ariya نوشته است:
درسته اگثرنسخه هادارای طلسم هستن من نسخه هایی قبل ازاسلام دیدم که بیشترعمقشون بین پنج وشش متره ازدوره هخامنشی که دارای طلسم بودن نسخه های اسلامی هم اکثرشون دارای طلسم هستن
نسخه های اسلامی ازسیصدسال پیش، طلسمات اونهاکمترشده
درواقع خیلی ازنسخ، اسلامی از سیصد سال به اینور هرچه که دیدم بیشترشون بدون طلسم بوده
جالب اینه که این نسخه ها ازلحاظ بزرگی یا حجم بارها، خیلی حرف برای گفتن دارن، وبه راحتی میشه با دوره های قبلی قیاس کرد
من خودم تابحال با طلسم مواجع نشدم
جنابwave زیاد دنبال این قضیه رونگیر اگرجایی برای کاوش میرید وحرکت یا نشونه ای ازطلسم دیدید ازاون مکان منصرف بشید وجای دیگری رو مدنظزقراربدهید
درواقع اینقدبارهای دولتی ونظامی وتجاری وشخصی، ومذهبی، شاهی ووزیری درایران وجودداره، که هرمکان باستانی پابزاری،میشه گفت تمام ایران ازشهزها وروستاهها، باستانی هستن وازاین همه بارهای متفاوت تعدادی دارای طلسم هستن
افرادی زیادی هستن که باردارودن بدون طلسم، وبازافرادزیادی هستن که سالهامشغول کاردفینه یابی هستن وتابه حال به طلسم برخورد نکردن
سلام
در مورد خزانه های بزرگ عمق نسخ ساسانی عمدتا ۱۸ متر و ۲۷ متر هست
خزانه های اشکانی ۳۳ متر به بالاست مخصوصا در طبرستان قدیم که شامل بخش اعظم گیلان، تمامی مازندران نیمی از سمنان و تمامی گلستان و بخشی از خراسان شمالی و ضلع جنوبی رشته کوه البرز یعنی فیروزکوه و شمیرانات ولواسانات و.... بوده
سازه و خزانه های هخامنشی که عمدتا صخره تراشن تا بیش از ۷۰ متر هم عمق دارند
تنها مسئله ای که در دوره سلجوقی رخ داد جابجایی بعضی از راه ها و ایجاد راه جدید به بعضی از سازه ها و جابجایی برخی از دفینه های کوچیک به نقاط دیگه بود کا که هیچکس به قدرت و توانمندی این قوم در این دو قرن و اندی حکومت نتونست این کار رو انجام بده
بعدها تیمور سعی به انجام کار اینچنینی داشت که هیچ موفقیتی بدست نیاورد (در جابجا کردن راه و ایجاد راه جدید و اسان تر)
اما در دفینه گذاری خیلی قوی کار کرد
از همه خواهش میکنم دست تک تک تونو میبوسم به ابنیه تاریخی اسیب نزنید بحث کاوش بحث کاملا تخصصیه باید با نوع تدفین و نسخ اشنا باشید نشه یه روزی به خودتون بیاید ببینید هیچی براتون نمونده جز یکسری خاطرات مسخره که توش عمر و مال و جانتون رو هدر دادید
حوصله تایپ ندارم چشمم خوب نمیبینه اینم چیشد نوشتم نمیدونم