انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : یکشنبه 3 آذر1403 - 2:44am

پاسخ به موضوع  [ 4944 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 56 , 57 , 58 , 59 , 60 , 61 , 62 ... 495  بعدی
 فلزیاب تفکیک دار Chance 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

دوستان من قکر میکنم جناب کرمی حق دارن. بخصوص در مورد ترانزیستور C945 تا جاییکه بنده یادم هست ممکنه ترتیب پایه ها در مدل ساخته شده توسط شرکتهای مختلف فرق داشته باشه. به همین جهت من در لیست قطعات صرفا نوشتم C945 و نه 2SC945 ! هر چند هر دو شماره یکی هستن ولی ممکنه ترتیب پایه هاشون فرق داشته باشه. همین مساله در مورد A733 هم صدق میکنه. ترتیب پایه ها هم در شماتیک و همینطور طبق عکسی که بنده گذاشتم کاملا مشخص هست. محض احتیاط بنده روشی رو توضیح میدم که کلا به دوستان میتونه کمک زیادی بکنه.
برای تشخیص پایه های ترانزیستورهای دو قطبی شما میتونین اهم متر رو در رنج دیود یا 2000 اهم قرار بدین. سپس برای ترانزیستور های تیپ منفی نظیر C945 اگر پراب قرمز اهم متر رو به پایه بیس بزنین و پراب مشکی رو به امیتر یا کلکتور بزنین ؛ باید اهمی مشاهده کنین. نکته مهم این هست که مقاومت بین بیس تا امیتر فقط اندکی بیشتر از بیس تا کلکتور خواهد بود. مثلا این اعداد میتونن 700 و 703 اهم باشن که نشون میده اولی مربوط به بیس-کلکتور و دومی بیس-امیتر هست. همین روال برای ترازیستورهای تیپ مثبت مثل A733 هم صدق میکنه. با این تفاوت که جای پراب قرمز و مشکی عوض میشه! یعنی شما پراب مشکی رو به بیس باید وصل کنین. در خارج از حالات ذکر شده شما هیچ اهمی در رنج 2000 اهم نباید مشاهده کنین وگرنه ترانزیستور خراب هست!
پس بطور خلاصه عرض کنم در رنج 2000 اهم مولتی متر فقط ما دو مقاومت باید مشاهده کنیم که بین بیس تا امیتر باید اندکی بیشتر از بیس تا کلکتور باشه.
با این روش ساده و سریع تمامی ترانزیستور های دو قطبی قابل تست هستن و نه تنها ترتیب پایه هاشون مشخص میشه ؛ بلکه تا حدی به سلامت نسبی ترانزیستور هم میشه پی برد.

پنج شنبه 14 آذر1392 - 2:44pm
کاربر فعال
کاربر فعال

ممنون مهندس حمید عزیز .
منهم حدس میزدم پلی استر باشن ولی رنگشون نارنجی خیلی روشنه و روی برخی از اونها نوشته 100MKT .

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

پنج شنبه 14 آذر1392 - 2:50pm
مدیر کل
مدیر کل

sasanasadi عزیز این خازن 0.22 میکرو فاراد معادل 220 نانو و از نوع 5 درصد خطا (J) و 100 ولت هست.

پنج شنبه 14 آذر1392 - 2:58pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

محل اقامت: آذربایجان
sasanasadi نوشته است:
ممنون مهندس حمید عزیز .
منهم حدس میزدم پلی استر باشن ولی رنگشون نارنجی خیلی روشنه و روی برخی از اونها نوشته 100MKT .

نخیر،این خازنهایی که رنگشون نارنجی روشنه،ام کاتی هستن ولی ظاهرشون شبیه پلی استره.

پنج شنبه 14 آذر1392 - 3:13pm
کاربر فعال
کاربر فعال

ممنون .
منهم یکبار توی گوگل سرچ کردم (cap... MKT )یا خازن MKT .شکل این خازنها رو هم کنار اون ام ک تی های معمول انداخته بود روی برد ما نیتور هم خازنهای پلی استر زیادن ولی رنگشون تیره هست فقط تعدادی از اونها مخصوصا قسمت RGB از اینها استفاده شده.
البته مهندس جان ما به هیچ وجه قصد بی ادبی نداشتیم که خدای نکرده روی نظر شما استاد عزیز حرفی زده باشیم فقط برای بالا رفتن اطلاعات خودم این مطلب رو مطرح کردم. :ymblushing:

پنج شنبه 14 آذر1392 - 4:50pm
مدیر سایت
مدیر سایت

KAMALNDT نوشته است:
با عرض سلام
با تشکر از دوستان خوبم که من را مورد لطف خود قرارداده اند
حمید خان مدار در اختیار من نیست ولی اهم سیم پیچ بعلاوه کابل مربوطه که شیلد نقره (فرکانس بالا)استفاده کردیم7.2 اهم و خود سیم پیچ 6.1 اهم میباشد
در مورد عدد گین من اشتباه میکردم چون محل تست ما در داخل آپارتمان و در یک قفس میلگردی بود این اتفاق می افتاد امروز در محل دیدم که عدد باریر در روی آسفالت بر روی 3 تنظیم بود و عدد گارد 18
راستی تعقیرات برای من درده سر شده به طوری که دوست نوجوانمان که مدار فوق را روی ربات میخ جمع کن خود گذاشته از من گلگی میکرد که مدارش بر روی اسفالت در بعضی جا ها می ایستد و اهن ربای آن بر روی زمین بدون میخ تک میزند که متوجه شدیم لوله های تاسیسات را سنس میکند البته با یک سیم پیچ 5.5 اهمی 20 میلیمتری نتیجه جالبی بود ولی درده سر ساز که البته با بالا بردن باریر تا نزدیک 18 تا حدودی مشکل حل شد- راستی دوست نوجوانمان را تا چند وقت دیگر در مسابقات رباتیک دانشگاه آزاد قزوین خواهید دید
و مورد بعد با دوور(چرخش) سیم پیچ به اندازه 30 درجه یک سنس ناخواسته انجام میشود دوستانی که سیم پیچ با اهم پایین ساخته اند هم ایا این مشکل را دارند
راستی برنامه شبیه ساز okmبرای اندروید را گذاشتم برنامه جالبیست حتما تست کنید گوشی من اج تی سی سنسیشن است و تا حدودی خوب جواب میدهد
حتما باید گوشی شما سنسور مگنتیک داشته باشد

با سلام
مهندس جان قبل از هر صحبتی از اینکه اطلاعاتتون رو در اختیار جمع میزارید ممنونم
شخصا برای تخصص و تجربه و همچنین آموزش بسیار احترام قائلم و تمام افرادی که چنین ویژگیهایی دارند ستایش میکنم
حتی کسی مانند این آقای اندی با اون اخلاقش واقعا برای شخص بنده بسیار محترم و قابل احترام هستش و خودم رو مدیونش میدونم چون نبوغ خودش رو مجانی در اختیار دیگران قرار میده و این خیلی ارزشمنده
دوست عزیز شما یک متخصص هستید و قطعا اگر کسی راهکاری به شما پیشنهاد دهد برای پذیرفتن آن دلیل میخواهید و حتی ممکن است آن را نقد کنید و ...
تمام دوستانی که درباره ی تغییرات شما اظهار نظر کردند افرادی متخصص و دارای تجربه هستند دقیقا مانند شما پس به ایشان حق دهید که درباره ی این موارد که فرمودید خواستار توضیح باشند تا با خیال راحت این مسائل را پذیرفته و احیانا استفاده نموده و بکار گیرند
کسانی که خواستار توضیح بودند اشخاصی مانند مهندس حمید و مهندس کرمی حتی خودشون مدارهایی رو که روش کار کردند و ماهها وقتشون رو روی تغییرات و بهبود عملکرد اونها گذاشتند و پس از تکمیل اون رو به دوستان هدیه کردند و این خیلی ارزشمنده
حالا همین افراد از شما درباره پیشنهاداتتون توضیح منطقی و علمی خواستند آیا این غیر معقوله؟
صخبتهایی که بین شما و مهندس حمید بود بسیار ارزشمند و یک نقد سرشار از سوالات و پاسخهای علمی و تخصصی بود و این جور بحث هاست که منجر به پیدایش راهکارها و پیشبرد مسائل میشه و باید شکرگزار باشیم که هر از گاهی افرادی مثل شما و استاد حمید و مهندس کرمی و ... چنین بحثهایی رو ایجاد میکنند و به شکل نکته به نکته و دقیق مسائل رو موشکافی نموده و دنبال راهکار میگردند.
پس تا اینجای کار امیدوارم شما از این بحث ها دلخوری نداشته باشید و مطالبی رو که میدونید مثل گذشته البته با جمع بندی و مثل همون جزوه آموزشی استاد حمید ارائه بدید تا دوستانی مثل بنده که تخصص الکترونیک ندارند استفاده کنند.
با این اوصاف حتی دوست خوبم آقای آرش نیز تمام مطالبی رو که شما فرمودید در یک تاپیک بصورت جداگانه وارد کرد و امیدوار بودیم که شما باز هم آموزشتون رو از سر بگیرید و مطالب رو دنبال کنید
باز هم از شما سپاسگزاری میکنم و امیدوارم آموزشهاتون رو نیمه کاره رها ننموده و پیگیر مطالبتون باشید.
درود

نگذارید گوشهایتان گواه چیزی باشد که ندیده اید
نگذارید زبانتان چیزی را بگوید که قلبتان باور نکرده
صادقانه زندگی کنید

پنج شنبه 14 آذر1392 - 6:33pm
مدیر سایت
مدیر سایت

حمید جان ، من مدار چنس رو ساختم ، ولی متاسفانه ولتاژ +5 درست نیست ، با وصل 12 ولت به مدار ، وقتی دوسر باطری رو اندازه می گیرم ولتاژ میشه 2.65 ، و u2 هم داغ میکنه ، تمام پایه ها رو چند بار چک کردم اتصالی نداره ، وقتی خازن c10 , c7 رو از مدار جدا میکنم ولتاژ 5+ درسته ، بنظر جنابعالی بغیر از اتصالی که تو مدار گشتم نبود ، چه قطعه ای میتونه معیوب باشه ؟ راستی من دو تا مدل a733 داشتم که ترتیب پایه هاش با هم فرق میکرد و از دوتا که ترتیب پایه هاش با هم یکی بود استفاده کردم ، تشکر

جمعه 15 آذر1392 - 10:20pm
مدیر سایت
مدیر سایت

با سلام
مهندس حمید عزیز من امروز فیبر رو زدم البته با فیبر فایبرگلاس زدم که دقیق در بیاد و قصد دارم به بهترین شکل بسازمش و انشاالله طوری دستگاه رو جمع کنم که با شرکتیا مو نزنه
از فیبر و قسمتهای مربوط به جایگذاری قطعات معلومه که مهندس حمید عزیز خیلی به ظرافت اهمیت میدن و حتی سختی مونتاژ رو به یکم افزایش ابعاد فیبر ترجیح میدن این یعنی اینکه خیلی توی کارشون دقیق هستند و مایه ی دلگرمیه
مهندس جان در مورد کویل عنکبوتی خیلی سرچ کردم والا هنوزم نمیدونم به کدوم یک از روشها اعتماد کنم
هر کسی یه جور ساخته و متاسفانه حتی تو انجمنهای ژئوتک و تکنولوژی هم منبع مطمئنی پیدا نکردم
از کوروش جانم که دیگه خبری نشد بینم واسه کویلش به کجا رسید و کار رو تا کجا پیش برده
از دوستان خواهش دارم هرکدوم در مورد این عنکبوت اطلاعات دقیق دارن دریغ نفرمایند
درود

نگذارید گوشهایتان گواه چیزی باشد که ندیده اید
نگذارید زبانتان چیزی را بگوید که قلبتان باور نکرده
صادقانه زندگی کنید

جمعه 15 آذر1392 - 10:28pm
مدیر کل
مدیر کل

ارتین عزیز اگر میگفتی این بار مدار شما همون بار اول راه افتاده باور نمیکردم! :D این مشکلی که شما توصیف کردین بنظر من از شورت کردن خازن 7 یا 10 میتونه باشه. یعنی از داخل اتصال کوتاه شده! در این صورت اون خازن باید تعویض بشه. اگر به 7805 شما هم زیادی فشار اومده باشه و دیگه 5 ولت رو ارائه نده اونم سوخته.
در مورد ترانزیستورها چند پست قبل توضیح دادم. ترتیب پایه هاش رو خودتون هم میتونین با اهم متر متوجه بشین. ولی اون چیزی که من در نظر گرفتم بر اساس دیتاشیت اصلی این ترانزیستورها بود که با ترانزیستورهایی هم که من تهیه کردم مطابقت داشت.

جمعه 15 آذر1392 - 10:37pm
مدیر کل
مدیر کل

koohyar عزیز خسته نباشین. خیلی ممنون از شما لطف دارین. :ymblushing: :ymhug:
در مورد لوپ عنکبوتی بنده که نساختم ولی کوروش عزیز ظاهرا یک نمونه ساختن. ساختش خیلی هم مشکل نیست ولی بنظر من چون با ابعاد بزرگ نمیشه بخوبی درش آورد بهتره زیاد دنبال این مدل لوپ نباشین. بنظر من یک کوئل تخت با ابعاد بزرگ بهتر جواب میده و روش ساختنش هم مشخص هست. تا بعد ببینیم به چه مدل لوپی میتونیم برسیم که بهتر از این جواب بده.

جمعه 15 آذر1392 - 10:41pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 4944 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 56 , 57 , 58 , 59 , 60 , 61 , 62 ... 495  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: Google و 584 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure