فلزجو FelezJoo
https://www.felezjoo.com/

علت سنس بعضی از خاک ها توسط فلزیاب های پالسی
https://www.felezjoo.com/viewtopic.php?f=8&t=2619
صفحه 1 از 1

نویسنده:  mnbvcxzaqwsx [ دوشنبه 20 اردیبهشت1394 - 1:25am ]
عنوان پست:  علت سنس بعضی از خاک ها توسط فلزیاب های پالسی

دوستان عزیز علت اینکه بعضی از خاک ها توسط فلزیاب سنس می شوند اینه که اون خاک ها دارای مقادیر زیادی سلیس هستند و علت اینکه سنس می شوند اینه که سیلیس یا همون ماده اولیه تولید شیشه یک نیمه هادی یا همون نیمه رساناست که اگر توسط عاملی مثل گرما یا القای پالس الکتریکی تبدیل به رسانا شده و سنس میشه که در اینجا بیشتر توضیح میدم تا متوجه بشین اتم های عناصر مختلف دارای الکترونهایی هستند که در مدارهای مختلفی به دور هسته گردش می کنند . الکترونهایی که در مدارهای نزدیک به هسته گردش می کنند انرژی کمتری دارند اما از طرف هسته ، نیروی جاذبه بیشتری بر آنها وارد می شود و در نتیجه نمی توان به آسانی این الکترونها را از اتم جدا کرد . در هر اتم ، آخرین مدار را لایه ظرفیت یا لایه والانس می گویند و الکترونهای این لایه را الکترونهای ظرفیت یا والانس می نامند . الکترونهای والانس انرژی بیشتری نسبت به بقیه الکترونها دارند اما وابستگی آنها به هسته کمتر از بقیه الکترونها می باشد اتم مس فقط یک الکترون والانس دارد .اجسام موجود در طبیعت بر اساس تعداد الکترونهای والانس اتم های تشکیل دهنده آنها به سه دسته اجسام هادی ، اجسام عایق و اجسام نیمه هادی تقسیم می شوند
1-اجسام هادی : اتم های تشکیل دهنده این اجسام کمتر از چهار الکترون والانس دارند و این الکترونها به راحتی از قید هسته آزاد می شوند . اجسام هادی الکترونهای آزاد زیادی دارند و این الکترونهای آزاد سبب عبور جریان برق می شوند . به این اجسام رسانا هم می گویند . فلزات یک تا سه ظرفیتی هادی های خوبی هستند و بهترین هادی ها عبارتند از : نقره ، مس و طلا .
2-اجسام عایق : اتم های تشکیل دهنده این اجسام معمولاً دارای پنج تا هشت الکترون والانس هستند . به علت اینکه انرژی داده شده به اتم های اجسام عایق میان تعداد زیادی الکترون والانس تقسیم می شود انرژی دریافت شده توسط هر الکترون بسیار ناچیز است و بنابراین این الکترونها به سختی از اتم جدا می شوند و همین امر سبب می شود که اجسام عایق در وضعیت معمولی دارای الکترونهای آزاد بسیار کمی بوده و جریان برق را از خود عبور ندهند .
3-اجسام نیمه هادی : اتم های تشکیل دهنده اجسام نیمه هادی معمولاً دارای چهار الکترون والانس می باشند . اجسام نیمه هادی در دمای صفر مطلق ( 273– درجه سانتیگراد ) تقریباً عایق هستند . در دمای اتاق ( 25 درجه سانتیگراد ) ، انرژی حرارتی محیط باعث آزاد شدن تعدادی از الکترونهای والانس می شود و هدایت الکتریکی در جسم بالا می رود . در دمای اتاق ، هدایت الکتریکی نیمه هادی ها بهتر از عایق ها و بدتر از هادی ها می باشد . نیمه هادی های پرکاربرد عبارتند از کربن ، سیلیسیم ( سیلیکن ) ، ژرمانیوم ، توریم ، زیرکونیوم و هافنیوم که از بین آنها سیلیسیم و ژرمانیوم در برق و الکترونیک کاربرد فراوان دارند . سیلیسیم دارای عدد اتمی 14است . یعنی دارای 14 پروتون و 14 الکترون است. هر یک از اتم های سیلیسیم دارای چهار الکترون والانس هستند .به علت اینکه سیلیسیم و ژرمانیوم در مدار آخر خود چهار الکترون دارند ، تمایل دارند که مدار آخر خود را کامل کرده و به حالت پایدار برسند . برای این منظور هر اتم با هر یک از چهار اتم مجاور خود یک الکترون به اشتراک می گذارد . این نوع پیوند بین اتم ها را پیوند اشتراکی یا کووالانسی می گویند ، در دمای صفر مطلق به علت اینکه تمامی پیوندهای کووالانسی بین اتم ها برقرار است و هیچ الکترون آزادی وجود ندارد بلور سیلیسیم یا ژرمانیوم یک عایق کامل می باشد . اما با افزایش دما جنبش الکترونهای والانس افزایش یافته و بعضی از پیوندهای کووالانسی بین اتم ها شکسته شده و الکترونهایی آزاد می شوند و به این ترتیب هدایت الکتریکی در کریستال های سیلیسیم و ژرمانیوم افزایش می یابد . هر چه دما بیشتر افزایش یابد پیوندهای کووالانسی بیشتری شکسته شده و تعداد الکترونهای آزاد بیشتر می شود و در نتیجه هدایت الکتریکی کریستال افزایش می یابد . به ازای جدا شدن هر الکترون از یک اتم ، یک جای خالی الکترون در آن اتم ایجاد می شود که به آن حفره می گویند .الکترونهای آزاد شده در کریستال به صورت نامنظم حرکت می کنند . اگر به صورت اتفاقی الکترونی به حفره ای نزدیک شود جذب حفره می گردد . بنابراین تا زمانی که نیرویی از خارج بر کریستال اعمال نشود آزاد شدن الکترونها و جذب آنها به وسیله حفره ها به طور نامنظم ادامه می یابد . اما زمانی که ولتاژی به دو سر کریستال اعمال می شود ، الکترونهای آزاد به طرف قطب مثبت باتری حرکت می کنند و جریانی در کریستال اعمال می شود که ناشی از حرکت الکترونهاست و به آن جریان الکترونها می گویند . جریان دیگری نیز در کریستال وجود دارد که ناشی از حرکت حفره هاست . اگر در اتمی حفره ای وجود داشته باشد این حفره از اتم مجاور ، الکترونی را جذب می کند . اما جای الکترون جذب شده ، حفره جدیدی ایجاد می گردد و با اینکه حفره ها حرکت نمی کنند اما به نظر می رسد که آنها در حال حرکت هستند . به این ترتیب وقتی الکترونی مثلاً از راست به چپ حرکت می کند به نظر می رسد که حفره از چپ به راست در حرکت است که همواره جهت حرکت فرضی حفره ها در خلاف جهت حرکت الکترونها می باشد.

نویسنده:  amin171 [ دوشنبه 20 اردیبهشت1394 - 2:58am ]
عنوان پست:  Re: علت سنس بعضی از خاک ها توسط فلزیاب های پالسی

مرسی واقعا توضیحات عالی و جامع ای بود

نویسنده:  micro [ دوشنبه 21 اردیبهشت1394 - 4:45pm ]
عنوان پست:  Re: علت سنس بعضی از خاک ها توسط فلزیاب های پالسی

حالا برای رفع این مشکل چیکار باید کرد

نویسنده:  احسان نجفی [ دوشنبه 21 اردیبهشت1394 - 10:49pm ]
عنوان پست:  Re: علت سنس بعضی از خاک ها توسط فلزیاب های پالسی

سلام دوستان فکر کنم اگه ی خورده سیلیس را هنگام بالانس به لوپ بچسبانید دیگه این مشکل را نداشته باشید

نویسنده:  mehran1545a [ دوشنبه 21 اردیبهشت1394 - 11:39pm ]
عنوان پست:  Re: علت سنس بعضی از خاک ها توسط فلزیاب های پالسی

با یه لایه خاکبرداری 30 تا 40 سانتی و گرفتن لوپ در همان سطح اولیه به راحتی میشه فهمید که خاک سیلیس یا آلودگی های دیگه ای داره و هدف گرفته شده فلز نیست! راه دوم بالانس مجدد روی خاک نزدیک هدف هست!

صفحه 1 از 1 همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند.