shahab58 نوشته است:
سلام به اقا جواد حیف شد تو تایپیک جوغنها دیگه ادامه ندادین واقعا اموزنده بود بگذریم اقا جواد در مورد اون عکسایی که گذاشتم ازاون جوغن شما محبت کردین و دوتا گمانه ارسال کردین سپاسگزارم تو کتاب اسرار و نشانه ها اومده اگه دوتا جوغن داخل هم بود نشانه دوتااتاق که به هم راه دارن وزیر خوده سنگ نشان دار در عمق زیاد هست (حدود6متر) البته ببخشید حالا دوتا سوال دارم اول اینکه در مورده جوغنها راهی برا پی بردن عمق قبر ویا دفینه و...در خاک هست از روی ابعاد جوغن و سوال دومم اون نوشته کتاب اسرار و نشانه ها با گفته شما در مورده محل من در تضاده میشه یه کم راهنمایی کنید البته عذر میخوام برا بالا رفتن اطلاعات خودم میگم خیلی از زحمات و راهنماییاتون نسبت به دوستان انجمن سپاسگزارم من مجدد عکسهارو میزارم برا راهنمایی بیشتر امیدوارم اون تایپیک در مورده جوغن رو ادمه بدید واقعا اموزنده اس ممنون
سلام دوست عزیز
در مورد سوال شما اینکه ایا میشود از روی جوغن مقدار عمق قبر رو تخمین زد . به نظر من خیر چون بحث جوغن ها به یک منطقه ختم نمی شه و حتی مربوط به یک اداب هم نیست چون در بیشتر نقاط ایران و حتی در کشور های دیگه این اثار رو مشاهده می کنیم با چندین و شاید چندین هزار اعتقاد رو برو هستیم در کل نمی شود روی اندازه و ابعاد جوغن عمق قبر رو تخمین زد چند دلیل داره که مختصر نام می برم .
1: کسی که جوغن را ایجاد کرده و قبر را کنده چقدر علم حساب و کتاب بلد بوده
2: نوع مذهب
3: نوع تدفین
4: نوع ابزار کار
5: موقعیت اجتماعی فرد مدفون و غیره
ولی در کل عمق قبر ها بیشتر از دو متر نیم نیست و اما از روی نوع جوغن میشود فرد مدفون رو حدس زد و همچنین تخمین مسافت کرد به این صورت که اول از همه به طلوع و غروب خورشید توجه کنیم دوم ابرا جوغن هست که جهت رو نشان می دهد و همچنین نمونه های دیگر جوغن ها
جوغن های مربوط به دفینه تنها با یک نشانه نمی ایند چندین نشانه در اطراف خود دارند
در کتاب اسرار دلیلی بر اثبات این موضوع نیومده و به نظر من کتابی هست که از روی نسخه عربی هست و هیچ دلیل ومنطقی نداره و اون فرد نویسنده با کلیه مذاهب اشنایی نداشته
در مورد تصویر جوغن شما همانطور که مشاهده میکنید ابزار کار فرق می کرده سر مته ابزار چیزی شبیه مته خزینه بوده سر مته نک تیز و کم کم شکل مخروطی داشته