انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : یکشنبه 4 آذر1403 - 11:33pm

پاسخ به موضوع  [ 4944 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 140 , 141 , 142 , 143 , 144 , 145 , 146 ... 495  بعدی
 فلزیاب تفکیک دار Chance 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم کوهیار عزیز. مطلب بسیار جالب و کلیدی رو مطرح کردین! :D
کلا حرف شما کاملا درسته و نویزها در واقع روی شیلد یا زره هم میفتن. ولی موضوع اینجاست که ما وقتی میگیم شیلد یا زمین مدار یعنی این خط مدار هر پتانسیلی که نسبت به هر جایی داشته باشه ؛ ولی رفرنس ولتاژ مدار ماست! مثلا اگر 1 میلی ولت نویز روی شیلد مدار بیفته در واقع تمام ولتاژهای مدار نسبت به همین زمین دارای 1 میلی ولت ولتاژ سنجیده میشن. پس از نظر تئوری هیچ مشکلی وجود نداره و هر چقدر نویز روی زمین مدار منتقل بشه تاثیری در کارایی مدار نخواهد داشت. اما متاسفانه در عمل و واقعیت همه چیز به این خوبی نیست. چون زمین مدار دارای مقاومت واقعی صفر نیست. صفر نبودن مقاومت سبب میشه اختلاف پتانسیل بین قسمتهای مختلف زمین مدار ایجاد بشه و این بمعنی تاثیر نویز هست. یکی از دلایلی که ما زمین مدار رو روی فیبر گسترش میدیم کم کردن این مقاومت هست. حالا در مورد کابل هم اگر شیلد ضخیم باشه و با اتصال قوی به مدار متصل بشه دیگه تاثیر نویز از طریق شیلد کابل بسیار جزئی و تقریبا نامحسوس خواهد بود.
متاسفانه تاثیر نویز در واقعیت به همین صورتی که شما میفرمایین در فلزیاب های با زمین منفی وجود داره و به ویژه در پالسی های فرکانس پایین مثل چنس این تاثیر نویز حتی بیشتر هم میشه! به همین لحاظ مدار چنس یکی از نویزپذیرترین فلزیابهاست. اما همین زمین منفی طراحی مدار رو بسیار راحت تر کرده و فرکانس پایینش هم برای نفوذ در خاک واقعا فاکتور خوبی هست.
پیشنهادی هم که شما دادین در واقع استفاده از کابل شیلد استریو هست. خب این در صورتی درست بود که ما هیچ یک از دو سیم لوپمون به زمین مدار اتصال نداشت. اما خب در این مدار زمین مدار خودش یکی از سیمهای اتصال لوپ هست. بنابراین فکر نمیکنم استفاده از کابل شیلد استریو کمک خاصی بکنه. بخصوص که کابل خوب و مرغوب استریو به اون شکل پیدا نمیشه اما کابل کواکسیال در انواع مختلف وجود داره و میشه نوع مرغوبش رو پیداکرد و استفاده کرد.
نکته دیگر هم این هست که اگر خود مدار شیلد باشه و بخصوص خود لوپ هم شیلد باشه دیگه کابل تاثیر زیادی هم نداره! در همین حد که کواکسیال باشه و بیش از حد نیاز طول نداشته باشه کافی هست.

دوشنبه 13 بهمن1392 - 2:17am
مدیر سایت
مدیر سایت

حمید نوشته است:
کوهیار عزیز خسته نباشین. :ymapplause:
ساخت این کوئل قطعا کار مشکلی بوده! حالا لطف کنین جدا از مساله تفکیک که فرمودین عالی هست ؛ تست برد برای سکه و همینطور فلزات بزرگتر رو با ذکر عدد گارد و باریر بفرمایین تا یک مقایسه ای بتونیم داشته باشیم.

بله مهندس جان
ممنونم واقعا کار مشکلی بود و توصیه میکنم دوستان اگر حوصله انجماش رو ندارند هرگز درگیر ساختن این کویل نشن
خدممتون قبلا هم عرض کردم با تستهای مختلفی که با کویلهای مختلف مثل ساده و مسطح و دبل دی و دوطرفه و عنکبوتی و... ترکیبی داشتم به این نتیجه رسیدم که کویل باید به شیو مارپیچ و دارای میدان یکنواخت در تمام سطح کویل باشه و البته تمرکزش روی محدوده کویل باشه و به سمت مرکز
اولش اومدم سیمها رو روی مقوای کارتوپلاست چسب زدم که خوب در نیومد و نمیشد سیمها رو کشید و محکم کرد و فاصله خطوط رو رعایت کرد بعدش بنظرم رسید که اونهار و با نخ محکم کنم روی زمینه که اینم شکست خورد
بعدش به ذهنم رسید که از قاب پلاستیکی و ایجاد شیار روی اونها استفاده کنم که اومدم از یه چهارراه مخصوص و چهارتا لوله پلاستیکی استفاده کردم که متاسفانه هنگامی که سیمها رو میکشیدم لوله ها خم میشدند و اینم شکست خورد
رفتم سراغ چوب و محل های سیمهارو با اره شیار ایجاد کردم و شیارها نزدیک بود و طبیعتا با کشیدن سیمها و سفت کردن چوب بین دو شیار همجوار میشگست و اینم شکست خورد
دست آخر با وجود تمام سختیهایی که داشت مجبور شدم از چوبهای ضخیم سه ثانتی و سوراخ کردن محل عبور سیمها و نهایتا عبور سیمها از داخل 152 سوراخ استفاده کنم که دیگه حساب کنید 40 متر سیم رو از میان این سوراخها کشیدن چقدر سخته بعد از اون همه شکست
اینها رو عرض کردم که مبادا دوستان واسه ساختن این کویل بخوان از اون راههایی که من رفتم و نشد برن که درجریان باشن و تجربه بنده رو بدونن
درباره بردش و عدد گارد
عرض کنم با وجود اینکه مدارم شیلد نیست و کابلم هم مناسب نبود دوست داشتم نتایج تست رو بعد از اصلاح این موارد بزارم که قطعا این کار رو خواهم کرد
البته الانم نتایج تست بد نبود و از تمام کویلهایی که تا الان ساختم سرتر بوده
یه انگشتر طلا به قطر دو سانت رو نزدیک 35 سانت میزنه
و تفکیک فوق العادست و البته در زیر 30 سانت تفکیک دیگه به بوق ممتد قوی تبدیل میشه برای اجسام بزرگ
و به نسبت اندازه فلز بالای یک متر باز هم این شرایط رو داراست
یه فیبر 15 در 15 رو بالای یک متر میزد ولی دقیق تست نکردم که بینم چقدر میزنه
و 40 در 40 مسی رو هم بالاتر از 160 تا 170 تقریبی میزذ ذیگه دستم نمیرسید ببرم بالاتر
ایشالا بعد از شیلد مدار تستهای دقیقی میکنم و نتیجشو با جزییات ارائه میدم
عدد گاردم هم از 20 جواب میداد ولی من میزاشتم روی 26 تا 30 و تست میکردم و نتیجه خوب بود
بریر رو هم میزاشتم 5 چون توی آپارتمان بودم
چیزیکه تا الان من بهش رسیدم و یقین دارم اینه که عدد گارد ارتباط مستقیم با ظرفیت کویل داره یعنی هرچه ظرفیت کویل کمتر باشه عدد گاردم پایین میاد و با ظرفیت 200 میکرو و پایینتر هم میشه به به گارد 10 رسید و خودم هم این رو تجربه کردم ولی کیفیت سنس خوب نبوده
نکته ای که میشه بهش توجه داشت و باعث علاقه من به چنس شده این سازگاری با کویلهای مختلف با ظرفیت و مقاومت مختلف هست و انشاله در آینده تستهای بیشتری انجام خواهم داد و نتیجشو هم خواهم گذاشت
چیزیکه مد نظرم هست ساختن کویل با ظرفیت بالای 1میلی هانری و تست اون با اعداد گارد بالا هست ببینم با افزایش میدان میشه به برد بالاتر رسید؟
نظر شما چیه مهندس؟
من هنوز اون حرف شما رو که فرمودید باید روی کویل بیشتر کار کنیم مد نظرم هست و بهش ایمان دارم و شک ندارم میشه با یک کویل خوب به برد بالای 2ونیم متر هم رسید
درود

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

نگذارید گوشهایتان گواه چیزی باشد که ندیده اید
نگذارید زبانتان چیزی را بگوید که قلبتان باور نکرده
صادقانه زندگی کنید

دوشنبه 13 بهمن1392 - 2:18am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

محل اقامت: felezjoo
استاد حمید خسته نباشین
من از کابل استریوی اصل ژاپنی نرم استفاده کردم که نتایج خیلی پایین تر از کابل کواکسیکال بود

gladyator_089

دوشنبه 13 بهمن1392 - 2:22am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

محل اقامت: iran
مرسى كوهيارجان گويا معرفت استاد حميد درشما هم اثر كرد ماكه بي معرفت عالميم اما / من دراين كلبه خوشم ، تو درآن اوج كه هستى خوش باش
من به ياد تو خوشم ، تو به ياد هركه هستى خوش باش /بامعرفت(حميد/كوهيار/مهدى)

خداوندا چرا؟؟؟
عزت به سگان دادی و نعمت به خران ؟؟؟گويا به تماشاى جهان آمده ايم!!!!!!

دوشنبه 13 بهمن1392 - 2:31am
مدیر کل
مدیر کل

کوهیار عزیز خیلی ممنون واقعا خسته نباشین. اینطور که فرمودین نتیجه لوپ شما کمی بهتر بوده که بنده هم باید روی اعداد اعلام شده شما فکر کنم و کار کنم ببینم به چه نتیجه ای از نظر فنی میشه رسید. تنها مساله مشکل بودن ساخت این لوپ هست! در عین حال اگر برای سکه 500 تومنی هم تست بگیرین فکر میکنم خیلی خوب باشه.
باریر 5 هم بنظر من خیلی بالاست. مدار بنده بدون شیلد دیگه روی باریر 4 کاملا ساکت هست و حتی روی باریر 2 هم میشه توی خونه تستش کرد. ولی بستگی داره کجای خونه باشین! :D
در خصوص گارد کاملا حق با شماست و ظرفیت کمتر یعنی گارد کمتر و همینطور برعکس. ولی فراموش نکنین گارد پایین تر با لوپ ظرفیت پایینتر کاملا طبیعی هست و نشانه عملکرد بهتر نیست! چرا که بلحاظ ظرفیت پایین تر لوپ میدان مغناطیسی زودتر تخلیه میشه و طبیعیه که گارد یا در واقع تاخیر کمتری در قسمت گیرنده نیاز باشه. این مساله الزاما به عملکرد بهتر منجر نخواهد شد.
میزان عدد گارد رو هم بنده 7 شماره بالاتر از حداقل گاردی که لوپ کار میکنه قرار میدم و معمولا خیلی خوب جواب میده. اعداد گاردی هم که شما فرمودین کاملا منطبق بر نتایج بنده هست.
از نظر ظرفیت لوپ بنده با 100 میکرو تا 500 میکرو هانری تست گرفتم. در ظرفیت زیر 200 میکرو تفکیک تقریبا خراب میشه و میزان مصرف باطری هم خیلی بالا میره و ماسفت 3 هم داغ میکنه. گارد هم پایین میاد. اما برد تغییری نمیکنه!
بالاتر از 400 میکرو هم وضعیت برعکس میشه ولی باز برد تقریبا ثابت هست.
اون چیزی که تا الان برای من مشخص شده این هست که چون ماسفت ما 200 ولتی هست و اصلا بالاتر از این هم در ماسفتهای کانال مثبت وجود نداره ؛ رفرنس سنجش ولتاژ هم از همین مقدار ولتاژ محسوب میشه. حالا هر چقدر جریان هم توی لوپ داشته باشیم علیرغم قویتر شدن میدان دیگه قسمت گیرنده ما نمیتونه سنس بهتری داشته باشه.
برد لوپ شما در حال حاضر هم بنظر من بالای 2 متر هست که برای دفینه براحتی میشه روی 2.5 متر هم حساب کرد! حالا مدارتون رو جمع و جورتر کنین و بیرون خونه تست بگیرین مطمئن باشین نتیجه بهتری هم بدست میاد. این تستها به اعتقاد من برای داخل منزل خیلی خوبه.

دوشنبه 13 بهمن1392 - 2:35am
مدیر سایت
مدیر سایت

ARASH05550 نوشته است:
مرسى كوهيارجان گويا معرفت استاد حميد درشما هم اثر كرد ماكه بي معرفت عالميم اما / من دراين كلبه خوشم ، تو درآن اوج كه هستى خوش باش
من به ياد تو خوشم ، تو به ياد هركه هستى خوش باش /بامعرفت(حميد/كوهيار/مهدى)

خواهش میکنم آرش عزیز
خب انجمن یعنی همین که همه تجربیاتمون رو بزاریم و سعی کنیم که همه مجبور نباشن چرخ رو از اول اختراع کنن
خب من معمولا تا چیزی رو ازش مطمئن نباشم نمیگم آرش جان ولی الان دیگه یقین دارم که این بهترین کویلیه که میشه برای چنس ساخت البته ساختنش سخت و نفس گیره ولی باید بدونیم که نابرده رنج گنج میسر نمیشود....
راستی مهندس حمید عزیز
مطلب جالبی رو تجربه کردم که خدممتون عرض میکنم اونم اینکه تفکیک چنس بسیار نسبت به ارتفاع فلز حساسه یعنی هرچه ارتفاع فلز بیشتر باشه تفکیک عملکرد بهتری داره
وقتیکه فیبر مسی 40در40 رو تست میکردم متوجه شدم که وقتی موازی کویل بود تفکیک خیلی مبهم بود ولی وقتی عمودش میکردم خیلی دقیق و درست آهنگش رو مینواخت
اینو واسه چندتا وسیله دیگم تست کردم دیدم درسته
درود

صادقانه زندگی کنید

دوشنبه 13 بهمن1392 - 2:45am
مدیر سایت
مدیر سایت

حمید نوشته است:
کوهیار عزیز خیلی ممنون واقعا خسته نباشین. اینطور که فرمودین نتیجه لوپ شما کمی بهتر بوده که بنده هم باید روی اعداد اعلام شده شما فکر کنم و کار کنم ببینم به چه نتیجه ای از نظر فنی میشه رسید. تنها مساله مشکل بودن ساخت این لوپ هست! در عین حال اگر برای سکه 500 تومنی هم تست بگیرین فکر میکنم خیلی خوب باشه.
باریر 5 هم بنظر من خیلی بالاست. مدار بنده بدون شیلد دیگه روی باریر 4 کاملا ساکت هست و حتی روی باریر 2 هم میشه توی خونه تستش کرد. ولی بستگی داره کجای خونه باشین! :D
در خصوص گارد کاملا حق با شماست و ظرفیت کمتر یعنی گارد کمتر و همینطور برعکس. ولی فراموش نکنین گارد پایین تر با لوپ ظرفیت پایینتر کاملا طبیعی هست و نشانه عملکرد بهتر نیست! چرا که بلحاظ ظرفیت پایین تر لوپ میدان مغناطیسی زودتر تخلیه میشه و طبیعیه که گارد یا در واقع تاخیر کمتری در قسمت گیرنده نیاز باشه. این مساله الزاما به عملکرد بهتر منجر نخواهد شد.
میزان عدد گارد رو هم بنده 7 شماره بالاتر از حداقل گاردی که لوپ کار میکنه قرار میدم و معمولا خیلی خوب جواب میده. اعداد گاردی هم که شما فرمودین کاملا منطبق بر نتایج بنده هست.
از نظر ظرفیت لوپ بنده با 100 میکرو تا 500 میکرو هانری تست گرفتم. در ظرفیت زیر 200 میکرو تفکیک تقریبا خراب میشه و میزان مصرف باطری هم خیلی بالا میره و ماسفت 3 هم داغ میکنه. گارد هم پایین میاد. اما برد تغییری نمیکنه!
بالاتر از 400 میکرو هم وضعیت برعکس میشه ولی باز برد تقریبا ثابت هست.
اون چیزی که تا الان برای من مشخص شده این هست که چون ماسفت ما 200 ولتی هست و اصلا بالاتر از این هم در ماسفتهای کانال مثبت وجود نداره ؛ رفرنس سنجش ولتاژ هم از همین مقدار ولتاژ محسوب میشه. حالا هر چقدر جریان هم توی لوپ داشته باشیم علیرغم قویتر شدن میدان دیگه قسمت گیرنده ما نمیتونه سنس بهتری داشته باشه.
برد لوپ شما در حال حاضر هم بنظر من بالای 2 متر هست که برای دفینه براحتی میشه روی 2.5 متر هم حساب کرد! حالا مدارتون رو جمع و جورتر کنین و بیرون خونه تست بگیرین مطمئن باشین نتیجه بهتری هم بدست میاد. این تستها به اعتقاد من برای داخل منزل خیلی خوبه.

چشم مهندس جان اجازه بدید مدار رو شیلد کنم و اون کابل کرمانم گیر بیارم بهتون قول میدم همه جوره و هر تستی بخواید باهاش بگیرم
من تمام نکاتی که شما در رابطه با کیفیت لوپ فرمودید رعایت کردم و سعی کردم همه چیز رو دقیقا طبق چیزهایی که شما توی فایل راهنما فرمودید بسازم
مدارم رو کاملا درست حسابی مونتاژ کردم و بعدشم تمیزش کردم
از باطری لیتیومی استفاده کردم و متاسفانه فقط شیلدش نکردم که ایشالا اونم درست میکنم راستی مهندس جان واسه شیلد مدارم میخوام یه جعبه مقوای کوچیک به اندازه فیبر رو با فویل از بیرون بپوشونم و فیبر رو بزارم توش و بعدش کلشو بزارم توی جعبه اصلی حالا بنظرتون بهترین نقطه برای اتصال شیلد به مدار کدوم نقطه ست؟ آیا به همون نقطه شیلد وصل کنم توی سنس و تفکیک اختلال ایجاد نمیشه؟ کلا کدوم نقطه برای اتصال رو توصیه میکنید که کمترین تاثیر رو در عملکرد قطعات داشته باشه؟
در مورد خونم حق با شماست مهندس جان من متاسفانه توی یه آپارتمان 50 متری هستم و دیگه حساب کنید چه شرایطی رو دارم ولی یقین دارم توی فضای باز عملکرد بهتری رو خواهد داشت
در مورد کویل هم من تمام نکات مثبت رو که باعث عملکرد بهتر کویل میشه و شما فرمودید رعایت کردم وثل فاصله سیمها برای کاهش خاصیت خازنی و محکم بودن سیمها برای یکنواختی میدان و جلوگیری از افزایش اختلاف بین طر داخلی و خارجی جهت جلوگیری از کاهش برد و خلاصه خیلی دقت کردم که تمام موارد رو بسنجم و بعدش بهترین سایز رو انتخاب کنم
ایشالا تا آخر هفته تمام موارد رو درست میکنم و نتایج تستهای تکمیلی رو که فرمودین میزارم شاید به یه چیز جدید برسید شما
این مواردی هم فرمودید من خودم تجربشون کردم و گفتم البته دلیل علمیشو نمیدونستم و خوشحالم که شما این موردم توضیح دادین
در باره توضیحاتی که درباره لوپ دادید بازم ممنون آخه به ساخت کویل کمک میکنه
درود

صادقانه زندگی کنید

دوشنبه 13 بهمن1392 - 3:05am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

اينم از اون سوالها بود ها كه يكى از دوستان برام پيامك كرده (آرش جان من فيبر مسى ساده گيرم اومد نتونستم فايبرگلاس بگيرم حالا چرا فايبرگلاس) حالا جدا چرا فايبرگلاس به خاطرضخامت مس به كار رفته يا به خاطر سوراخ كارى بهتر و راحتر؟

خداوندا چرا؟؟؟

دوشنبه 13 بهمن1392 - 3:16am
مدیر سایت
مدیر سایت

یه چیزیرو یادم رفت بگم مهندس جان
وقتیکه بریر رو کمتر میزاشتم تا 2وسه مربع بصورت متناوب پرو خالی میشد و بعضی موارد صداهایی هم میداد که نشون میداد داره یه چیزی سنس میشه و واسه همین مجبور بودم بریر رو ببرم بالاتر و آیرون ماسک 2 رو هم فعال کردم که دیگه مدار کاملا ساکت میشد و ثبات خوبی داشت
البته کویل رو تقریبا 80سانت بالاتر از کف روی یه چهارپایه گذاشته بودم
و اما جواب سوال آرش جان
بخاطر هر دوش
درود

صادقانه زندگی کنید

دوشنبه 13 بهمن1392 - 3:20am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

مرسى كوهيارجان اگه تست در خاك هم به خوبى هوا باشه كه صد البته هم هست ديگه حرفى براى گفتن نيست هرچند ده سانت ارتفاع لوپ تا زمين و ده درصد اختلاف در سنس در هوا و خاك رو اگه كم كنيم ميشه گفت مدارت با لوپى كه ساختى تا يك و نيم رو تا الان ثبت كرده انشاالله بهتر از اين هم جواب ميگيريم

خداوندا چرا؟؟؟

دوشنبه 14 بهمن1392 - 3:32am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 4944 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 140 , 141 , 142 , 143 , 144 , 145 , 146 ... 495  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: blueblueblue , Google , Majestic12 , mohsen@sat , Soheib و 328 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure