درود به تمامی دوستان و تشکر از مهندس حمید بابت اطلاعات سازنده و مفیدشون
همینطور که دوستانی که ساختند و نتایج تست هاشون رو اعلام کردن، ( البته من وقت نکردم همه صفحات رو بخونم و از هر چند صفحه یکی رو نگاه کردم) بنده نتیجه زیر رو گرفتم که ظاهرا با اصول کار کرد سیستم همخوانی داره. شاید اصول کارکرد سیستم همین باشه:
1- نتایج آزمایش دوستان نشون میده سیستم میتونه بعضی اجسامی را که از خودشون میدان های الکترومغناطیسی ارسال می کنند نظیر موبایل و میدانهای برق فشار قوی و ... رو آشکار سازی کنه. خوب این با توجه به ساختار مدار یک امر طبیعی محسوب میشه و هر کسی به راحتی میتونه اونو متوجه بشه. تقویت و یکسوسازی و روشن شدن ال ای دی ها. به نظر بنده هدف از ساخت این مدار هم همین بوده و جناب فرانکو قصد داشتن یه رنج فرکانسی خاص رو تقویت و آشکار سازی کنند.
2 - علاوه بر اجسامی که از خودشون امواج الکترومغناطیس ارسال میکنن، طبق آزمایشات دوستان این سیستم میتونه بار الکتریکی ساکن رو نیز آشکار سازی کنه. مثلا دوستانی اشاره کردن که با نزدیک کردن خودکار حامل بار الکتریکی ساکن ال ای دی ها روشن میشن. خوب هممون تو دوران راهنمایی با دستگاه الکتروسکوپ آشنا هستیم که اونجا با نزدیک کردن یه جسم دارای بار الکتریکی ساکن به کلاهک الکتروسکوپ عقربه اون منحرف میشد. خوب تو این سیستم هم با نزدیک کردن یک جسم دارای بار الکتریکی ساکن مثلا مثبت به آنتن باعث میشیم الکترونهای آزاد درون فلز آنتن به سمت جسم حرکت کنند و نتیجه میشه که یک جریان dc خیلی کوچک وارد سیستم میشه. این جریان توسط ترانزیستورها تقویت میشه و توسط ال ای دی ها آشکار سازی میشه. حالا چرا فلزی که زیر خاک مونده رو میزنه دقیقا ممکنه به همین دلیل باشه. خوب فلزی که زیر خاک مونده باشه ، یونهای اون فلز در اطرافش به مرور زمان پخش میشن و این پخش یون باعث بوجود اومدن یه میدان الکتریکی ثابت در اطراف فلز میشه. وقتی ما این سیستم رو به این فلز نزدیک میکنیم میدان الکتریکی اطراف فلز باعث کشیده شده الکترونهای آنتن به سمت نوک آنتن میشه و این یعنی حرکت حفره های دارای بار الکتریکی مثبت بصورت عکس به سمت داخل . یک جریان dc مثبت به سمت ترانزیستورها ایجاد شده و نهایتا تقویت و آشکارسازی هدف. در اینصورت باید این نکته رو یادآور شد که در اطراف فلز طلای مدفون بدیهتا چون طلا کمتر میل به واکنش شیمیایی داره احتمالا با یونهای کمتری سرو کار داریم و میدان الکتریکی ضعیفتره و طلا خیلی سختتر سنس خواهد شد. البته اگه مدت دفن طلا بسیار طولانی بشه و طلا در معرض تماس مستقیم با خاک باشه این مشکل کمتره.
خوب بصورت واضحی مشخصه که هدف جناب فرانکو این شماره دومی نبوده چون ساختار مدار و بخصوص استفاده از فیلترهای بالا گذر این موضوع رو روشن میکنه که طراح قصد شکار امواج با فرکانس بالا رو داشته و این کاربرد دومی اتفاقی حاصل شده (خود طراح هم مثل اینکه این اتفاقی بودن رو اشاره کردن).
حالا در صورتی که موضوعی که بنده در شماره دوم گفتم درست باشه میتونیم نتیجه بگیریم که دوستانی که از این سیستم برای شکار فلزات مدفون استفاده میکنن باید نکته زیر رو رعایت کنند:
نکته: در هنگام ردیابی با این سیستم همینطور که به سمت هدف حرکت میکنین باید بطور مستمر سیستم رو به چپ و راست حرکت دهید و مستقیم به سمت
هدف ثابت نگیرین چون این سیستم برای روشن کردن ال ای دی ها نیازمند تزریق جریان dc از آنتن هستش و اگه ثابت به سمت هدف نگهدارید و بخصوص در مواقعی که سرعت راه رفتن به سمت هدفتون کمه یا اینکه به سمتی حرکت میکنن که فاصلتون رو از هدف کم یا زیاد نمیکنه، الکترونهای آنتن تغییرات میدان الکتریکی رو احساس نخواهند کرد و جریان dc کم کم ضعیفتر میشه تا قطع بشه و احتمالا شاهد چشمک زدن ال ای دی ها و نهایتا خاموش شدن اونها و گمراه شدن اپراتور میشه. حالا فرض کنید هدف در قسمت شمال قرار داره و ما از جنوب به سمت اون با سرعت کم در حال حرکتیم، در اینصورت بهتره اگه سرعتمون خیلی کمه آنتنها رو به سمت شرق و غرب مدام چپ و راست حرکت بدیم تا میدان هدف بهتر توسط سیستم احساس بشه.
بنده خودم سیستم رو نساختم و نمیتونم تست کنم و مطلب بالا برداشت اینجانب از این سیستم بود و ممکنه درست یا اشتباه باشه و البته ممکنه توسط دیگر دوستان هم تو این تاپیک اشاره شده باشه ولی تو چند صفحه ای که خوندم ندیدم. برای همتون آرزوی نشاط و سلامتی دارم