R.zohrab نوشته است:
delta2014 نوشته است:
سلام آقای سنه دژ
این عکس در اینستگرام چندین بار تفسیرش کرده ان و میگن سمت چپش جوغن مربع هست و شکل دایره ای سمت راست هم درب گور دخمه شخص حکومتی هست و استتار بوده با گذشت زمان ریخته و ساروج مشخص شده.
من خودم اونجا رو چهار سال پیش از نزدیک دیده ام اولا جوغن مربع نیست بیشتر یه غاره قطرش تقریبا قد آدم یا بیشتر. و گفته بودن فاصله جوغن تا دایره یک متر . اینو بگم که من چون از پایین نگاه می کردم به احتمال زیاد خیلی کم تخمین زدم ده متر . ولی فکر کنم از پانزده متر هم بیشتر باشه.از پایین کوه تا غار شبیه مربع هم تقریبا خیلی صعب العبور هست و قسمت نزدیک به مربع هم بدون تجهیزات نمیشه رفت. اون هم که در بالای کوه هست یک درخت هست نه بوته.
میگم حالا ببین هزاران عکس هست که در اینستگرام و ... ولو هستند چند تاش اشتباهاتی از این قبیل را داشته باشن و اشتباهی تفسیر میشن
این تفسیر رو دیگه همه به لطف اینستگرام می دانند که هر جا در دیواره صخره ای جوغن مربع یا دایره ای باشد به احتمال زیاد درب گور دخمه در زیر یا در چپ یا راست جوغن هست که فاصله اش با جوغن بیشتر از یک متر نیست رو این حساب این عکسو اونجوری تفسیر می کنند افراد کارشناس نما که از نظر من کارشناسهای واقعی در ایران بیشتر از سی نفر نباشند چون اصلا همچین درسی یا رشته ای دقیقا مرتبط با این چیزها در ایران وجود نداشته و اونهایی هم که هست به اصطلاح آکادمیک هستن و ... به درد این کارا نمی خورن این کار فقط استاد های با تجربه و علمشو از قدیم آموخته و خاک خورده نیاز داره البته اون هم باید خودش چندین بار در آورده باشه. ولی باید از کارشناس های مجازی هم استفاده کرد چون به غیر اون به چیزی دسترسی نداریم.
گرامی جوغن مربع نیست یک ورودی است که تخلیه گشته آن هم در باستان علامت کنارش اصطلاحا پلمپ نما هست به معنی وجود ورودی که خودجز علایم توجهی است
رفیق من این علائم توجهی که شما میگید طبق کدام منبع علمی یا پلمپ نمایی که میگید طبق کدام منبع علمی حرف میزنید.
رفیق معذرت میخام ما توی ایران کسی که بتونه مجموعه خطوط میخی عیلامی رو ترجمه کنه فقط یک نفر داریم.چطور این همه کارشناس داریم که صدها مدل تفسیر خودساخته رو به خورد این ملت دادن.
چیزی که منبع علمی نداره یعنی پایه و اساس هم نداره.ما حتی در نوع گویش های خطوط عیلامی در شمال کشور و جنوب کشور هم تفاوت رو میبینیم.بعد یه کلمه این علامت توجهی و یا پلمپ نما میگن و تمام!
نتیجه این نوع تفکر میشه آقای فلان و فلان در زمان انجمنها و جوجه فکلی هایی که امروز توی اینستا با مدرک سوم ابتدایی دم از تاریخ ۷هزارساله این خاک میزنن