و دوستان میتونن خودشون روش کار کنن.
نکته دیگه این هست آیا دوستان به مدار خاصی برای ساخت نیاز دارن یا دستگاه بصورت فروشی مد نظرشون هست؟ چون این دو تا با هم فرق داره! البته ما خیلی مدارات خوب و معروفی که توی نت هم منتشر شده بودن رو الان توی انجمن داریم. مشکل همینه اگر مداری بذاریم یک عده میگن باید فروشی هم داشته باشین! اگر برای فروش باشه حرفهای دیگه زده میشه! خلاصه تکلیف ما رو اول مشخص کنین!
سیستمهای خیلی پیشرفته هم عملا به اون شکل قابل ساخت نیست چون قطعات خاص میخواد و بعضی از این سیستمها هم بقدری در ساخت مشکل هستن که بصورت دست ساز عملا شدنی نیست یا خیلی طول میکشه تا ساخته بشه و اینم مشکل بزرگیه.
در هر صورت من با اینکه بشدت درگیر مسائل انجمن هستم ولی سعی میکنم با توجه به درخواست دوستان این مساله رو در ذهن داشته باشم. تا شاید به امید خدا یک سیستم دیگه هم از نوع نقطه زن غیر اینایی که داریم ارائه بشه.