alireza12345 نوشته است:
باعرض سلام و خسته نباشید به مهندس عزیز
مهندس من امروز کل لاله زار گشتم اصلا سیم ۱.۲ پیدا نکردم از هر کی ام پرسیدم گفتن همچین سیمی وجود نداره دیگه مجبور شدم سیم ۱بگیرم فقط خداکنه لوپ ۱.۵ خوب جواب بده
چندتا سوال داشتم
۱. مولتی متر ویکتور ۸۸سی گرفتم خازن اندازه گیری میکنم اعداد با روی خازن خیلی فرق میکنه مثلا خازن ۱۰۰ نانو فاراد اندازه گیری میکنم ۶۰ نشون میده چندتا هم امتحان کردم همش تو همین رنج یا مثلا خازن ۱۰میکرو فاراد اندازه گیری کردم ۹ نشون داد به نظر شما مولتی متر خرابه یا سالمه؟
۲.لوپ ۶۰ درست کردم اهمش ۱.۶ نشون میده و اندوکتانسش ۴۶۸ به نظر شما خوبه؟
ممنون. شما هم خسته نباشین.
ببخشید از کی تا حالا فروشنده های بازار اطلاعات فنی درستی دارن؟! خیلیاشون حتی نمیدونن کدی که روی سیم نوشته شده مطابق با چه استاندارد بین المللی در کدبندی سیمهاست و بخصوص ضخامت واقعی سیم رو هم نمیدونن! اون چیزی که بنده همیشه بعنوان "ضخامت مغزی سیم" ذکر کردم ضخامت واقعی مغزی سیم هست که فقط با کولیس یا میکرومتر با دقت صدم میلیمتر قابل اندازه گیریه و در خیلی موارد با شماره ای که روی سیم مینویسن فرق داره!!! متاسفانه شماره گذاری سیمهای افشان به همین شکل هست و بدتر اینکه سیمهای با کد یکسان از شرکتهای مختلف الزاما مغزیشون داری یک ضخامت نیست! بنابراین تنها راه اندازه گیری با میکرومتر هست که مشخص میکنه ضخامت سیم چقدره و دیگه با کدهای تجاریش هم کاری نداریم. خوشبختانه سیمهای لاکی به اون شکل این مشکل رو ندارن و فوقش در حد صدم میلیمتر خطا دارن که چندان اهمیتی نداره. بهرحال برای لوپ 1.5 بنظر من هم سیم 1 میل و هم 1.5 میل قابل استفادست.
1- خازنهای 100 نانوی عدسی اغلب ظرفیت واقعی 60 الی 70 نانو دارن و این طبیعیه! برای این خازنهای خاص ظرفیت دقیق اهمیت نداره و بدلیل ESR پایین مختص نویزگیری ساخته میشن. خازنهای الکترولیت هم از نظر دقت تا حدودی به همین شکل هستن! هر جا ظرفیت دقیق تر مدنظر باشه باید از خازنهای دیگری استفاده کنیم که خواص و کاربردشون هم فرق داره. بهرحال مولتی متر شما احتمالا مشکلی نداره و تازه با این موضوع مواجه شدین! اگر بخواین دقت خازن متر رو تا حدودی بسنجین بهتره با خازنهای MKT و تا حدودی تانتالیوم تست انجام بدین که ظرفیتشون دقیق تره. در عین حال این مولتی متر خاص کمی قبل از اینکه هشدار ضعیف بودن باطری بده ؛ شروع میکنه به اعلام اعداد عجیب و غریب! لذا همیشه باید مطمئن باشین که باطریش در وضعیت خوبی قرار داره.
2- خیر این مشخصات کمی مشکل داره! بهتره 1 الی 2 دور از سیم پیچ رو باز کنین تا هم مقاومت و هم بخصوص ظرفیتش در رنج مناسبتر قرار بگیره.