فلزجو FelezJoo
https://www.felezjoo.com/

بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPI
https://www.felezjoo.com/viewtopic.php?f=8&t=2251
صفحه 1 از 2

نویسنده:  کوهیار [ چهارشنبه 24 دی1393 - 2:30pm ]
عنوان پست:  بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPI

درود
دوستان عزیز قبل از هر چیزی باید عنوان کنم که حرف در مقوله فلزیابی بسیاره و نظرات هم متفاوت ولی به دلایل مختلف لازم دونستم که این تاپیک ایجاد بشه.
نخواستم صحبتهام رو در تاپیک خاصی بگم که خدای نخواسته باعث رنجش دوستی بشم.
همه ی ما کم و بیش تجربیاتی با فلزیابهای مختلف چه دستساز و چه شرکتی داریم.
کم و بیش فلزیابهایی رو ساختیم و تست کردیم و کار کردیم و خریدیم و کنار گداشتیم.
شخصا فلزیابهای زیادی رو ساختم از ورژنهای مختلف دلتاپالس گرفته تا دوازده رگولاتور
از بی آرن گرفته تا چنس و کلون پی آی
از توباکس ساشو گرفته تا ماسک تیر
بعضیهاش خوب بود و بعضیهاش هم فقط باعث شد تجربیاتم افزوده بشه
و مطمئن هستم شما هم تجربیات بنده رو کم و بیش داشتین.
وقتیکه مهندس حمید فلزیاب پالسی فلزجو رو منتشر کردن و ساختم به محض اینکه تستهای اولیه رو در محیط خونه انجام دادم متوجه تفاوت بسیار بالای اون با سایر فلزیابهایی که دست گرفته بودم شدم.
دوستان من این رو خدمت کسانی عرض میکنم که تابحال تجربیه ی ساخت فلزیابها رو نداشتن و یا اینکه بعضا دیده میشه که میخوان اقدام به ساخت یه فلزیاب بکنن یا اینکه به کسی سفارش ساخت بدن و با دیدن تاپیکهای مختلف و بعضا شمار صفحات بالا دچار سردرگمی میشن و متاسفانه برخی موارد هم به دام دشمنان دوست نما میفتن و گرنه جسارتی خدمت دوستان باتجربه نداشته و مطمئن هستم بسیار بهتر از بنده توان مقایسه ی دستسازهای خوشون رو دارن.
خب صرف نظر از تفاوتهای سیستمی در فلزیابها سه مساله برای کاوشگران بسیار اهمیت داره:
اولیش برد و عمق زنی هست
دومیش ثبات و سازگاری با منطقه ی مورد کاوش
و سومی امکانات و ویژگیهای مفید و کمک کننده
خب حالا دوست دارم کمی این امکانات رو در فلزیاب پالسی فلزجو بررسی کنیم و برای کوتاهی بحث مقایسه ای با هر فلزیاب دیگه انجام نمیدم و به عهده ی خود دوستان میزارم.
درباره ی مقوله عمق زنی در تمام فلزیابها میشه گفت بیشترین تاثیر رو فرکانس و پهنای پالسهای ارسالی از سیستم و حساسیت گیرنده در آشکارسازی تغییرات اندک ، رو داره و خوشبختانه در فلزیاب پالسی فلزجو که بنده به اختصار وبرای راحتی عنوان
FPIM ( Felezjoo Pulse Induction Metaldetector) و با تلفظ ( اف پیم ) مینامم به بهترین نحو ممکن این موارد متغیر گذاشته شده تا در شرایط مختلف با کاهش و یا افزایش هر کدام از این موارد بهترین شرایط کاوش رو برای اپراتور برحسب تجربه ایجاد کنه و همچنین این موارد قدرت سازگاری بالایی برای استفاده از لوپهای مختلف به مدار میده که این مورد هم از اهمیت بالایی برخوردار هست و میشه گفت یک مزیت عالی بشمار میره.
در باره ی مقوله ثبات خوشبختانه مهندس توانمند ما باز هم نوآوری کردن و با گنجوندن مواردی همچون حساسیت و قابلیت تطبیق با بالانس خودکار و تنطیمات سرعت آشکارسازی و بازه انتگرالگیر و صد البته فرکانس متغیر ( که بدلیل نویزپدیری کمتر برخی فرکانسها در ثبات موثره ) کلا مساله بی ثباتی و نویزپذیری رو ریشه کن کردن به شکلی که در محیط خونه و در حجمه پارازیتها و نویز و امواج مزاحم سیستم با کیفیت عالی و در سکوت کامل کارش رو در نهایت حساسیت انجام میده و اینقدر این سکوت برای ما غیر طبیعی هست که فکر میکنیم فلزیاب کار نمیکنه .
درباره امکانات و منوهای مختلف هم که این فلزیاب خوشبختانه چیزی کم نداره و قطعا با شناختی که از مهندس حمید داریم در آینده ویژگیهای دیگری هم مثل تفکیک و .... به اون خواهد افزود که اون رو باز هم از دسته بندی در فلزیابهای معمولی جدا کرده و در حد فلزیابهای حرفه ای و متعارف و شاید هم بالاتر قرار میده.
در پایان نظر شخصی خودم رو میگم و اون هم اینکه :
با توجه به تجربیاتی که در کارکردن با فلزیابهای دستساز و شرکتی مختلف دارم تا بحال سیستمی بهتر از این دست نگرفتم دقت کنید که نمیگم این مدار بهترینه ولی خب بنده دست نگرفتم.
و هر شخصی هم که مدعی شه سیستم دستسازی بهتر از این ارائه میکنه قطعا یا هنوز این مدار رو نساخته وتجربه ای باهاش نداره و یا اینکه متاسفانه داره دروغ میگه.
پیروز و سربلند باشید.

نویسنده:  bina [ چهارشنبه 24 دی1393 - 3:05pm ]
عنوان پست:  Re: بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPIM

سلام دوستان
کوهیار عزیز ممنون بابت ایجاد این تاپیک مفید.
دوستان لطفا در شرایط مختلف آب و هوایی مناطق مختلف تنظیمات کاوش رو یادداشت کرده و اینجا به اشتراک بزارن.
به امید خدا با اجماع در این موضوعات به بهترین نتیجه برسیم.
یاحق

نویسنده:  مهدی [ چهارشنبه 24 دی1393 - 3:50pm ]
عنوان پست:  Re: بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPIM

بهتر بود اجازه ميداديد اسم دستگاه رو شخص مهندس حميد انتخاب كنن !

نویسنده:  کوهیار [ چهارشنبه 24 دی1393 - 4:04pm ]
عنوان پست:  Re: بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPIM

مهدی نوشته است:
بهتر بود اجازه ميداديد اسم دستگاه رو شخص مهندس حميد انتخاب كنن !

درود
دوست من کسی اسم روی دستگاه نداشته ضمنا اسم سیستم رو هم مهندس حمید felezjoo pi گذاشتن که هنگام لود شدن سیستم قابل مشاهدست
بنده هم عرض کردم برای راحتی نام بردن به اختصار از این عنوان استفاده کردم و با هر اسمی هم صداش کنیم همونیکه تو حافظه میکرو ذخیره شده بالا میاد ;)

نویسنده:  mehran1545a [ چهارشنبه 24 دی1393 - 5:47pm ]
عنوان پست:  Re: بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPIM

با تشکر از مهندس حمید عزیز بابت زحمت ساخت و جناب کوهیار که این مدار معرفی کردند! اما اطلاعاتی در مورد نحوه کارکرد و عمق زنی مدار زیر خاک گفته نشده که اگه امکان داره در این مهم بیشتر اطلاع رسانی فرمایید امید است بتوانیم به نقطه زن قابل قبولی درسترسی پیدا کنیم
با سپاس

نویسنده:  کوهیار [ چهارشنبه 24 دی1393 - 6:43pm ]
عنوان پست:  Re: بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPIM

mehran1545a نوشته است:
با تشکر از مهندس حمید عزیز بابت زحمت ساخت و جناب کوهیار که این مدار معرفی کردند! اما اطلاعاتی در مورد نحوه کارکرد و عمق زنی مدار زیر خاک گفته نشده که اگه امکان داره در این مهم بیشتر اطلاع رسانی فرمایید امید است بتوانیم به نقطه زن قابل قبولی درسترسی پیدا کنیم
با سپاس

درود
مهران جان این موارد به وفور توی تاپیک ساخت توسط دوستان اعلام شده ولی بنده بالا هم توضیح دادم که قدرت و عمق زنی و نفوذ تحت تاثیر مستقیم قدرت پالس و فرکانس هست که این دو مورد هم هردوش برخلاف فلزیابهایی که تا حالا میدیدیم متغیر هست و شما توی کاوش در هر لحظه میتونید اونهارو تغییر بدید
خب هرچه فرکانس پایینتر باشه نفوذش در خاک بیشتره و البته باید فرکانس رو طوری تنظیم کرد که حساسیت به فلزات غیر مغناطیس کم نشه مثلا همون دوروبر 200 خوبه و هرچه هم عرض پالس رو بیشتر کنید قدرت عمق زنی و حساسیت بیشتر میشه و البته نباید اینقدر زیاد بشه که دیگه به همه چی حساس بشه و اونم بازم نزدیکای 200 دیگه باید ماکزیممش رو در نظر گرفت
در هر صورت دست اپراتور کاملا بازه و با توجه به شرایط میتونه بهترین تنظیمات ممکن رو داشته باشه
پیروز باشید

نویسنده:  مهدی [ پنج شنبه 25 دی1393 - 8:40am ]
عنوان پست:  Re: بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPIM

مارو ببخشيد جناب كوهيار منظور خاصي نداشتم ، آنقدرحواصم به مسائل ديگه بود كه ذهنم ياري نميكرد ، شما درست ميگيد

نویسنده:  کوهیار [ پنج شنبه 25 دی1393 - 9:05am ]
عنوان پست:  Re: بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPIM

مهدی نوشته است:
مارو ببخشيد جناب كوهيار منظور خاصي نداشتم ، آنقدرحواصم به مسائل ديگه بود كه ذهنم ياري نميكرد ، شما درست ميگيد

درود
مهدی جان شما عزیز مایی :ymhug:
بالاخره اگه شما حواست به این چیزا نباشه که توی انجمن سنگ رو سنگ بند نمیشه
همیشه خوش باشید L-)

نویسنده:  mehran1545a [ پنج شنبه 25 دی1393 - 9:23pm ]
عنوان پست:  Re: بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPIM

این مدار در مقایسه با TL12000 از لحاظ عمق زنی و حساسیت به فلزات غیر آهنی چجوره؟

نویسنده:  کوهیار [ شنبه 27 دی1393 - 2:00pm ]
عنوان پست:  Re: بررسی فلزیاب پالسی فلزجو FPIM

درود
دوستان عزیز نکاتی هست که در اپراتوری با فلزجو پای در کاوش واقعی باید رعایت بشه و بسیار هم در ثبات و عملکرد سیستم موثر هست.
ین نکات برحسب تجربه ی شخصی و کاملا تست شده هست و امیدوارم در کاوش واقعی بدرد دوستان بخوره.
اولین نکته انتخاب بهترین فرکانس Frequency بر اساس تجربه هست که هم نفوذ خوبی در زمین داشته باشه و هم حساسیت به فلزات غیر مغناطیسی تا حدی قابل قبول باشه به همین جهت همونطور که مهندس حمید فرمودن بهترین رنج فرکانس محدوده بین 200 تا 300 هرتز هست.
بنده فرکانس 201 رو که پیشفرض سیستم بود و به دلیلی تداخل نداشتن در امواج مزاحم ( نویز) دست نزدم و همون رو انتخاب کردم.
مورد بعدی تنظیم پهنای پالس Pulse Width هست که هنگام مواجهه با زمین دقیقا مانند درجه حساسیت عمل میکنه و هرچه بیشتر باشه حساسیت به زمین هم بیشتر میشه پس درسته که افزایش پهنای پالس باعث افزایش قدرت و عمق زنی میشه ولی بهتره که تا رقمی اون رو بالا برد که باعث حساسیت به زمین نشه و بنابراین من روی 165 تنظیم کردم.
تنظیم فاصله لوپ تا زمین هم بستگی به نوع بالانس ما داره چون بنده به علت تنها بودن نتونستم از لوپ بزرگ یک در یک استفاده کنم تمام تستها با لوپ عنکبوتی به قطر داخلی 49.5 و قطر خارجی 58 انجام شد که دیلیDelay اتومات اون 11 پیدا میشد و چون توی خونه اونرو 14 پیدا میکرد باعث شد برام اثبات بشه که عدد دیلی به شرایط محیط هم بستگی داره.
البته در پایان چندتا تست هم با یه لوپ ساده 67 گرفتم که متاسفانه به علت کمی وقت نتونستم تستهای دقیق و بیشتری بگیرم.
برای بالانس Ground رو روی 2 قرار دادم و در فاصله ی 10 سانتی بالانس رو فشار دادم و اینجوری شروع به کاوش کردم
چونکه محلی که تست میگرفتم فلز مدفون در اختیار نداشتم فلز رو روی زمین میزاشتم و از کنار بهش نزدیک میشدم درواقع هدف بنده فقط تست فلزجو پای در مواجهه با زمین بود.
برای کنترل ثبات مجبور شدم حساسیت Sensitivity رو تا 16 پایین بیارم تا سیستم بدون هیچ سرو صدایی بتونه روی زمین حرکت کنه
چون هنوز گزینه Integ.W رو دقیقا تست نکردم و از جزییاتش تجربه ای نداشتم بنابراین همون پیشفرض رو دست نزدم
و Speed رو هم روی 4 تنظیم کردم
با این تنظیمات لوپ 60 سانتی بهترین ثبات رو داشت و براحتی میتونستم بدون کوچکترین سر و صدایی روی زمین حرکت کنم و هر از گاهی هم که از روی یه فلز کوپیک مثل پوکه یا در فلزی بطریها عبور میکردم هم واکنش نشون میداد.
با توجه به اینکه شرایط تست عمق زنی رو در اختیار نداشتم فقط این موارد رو تونستم تست کنم و به نتایجی رسیدم که در زیر خدمتتون عرض میکنم.
البته لوپ 67 سانتی رو هم که همرام بود و بصورت ساده پیچیده بودم و از 16 دور سیم یک میل که داخل لوله سفید آب جاساز کرده بودم درست شده بود آخرای کار از اونم چند دقیقه استفاده کردم که یه چیزایی دستگیرم شد ولی نمدونم آیا این نتایج قطعی هست یا نه ! در هر صورت خدمت دوستان عرض میکنم .
نکته اول اینکه در موقع کاوش واقعی حتما تاکید میکنم حتما باید گزینه Ground رو فعال کرد و در صورت فعال بودن هم بهترین نتیجه رو خواهیم داشت البته نکته ای که من تجربه کردم اینبود که این پارامتر تاثیری در برد نداشت و حتی میشه گفت باعث افزایش برد میشد ( من قبلا فکر میکردم با تنظیم این گزینه از برد و عمق زنی کاسته میشه ) جالبه که بدونید وقتی از لوپ 67 استفاده کردم Ground رو هم بالاتر یعنی روی 4 تنظیم کردم که بهترین نتیجه رو داد.
حالا نمیدونم آیا میشه نتیجه گرفت که لوپهای کوچک با Ground کمتر و لوپهای بزرگتر با Ground بیشتر بهتر نتیجه میدهند!؟
نکته بعدی هم این بود که در تنظیمات Speed متوجه شدم که وقتی از لوپ عنکبوتی کوچکتر استفاده میکردم وقتی عدد رو روی 4 یا 5 تنظیم میکردم بهتر واکنش نشون میداد و وقتی هم که از فلز دورتر میشدم بهتر قطع میشد و برای لوپ 67 دقیقا برعکس بود و وقتی عدد رو روی 2 یا 3 تنظیم میکردم عملکرد بهتری داشت.
حالا باز هم آیا میشه نتیجه گرفت که تنظیمات Speed برای لوپهای کوچک باید روی اعداد بزرگتر و برای لوپهای بزرگ باید روی اعداد کوچکتر فیکس شود!؟
نکته ی مهم بعدی که تجربه کردم البته متاسفانه باید بگم خیلی دیر متوجه اون شدم و نتونستم بیشتر تست بگیرم این بود که :
لوپ ساده بهتر از لوپ عنکبوتی در مواجهه با فلزات البته از کنار عمل میکرد ( البته نمیدونم این قضیه مربوط به بزرگی لوپ ساده بود یا واقعا همینطوره!؟ ) یعنی وقتیکه بطرف فلز مورد نظر حرکت میکردم لوپ ساده در فاصله دورتری از فلز واکنش نشون میداد و اگر واقعا این قضیه درست باشه و ربطی به بزرگی لوپ نداشته باشه قطعا میشه این نتیجه رو گرفت که برای عمق زنی بیشتر میتوان از لوپ ساده و برای نقطه زنی دقیق تر میتوان از لوپ عنکبوتی استفاده کرد.
فراموش نکنیم که در کاوش واقی هم درواقع ما از کنار به فلز مدفون نزدیک میشیم و از این قضیه میتوان برای نقطه زنی دقیق استفاده کرد.
خب دوستان درواقع هدف من رسیدن به بهترین تنظیمات در هنگام کاوش بود که امیدوارم این نکات رو بررسی نموده و اگر نیاز به اصلاح بود اشاره کنید چون هنگام کاوش واقعی دیگه جایی برای تست و تجربه نیست و باید قبل از اقدام به کاوش تجربه ی لازم رو برای بهره گیری بهتر از سیستم با بکارگیری بهترین تنظیمات بدست بیاوریم .
ممنون میشم اگر دوستان عزیز هم نکات و تجربیاتشون رو ذکر کنند.

صفحه 1 از 2 همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند.