انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : یکشنبه 3 آذر1403 - 2:33am

پاسخ به موضوع  [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 248 , 249 , 250 , 251 , 252 , 253 , 254 ... 655  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

حمید جان اگه ناراحت نمیشید میخواستم بدونم این مدار رو بسازیم یا منتظر طرحی جدید از شما باشیم

خدايا مددی کن

چهارشنبه 16 فروردین1396 - 7:29pm
مدیر کل
مدیر کل

یکی از دوستان میگفت اگر کسی بگه با خروس دفینه یابی میکنم فلانی میگه مدارشو بذار بسازیم!!! :D حالا حکایت شماست که همش دنبال مدار میگردین! این همه مدار ساختین آخرش چی شد؟ لااقل همین مداری که کم و بیش داره کار میکنه رو درست بسازین و تست بگیرین شاید بشه چیز جدیدی پیدا کرد که بر اساس اون طرح دیگری ارائه بشه. من فعلا تصمیمی برای کار عملی روی این طرح ندارم. بخصوص که از نظر من این مدار کاری که باید انجام بده رو داره انجام میده! با اطلاعات موجود هر چیز دیگری هم که ساخته بشه و بازه پاسخ فرکانسی و میزان تقویتش در همین رنج باشه کارکردش هم مشابه همین خواهد بود! در عین حال عملکرد واقعی این سیستمها فقط به تستهای میدانی یا سنس اهداف واقعی بستگی داره که برای بنده خیلی مشکله. وگرنه اینکه داخل منزل یا محیط شهری واکنش دستگاه طوری باشه که الان هست کاملا طبیعیه و هر طرح مشابهی هم همینطور خواهد بود. بنابراین فعلا کار بیشتری نمیشه کرد. شما هم اگر مدار رو نساختین میتونین طبق فیبر آخر آقا پیام اقدام کنین.

چهارشنبه 16 فروردین1396 - 8:58pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

ممنون حمید جان باز خدا رو شکر که همش یه مدار رستم رو ساختم و با کمک فلزجوی شما به سه عدد ؛ تکرار میکنم ۳ عدد سکه طلای دوره اشکانی رسیدم کجای این دو مدار شد این همه مدار ؛ الان هم فقط یه سوال پرسیدم که بسازیم یا نسازیم اما فلسفه با این لحن جواب دادن و صحبت کردن رو نمیفهمم در هر صورت اگه جسارتی کردم شرمنده دوست ندارم کسی از من دلخور باشه
موفق باشید

خدايا مددی کن

چهارشنبه 16 فروردین1396 - 10:08pm
مدیر کل
مدیر کل

اگر از اون یک جمله طنز چشم پوشی کنین فکر میکنم باقی مطلب پاسخ کاملی به پرسش شما بود! بهرحال لحن یا برخورد من حاصل تجربه و شناخت از کاربران هست. بنده فعالیتهای مختلف شما رو در انجمن شاهد بودم که چطور مدام دنبال این مدار و اون مدار هستین اما بقول خودتون دو مدار بیشتر نساختین! البته سر فلزجو که پدر ما در اومد تا شما صاحب دستگاه بشی و آخرش هم نفهمیدیم خودت ساختی یا دیگری براتون ساخت!!! :D باز خدا رو شکر شما با همون فلزیاب چیزی پیدا کردین. مطلب دیگه اینکه شما از اوایل این تاپیک حضور داشتین! باید خیلی زودتر مدار اصلی رو میساختین و به روند پروژه کمک میکردین. نه اینکه بعد 2 سال من به شما بگم چکار کنین! در عین حال تنور آتشی که شما ندانسته برای برخی مدعیان و سوداگران معلوم الحال دنیای فلزیابی گرم تر کردین و بابتش در این انجمن مدتها دیگران رو به هر دلیل علاف کردن هنوز هم خیلیها رو آزار میده. من مجددا از شما خواهش میکنم که اگر هر مدعی بدون کارنامه عملی وارد شد و مسائلی رو مطرح کرد با این مدل پیگیریها دیگران رو بی دلیل مشتاق ادعاهاشون نکنین! ولله فکر نمیکنم کسی در این انجمن به اندازه بنده مشتاق جوابگیری همه دوستان باشه و بنظرم این رو طی این چند سال ثابت کردم. پس هر مطلبی که عرض میکنم جدی بگیرین.

پنج شنبه 16 فروردین1396 - 12:15am
مدیر کل
مدیر کل

چند نکته دیگر در خصوص ساخت و استفاده از دستگاه برای کاوش وجود داره که عرض میکنم. باقی داستان دیگه به تستها و تلاش دوستان بستگی داره.
1- در مورد ولتاژ آفست خروجی DC سر خازن 18 یا پایه 3 آیسی 1 بنظر من بهترین ولتاژ چیزی بین 3 تا 5 ولت هست. بالا بودن بیش از حد این ولتاژ که حاصل موج 8 مگاهرتز اسیلاتور داخلی مدار هست سبب میشه سیگنالهای ضعیف تر در دل موج 8 مگاهرتز گم بشن و طبیعتا حساسیت سنس دستگاه کاهش پیدا میکنه! ولتاژ از حدی کمتر هم منجر به حساسیت زیاد و درست کار نکردن دستگاه میشه. البته نکته مهم این هست که وقتی ما این ولتاژ اولیه رو بررسی میکنیم نباید سیگنال مزاحم دیگری وجود داشته باشه! پس ولتاژ گیری باید در شرایطی که آنتن از دستگاه جدا شده یا حداقل بسته هست و همینطور پس از شیلد کردن صورت بگیره. وگرنه امواج دریافتی از محیط که در جاهای مختلف منزل هم تفاوت دارن میتونه به نتیجه گیری اشتباه از ولتاژ مناسب منتهی بشه. به اعتقاد من فیبر آخر آقا پیام بخودی خود استاندارد خوبی داره و نیازی نیست هیچ قطعه ای برای رسیدن به ولتاژ مناسب تغییر بکنه.
2- ترانزیستور مورد استفاده باید دارای hFE یا بتای 400 الی 600 باشه. رقمی مابین این محدوده در مجموع میتونه بهترین جواب رو بده. هم از این حیث و هم سایر فاکتورهایی که قبلا مطرح کردیم ترانزیستور BC550C میتونه یکی از بهترین گزینه ها باشه. وگرنه بسیاری از مسائل در مورد این دستگاه هست که ربطی به ترانزیستور نداره! مثلا شما اگر در ساعات مختلف و در جاها و شرایط مختلف ولتاژگیری کنین نتیجه متفاوت خواهد بود و نمیشه این رو الزاما به حساب ترانزیستور گذاشت!
3- جعبه مدار باید حتما بصورت کامل و با فویل آلومینیوم ضخیم یا حتی فیبر مسی شیلد بشه! جایی دوستی فرمودن روی دستگاه نباید شیلد بشه که با توجه به شکل کارکرد مدار مطلب درستی نیست. همینطور با توجه به حساسیت بالا و طیف فرکانسی موثر در کارکرد دستگاه بهتره از فویل نازک استفاده نشه چون اثرش ضعیف تر خواهد بود. قسمت پشت آنتن هم باید حتما دارای شیلد حتی قویتری باشه و فقط دور بخش آنتن اندکی باز گذاشته بشه تا به آنتن اتصال نکنه.
4- آنتن مورد استفاده ترجیحا باید از نوع تکی و تلسکوپی بدون قسمت آهنی و با حداکثر طولی باشه که امکان اپراتوریش رو داشته باشین. مطمئنا آنتن کوتاهتر از 40 سانت جواب خوبی نمیده و بلند تر از 1 متر هم به اون شکل عملی نیست. استفاده از 2 آنتن برای این نوع سیستم هر چند ممکنه قدرت بیشتری داشته باشه ولی مشکلات دیگری داره که بنظر من بهتره استفاده نشه. همینطور برای قدرت عملکرد بهتر آنتن میتونین در قسمت پشت و عمود بر آنتن یک فیبر مسی با اندکی فاصله نسبت به ته آنتن در نظر بگیرین و به زمین مدار وصل کنین. این مساله زمین آنتن رو قویتر میکنه و گیرندگی بهتر میشه. اگر خواستین بهترین جواب رو بگیرین در صورت امکان میتونین پشت آنتن یک دیش کوچک فقط از جنس مس یا آلومینیوم نسبتا ضخیم در نظر بگیرین و به زمین مدار وصل کنین طوری که آنتن تلسکوپی بدون اتصال به این دیش از وسط اون رد بشه. در مجموع چنین آنتنی قویترین کارایی رو خواهد داشت.
5- در مورد واکنش دستگاه به برخورد دست با آنتن چند حالت وجود داره! اگر آنتن بسته باشه بدلیل اینکه امواج موجود در محیط بصورت قویتری توسط بدن جذب شدن ؛ دست زدن به احتمال زیاد منجر به روشن شدن چراغها میشه! ولی اگر آنتن به اندازه کافی بلند باشه و کارش رو درست انجام بده باید در اکثر مواقع دست زدن منجر به خاموشی چراغ بشه. این مساله در جاهای مختلف و ساعات مختلف تفاوت داره و به امواج محیطی موجود در اون شرایط مکانی و زمانی مرتبط هست. پس هر کدوم این حالات الزاما نشانه درستی یا نادرستی کارکرد دستگاه نیست.
6- بنظر من کاوش در شرایطی که چراغها کاملا خاموش باشن بسیار ریسکی هست و دستگاه ممکنه از شرایط بالانس و آستانه خارج شده باشه و هدف سنس نشه یا ضعیف سنس بشه. لذا پیشنهاد میکنم دستگاه رو طوری تنظیم کنین که چراغ اول هر از گاهی چشمک بزنه و متوجه بشین که کماکان در آستانه قرار داره. با این روش بالانس اگر بخواین بوق اضافی نداشته باشین میتونین بازر رو به خروجی چراغ دوم متصل کنین تا با چراغ دوم بوق داشته باشین نه چراغ اول. در این صورت چراغ دوم برای شما ملاک سنس خواهد بود و چراغ اول میتونه در آستانه بودن دستگاه رو مشخص کنه. بهرحال تمام این دستگاهها همونطور که با سنس واکنش نشون میدن ؛ تحت شرایط برعکس سنس از بالانس خارج میشن و حساسیتشون هم کاهش پیدا میکنه که کاوشگر باید حین کاوش حواسش به این مساله باشه.
7- برای بررسی دقیق اینکه چه فرکانسی موجب سنس هست باید کلکتور یا امیتر ترانزیستور 4 همزمان با سنس توسط فرکانسمتر اندازه گیری بشه! هر چند ابزارهایی مثل اسکوپ یا اسپکتروم آنالایز بسیار مناسب تر هستن ولی به جهت عدم امکان دسترسی احتمالی دوستان و همینطور تخصصی بودن آنالیز موج با این دستگاهها بهتره فعلا به فرکانس متر اکتفا کنیم. به این منظور باید فرکانس در نقطه مذکور در حین سنس اهداف مختلف ملاحظه و یادداشت و سپس اعلام بشه بلکه بتونیم به نکات جدیدی برسیم. در حال حاضر این مهمترین کاری هست که میتونه توسط دوستان انجام بگیره کما اینکه یک موردش رو دوستمون زحمت کشیدن.

پنج شنبه 16 فروردین1396 - 1:04am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

ممنون حمید جان
بازم با توضیح کامل و جامع شما ایشالله اعضا به نتیجه مثبت دست پیدا خواهند کرد.
درضمن دوستی گفتن که استفاده از بازر در مدار باعث تداخل کار سیستم میشه و پیشنهاد به حذف بازر رو کرده نظر شما چیه؟

پنج شنبه 17 فروردین1396 - 9:14am
YIM

سلام و عرض ادب دوستان .تشکر ویژه ای هم میکنم از اقا حمید و راهنمایی های مفیدشون .دوستان طی کاوشی که در منطقه باستانی انجام دادم به همراه نقطه زن تونستم فرانکو رو روی سکه مفرع قدیمی کالیبره کنم و بعد از کالیبره کردن هم دستگاه موفق به پیدا کردن سکهایی شد و حتی در موردی هم من شی بسایر کوچی رو سنس کردم در عمق که جی پی توان سنس خوبی روی اون مورد نداشت البته چند ایراد از جمله از بالانس خارج شدن دستگاه و عدم سنس رو داشتم .در هر صورت دستگاه سنس میکنه و کار میکنه اگر مواردی که اقا حمید هم فرمودند رو رعایت کنیم مطمعنن جواب دهی بهتری داره مخصوصا تنظیم ولتاژ خارج از محیط خانه یا شهری این مورد رو من تجربه کردم .موفق باشید دوستان

پنج شنبه 17 فروردین1396 - 10:27am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

دوست عزیز شعاع زنی دستگاهت از چند متری بوده

خدايا مددی کن

پنج شنبه 17 فروردین1396 - 11:07am
کاربر فعال
کاربر فعال

درود به تمامی دوستان و تشکر از مهندس حمید بابت اطلاعات سازنده و مفیدشون
همینطور که دوستانی که ساختند و نتایج تست هاشون رو اعلام کردن، ( البته من وقت نکردم همه صفحات رو بخونم و از هر چند صفحه یکی رو نگاه کردم) بنده نتیجه زیر رو گرفتم که ظاهرا با اصول کار کرد سیستم همخوانی داره. شاید اصول کارکرد سیستم همین باشه:
1- نتایج آزمایش دوستان نشون میده سیستم میتونه بعضی اجسامی را که از خودشون میدان های الکترومغناطیسی ارسال می کنند نظیر موبایل و میدانهای برق فشار قوی و ... رو آشکار سازی کنه. خوب این با توجه به ساختار مدار یک امر طبیعی محسوب میشه و هر کسی به راحتی میتونه اونو متوجه بشه. تقویت و یکسوسازی و روشن شدن ال ای دی ها. به نظر بنده هدف از ساخت این مدار هم همین بوده و جناب فرانکو قصد داشتن یه رنج فرکانسی خاص رو تقویت و آشکار سازی کنند.
2 - علاوه بر اجسامی که از خودشون امواج الکترومغناطیس ارسال میکنن، طبق آزمایشات دوستان این سیستم میتونه بار الکتریکی ساکن رو نیز آشکار سازی کنه. مثلا دوستانی اشاره کردن که با نزدیک کردن خودکار حامل بار الکتریکی ساکن ال ای دی ها روشن میشن. خوب هممون تو دوران راهنمایی با دستگاه الکتروسکوپ آشنا هستیم که اونجا با نزدیک کردن یه جسم دارای بار الکتریکی ساکن به کلاهک الکتروسکوپ عقربه اون منحرف میشد. خوب تو این سیستم هم با نزدیک کردن یک جسم دارای بار الکتریکی ساکن مثلا مثبت به آنتن باعث میشیم الکترونهای آزاد درون فلز آنتن به سمت جسم حرکت کنند و نتیجه میشه که یک جریان dc خیلی کوچک وارد سیستم میشه. این جریان توسط ترانزیستورها تقویت میشه و توسط ال ای دی ها آشکار سازی میشه. حالا چرا فلزی که زیر خاک مونده رو میزنه دقیقا ممکنه به همین دلیل باشه. خوب فلزی که زیر خاک مونده باشه ، یونهای اون فلز در اطرافش به مرور زمان پخش میشن و این پخش یون باعث بوجود اومدن یه میدان الکتریکی ثابت در اطراف فلز میشه. وقتی ما این سیستم رو به این فلز نزدیک میکنیم میدان الکتریکی اطراف فلز باعث کشیده شده الکترونهای آنتن به سمت نوک آنتن میشه و این یعنی حرکت حفره های دارای بار الکتریکی مثبت بصورت عکس به سمت داخل . یک جریان dc مثبت به سمت ترانزیستورها ایجاد شده و نهایتا تقویت و آشکارسازی هدف. در اینصورت باید این نکته رو یادآور شد که در اطراف فلز طلای مدفون بدیهتا چون طلا کمتر میل به واکنش شیمیایی داره احتمالا با یونهای کمتری سرو کار داریم و میدان الکتریکی ضعیفتره و طلا خیلی سختتر سنس خواهد شد. البته اگه مدت دفن طلا بسیار طولانی بشه و طلا در معرض تماس مستقیم با خاک باشه این مشکل کمتره.
خوب بصورت واضحی مشخصه که هدف جناب فرانکو این شماره دومی نبوده چون ساختار مدار و بخصوص استفاده از فیلترهای بالا گذر این موضوع رو روشن میکنه که طراح قصد شکار امواج با فرکانس بالا رو داشته و این کاربرد دومی اتفاقی حاصل شده (خود طراح هم مثل اینکه این اتفاقی بودن رو اشاره کردن).
حالا در صورتی که موضوعی که بنده در شماره دوم گفتم درست باشه میتونیم نتیجه بگیریم که دوستانی که از این سیستم برای شکار فلزات مدفون استفاده میکنن باید نکته زیر رو رعایت کنند:
نکته: در هنگام ردیابی با این سیستم همینطور که به سمت هدف حرکت میکنین باید بطور مستمر سیستم رو به چپ و راست حرکت دهید و مستقیم به سمت
هدف ثابت نگیرین چون این سیستم برای روشن کردن ال ای دی ها نیازمند تزریق جریان dc از آنتن هستش و اگه ثابت به سمت هدف نگهدارید و بخصوص در مواقعی که سرعت راه رفتن به سمت هدفتون کمه یا اینکه به سمتی حرکت میکنن که فاصلتون رو از هدف کم یا زیاد نمیکنه، الکترونهای آنتن تغییرات میدان الکتریکی رو احساس نخواهند کرد و جریان dc کم کم ضعیفتر میشه تا قطع بشه و احتمالا شاهد چشمک زدن ال ای دی ها و نهایتا خاموش شدن اونها و گمراه شدن اپراتور میشه. حالا فرض کنید هدف در قسمت شمال قرار داره و ما از جنوب به سمت اون با سرعت کم در حال حرکتیم، در اینصورت بهتره اگه سرعتمون خیلی کمه آنتنها رو به سمت شرق و غرب مدام چپ و راست حرکت بدیم تا میدان هدف بهتر توسط سیستم احساس بشه.
بنده خودم سیستم رو نساختم و نمیتونم تست کنم و مطلب بالا برداشت اینجانب از این سیستم بود و ممکنه درست یا اشتباه باشه و البته ممکنه توسط دیگر دوستان هم تو این تاپیک اشاره شده باشه ولی تو چند صفحه ای که خوندم ندیدم. برای همتون آرزوی نشاط و سلامتی دارم @};-

پنج شنبه 17 فروردین1396 - 11:08am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

aryan_CSP نوشته است:
سلام و عرض ادب دوستان .تشکر ویژه ای هم میکنم از اقا حمید و راهنمایی های مفیدشون .دوستان طی کاوشی که در منطقه باستانی انجام دادم به همراه نقطه زن تونستم فرانکو رو روی سکه مفرع قدیمی کالیبره کنم و بعد از کالیبره کردن هم دستگاه موفق به پیدا کردن سکهایی شد و حتی در موردی هم من شی بسایر کوچی رو سنس کردم در عمق که جی پی توان سنس خوبی روی اون مورد نداشت البته چند ایراد از جمله از بالانس خارج شدن دستگاه و عدم سنس رو داشتم .در هر صورت دستگاه سنس میکنه و کار میکنه اگر مواردی که اقا حمید هم فرمودند رو رعایت کنیم مطمعنن جواب دهی بهتری داره مخصوصا تنظیم ولتاژ خارج از محیط خانه یا شهری این مورد رو من تجربه کردم .موفق باشید دوستان

سلام.تبریک بابت موفقیتتون.
خب عملکرد دستگاه ایشون هم نشون میده که تنظیم فیلتر ورودی خیلی مهمه.قبلا هم گفتم که بدون تنظیم فیلتر امکان داره هدفی رو از دست بدید.همون جور که ارین جان بدون تنظیم تریمر دستگاهشون سکه ها رو نمیزده.

پنج شنبه 17 فروردین1396 - 12:27pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 248 , 249 , 250 , 251 , 252 , 253 , 254 ... 655  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: Radar و 125 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure