دوستان عزیز بعد از گذشت حدود 1 ماه و طبق قولی که به عزیزان داده بودم ؛ کارهایی در زمینه طراحی یک فلزیاب پالسی انجام دادم که قصد دارم فعلا تا اینجای کار شما رو در جریان بذارم. در زیر تصاویری از ال سی دی مدار طراحی شده رو میبینید.
همونطور که در تصاویر میبینید این یک فلزیاب پالسی دیجیتال هست که دارای امکانات خاصیه که فکر نمیکنم بسیاری از این امکانات رو تا بحال در مدارات عمومی منتشر شده و شاید هیچ مداری دیده باشین! از جمله این امکانات میشه به امکان تغییر فرکانس پالسها ؛ تعیین پهنای پالس و سیستم دیلی اتومانیک در کنار دیلی دستی اشاره کرد. همینطور شاید برای اولین بار میبینین که در یک مدار اینچنینی درجه نور صفحه ال سی دی و حتی کنتراست توسط تنظیمات دیجیتالی قابل تغییر هست! در واقع یکی از اهداف من این بوده که حتی یک پتانسیومتر یا تنظیم روی خود مدار نباشه و تا این لحظه موفق هم شدم. سیستم منو هم که ملاحظه میکنین بنظرم جزو بهترین منوهایی هست که شاید بشه طراحی کرد و دارای سیستم رول بک و حافظه تنظیم قبلی و امکان تغییر همزمان مقادیر روی همین صفحه که میبینین هست. در واقع از نظر سیستم منو یک سر و گردن نسبت به چیزی مثل چنس یا کلون پای رابط کاربری قوی تر و راحت تری داره. تمام تنظیمات دستگاه هم در حافظه میکرو ثبت میشن تا دفعه بعدی که دستگاه روشن میشه تغییر نکنن.
تنظیمات دستگاه فقط بوسیله 5 دکمه انجام میگیره که بنظر من فوق العادست چون در طرحهای مشابه معمولا از 6 دکمه استفاده شده. این خودش از نظر من یک مزیت محسوب میشه.
از حیث مدار دوستان توجه داشته باشن بهیچ وجه تا پایان پروژه بنده جزئیات و قطعات رو ارائه نخواهم کرد! بدلایل خاصی که میتونین حدس بزنین و احتمال بعضی دخالتها یا سنگ اندازی ها. فقط در این حد عرض کنم سادگی مدار رو میشه با BRN مقایسه کرد و فقط اندکی قطعات بیشتر داره. سعی هم کردم بر اساس مطالعه و تجربه چندین ساله روی مبحث پالسی ها ؛ از قطعاتی استفاده کنم که بهترین قطعاتی باشن که در عین حال همه جا یافت بشن! پس برای ارائه بصورت یک طرح عمومی قابل ساخت برای همه این نکات در نظر گرفته شده.
از نظر کارایی و بخصوص مساله برد فعلا چیز زیادی نمیتونم بگم. چون دستگاه در شرایط مناسبی تست نمیشه. فقط در این حد عرض کنم که مدار فعلا روی فیبر مشبک هست و توسط ادابتور تغذیه میشه و بدلیل نیاز به آنالیز با کامپیوتر نزدیک کامپیوتر هم هست. یعنی بدترین شرایط ممکن برای تست یک فلزیاب! با این حال تحت این شرایط بسیار بد و پر نویز بردش نسبت به چنس 10 درصد کمتر هست. در صورتیکه چنس تحت چنین شرایطی شاید بردش نصف میشه! پس میتونم بگم راضی کنندست. از طرفی چون قدرت هم از طریق پهنای پالس دست ماست نباید در شرایط مختلف دیگه مشکلی وجود داشته باشه. در عین حال دو فیلتر برای حذف نویز تا حدی که روی امواج اصلی تاثیر منفی نذاره در نظر گرفتم.
سیستم سنس مدار بر اساس یک انتگرال گیری با 70 سمپل از موج و در واقع یک انتگرال گیری کامل از ابتدا تا انتهاست! نقطه ابتدایی هم توسط یک تابع دیلی فایندر محاسبه میشه. پس در واقع با هر لوپی میتونه کار بکنه و بالانس راحتی داره! کلا نحوه سمپل گیری در نرم افزار که بیشترین وقت رو از من گرفته کاملا خاص و بدون مشابه هست و به همین دلیل به یک انتگرال گیری کامل به روش دیجیتال منجر شده. در مورد تکنیکهای بالانس ایشالا بعدا باید بیشتر کار بشه. همینطور فعلا تفکیک رو مد نظر ندارم چون خودش پروژه محاسباتی پیچیده ای هست که ایشالا در ورژنهای بعدی نرم افزار پیادش میکنم. چیزی که از امواج بر میاد ؛ تفکیک در حد آهن قطعی بنظر میرسه.
این توضیح رو هم عرض کنم که بر اساس نظراتی که همیشه داشتم ؛ فلزیاب های پالسی دارای محدودیت و برد و امکانات مشخصی هستن که زیاد نمیشه از این حدود خارج شد. ولی از یک طرف علاقه بیش از حد دوستان به مدارات پالسی و از یک طرف درخواستهای مکرر که طی یک سال اخیر بسیار بوده و از طرف دیگه تحقیر هایی که برخی همیشه انجام میدادن مبنی بر اینکه اگر فلانی سواد داشت چرا خودش طراحی نکرد و ... در کنار این واقعیت که احساس کردم ممکنه بتونم حرف جدیدی در این زمینه داشته باشم که تا حالا در مدار دیگه زده نشده ؛ من رو تشویق کرد که این پروژه رو شروع کنم. خوشبختانه بر اساس همه این پارامترها فکر میکنم شروع خوبی بوده! ایشالا با ارتقای نسخه های نرم افزار در اینده امکانات بیشتری افزوده میشه و ایراداتش هم کمتر میشه. طبیعتا بنده نیاز دارم تا دوستان اعلام امادگی کنن آیا حاضر به ساخت هستن یا خیر. هزینه خود مدار اصلی بدون اسکلت و لوپ و باطری هم حدود 40 تومن بیشتر نیست!
نحوه ارائه این مدار هم به این صورت هست که با توجه به مسائلی که خودتون میدونین و سوءاستفاده هایی که همیشه شده ؛ این بار چون طراحی بطور کامل توسط خودم انجام گرفته طبیعتا راه برای محدود کردن هم کاملا برام باز هست! لذا محدودیت هایی رو لحاظ میکنم که دوستان تا حد ممکن فقط برای خودشون بتونن این مدار رو بسازن و استفاده کنن و سوء استفاده های احتمالی به حداقل برسه. لذا امیدوارم بعضی دوستان پیشاپیش این مطلب رو بر من ببخشن!
بنظر من کار اولیه 70 درصدش انجام شدست. مقادیر چند قطعه باید نهایی بشه و سپس یک فیبر عالی براش طراحی کنم و مدار رو دوباره بسازم و ورژن اولیه نرم افزار رو فعلا در حد یک چیز اولیه قابل انتشار اصلاح کنم. چون هنوز جزئیات زیادی نیاز به نهایی شدن دارن. فعلا نهایی شدن مدار و بعدش تهیه فیبر یک اولویت هست چون جزئیات نرم افزار یا قابلیتهای جدید رو همیشه با اپدیت نرم افزاری میشه انجام داد و هدف من این هست که بعدا بهیچ وجه در مدار تغییری ندیم! اگر با اوضاعی که دوستان میبینن این روزها در انجمن برای من درست شده ؛ مجالی باشه شاید طرح تا یک ماه دیگه به امید خدا در اختیارتون قرار بگیره که دیگه در تاپیک مجزایی شروع به کار کنیم.