سنه دژ نوشته است:
خوب اگر نمیتونیم pcb بکشیم ، حداقل میتونیم که صبر کنیم و کسی را نرنجانیم . بلاخره ایشان روزی مدار را کامل خواهند کرد . دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدنه
دوست عزیز
ممنون از دیدگاه منطقی شما .
مشکل پی سی بی نیست که .
کسی که پی سی بی نداره مگه میتونه مدار تستس خودش رو بسازه ؟
من نوعی چند بار حین تاپیکهای دیگه گفتم یادم نمیاد آخرین باری که از نقشه پی سی بی مدارات آماده استفاده کردم کی بوده .
چون مداری که پی سی بی باهاش ارایه شده بدرد آدم حرفه ای یا حداقل در بازار ایران و این داستان تامین قطعاتش نمیخوره .
بعد برای پی سی بی مدار طراحی خودم که گیر نمیکنم بخوام کسی بیاد برام پی سی بی بزنه ....
شماتیک در الکترونیک و برق اطلاعات مادر و بنیادی هر مداری محسوب میشه واسه اینه که زبون استاندارده .
از یه مرکز تحقیق و توسعه تا یه تکنسین تا یه برقکار ساده ساختمون همگی با این زبون استاندارد میتونن با هم صحبت کنن.
من نوعی شماتیک مدار دستم باشه هر جاییش رو بخوام تغییر بدم ...
بخوام قطعه جایگزین کنم بخوام چیزی رو حذف و اضافه کنم با اون شماتیک میتونم بدون شماتیک نمیشه .
بخوام اجرا کنم باز همینجوره ...
بخوام طراحی کنم مجددا همینه ...
بخوام تحلیل کنم هم کماکان همینه ....
ولی چرا پی سی بی همراه مدار ندادم واسه خاطره مسایل خیلی مهمتریه که 99 درصد دوستان کلا نه برخوردی داشتن نه تجربه .
انتظاری هم ازشون نمیره ولی دیگه اجازه توهین کسی بهشون نمیده اون رو انتظار میره .
چارت استاندارد در طراحی و ساخت مدار در سطح جهانی اینجوریه که نقشه شماتیک و لیست قطعات رو میدن دست طرف .
طرف مربوطه میره با توجه به مقتضیاتش و موجودی بازار و بودجه و اگر قطعه ای گیرش نیومده جایگزین پیدا میکنه و غیره لیست قطعاتش که کامل شد ( حداقل میدونست چی رو باید بخره و از کجا بخره ) بعد مطابق قطعاتی که تونسته جور کنه پی سی بی میزنه .
یا میگه یه پی سی بی عمومی برای همه بزنن .
یا سفارش میده براش پی سی بی مورد کسایی که بلدن طراحی کنن.
این روند استاندارد بود .
روند اینجا اینجوری نیست همه کارا برعکسه ... ولی برعکسا فکر میکنن درستش اینه!!!
اول نقشه پی سی بی میگیرن ...
بعد میدن براشون برد بزنن ....
بعد تازه میرن دنبال جور کردن قطعه ...
وقتی هم قطعه ای رو نتونستن پیدا کنن یا پکیجش فرق داشت نسبت به طرح پی سی بی اصلی دیگه برد حاضر و آماده رو هیچ کاریش نمیشه کرد اونم مدارای ظریف اس ام دی که جای دو تا قطعی و اتصالی دستی روشون نیست.
بعد که به این نقطه رسیدن که نمیگن ما اصول اولیه برق و الکترونیک رو بلد نبودیم تقصیر از خودمونه طراح مدار صد بار بهمون گفت اول قطعاتتون رو جور کنید بعد بگید مطابق اونی که عمومی جور کردین براتون پی سی بی رو تغییر بدم .
میان اینجا به حالت طلبکار یقه طراح رو میگیرن که نمیدونم 70 تومن هزینه برد انداختی گردنم ....
نصف قطعاتم خریدم مونتاژ کردم الان بابت 4 -5 تا قطعه که نتونستم جور کنم کل این وقت و هزینه باید بره گوشه انباری خاک بخوره .
کما اینکه الان یه هزار تومنی هزینه کسی نکرده میان اینطور طلبکار صحبت میکنن گویی که اونایی که الکترونیک رو پایه ای کار میکنن یه چیزی به این حضرات بدهکارن که طرف به خیال خودش یه هویه دست گرفته و نمیدونم چهارتا مدار در حد کیت اونم حالا کاری به کیفیت و نحوه اجراش نداریم سر هم کرده جو برش داشته فکر کرده مثلا ساخت و مونتاژ در الکترونیک یعنی همینی که این دوستمون تا حالا خیال میکرده .
من نوعی 1000 سال نمیام یه همچین اعصاب خوردی و هزینه ای رو ولو بخاطر نا آگاهی طرف باشه بهش تحمیل کنم بعدم بگم به من چه خواستی روز اول بری تحقیق کنی .
یا درست چیزی که بهت میگفتن رو میخوندی .
روز اول میگم هر کسی طرحهای اجرایی مدار از پی سی بی تا فریمور رو لازم داشت خصوصی بگه چهارتا سوال و جواب و راهنمایی بهش میدم یا میفهمم طرفم از اصول کاری که قراره انجام بده خبر داده یا به این نتیجه میرسم به نفع خودشه کلا دور این سیستم رو خط بکشه اعصاب و وجدان ماهم آرومتره ....
( میدونی مشکل چیه این حضرات حتی نمیدونن سورس مدار پی سی بی دو رو اونم مدار ظریف عکس و پی دی اف نیست حتما فایل پی سی بی لازم داره که بشه به دستگاه cam استاندارد دادش ! خیال میکنن اون پی سی بی یه عکسه لابد اینا میگیرن و بعدم اتو و پرینتر علیه السلام و حله دیگه ....
حالا بیا واسه طرف توضیح بده این پی سی بی رو فقط بخوای بتونی بازش کنی 3 گیگ برنامه آلتیوم لازم داری تا فقط طرح پی سی بی رو بشه دید )
بالای 50 نفر این یه هفته قرار بود پی سی بی بگیرن و بزنن ...
یعنی خصوصی اینجور گفته بودن.
یه هفته پیش بهشون گفتیم موجودی قطعاتتون رو بگیرید تا مطابقش بهتون پی سی بی بدم
بعد از یه هفته فکر میکنی چند نفر رفته بودن دنبال قطعات ؟
بگم خنده ات میگیره فقط 1 نفر و همون یه نفرم بود که اومد گفت بازار رو گشتم اون ال سی دی که قبلا توی بازار بود و من باهاش کار کردم موجودیش تموم شده !!!!
از هر کدوم اونای دیگه بعد یه هفته پرسیدیم موجودی قطعات چی شد یا گفتن لیست قطعات رو بده !!!! ؟؟؟؟ یا گفتن جور میکنیم مورد نداره بعد کلی سوال و جواب از طرف که تو فرض کن من فروشنده ام میخوای بیای ازم قطعه بگیری برای خرید فلان قطعه میگی چی میخوام ... طرف تازه متوجه شده قرار بوده دنبال چی بگرده و چکاری بکنه .
ولی یه نقشه پی سی بی بود همه این نفرات تا امروز یه بردی که حتی نمیدونن قطعاتش چیه زده بودن و امروز من باید اینجا مینشستم جواب ادعاهاشون رو میدادم .
مساله اینه .
علی ایحال کسی که کار الکترونیکی در حد مونتاژ کرده باشه ( منظورم کار اصولیه ... اونایی که نمیتونن از شماتیک لیست قطعات دربیارن اصلا نباید سمت اینجور مدارات برن ) با همین شماتیک هر چی لازم داره دستشه .
حتی من هم بهش پی سی بی نمیدادم خودش مطابق قطعاتی که جور میکرد پی سی بی میزد ( در حالیکه پی سی بی هم موجوده ).
کسی هم که میخواد یه روز بگه فایل بهم بدین ... یه روز لیست قطعه بخواد ... یه روز بگه من هیتر ندارم با سشوار میشه ! یه روز دیگه بگه یکی رو پیدا کن برامون بزنه ... یه روز دستور بفرمایند نمیشه ال سی دی رو کاراکتری 2 در 16 کنیم و نمیدونم قطعات رو دیپ کنیم و این صحبتها بهتره همون شماتیکم از هاردش پاک کنه .
دنیا که قرار نیست خودش رو با آقای فلانی و مقتضیاتش و تخیلاتش تطبیق بده .