ممنون مهندس عزیز
بینهایت سپاسگزارم
تجربیاتمو عرض میکنم به درد دوستانی که به ولتاژ مناسب نمیرسن ، بخوره
طبق فرمایشات مهندس حمید عزیز عمل کردم و هرمطلبی رو که گفتن کاملا درسته
مدار رو ساختم
بدون خازن های ۱ پیکو و ۲عدد سیم مفتولی
قطعات رو با پایه بلند نصب کردم و ولتاژ خروجی ۶ولت بود که زیاد بود
BC550cبا بتای۴۵۰تا۴۸۰
قطعات رو مطابق دستور مهندس،پایه هاشونو در کوتاه ترین حالت ممکن نصب کردم که ولتاژ شد ۶/۹ولت
ولتاژ بیشتر شد
نکته:با خارج کردن کریستال ولتاژ خروجی صفر بود به این معنی که مدار درسته و خود نوسانی نداره
حالا چرا ولتاژ بالا بود
بخاطر تمیز نبودن و جرم داشتن محدوده r10وr12وc13و c14 که اکثر بچه ها با تغییر مقاومت یا خازن ها ولتاژ دلخواه رو درست میکننو یا کریستال بالاتر یا پایین تر میزارن
نکته دوم که بچه ها مشکل داشتن ،عدم ثبات تو آستانه هستش که اکثرا بخاطر همین مشکل طرح رو رها کردن
علت نداشتن ثبات در آستانه بخاطر عدم صبر و شکیبایی دوستان هست
وقتی مدار رو شستشو میدید حتما با پنس ریز و پارچه نخی جرم ومواد شیمیایی محدودهtR1وtR2 و زیر قطعات رو تمیز کنید
همچنین بعد خشک کردن و تمیز کردن با تینر یا انژکتور شور یا اسپری حتما بایستی ۱یا۲روز رو صبر کنید تا مواد شیمیایی تبخیر بشه.چون فیبر مدار این مواد رو جذب میکنه و به مرور تبخیر میشن
دوستان مدار رو میسازن و شستشو میدن و ۱ساعت بعد انتظار دارن براشون کار کنه
نه عزیزان.تا مواد شیمیایی شستشو دهنده کاملا پاک و تبخیر نشه مشکل عدم ثبات آستانه وجود داره.به این دلیل که مواد شیمیایی حالت مقاومت یا خازن تو محدوده tR1و tR2ایجاد میکنن .حتی درصد رطوبت محیطی بالا،هم تاثیر منفی داره
رو آستانه خاموش میزارید نیم ساعت بعد خودبخود چراغ میزنه و بیزر صداش در میاد یا برعکس
من خودم رو آستانه قرار میدم تا ۱۰ساعت ثابت گزاشتم یه جای ثابت کوچکترین تغیری تو آستانه ندارم
خلاصه کنم براتون این مدار کارش درسته
طبق فرمایشات مهندس
تمیز فیبر رو بزنید
ترانزیستور بتای۴۰۰تا۶۰۰ بزنید
خازن مولتی لایر بزنید
مقاومت۱درصد
بعد شستشو با۲یا ۳نوع اسپری_جرمگیری با نوک پنس و دستمال کاغذی_مجدد شستشو_مجدد مثل مرحله قبل
بعد سشوار طولانی با حرارت ملایم
قطعات رو جمع و جور نصب کنید
با این کارها مشکل اکثر دوستان که ولتاژ بالا یا پایین و یا خود نوسانی هست حل میشه
نهایتا اگه ولتاژ خروجی کمی بالاتر یا پایین تر از ۳/۵بود
با ۲تکه سیم مفتول کوتاه به جای ۳خازن ۱پیکو،ولتاژ رو به ۳/۵تا۴برسونید
حالا یا با نزدیک کردن مفتول یا تابوندن
فقط طبق تجربه خودم برا محافظت مدار از رطوبت بالای هوا که دستگاه رو مختل میکنه مثل مناطق حوزه خلیج فارس و شمال که رطوبت بالا هست، بایستی ورودی و کرییستال وtR1&Tr2حتما توی موم یا پارافین قرار بگیره
پارافین بدون اهم و بدون ظرفیت خازنی هم فقط تو مدارات رادیو های ترانزیستوری قدیمی وجود داره.نمیدونم تو بازار هست یا نه
از مهندس عزیز بابت این همه لطف که وقت میزارن برای دیگران صمیمانه تشکر میکنم
مهندس جان یه سوال اساسی برام مونده که جوابشو پیدا نکردم
تو ۱۰۰پست اول اگه اشتباه نکنم عرفان گفته بود باید قطعات متحرک باشه و با تعویض قطعات مختلف و ایجاد ولتاژ خروجی مختلف، اثر آسمان و استانه صحیح و حذف نویز هر منطقه رو بدست آورد
ولی تو ۱۰۰پست آخر چیزی راجع به این مسئله گفته نشده
عایا تعویض قطعات و ایجاد ولتاژ های متفاوت برای مناطق مختلف بر حسب شرایط جغرافیایی و طول و عرض جغرافیایی منتفیه یا باید انجام بدیم
ممنون میشم اینم بفرمایید