انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : شنبه 3 آذر1403 - 5:32am



پاسخ به موضوع  [ 3 پست ] 
 خبر 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاریخ عضویت: چهارشنبه 1 خرداد1392 - 4:23pm
پست: 1227
پاسخ با نقل قول
گزارش فارس
طرح زیرخاکی بازار فروش آزاد اشیای عتیقه به کجا رسید؟
مسئولان سازمان میراث فرهنگی در سال‌های ۸۲ و ۸۹ خبر از راه‌اندازی بازار فروش اشیای عتیقه دادند. از سوی دیگر در سال ۸۲ مرکز پژوهش‌های مجلس با بازنگری در آخرین فصل از قانون حفظ آثار ملی، قانون اجازه تاسیس و تعیین شرایط بازارهای قانونی خرید و فروش آثار فرهنگی را مورد بازبینی قرار داد، اما اجرایی شدن این طرح به کجا رسید؟
به گزارش خبرنگار جامعه فارس، اوایل سال 89 مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دولت دهم خبر از راه‌اندازی بازار خرید و فروش اشیای تاریخی دادند و بعد از آن هم مسعود علویان صدر، معاون میراث فرهنگی کشور وعده راه‌اندازی این بازارها در کیش و قشم را داد.
این در حالی است که محمد عبدالعلی پور، سرپرست اداره اموال تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در سال 83 از اتمام روند تدوین آیین نامه های مرتبط برای راه اندازی این بازار خبر داده و گفته است: «ایجاد بازار رسمی خرید و فروش اشیای تاریخی مجاز بر اساس آیین نامه اموال فرهنگی و تاریخی در زمره یکی از مسئولیت های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پیش بینی شده است و به رغم آنکه باید این مرکز سال ها پیش از این راه اندازی می شد، به دلیل نبود دستورالعمل های مرتبط، فعال شدن آن تاکنون به تعویق افتاده است.»
وی وعده داد که «آیین نامه و دستورالعمل های موردنیاز برای ایجاد بازار خرید و فروش اشیای تاریخی مجاز تا پایان 83 نهایی می شود و روند اجرایی شدن این پروژه، سال آینده خواهد بود.»
از سوی دیگر در سال 82 همزمان با بازنگری در آخرین فصل از قانون حفظ آثار ملی توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، قانون اجازه تاسیس و تعیین شرایط بازارهای قانونی خرید و فروش آثار فرهنگی، مورد تغییر و بازبینی قرار گرفت که در صورت تایید نهایی توسط مجلس، قرار بود بازارهای خرید و فروش آثار عتیقه به شکل قانونی ایجاد شوند.
طرح بازبینی قانونی حفظ آثار ملی پس از گذشت بیش از 70 سال، در سال 82 به درخواست کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به منظور حفاظت بیشتر از آثار تاریخی و اشیای عتیقه و جلوگیری از افزایش قاچاق و شکل گیری بازارهای غیر قانونی در این زمینه، انجام شد.
با این اوصاف، موضوع راه‌اندازی بازار خرید و فروش اشیای تاریخی و عتیقه حدود 10 سال است که مورد بررسی و پیگیری قرار دارد اما علت عدم اجرایی شدن این طرح چیست و کدام ارگان و سازمان به وظیفه خود عمل نکرده است، مجلس یا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری؟
البته ناگفته نماند که عده‌ای از کارشناسان میراث فرهنگی و باستان‌شناسان نسبت به مطرح شدن دوباره موضوع راه‌اندازی بازار خرید و فروش اشیای تاریخی و عتیقه، روی خوش نشان نمی دهند و در همان سال‌های اطلاع‌رسانی درباره راه‌اندازی این بازار‌ها بارها تأکید کرده‌اند که «از آن جا که بازار اشیای عتیقه به دلیل استقبال خوب کلکسیونرها و افراد علاقه مند به جمع آوری مجموعه های تاریخی و باستانی از رونق خوبی برخوردار است، به همین دلیل در کشورهایی مثل کشور ما این انگیزه را ایجاد می‌کند که گروهی اقدام به حفاری های غیرمجاز در تپه ها و اماکن باستانی کنند و اشیا و ظروف باستانی را که از این حفاری ها به دست می‌آورند در بازارها به معرض فروش بگذارند.»
اما باید به این مسئله نیز توجه داشت که در شرایط نبود بازار رسمی خرید و فروش اموال تاریخی و فرهنگی مجازی که در تملک اشخاص حقیقی و بخش خصوصی قرار دارد فرصت مناسبی برای فعالیت گسترده شبکه های قاچاق اموال عتیقه فراهم می شود و سودجویان با استفاده از این خلأ، اشیای تاریخی متعلق به افراد حقیقی را با قیمت غیرواقعی از آنها خریداری کرده و نسبت به خارج کردن آنها از کشور اقدام می کنند.
مسعود علویان صدر، معاون سابق میراث فرهنگی کشور و مشاور سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره آخرین وضعیت راه‌اندازی بازار فروش اشیای تاریخی و عتیقه که قرار بود در کیش و قشم راه‌اندازی شود به خبرنگار خبرگزاری فارس می گوید: این موضوع، طرح نمایندگان مجلس بوده و تاکنون در صحن هم مطرح نشده است اگر از آن طریق، انجام نشود این موضوع را می توانیم در قالب لایحه دوباره مطرح کنیم.
وی درباره اینکه آیا ارائه لایحه راه‌اندازی بازار فروش اشیای تاریخی در این دولت انجام می‌شود؟ پاسخ می‌دهد: فکر نمی‌کنم به این دولت برسد.
کمیسیون فرهنگی مجلس مهرماه 90 موضوع «شناسنامه‌دار کردن اشیای عتیقه» را در گام نخست برای آزادسازی خرید و فروش اشیای تاریخی و عتیقه را تصویب کرد.
با شناسنامه دار شدن اشیای عتیقه، مردم می‌توانستند به خرید و فروش این اشیا در داخل کشور بپردازند، مردم می‌توانستند به دولت پیشنهاد بدهند که شیء عتیقه آن‌ها را بخرد اما اگر این اقدام هم صورت نمی‌پذیرفت می‌توانستند در داخل کشور آن را به فروش برسانند. مهم این بود که سازمان میراث فرهنگی بداند این شیء عتیقه در داخل ایران است و خروج آن از کشور ممنوع می‌شد. وظیفه شناسنامه دار کردن اشیای عتیقه هم جزء وظایف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود.
نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نهم درباره سرنوشت طرح راه‌اندازی بازار خرید و فروش آزادانه اشیای عتیقه به خبرنگار فارس می‌گوید: این طرح در این دوره مجلس مطرح نشده و برای دوره‌های قبل است و باید دوباره مطرح شود.
این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه چطور دوباره این طرح برای پیگیری به جریان می‌افتد؟ تصریح می‌کند: میراث فرهنگی باید پیگیر باشد تا دوباره به جریان بیفتد اما اساساً سازمان میراث فرهنگی دنبال این کارها نیست و پیگیر نیست.
به این ترتیب راه‌اندازی بازار خرید و فروش اشیای تاریخی و عتیقه هم به فهرست اقدامات و وعده‌های انجام نشده در سازمان میراث فرهنگی می پیوندد.


شنبه 11 مرداد1392 - 1:10am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاریخ عضویت: چهارشنبه 1 خرداد1392 - 4:23pm
پست: 1227
پاسخ با نقل قول
منبع: خبرگزاری ایسنا
کشف 45 قطعه اشیای عتیقه در نیشابور
فرمانده انتظامی نیشابور گفت: ماموران کلانتری 11 این شهرستان در بازرسی از یک منزل مسکونی 45 قطعه اشیای عتیقه کشف و ضبط کردند.
سرهنگ «محمدحسن امیری» افزود: ماموران با کسب خبری مبنی بر نگهداری و خرید و فروش اشیای عتیقه‌ی تاریخی توسط فردی در خیابان طالقانی نیشابور، اقدامات ویژه‌ای را در این‌باره آغاز کردند.
وی ادامه داد: ماموران پس از شناسایی فرد مورد نظر، او را به‌صورت نامحسوس تحت نظر قرار دادند و با اطمینان از فعالیت‌های او در فرصتی مناسب با کسب مجوز قضایی منزل او را بازرسی کردند.
فرمانده انتظامی نیشابور ادامه داد: ماموران در بازرسی از محل 45 قطعه عتیقه از نوع کاسه گلی، مجسمه گلی و سنگ‌های طرح‌دار زیر خاکی به‌صورت شکسته و ناقص مربوط به ادوار مختلف تاریخی را کشف و ضبط کردند.
امیری خاطرنشان کرد: متهم پس از دستگیری و تشکیل پرونده‌ی مقدماتی برای سیر مراحل قانونی به مقامات قضایی معرفی شد.


شنبه 11 مرداد1392 - 1:14am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاریخ عضویت: چهارشنبه 1 خرداد1392 - 4:23pm
پست: 1227
پاسخ با نقل قول
خبرگزاری فارس
فرمانده مرزبانی آذربایجان غربی خبر داد
دستگیری 5 عضو باند کشف عتیقه در آذربایجان غربی
فرمانده مرزبانی آذربایجان غربی گفت: پنج عضو باند کشف عتیقه در آذربایجان غربی دستگیر شدند.
خبرگزاری فارس: دستگیری 5 عضو باند کشف عتیقه در آذربایجان غربی
شهرام عباسی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت: پنج نفر از اعضای باند کشف آثار باستانی و عتیقه در آذربایجان غربی دستگیر شدند.
وی تصریح کرد: این باند اقدام به کشف آثار باستانی و عتیقه‌جات می‌کرد که توسط مرزبانان هنگ مرزی پیرانشهر در یکی از روستاهای مرزی این شهرستان شناسایی و دستگیر شدند.
عباسی افزود: ماموران هنگ مرزی پیرانشهر با انجام گشت‌های محسوس و نامحسوس مرزی، در یکی از روستای مرزی این هنگ متوجه افرادی شدند که با دستگاه‌های مخصوصی اقدام به حفاری و جست‌وجوی مناطق باستانی و حفاظت شده روستای مذکور می‌کردند.
عباسی ادامه داد: کنترل نامحسوس این افراد در دستور کار مرزبانان این هنگ مرزی قرار گرفت تا با هوشیاری و انجام یک سری کار اطلاعاتی پنج تن از متخلفان که همگی اهل روستای پیرانشهر بودند شناسایی و دستگیر شدند.
وی در پایان اعلام کرد: دستگیر شدگان ضمن اعتراف به تخلفات خود با توقیف یک دستگاه خودرو نیسان و یک دستگاه فلزیاب با تکمیل پرونده قضایی راهی مجرای قانونی شدند.


شنبه 12 مرداد1392 - 3:06pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 3 پست ] 

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 20 مهمان


در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure