انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 2 آذر1403 - 3:37pm

پاسخ به موضوع  [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 227 , 228 , 229 , 230 , 231 , 232 , 233 ... 655  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

حمید نوشته است:
اگر همه تستهای شما به این صورت باشه که نتیجه گیری ها هم همینجوری میشه! سعید جان شما توجه نمیکنی وقتی فقط اندکی طیف فرکانس دریافتی عوض بشه سطح ولتاژ DC خروجی هم تغییر میکنه و حتما ولوم ترشهولد باید مجددا تنظیم بشه؟! این تست شما مثل اینه که یک فلزیاب رو بالانس نکرده مورد استفاده قرار بدین که طبیعتا جواب درستی نمیده! شما لطف کن بعد از تغییر واریابل در حالتی که دستگاه به سمت سقف نیست ولوم ترشهولد رو دوباره در استانه بذار و بعد تست کن. اگر جایی روی واریابل پیدا کردی که در شرایط تنظیم استانه سقف خونه سنس نشد برداشت شما از تاثیر فرکانس درسته! لطفا این کار رو بکنین و نتیجه رو اطلاع بدین.

حمید جان من اگه از چیزی مطمئن نباشم اونو اینجا نمیگم.با تغییر واریابل ولتاژ خروجی در حد یکی دو میلی ولت تغییر میکنه و نیاز به بالانس مجدد نیست.حالا دوستان دیگه هم تست کنن.

پنج شنبه 3 فروردین1396 - 8:03pm
مدیر کل
مدیر کل

بنده هم به نوبه خودم همین تست شما رو با رادیوی SW روی فرکانس 3 الی 4 مگاهرتز انجام دادم و نتیجه مشابه بود! جالبه که حتی 0.005 مگاهرتز تغییر در فرکانس گیرنده میتونه دامنه و نوع امواج دریافتی توسط رادیو رو عوض کنه بدون اینکه محل یا جهت رادیو رو ذره ای عوض کرده باشیم! این همون حالتی هست که عرض کردم. محاسبات من دقت دهم مگاهرتزی نداشت به همین دلیل گفتم اون فیلتر ورودی تاثیر زیادی نداره وگرنه تاثیرش حتی تا حد دهم مگاهرتز کاملا طبق محاسبه وجود داره چه برسه به اینکه حتی هزارم مگاهرتز هم در عملکرد دخیل باشه! وقتی هزارم مگاهرتز تفاوت سبب دریافت دامنه متفاوتی از امواج بشه قطعا تنظیم ترشهولد دستگاه شما هم عوض میشه و نیاز به تنظیم مجدد داره.
نکته دیگه که در فیلم شما وجود داشت اینه که اگر شما با تریمر 70 پیکو فرکانس دریافتی رو از نظر رزونانسی عوض کنین قاعدتا حداقل در رنج 60 تا 150 مگاهرتز باید فرکانس تغییر کنه و در چنین بازه فرکانسی وسیعی این توقع هست که لااقل 10 بار چراغها روشن و خاموش بشن! در حالیکه برای شما فقط دو بار یا بهتر بگیم یک و بار نصفی این اتفاق افتاد که خودش نشانه تغییر جزئی طیف فرکانس دریافتی توسط واریابل هست که عملا حکم یک فیلتر ضعیف رو در اینجا داره.
توجه کنین وجود سیم پیچ نسبت به خازن 10 تاثیر بیشتری داره چون بصورت یک فیلتر بالا گذر فرکانسهای پایین رو تضعیف میکنه و در عوض اجازه عبور فرکانسهای بالا رو میده. لذا حذف سیم پیچ میتونه دستگاه رو بسیار نویز پذیرتر و حساس تر کنه.

پنج شنبه 3 فروردین1396 - 8:03pm
مدیر کل
مدیر کل

saeeed60h نوشته است:
حمید جان من اگه از چیزی مطمئن نباشم اونو اینجا نمیگم.با تغییر واریابل ولتاژ خروجی در حد یکی دو میلی ولت تغییر میکنه و نیاز به بالانس مجدد نیست.حالا دوستان دیگه هم تست کنن.

اولا اگر ولتاژ خروجی اصلا تغییر نکنه پس مدار چطور اعلام سنس کنه؟! در ثانی ممکنه نویز خاصی در محیط منزل شما باشه که البته قطعا هم همینطوره و توسط آهن سقف دریافت میشه و روی یکی از طیفهای رادیویی توسط گیرنده شما قویتر سنس میشه! وگرنه اینجور نیست که بگین خود آهن داره فرکانس خاصی از خودش تولید میکنه! تازه اگرم اینجور بود چرا با چرخوندن واریابل در فیلم شما یک جا و نصفی سنس داشتین و فقط یک جا نبود؟! :D

پنج شنبه 3 فروردین1396 - 8:12pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

حمید نوشته است:
saeeed60h نوشته است:

اولا اگر ولتاژ خروجی اصلا تغییر نکنه پس مدار چطور اعلام سنس کنه؟! در ثانی ممکنه نویز خاصی در محیط منزل شما باشه که البته قطعا هم همینطوره و توسط آهن سقف دریافت میشه و روی یکی از طیفهای رادیویی توسط گیرنده شما قویتر سنس میشه! وگرنه اینجور نیست که بگین خود آهن داره فرکانس خاصی از خودش تولید میکنه! تازه اگرم اینجور بود چرا با چرخوندن واریابل در فیلم شما یک جا و نصفی سنس داشتین و فقط یک جا نبود؟! :D

خب منظورمو متوجه نشدید .تو جایی که هیچ موجی نیست وقتی واریابلو میچرخونم یک دهم تغییر میکنه.
اینجا که همه چراغها روشن میشن 5 ولت افزایس ولتاژ دارم.
حالا چه موج انعکاسی باشه و چه موج خود اهن فیلتر مهمه.
تو پست اوا هم گفتم که تو حالتی که تقریبا بیشترین مقدار خازن هست سنس ضعیفه و یه حالت کمترین مقدار خازن که بیشترین سنس رو دارم.تو وسطا که مقدار خازن باید حدود 30 تا 40 باشه که اندازه نگرفتم سنس خیلی خیلی کمه.

پنج شنبه 3 فروردین1396 - 8:27pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

دوستانی که محل تست دارند و مدت زیادی از دفن فلز میگذره یه واریابل تهیه کنند .دو تا پایه واریابل حدود 300 پیکو ظرفیت داره .یه عدسی 80 تا 100 پیکو رو با وااریابل سری کنند تا ظرفیت بیاد حدود 60تا 70پیکو .بزنید جای c10
بعد تو محل تستشون اونو اروم اروم بچرخونن تا نتایج مشخص بشه.

پنج شنبه 3 فروردین1396 - 8:42pm
مدیر کل
مدیر کل

بله متوجه شدم. مسائل همون هست که عرض کردم. تا اینجا هیچ یک از تستهای شما ناقض نظرات و یا محاسبات من نبوده و تستهای خودم هم با رادیو تاییدش میکنه. اما بدلیل تست در محیط منزل اصل داستان که تولید موج یا انعکاس موج هست مشخص نمیشه و تست در محیط غیر شهری ملاک کار چنین سیستمی هست.
نمیدونم ولتاژ رو در کدوم نقطه اندازه گرفتین ولی حتی اگر قبل از اپ امپ هم باشه میزان تقویت تا اونجا حداقل 10 هزار برابر هست و معنیش اینه که دامنه امواج ورودی به آنتن باید در رنج 500 میکرو ولت باشه. بر اساس تجربه باید عرض کنم با توجه به آنتن تلسکوپی و وجود امواج مزاحم در محیط خانه این اصلا چیز عجیبی نیست و به احتمال زیاد هم نویز برق یا وسائل برقی هست که داره به دستگاه وارد و تقویت میشه. طبیعتا چون همه اینها فرکانس دارن حداقل هارمونیکهاشون روی فرکانسهای بالا در جایی قویتر و در جای دیگه ضعیف تر میشه. خیالتون راحت باشه از خود آهن نیست! :D
اتفاقا خوبی عملکرد در باند SW این هست که تقریبا در همه جای دنیا و حتی وسط هر بیابانی هم جواب میده! امروزه ما هیچ نقطه ای نداریم که امواج باند SW وجود نداشته باشه و این مساله خلاف باند FM هست. ضمن اینکه این مدار تا حدی حتی امکان دریافت موج MW رو هم داره! هر دو باند مذکور امکان دریافت در محوطه وسیع جغرافیایی رو دارن و وضعیتشون تا کیلومترها فاصله زیاد تغییری نمیکنه. در واقع فرستنده های مذکور از طریق ارسال از زمین و انعکاس امواج بوسیله لایه های اتمسفر امکان پخش حتی در قاره ای دیگر رو پیدا میکنن. در عین حال باند SW بدلیل تاثیر پذیری از انواع امواج مزاحم حتی امواج آسمانی(!) در حال حاضر طرفدار زیادی نداره ولی بنظر میاد برای این کار اتفاقا خیلی هم مناسب باشه!
در واقع اگر واقعا از باند FM استفاده میشد وضعیت جالب نبود چون حتی در هر شهری هم وضعیت فرق میکرد و در نواحی دور افتاده هم دستگاه جواب نمیداد. اما با استفاده از باند کوتاه من مطمئن هستن این دستگاه تقریبا در هر نقطه ای جواب میده. در عین حال عملکردش قطعا در زمان شب بهتر هست و همینطور باید به فکر آنتن مناسبتری بود چون طول موج بلند این امواج توسط یک آنتن کوتاه با قدرت خوبی قابل دریافت نیست.

پنج شنبه 3 فروردین1396 - 8:50pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

جناب سنه دژ من که دارم همینو میگم تست جرقه یا کف دست یا سنس یونهای دیگر نمیتونه دلیل بر سنس دفینه باشه.در ضمن باید بگم بله.بنده این تست رو انجام دادم شما هم میتونید بسادگی این تست رو انجام بدید.یک تکه یونولیت به اندازه ۳۰*۳۰سانت به موی سرتون بمالید همین مدار ساده اونو از سه یا چهار متری سنس خواهد کرد.از شما بعیده که این مدار ساده رو ندیده باشید و این تست رو انجام نداده باشین.این هم لینک مدار در خود انجمن.

download/file.php?id=29936

پنج شنبه 3 فروردین1396 - 8:57pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

bazargardan نوشته است:
حرف دوست عزیزمون افشین هم منطقی هست . چون بیان اون بحث های به ظاهر سنگین برا ماها درکش سخته.اگرم موردی هست صریح و ساده بیان بشه خیلی خوبه که ماهم یه چیزایی بفهمیم.
افشین جان شما که خودتون خسته این کارا هستید ایا نظری در مورد این مدار ندارید و مشابه این مدارات تا کمک حال ما کاوشگران بشه؟

Bazargardanعزیز
نظر من در مورد این مدار نزدیک به نظر استاد حمید هست.با یک تفاوت نسبتا زیاد .اینکه ایشون معتقد به انعکاس امواج رادیویی هستند ولی بنده به رفتاری متفاوت ازهاله در اثر برخورد با امواج رادیویی معتقدم صرفنظر از ماهیت واقعی هاله که چطور بوجود میاید و از جنس چیست.اهمیتی ندارد که وقت خود را سالهای سال صرف شناخت هویت این اثر بکنیم.کافیست بدانیم که هاله مثلا روی امواج رادیویی چه تاثیری میگذارد که بصورت ظاهرا تصادفی اقای فرانکو زحمتش رو کشیدند

پنج شنبه 3 فروردین1396 - 11:30pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

با عرض سلام خدمت استاد حمید عزیز. بنده یک پیشنهاد دارم، در یک مستند تستی رو جهت بررسی اثر مغناطیس زمین در رابطه ذهنی افراد دیدم، در اون مستند اومدن دو تا مخزن فلزی طراحی کردن که میدان مغناطیسی زمین به درون اونها نفوذ نمی کرد، به مغز دو نفر داخل مخزن ها یک میدان مغناطیسی یکسان اعمال کردن تا ببینن میدان مغناطیسی مشترک باعث ارتباط ذهنی آن ها میشه یا نه (که دیدن شد!) و نتیجه گرفتن که میدان مغناطیسی زمین عامل ارتباط ذهنی افراد است (که گاه و بیگاه خودمون هم بعضی وقت ها این ارتباط رو با بقیه احساس می کنیم). حالا بنده با توجه به این تست یه فکری به ذهنم رسید. خیلی وقت ها میشنوم که همه در مورد اثر هاله و ... فلزات مدفون صحبت می کنن، و منطق همه اینه که میدان مغناطیسی زمین باعث ایجاد این اثر است. پیشنهاد بنده این است که یک فلزی رو داخل گلدان بذاریم و کنارش یه میدان مغناطیسی مصنوعی با برق (به عنوان نماینده میدان مغناطیسی زمین ولی خیلی قویتر از اون) ایجاد کنیم ببینیم واقعا با این کار فلز قابل سنس میشه یا نه. آخه این فلز لامصب باید داخل زمین یه اتفاقی براش بیفته دیگه، ببینیم چرا اینجوری میشه. بنده فردا این تست رو انجام می دم. بیام همه متغیرهای اثر گذار رو کنترل کنیم ببینیم این اثر هاله چیه، یون چیه، چه جوری ایجاد میشه.

جمعه 3 فروردین1396 - 1:08am
استاد
استاد
آواتار کاربر

محل اقامت: کوردستان
afshin نوشته است:
جناب سنه دژ من که دارم همینو میگم تست جرقه یا کف دست یا سنس یونهای دیگر نمیتونه دلیل بر سنس دفینه باشه.در ضمن باید بگم بله.بنده این تست رو انجام دادم شما هم میتونید بسادگی این تست رو انجام بدید.یک تکه یونولیت به اندازه ۳۰*۳۰سانت به موی سرتون بمالید همین مدار ساده اونو از سه یا چهار متری سنس خواهد کرد.از شما بعیده که این مدار ساده رو ندیده باشید و این تست رو انجام نداده باشین.این هم لینک مدار در خود انجمن.

download/file.php?id=29936

شما درست میفرمائید ، بنده طبق اون پستتون در مورد موها ، جمله رو خوب متوجه نشدم . فکر کردم که یونولیت را برای مالش پارچه میفرمائید و برای موی سر ، فقط مالش دادن مو رو میفرمائید .
خوب اینطوری با وجود قطعه ی بزرگی از یونولیت یا هر وسیله ی دیگری ، بارهای مثبت و منفی زیادی ، جابجا میشن و مدار از دور حسش میکنه و برای هر مداری طبیعیه
اون مدار رو هم نساختم . راستش اینقدر از این مدارها ساختم و برای دفینه جوابی نداشت ، که دیگه نتیجه گرفتم که " فقط قضیه ی تقویت کارساز نیست "
همانطور که عرض کردم ، منظور بنده از مدار خوب ، مداری هست که بتونه یونهای کمتر و آزاد در هوا را مشخص بکنه که بصورت " طبیعی - کم - و آرام " تولید میشن نه یونهای فعال شده بوسیله ی یونولیت یا مالش پارچه یا جرقه باتری یا هر گونه وسایل الکتریکی که بصورت " مصنوعی - با تحریک - سریع - و در حجم زیاد " ،تولید میشن
اگر فقط بعد یونی دفینه های باارزش را در نظر بگیریم ، یون چندانی آزاد نمی کنند که با این وسایل ساده بشه تشخیص داد .
1- حتما یا نیاز به سنسور خاص داره + مدار تقویتی + هوشمندی در گیرندگی یون ها
2- یا آنالیز فوق دقیق داخلی برای تفکیک یونها
هزاران هزار یون در هوای اطراف آزاد هستند و مدارات ساده نمیتونن اونا رو تشخیص بدن و تجزیه بکنند ، تا منبع مشخصی ( مانند مالش جسم و وسایل الکتریکی و غیره ) در کار نباشند . تازه در صورت وجود اون منبع بازم فقط سنس دارند و قسمت تجزیه و آنالیز میمونه که همون قسمت هست که مهمه .

لا اله الا هو

جمعه 3 فروردین1396 - 1:34am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 227 , 228 , 229 , 230 , 231 , 232 , 233 ... 655  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 66 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure