انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : شنبه 3 آذر1403 - 10:22pm

پاسخ به موضوع  [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 250 , 251 , 252 , 253 , 254 , 255 , 256 ... 655  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

خیلی ممنون پیام عزیز. @};-
طی این چند روز کل تاپیک رو مجددا مرور کردم و بر اساس نتایج تستها و همینطور زحمات قابل تقدیری که در مورد طراحی فیبر و غیره کشیدین به این نتیجه رسیدم که شما میتونین یکی از کسانی باشین که بیشترین کمک رو در زمینه پیشبرد پروژه داشته باشین کما اینکه تا الان هم همینطور بوده. در خصوص جو کلی گروههای تلگرامی هم که قضیه کم و بیش همین هست که فرمودین و بنده مدتهاست از این مساله گلایه مندم! جا داره دوستان بیشتر دقت کنن. اما در خصوص مواردی که فرمودین بنده هم نظرم رو عرض میکنم.
1- منتظر فیلم واضح و دقیقی در مورد اثر قطبنمایی هستم! فعلا ایده ای برای این مساله ندارم و البته اگر ثابت بشه موضوع مهمی هست.
2- افزایش طول آنتن معادل افزایش گین هست! پس هر اتفاقی با افزایش ولوم حساسیت میفته کم و بیش با افزایش طول آنتن هم رخ میده. بر اساس رنج فرکانس کاری مدار عرض کردیم که طول ایده آل آنتن باید خیلی بیشتر از اینها باشه. پس افزایش طول آنتن تا هر حدی که مقدور باشه حساسیت رو افزایش میده و اگر اثر قطبنمایی هم وجود داشته باشه طبیعتا روی ولوم حساسیت کمتری شروع میشه.
3- ایشالا که همینطور باشه! بله اگر ایده امواج رادیویی در کار باشه برد میتونه بیش از 10 متر هم باشه ولی قطعا بستگی به دستگاه و شرایط محیط و هدف مورد نظر هم داره.
4- اثر هاله با هر تئوری که اساس کار این طرح باشه منجر به افزایش قدرت سنس میشه. در این تردیدی نیست.
5- همونطور که عرض کردم تماس مستقیم با خاک الزامی نیست و فقط موجب افزایش قدرت سنس میشه.
6- این مطلب هم طبیعی هست و اکثر دوستان تایید کردن.
7- با ایده امواج رادیویی کلا باید آهن ضعیف تر سنس بشه چون بین اغلب فلزات رسانایی کمتر و توان کمتری در جذب امواج داره. لذا فکر نمیکنم علت فرکانس رزونانس باشه کما اینکه طراح هم به عدم تاثیر خازن 22 پیکو اذعان داشته و تمام محاسبات هم همین رو نشون میده. بنظر من اگر تستهای بیشتری انجام بشه مشخص تر میشه. بخصوص که نقش سیم پیچ بسیار مهم هست و اگر خازن رو از نوع متغیر بذارین با توجه به سیم پیچ اندکی که با واریابل موازی هست عملا هر میزان تغییر میزان سلفی داخل واریابل هم تنظیم دستگاه رو عوض میکنه!
8- این دستگاه تقریبا دو طیف کنار هم از امواج رو میتونه دریافت کنه. طیف فرکانس پایین تر از طریق زمین قویتر منتقل میشن و طیف فرکانس بالاتر از طریق هوا و جو! بسته به وجود حجم بیشتری از امواج در هر منطقه ممکنه هر دو حالت پیش بیاد. ولی بنظر من احتمال اینکه با گرفتن یا نزدیک کردن دستگاه به زمین سنس داشته باشین بیشتره.
9- این مورد هم باز ثابت میکنه که یکی از طیفهای اصلی موثر در کارکرد این طرح در باند SW قرار داره! امواج فرکانسی در این باند به شدت وابسته به لایه یونوسفر جو هستن که اون هم تحت تاثیر نور خورشید هست. پس در زمان طلوع و غروب خورشید بدلیل زاویه خاص تابش نور خورشید تغییراتی اتفاق میفته.
10- بله عرض کردیم نیاز به حرکت برای سنس نیست و اساس کار چنین مداری هم نمیتونه اینطور باشه.
11- در زمان شب امواج رادیویی در باند SW قدرت بیشتری دارن که این هم باز بدلیل تغییر شرایط لایه یونوسفر جو در هنگام شب هست. علاوه بر این در زمستان و تابستان هم وضعیت کمی فرق میکنه.
12- دما از چند طریق میتونه تاثیر گذار باشه. یکی روی خود دستگاه که بلحاظ ایجاد خطای حرارتی و تغییر مقادیر مقاومتها و بخصوص خازنها کمی عملکرد عوض میشه. ولی غیر از این کاهش دما سبب افزایش رسانایی فلزات و سنس قویتر اونهاست. البته اگر امواج زمینی دخیل باشن جنس و رطوبت خاک هم تاثیر داره.

جمعه 17 فروردین1396 - 1:29am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

استاد رابطه ی میدان مغناطیسی (بطور مثال میدان مغناطیسی زمین) و امواج رادیویی چی هست؟؟
و چه طول موجهایی رابطه ی قویتری با میدان مغناطیسی دارند؟

جمعه 17 فروردین1396 - 3:02am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

با سلام و خسته نباشيد خدمت همه دوستان و بويژه مهندس حميد و پيام عزيز, پيام جان خوش امدي
استاد حميد گرامي, فقط يک مورد رو در خصوص بند ٧ در مورد فرکانس روزنانس و نظر فرانکو عرض کنم که ايشون با حذف خازن ٢٢p و عدم تاثير اون به اين دليل موافق هستند که روي وجود ظرفيت خازني بين پايه هاي اميتر بيس (eb) ترانزيستور Tr2 حساب باز کردند و معتقد هست که اين خازن 22p بواسطه خازن c10 با کاپاسيتانس eb ترانزيستور ٢موازي هست و اگر احيانا اين خازن 22pحذف هم بشه زياد مشکلی پيش نمياره چون با حذف اون هنوز ظرفيت خازني پايه هاي tr2 نقش جايگزين رو بجای اون بازي ميکنه و فقط مقدار کلي ظرفيت خازني يک مقدار کمتر ميشه يعني نهايتا نصف ميشه! و فرکانس روزنانسLc هم نهايتا در همون حول و حوش fm والبته بالاتر از اون و به سمت VHF افزايش پيدا ميکنه! هر چند من خودم هم الان نظر شما رو در مورد sw قبول دارم و ديگه اعتقادي به اينکه دستگاه در رنج FM يا بالاتر کار بکنه ندارم, ممنون از زحمات

جمعه 17 فروردین1396 - 3:07am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

پیام عزیز درود بر شما.
پیام جان با در نظر گرفتن تجارب شما ، در مورد آنتن بهترین حالت چیه ؟ تک آنتن، آنتن کوچک در طرفین و یکی در مابین و بلندتر ، دوآنتن هم اندازه ، استفاده از زمین مجازی در ابتدای آنتن بصورت میله ای چند شاخه با زاویه 45 یا تخت ، یا زمین تخت مسی انعکاسی، و همچنین فیبر جدید طراحی نکردی ؟ اگر در نظر داشتی فیبر جدید یا اس ام دی ،طراحی کنید ، لطفا اطلاع بدید تا چند نکته هم ما به طرح شما اضافه کنیم.
متشکرم از همکاری شما

علم گنج بزرگیست که با خرج کردن تمام نمی شود.

جمعه 18 فروردین1396 - 10:37am
مدیر کل
مدیر کل

مهرافرین نوشته است:
استاد رابطه ی میدان مغناطیسی (بطور مثال میدان مغناطیسی زمین) و امواج رادیویی چی هست؟؟
و چه طول موجهایی رابطه ی قویتری با میدان مغناطیسی دارند؟

من مطلبی در مورد ارتباط میدان مغناطیسی و نحوه انتشار امواج رادیویی ندیدم! وانگهی این رنج فرکانسی از امواج رادیویی حالت دور برد داره و در طی مسیر خودش ممکنه تحت تاثیر میدانهای مغناطیسی مختلفی قرار بگیره. پس نمیشه محاسبه خاصی کرد یا مثلا فقط میدان مغناطیسی در نقطه دریافت این امواج رو عامل تغییر خاصی دونست. اما این امواج بهرحال جهت دارن و اگر گیرنده به سمت فرستنده قرار بگیره قویتر دریافت میشن. همینطور عوامل انعکاسی مثل کوه هم میتونه سبب دریافت قویتر در اون جهت خاص بشه. بنظرم باید منتظر فیلمی باشیم که به کمک قطب نما این مساله رو دقیقا مشخص بکنه.

جمعه 18 فروردین1396 - 1:10pm
مدیر کل
مدیر کل

afshin نوشته است:
با سلام و خسته نباشيد خدمت همه دوستان و بويژه مهندس حميد و پيام عزيز, پيام جان خوش امدي
استاد حميد گرامي, فقط يک مورد رو در خصوص بند ٧ در مورد فرکانس روزنانس و نظر فرانکو عرض کنم که ايشون با حذف خازن ٢٢p و عدم تاثير اون به اين دليل موافق هستند که روي وجود ظرفيت خازني بين پايه هاي اميتر بيس (eb) ترانزيستور Tr2 حساب باز کردند و معتقد هست که اين خازن 22p بواسطه خازن c10 با کاپاسيتانس eb ترانزيستور ٢موازي هست و اگر احيانا اين خازن 22pحذف هم بشه زياد مشکلی پيش نمياره چون با حذف اون هنوز ظرفيت خازني پايه هاي tr2 نقش جايگزين رو بجای اون بازي ميکنه و فقط مقدار کلي ظرفيت خازني يک مقدار کمتر ميشه يعني نهايتا نصف ميشه! و فرکانس روزنانسLc هم نهايتا در همون حول و حوش fm والبته بالاتر از اون و به سمت VHF افزايش پيدا ميکنه! هر چند من خودم هم الان نظر شما رو در مورد sw قبول دارم و ديگه اعتقادي به اينکه دستگاه در رنج FM يا بالاتر کار بکنه ندارم, ممنون از زحمات

ممنون.
خدمت دوستان عرض کردم بدلیل وجود خازن 9 و ترانزیستور 2 و نحوه بسته شدن مدار رزونانس ؛ حساب باز کردن روی فرکانس رزونانس دقیق در این مدار زیاد معنی نداره و نمیشه محاسبه دقیقی کرد. اما این چیزی هم که فرانکو گفته دیگه از اون حرفهاست! بله امیتر بیس حالت خازنی اندکی داره که البته ثابت هم نیست و بستگی به نوع بسته شدن ترانزیستور در مدار داره! این خازن با خازن 560 پیکو سری میشه و در مجموع موازی سیم پیچ قرار میگیرن که قطعا حکم یک خازن کوچکتر از 22 پیکو رو خواهد داشت و بمعنی فرکانس رزونانس خیلی بالاتر هست! اصلا هم محاسبه دقیقی نمیشه در این مورد انجام داد. ضمنا این حالت خازنی در صورت بود و نبود خازن 22 پیکو بهرحال وجود داره! اگر اینطور باشه که دیگه فرکانس رزونانس اولیه نباید 100 مگاهرتز اعلام میشد و رقم خیلی پایین تری در میومد چون خازن 22 پیکو باید موازی این خازن در نظر گرفته بشه! بهرحال من نه 100 مگاهرتز و نه 200 مگاهرتز و فرکانس مشابه اینها رو در این مدار دخیل نمیدونم چون حتی از همون ترانزیستور 2 هم رد نمیشه چه برسه به طبقات بعدی!
جالب اینجاست طراح خودش بر اساس تستها و پس از مدت طولانی به این نتیجه رسیده که بود و نبود خازن 22 پیکو چندان تاثیری نداره! خب اگر بحث سر تنظیم رزونانس بود که بودن یا نبودن این خازن عملکرد مدار رو زیر و رو میکرد! حالا نمیدونم دوستان به چه شکلی میگن با تغییر رزونانس و گذاشتن خازن متغیر دستگاه رو به فلزات مختلف حساس میکنیم! چنین چیزی با هیچ محاسبه ای روی این مدار جور نیست و طراح هم که مشخصا چنین اعتقادی نداره. پس قاعدتا اگر دوستان روی تغییر رزونانس به نتیجه خاصی رسیده باشن در نتیجه تست و برداشت اشتباه هست. من دوست دارم اگر اصراری روی این موضوع بود فیلمهای دقیقی در این مورد هم ببینیم. چون بارها دیدم که بعضیها چطور یک فلزیاب ساده و دارای کارکرد مشخص رو هم با روش غلط تست میکنن و برداشت اشتباهی میکنن! چنین دستگاههایی که دیگه جای خود داره.

جمعه 18 فروردین1396 - 1:38pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

با عرض خسته نباشید خدمت دوستان و مهندس حمید.امروز تستی انجام دادم البته شرایطش سخت بود از کلکتور ترانزیستور 4 یه خروجی گرفتم و بیرون از دستگاه آوردم.در محیط تست که مقدار 2 کیلوگرم مس در عمق نیم متری به مدت دوسال هست دستگاه از حدود 2 متری نقطه رو با سه چراغ سنس میکرد.تقریبا از فاصله 20 متری محل رو به شمال پراپ اسکوپ رو به خروجی مدار متصل کردم و فرکانس 8 مگ به طور دقیق اندازه گیری شد.با نزدیک شدن به هدف در حدود همون 2 متر فرکانس حدود 6 مگ قرار گرفت و روی نقطه با کج کردن آنتن به طوری که دقیقا سر انتن روی نقطه مرکز فلز دفن شده قرار داشت کمترین میزان فرکانس رو داشتم که حدود5.25 مگاهرتز بود.با تغییر سر انتن نسبت به مرکز دفن فلز فرکانس بالاتر میرفت.
در محل دیگر داخل محدوده شهر یک النگوی نقره بزرگ تقریبا به وزن 30 گرم رو به مدت 6 ماه هست که دفن کردم.در حالت عادی با یک چراغ مشخص میشه.در این حالت فرکانس در فاصله دور حدودا روی 7.9 مگاهرتز بود که فکر میکنم اون 100 کیلوهرتز کمتر به خاطر قوی تر بودن امواج رادیویی در اون نقطه بوده وقتی به هدف نزدیک میشدم به مرور فرکانس کمتر میشد تا اینکه در نقطه مرکز النگو تقریبا روی 1.8 مگاهرتز نوسان کمی داشت.البته تا 1.5 متری هدف هیچ تغییری در فرکانس خروجی مشاهده نشد و باز هم روی نقطه مرکز کمترین میزان فرکانس رو داشتم.ولتاژ خروجی دستگاه 3.44 ولت هست.
روی گزینه fft اسکوپ فقط موج حامل اصلی رو مشاهده کردم و سیگنال مشخصی مدوله نمیشد حتی در مرکز نقطه.امیدوارم با تست های بیشتر امکان پیاده کردن نقطه زنی و تفکیک رو بر اساس اندازه گیری فرکانس خروجی داشته باشیم البته اگر دوستان هم تست کنند و نتیجه مشترک باشه.باز هم نظر اساتید و مهندس حمید مهم هست

جمعه 18 فروردین1396 - 11:34pm
مدیر کل
مدیر کل

خسته نباشین پوریای عزیز.
این هم تست خوبی بوده. هر چند شاید از کلکتور ترانزیستور 4 نشه براحتی سیم گرفت چون خودش حکم آنتن رو داره و ممکنه امواج تقویت شده رو روی آنتن دستگاه فیدبک کنه و دیگه نشه درست نتیجه رو بررسی کرد همونطور که دوست دیگرمون این مشکل رو داشتن. ولی امیتر این ترانزیستور هم از نظر فرکانس شرایط مشابهی داره که میشه اون رو بررسی کرد.
فرکانس 8 مگاهرتز که حاصل موج اسیلاتور داخلی خود مدار هست و حداقل در زمانیکه با هدف فاصله داشتین چون موجش ضعیف تر بوده اسکوپ همون 8 مگاهرتز رو نشون داده. در این شرایط تا سنس قوی نداشته باشین نمیشه فرکانسی که حاصل سنس خود هدف هست متوجه شد! چون اسکوپ موج ترکیبی رو نشون میده و فرکانس متر اسکوپ هم چیزی بین این دو فرکانس رو ممکنه اعلام کنه. به همین دلیل هر چه به هدف نزدیکتر میشین اسکوپ فرکانس مربوط به هدف رو بهتر مشخص میکنه. فرکانس 5.25 مربوط به اوایل باند SW هست و 1.8 هم بین MW و SW قرار داره! هر دو فرکانس تقریبا نزدیک به هم توسط مدار تقویت میشن و بنظر من علت تفاوت فرکانسها بدلیل مکان متفاوت بوده و بعیده به جنس هدف ربطی داشته باشه.
توجه کنین در آنالیز فرکانسی بر اساس قابلیت FFT اسکوپها معمولا با تنظیم نمایش بصورت Hanning و اندازه گیری بر اساس dB نتیجه بسیار بهتر قابل بررسی هست و در این صورت باید دقیقا موج 8 مگاهرتز رو همراه با فرکانس دومی که در اثر سنس وارد دستگاه میشه بطور همزمان بتونین مشاهده کنین.

جمعه 18 فروردین1396 - 11:53pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

ممنون مهندس در تست های بعدی از امیتر خروجی میگیرم و همچنین تنظیمات قسمت fft رو هم اعمال میکنم.البته با توجه به چیزی که امروز دیدم فکر میکنم سیگنال متعارفی روی موج 8 مگ مدوله نمیشه.زمانی که فرکانس روی 5.25 بود روی حالت fft خود فرکانس 5.25 به عنوان موج اصلی و در اولین ردیف از سمت چپ صفحه نمایش داده میشد.به نظرم فرکانس اثر طبیعی رو باید قبل از میکس کردن شناسایی کنیم.

شنبه 18 فروردین1396 - 12:06am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

https://m.youtube.com/watch?v=f0X074fSJ ... l=US&hl=fa
حمید جان اینم ببینید خالی از لطف نیست ...‌‌

خدايا مددی کن

شنبه 18 فروردین1396 - 12:23am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 250 , 251 , 252 , 253 , 254 , 255 , 256 ... 655  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 115 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure