این مطلبو جایی خوندم ، خیلی برام جالب بود
http://tebyan-ardebil.ir/description.aspx?id=20471توليد ميدان مغناطيسي توسط گياهان
جستجوي ميدان مغناطيسي توليد شده توسط گياهان به همان اندازه غيرمنطقي و عجيب است كه براي اثبات حركت اجسام توسط ارواح يا ادراك ماوراي احساس معمولي تلاش كنيم.
اما فيزيكدانان دانشگاه بركلي در كاليفرنيا با جديت و با استفاده از حساس ترين موج ياب هاي مغناطيسي، به دنبال زيست مغناطيس توليد شده در گياهان هستند.
در مقاله اي با عنوان به دنبال مغناطيس گياهي به وسيله مغناطيس سنج هاي اتمي كه اين هفته در مجله فيزيك كاربردي به چاپ رسيده است، دانشمندان وسايلي را كه با استفاده از آن در جستجوي ميدان مغناطيسي بسيار كمي كه اطراف گياه titanarum بزرگ ترين گل جهان طي مدت كوتاهي كه اين گل شكوفه مي دهد، تشريح كردند.
اگرچه اين گياه مغناطيسي بيش از يك ميليونيم اندازه ميدان مغناطيسي اطراف ما روي زمين توليد نمي كند، اما با وجود اين مقدار بسيار ناچيز بايد ديد چرا دانشمندان در جستجوي زيست مغناطيس در گياهان هستند؟
پروفسور ديميتري باكر مي گويد: امروزه مطالعات زيادي توسط دانشمندان در مورد زيست مغناطيس در جانوران و نه در گياهان انجام مي شود و اين يك شكاف آشكار در علم است.
در حيوانات به عنوان مثال فعاليت در قلب و مغز مقدار بسيار كمي ميدان مغناطيسي توليد مي كند كه اين ميزان به وسيله مغناطيس سنج هاي حساس و دقيق قابل اندازه گيري است.
چنين حسي نيز در مورد گياهان اولين قدم در جهت مطلوب و تعقيب اين موضوع توسط دانشمندان مي تواند باشد.
پروفسور باكر بيشتر وقت خود را صرف ساخت موج ياب هاي بي نهايت دقيق به خصوص مغناطيس سنج هاي اتمي مبتني بر NMOR كرده است.
اين ابزارها قادر به اندازه گيري ميدان هاي مغناطيسي بسيار كوچك به اندازه ۱۰ فمتو تسلا (يك ميليونيم يك بيليون تسلا) كه يك ميليارد بار كمتر از ميدان مغناطيسي زمين در سطح زمين است.
بسته به موقعيت جغرافيايي سطح زمين اين ميدان مغناطيسي بين ۲۰ تا ۵۰ ميكروتسلاست.
با وجود ارتعاشات مغناطيسي موجود در محيط آزمايشگاه محققان را بر آن داشت تا جهت تست مغناطيس سنج ها محيطي كاملا ايزوله فراهم كنند.
گونه گلخانه اي Titanarum به نام «آمورفوفالوس تيتانيوم» كه ساقه اي ضخيم با هزاران گل كوچك كه توسط غلاف گل احاطه شده اند در اين آزمايش مورد بررسي قرار گرفت.
اين گياه هر چند سال يك بار اندكي قد كشيده و در طول دوره كوتاه شكوفه داشتن بوي گوشت فاسد از خود ساطع مي كند تا سوسك لاشه خوار و حشراتي كه گرده افشاني مي كنند به خود جذب كند.
چون ميدان مغناطيسي به وسيله بارهاي الكتريكي متحرك ايجاد مي شود دانشمندان معتقدند فرآيند سريع در گياه طي گرم شدن سريع به منظور پراكندن رايحه و بوي گوشت فاسد ممكن است باعث جريان يوني و در نهايت ايجاد ميدان مغناطيسي شود.
در گياه Titanarum افزايش گرماي ناگهاني تا ۷۰ الي ۸۵ درجه فارنهايت مي رسد. به طور كلي نبايد بين حيوانات و گياهان از اين نظر تفاوت اساسي وجود داشته باشد اما اين كه آيا گياهان بيش از جانوران ميدان مغناطيسي بيشتري توليد مي كنند سوالي براي زيست شناسان است.
در سال ۲۰۰۹ زماني كه يكي از اين گياهان گلخانه اي آماده شكوفه دادن بود پروفسور باكر يك مغناطيس سنج تجاري و حساس را نزديك گياه نصب كرد و آن را دائما تحت نظر داشتند.
در طول روز بازديدكنندگان از گلخانه و قطارهاي BART كه مايل ها دورتر از گلخانه بودند ۰۵ / ۰ ميكرو تسلا به صورت دوره اي و در فواصل معين توليد مي كردند.
محققان از اين كه قادر به حذف يا خنثي سازي نويز ميدان مغناطيسي محيط پيرامون نبودند، كاملا نااميد شدند.
كورزيني يكي ديگر از محققان تيم مي گويد: ما هنوز نااميد نشده ايم و حركت بعدي اين است تا ببينيم آيا گل كوچك تري را مي توان پيدا كرد كه دور از محيط نويزساز و مكان هاي عمومي بتوان به بررسي آن پرداخت يا خير.
منبع: جام جم آنلاين