farokh.p نوشته است:
سلام. ممنونم برادر.
اگه جزوه ای یا دست نوشته ای درباره محاسبات جفر یا رمل داری لطفا برام بفرستید. حقیقتش خیلی از کتابها رو تگاه کردم ولی متوجه نمیشم. اگه برات مقدوره روش گرفتن مستحصله در جفر رو توضیح بدید.
سپاسگزارم
کتاب زیاد هست ولی اغلب غلطهای کتابت دارن و یا عده ای شیاد برای بازارگرمی یا جمع کردن مرید و شاگرد این کتابها رو نوشتن.اما اون کتابهایی هم که درست هستن هیچکدوم مستحصله رو دقیق و واضح شرح ندادن.من هم واقعا بلد نیستم و فقط 4 مرتبه عنایت خدا بوده جواب بدست اومده ،دیگه هر کار کردم جواب نیومده.فقط خیلی تحقیق کردم و با قواعدش آشنا هستم ولی مستحصله رو یاد نگرفتم.
در واقع جفر حقیقی که باعث روشن شدن ابهامات یا دوری از ظلمات و هدایت هست فقط با توسل به ائمه هدی سلام الله علیهم بدست میاد.اغلب کسانی که معروف هستن و شایع شده که جفر دارن در واقع اصلا جفر ندارن.فقط میتونن از یک سوال یک عبارت فارسی یا عربی رو بدست بیارن و در واقع این عبارت که همون (مثلا)جواب هست هیچ چیزی به هدایت یا آگاهی اونها اضافه نمیکنه.
مثل اینکه من از جفر بپرسم امشب مهمان خانه من کیست؟ و جواب بیاد"از اهل عالم".یعنی این جواب هیچ فرقی با سوال نداره و چیزی به آگاهی من اضافه نمیکنه و باعث هدایت و شناخت راستی از ناراستی نمیشه.و مثال هایی مانند این فراووونه.حسن زاده آملی،سید مهدی قاضی طباطبایی و عده بسیاری دیگه که بین مردم مشهور هستن که جفر دارن در واقع جفر ندارن بلکه فقط تونستن از یک سوال یک عبارت رو بجای جواب حقیقی کسب کنن.چه بسا این عبارت کاملا بی فایده و ناقص باشه و ذره ای هم به هدایت و راستی شناسی شخص پرسش کننده کمک نکنه.
هدف از یادگیری جفر شناخت حق از باطل در تنگناها و مهلکه های دوران،شناخت راه راست از بیراهه،دوری از صدمات و گرفتاریها و یا کم کردن غم و اندوه گرفتاران و ازین دست کارهاست.این جفر هم قواعد و اصول و اصطلاحاتش در کتب مختلف و متنوع وجود داره ولی اون خط اصلی یا مستحصله فقط با توسل به ائمه هدی علیهم السلام مخصوصا قائم آل محمد حجت ابن الحسن عجل الله تعالی فرجه بدست میاد.مستحصله با وقت گذاشتن رو مطالعه نسخه های خطی و چاپی و .... بدست نمیاد.ازین نسخه ها فقط اصول و قواعد و اصطلاحات کشف میشه ،گره اصلی باز نمیشه.بازم اگر مشتاقی میتونم کتابهاشو در اختیار بزارم.
در مورد رمل هم چون خطاهاش و محاسباتش خیلی خطا داره ،رجوع نکنی بهش بهتره.جفر حداقل اینجوریه که یا به جواب نمیرسی و یا اگر به جواب برسی یا جواب آگاه کننده نیست یا آگاه کننده هست.اما رمل همیشه وضعیتی رو بهت معرفی میکنه که اصلا نمیتونی بفهمی درسته یا غلط.واسه همین همش درگیر خطاها و احتمالات و ابهامات هستی.همش گنگ و گیج میشه آدم. ولی در جفر تکلیف مشخصه.