انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : یکشنبه 17 فروردین1404 - 7:11pm

پاسخ به موضوع  [ 27797 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 1724 , 1725 , 1726 , 1727 , 1728 , 1729 , 1730 ... 2780  بعدی
 فلزیاب پالسی فلزجو - FelezJoo PI 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

badboy نوشته است:
درود
دوستان موقع سوراخکاری فیبر یه چندتا پارگی کوچیک رو فیبر ایجاد بشه عادیه مشکلی پیش نمیاد؟؟
نمی دونم چرا هر مداری رو سوراخکاری می کنم پاره گی داره!؟

خسته نباشین.
اگر منظور شما خراش هایی هست که روی فیبر و در سمت غیر رسانا میفته ؛ طبیعتا مشکلی نداره. اما اگر منظورتون در سمت رسانا باشه خب مشخصه که پارگی اتصالات و سیمکشیها منجر به کار نکردن مدار خواهد شد! بهرحال اگر از موتور قویتر بعنوان دریل استفاده کنین و سر مته شما هم نو و مرغوب باشه کمتر این مسائل پیش میاد.

شنبه 14 اسفند1394 - 12:11am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

حمید نوشته است:
badboy نوشته است:
درود
دوستان موقع سوراخکاری فیبر یه چندتا پارگی کوچیک رو فیبر ایجاد بشه عادیه مشکلی پیش نمیاد؟؟
نمی دونم چرا هر مداری رو سوراخکاری می کنم پاره گی داره!؟

خسته نباشین.
اگر منظور شما خراش هایی هست که روی فیبر و در سمت غیر رسانا میفته ؛ طبیعتا مشکلی نداره. اما اگر منظورتون در سمت رسانا باشه خب مشخصه که پارگی اتصالات و سیمکشیها منجر به کار نکردن مدار خواهد شد! بهرحال اگر از موتور قویتر بعنوان دریل استفاده کنین و سر مته شما هم نو و مرغوب باشه کمتر این مسائل پیش میاد.

درود و سپاس مهندس

بله مهندس قسمت رسانای فیبر هست. حتما طبق راهنمایی شما عمل می کنم سپاس استاد. @};-

شنبه 15 اسفند1394 - 8:06am

سلام مهندس حمید عزیز و دوستان
دسگاه بنده در موقع تفکیک موقع سنس آهن بوقش قطع نمیشه و مثل فلزات غیر آهنی هست ،تمام درجات و عددهای تفکیک رو امتهان کردم هیچ کدوم با هم فرقی نداره ،همیشه با لوپ۱/۵کار میکنم،قبلا رو عدد ۲۷با این لوپ مشکلی نداشت و دیلی اتومات لوپ روی۱۶اعلام میشه،به نظرتون قطعه ای معیوب یا خرابشده؟روی ال سی دی هم نوشتهای بالا سمت راست موقعی که آهن سننس میشه NON-FEنوشته میشه و غیر آهنی هم همینطور،با ۳تا لوپ دیگه هم تست کردم همینطوره،
لطفا در حد ابتدایی درباره عددی که جلوی نوشته بالا سمت راست صفحه میاد و عددش منفی و مثبت میشه یه توضیحی بدید،همینطور عددهای سه گانه،تو فایل راهنما زیاد واضح توضیح داده نشده من که چیزی متوجه نشدم،لطفا راهنمایی کنید :(

شنبه 15 اسفند1394 - 11:00am
کاربر فعال
کاربر فعال

درود فراوان دستگاه رو با لوپ 60 امتحان کردم اصلا طلارو نمیزنه دلیل چیه

شنبه 15 اسفند1394 - 1:13pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

حمید نوشته است:
moj2006 نوشته است:
سلام استاد
توی گروه تلگرام بعضی از دوستان مشکل کم بودن حساسیت مدار به طلای 18 رو مطرح کردن بی زحمت لطف کنید و در مورد این مشکل توضیح بدید

ممنون

خیلی ممنون از سوال خوب شما.
بنده سعی میکنم این موضوع رو یک بار برای همیشه و در مورد همه فلزیاب های پالسی توضیح بدم. هر چند که به این مطلب در فایل راهنما هم اشاره داشتم ولی بهرحال امیدوارم دوستان به توضیح بنده توجه لازم رو داشته باشن تا هر از گاهی در این خصوص شبهه ای ایجاد نشه. بخصوص که همونطور که عرض کردم بخش اعطم این موضوع مربوط به کل فلزیاب های پالسی هست.
طلا جزو فلزات نرم محسوب میشه و از این حیث توسط پالسی ها قاعدتا نباید خیلی قوی سنس بشه. اما حداقل تجربیات 20 ساله اخیر شرکت مینلب نشون داده که اتفاقا بهترین طلایاب های دنیا دستگاههایی هستن که بر مبنای سیستم پالس کار میکنن. از جمله سری GPX مینلب که کاملا بر اساس روشهای ترکیبی پالس عمل میکنه و ما هم در این طرح سعی کردیم قسمتی از اون روشها رو پیاده کنیم. پس بحث این نیست که فلزیاب پالسی کلا به طلا حساسیت کمی داره. بلکه بدلیل میزان هدایت پذیری طلا بخصوص از نوع کوچک ؛ این الزام وجود داره که قسمتهای ابتدایی موج حتما مورد ارزیابی قرار بگیره تا برای طلای کوچک سنس قوی داشته باشیم. در این زمینه دیلی خود لوپ بسیار مهم هست و لوپی که برای طرح ما دیلی بیشتر از 20 داشته باشه کم کم حساسیتش به طلای کوچک کاهش پیدا میکنه. اما بخش دیگه در خصوص همین دیلی مربوط به تنظیم دیلی دستی دستگاه هست که باز هم اگر از حدود 20 بیشتر باشه رفته رفته حساسیت به طلای کوچک کم میشه. پس در تمام پالسی ها شرط اولیه سنس قوی طلای کوچک کیفیت خود لوپ و ناحیه ارزیابی موج میرای بازگشتی هست. خوشبختانه در طرح ما همه تنظیمات موجوده و دیلی لوپ هم اعلام میشه و شما بخوبی متوجه میشین. طبیعتا لوپهای معمولی بدلیل ظرفیت خازنی بالاتر ؛ بخودی خود قسمتی از ابتدای موج بازگشتی رو حذف میکنن و این به منزله افت برد برای طلای کوچک خواهد بود. پس فرق نمیکنه چه برای این مدار و چه هر مدار پالسی دیگه ؛ لوپ تخت یا عنکبوتی تقریبا بهترین سنس رو برای طلای کوچک خواهد داشت. تنها نوعی از لوپهای معمولی که با سیم لیتز یا سیم خاص و با نظم خوبی درست بشن ممکنه برای سنس طلای کوچک جواب مشابهی بدن. همونطور که در ساختار مونولوپهای مینلب دیده میشه و چون مشخصا این لوپها برای طلا یاب های سری GPX کاربرد دارن پس تردیدی نیست که در این مورد مشکلی ندارن.
اما در خصوص لوپ مساله ظرفیت هم مهم هست و اونطور که تجربه نشون داده برای سنس طلای کوچک ظرفیتی حدود 350 میکروهانری بهترین جواب رو میده. این مقدار در برخی مدارات حدود 330 میکرو هانری ذکر شده و در مونولوپهای مینلب هم حدود 360 میکروهانری هست. پس حدود مناسب کاملا مشخصه هر چند که عدد دقیقش اهمیتی نداره.
از طرف دیگه اصولا فلزات کوچک بخصوص طلا روی فرکانس بالاتر و عرض پالس نه خیلی زیاد بهتر سنس میشن! لذا اکثر دستگاههای فلزیابی که به این منظور استفاده میشن دارای فرکانسی بین 300 تا 1000 هرتز و عرض پالس بین 100 تا 150 میکروثانیه هستن. خوشبختانه رنج کامل این تنظیمات در این طرح در اختیار شماست. در واقع همه این تنظیمات بستگی به کاربرد و هدف شما دارن. کسی که دنبال خورده ریز میگرده طبیعتا نباید فرکانس رو پایین و عرض پالس رو زیاد بذاره. فرکانس پایین و عرض پالس زیاد بدرد سنس فلزات بزرگ در عمق بیشتر میخوره ولی برای طلای کوچک جواب ضعیف تری میده.
مساله دیگه این هست که من در همه عبارات از لفط "طلای کوچک" استفاده کردم! چون واقعیت این هست که طلای کوچک با طلای بزرگ بحث کاملا متفاوتی دارن چون میزان هدایت پذیری طلا وقتی ابعادش و حتی ضخامتش بیشتر میشه کاملا فرق میکنه و شبیه به سایر فلزات بزرگ خواهد بود. سنجش میزان هدایت پذیری در طرح ما بر اساس عدد تفکیک انجام میشه و اگر با یک طلای بزرگ آزمایش کنین میبینین که عدد تفکیک بیشتری داره و چنین هدفی با هدف مشابه از نوع غیر طلا تقریبا تفاوت سنس قابل اندازه گیری نداره! لذا اگر مثلا با یک النگوی ضخیم آزمایش کنین متوجه میشین که سنس تفاوتی با هدف مشابه از نوع غیر طلا نداره. اصولا مشکل این هست که دوستان طلایی که مورد تست قرار میدن بلحاظ قیمت بالایی که داره اکثرا از نوع کوچک یا نازک هست و بعد نتیجه گیری خودشون رو کلا به طلا بودن هدف ربط میدن! در حالیکه بیشتر موضوع مربوط به کوچک بودن و یا نازک بودن اون فلز میشه نه طلا بودنش! بنظر من تست با یک سکه بهار آزادی و مقایسه سنس اون با یک سکه معمولی داستان رو کاملا برای شما روشن میکنه که آیا مساله به طلا بودن ارتباط داره یا نه.
موضوع مهم دیگه که گاهی دوستان رو به اشتباه میندازه مساله سنس فلزات متخلخل در پالسی هاست! گاها دوستان اشاره میکنن که مثلا یک زنجیر طلا رو آزمایش کردیم و سنس نشد یا باید به لوپ بچسبه تا سنس بشه. خب جواب این هست که بنده چنین تستی رو تا حالا با چند مدار پالسی انجام دادم و نتیجه مشابه همین بوده! در واقع فلزات متخلخل مثل زنجیر حتی اگر از نوع غیر طلا باشن با فلزیاب پالسی درست سنس نمیشن. هر چند که بالا بردن فرکانس دستگاه به سنس این اهداف کمک میکنه. ولی فراموش نکنین این یکی از مزایای فلزیاب پالسی هست که سبب میشه به ذرات پراکنده هم کمتر حساس باشه. برعکس وی ال اف ها که هم زنجیر رو بخوبی سنس میکنن و هم اگر بخصوص از نوع موشن سنس نباشن میبینید به ذرات بمراتب حساس تر هستن بخصوص روی فرکانسهای بالاتر. همه این موارد طبق تجربه اثبات شده هستن.
اما در نهایت میرسیم به بحث عیار طلا! اگر به توضیحات قبلی توجه کرده باشین خودتون میتونین نتیجه بگیرین که دیگه عیار طلا در این بین اهمیت خاصی نداره. وانگهی سکه طلا دارای عیار 20 هست و طلای 18 دارای ناخالصی بیشتری هست و چون ناخالصی ها از نوع مس و نقره و بعضا دیگر فلزاتی هست که همگی از خود طلا کمی بهتر سنس میشن ؛ پس قاعدتا باید اینجور باشه که طلای 18 از 20 قویتر سنس بشه. اما با رعایت نکات ابتدایی که عرض شد باز هم تفاوت محسوسی بین سنس طلای 18 و 20 وجود نخواهد داشت و ابعاد و ضخامت و یکپارچگی اون بیشترین تاثیر رو روی سنس شدنش داره.

مهندس حمید بزرگوار بسیار ممنون برای توضیحات کاملتون مثل همیشه :x :x @};- @};-

شکست براي ضعيفان از دست دادن و براي قدرتمندان تجربه است!

شنبه 15 اسفند1394 - 1:18pm
مدیر کل
مدیر کل

asgharasghar نوشته است:
سلام مهندس حمید عزیز و دوستان
دسگاه بنده در موقع تفکیک موقع سنس آهن بوقش قطع نمیشه و مثل فلزات غیر آهنی هست ،تمام درجات و عددهای تفکیک رو امتهان کردم هیچ کدوم با هم فرقی نداره ،همیشه با لوپ۱/۵کار میکنم،قبلا رو عدد ۲۷با این لوپ مشکلی نداشت و دیلی اتومات لوپ روی۱۶اعلام میشه،به نظرتون قطعه ای معیوب یا خرابشده؟روی ال سی دی هم نوشتهای بالا سمت راست موقعی که آهن سننس میشه NON-FEنوشته میشه و غیر آهنی هم همینطور،با ۳تا لوپ دیگه هم تست کردم همینطوره،
لطفا در حد ابتدایی درباره عددی که جلوی نوشته بالا سمت راست صفحه میاد و عددش منفی و مثبت میشه یه توضیحی بدید،همینطور عددهای سه گانه،تو فایل راهنما زیاد واضح توضیح داده نشده من که چیزی متوجه نشدم،لطفا راهنمایی کنید :(

خسته نباشین.
اتفاقا این موضوع بنظرم در فایل راهنما بطور مشخص توضیح داده شده! از مجموع مسائلی که فرمودین مشخص هست که لوپ شما با بخش تفکیک مشکل داره. توضیح دادیم که دیلی اتومات حدود 20 و اعداد سه گانه در رنج درست بخصوص عدد اول (A) حدود 300 نقش اساسی در کارکرد سیستم حذف آهن دارن. دیلی 16 برای لوپ شما و اینکه فرمودین قبلا روی درجه حذف 27 جواب گرفته بودین نشون میده عدد اول شما بالاست و احتمالا از 400 هم بیشتر هست که در این صورت دیگه حتی روی درجه حذف 30 هم ممکنه آهن حذف نشه و در چنین شرایطی حذف آهن کلا از کار میفته. این مساله برای لوپهای بزرگ بیشتر اتفاق میفته و راهش تغییر سیم لوپ یا افزایش تعداد دورهای لوپ هست. برای کابل رابط هم سعی کنین از RG-59 استفاده کنین هر چند در این مورد خاص که عدد اول بالاست ؛ یکی از مواردی که میتونه جبران کننده باشه و عدد اول رو پایین تر بیاره استفاده از کابل RG-58 هست.
عدد سمت راست FE یا NON-FE همونطور که مفصلا در راهنما قید شده ؛ نشاندهنده میزان آهنی یا غیر آهنی بودن هدف هست. البته بشرطی که درجه حذف آهن درست باشه و سیستم حذف آهن درست کار کنه! وگرنه این درجه دیگه اطلاعات بدردبخوری در اختیار شما قرار نمیده. ولی اگر درجه حذف درست باشه ؛ برای بیشتر اهداف معمولی که تست میکنین ؛ در صورت آهنی بودن باید درجه میتر آهن حدود 10- و برای فلزات غیر آهنی حدود 10+ رو داشته باشین. هر چند که برای برخی فلزات خاص این میزان درجه میتر آهن میتونه کاملا تفاوت داشته باشه.
برای ملاحظه و بررسی اعداد 3 گانه A , B , C هم کافی هست در شرایطی که فلزی نزدیک لوپ نیست و در شرایط آماده برای کاوش هستین ؛ 2 بار دکمه بالا رو بزنین تا 3 عدد رو مشاهده کنین.

شنبه 15 اسفند1394 - 6:10pm

با عرض سلام و خسته نباشید به مهندسین محترم به خصوص مهندس حمید. من میخوام یک لوپ تخت ساده با مشخصات زیر برای مدار فلزجو بسازم به نظرتون این لوپ جواب میده یا نه؟یا میشه بهتر از این هم بشه یا نه؟ ممنون از مهندسین محترم.
قطر داخلی = 570mm
تعداد دور سیم لاکی = 17دور
قطر سیم لاکی = 1mm
ضخامت لاک عایق بین دو سیم لاکی = 0.063mm
قطر خارجی لوپ = 606mm
متراژ سیم لاکی = 31.407m
اندوکتانس =385uh
مقاومت تقریبی لوپ = 0.65ohm

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

شنبه 15 اسفند1394 - 8:31pm
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم.
بله مشکلی نداره و جواب خوبی میده. فقط توجه کنین اگر قالب نهایی لوپ شما 60 سانت هست قطر داخلی رو اندکی کمتر بگیرین تا قطر بیرونی 59 سانت در بیاد و اینجوری نیم سانت حاشیه در بیرون لوپ باقی میمونه که کار پیچیدن رو برای شما راحت تر میکنه.
در عین حال تصویری که گذاشتین مربوط به برنامه انگلیسی زبان هست که نسخه ترجمه شدش به فارسی که دارای محاسبه خودکار مقاومت لوپ هست رو بنده بارها در انجمن قرار دادم و در بخش کویل و لوپ و همینطور پست اول تاپیک فلزیاب چنس موجوده.

شنبه 15 اسفند1394 - 9:15pm

حمید نوشته است:
خواهش میکنم.
بله مشکلی نداره و جواب خوبی میده. فقط توجه کنین اگر قالب نهایی لوپ شما 60 سانت هست قطر داخلی رو اندکی کمتر بگیرین تا قطر بیرونی 59 سانت در بیاد و اینجوری نیم سانت حاشیه در بیرون لوپ باقی میمونه که کار پیچیدن رو برای شما راحت تر میکنه.
در عین حال تصویری که گذاشتین مربوط به برنامه انگلیسی زبان هست که نسخه ترجمه شدش به فارسی که دارای محاسبه خودکار مقاومت لوپ هست رو بنده بارها در انجمن قرار دادم و در بخش کویل و لوپ و همینطور پست اول تاپیک فلزیاب چنس موجوده.

خیلی ممنون مهندس به گفته شما اندازرو کوچیکتر کردم.

شنبه 15 اسفند1394 - 9:30pm

سلام حمید جان
میخواستم بپرسم ای سی 357 فلزی اگه تهش سوراخ نباشه تقلبیه؟
چون ای سی هایی که من دارم تهشون سوراخ نیست وقتی این ای سی استفاده میکنم دیلی اتوماتیک روی 22 هستش با لوپ 60، بصورت اتفاقی یه lf356 فلزی دستم رسید وقتی جازدم دیلی اتو شد 18
من 357از ای سی کالا گرفتم دونه ای 25 تومن
یا اینکه ملاک اصلی اعداد سه گانه هستن؟
که اگر اعداد سه گانه صحیح بودن همه چیز درسته!؟
لطفا راهنمایی بفرمائید
ممنونم

شنبه 15 اسفند1394 - 10:57pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 27797 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 1724 , 1725 , 1726 , 1727 , 1728 , 1729 , 1730 ... 2780  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: Milad1988 و 180 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure