saeed.jo نوشته است:
سلام خدمت استاد سنه دژ عزیز استاد جان این تپه که در عکس میبینید گوشه سمت راستش چندتا کوزه شکسته پیدا کردم که با فلز جو یه قسمت رو میزد بعد از نیم متر کمتر یه لایه کوزه شکسته که بصورت تخت چیده شده بود برخورد کردم بعد از در اوردن دیگه دستگاه نزد چیزی رو با لوپ 60 تست کردم حالا عکس هارو ببنینید و بنظرتون چیز خاصی هست؟ یا چه دستوری میفرمایید با تشکر
سلام
تپه کوچکتر که پائین است احتمال وجود بار را دارد . خوشبختانه کشور ما اینقدر قدمت داره ، که نمیشه وجود سفال را بعنوان علامت در نظر گرفت . تقریبا هر جای کوهها و تپه ها را کاوش کنید ، در اعماق کمی به سفال خواهید رسید که ممکنه به هر علتی اونجا شکسته باشه که ساده ترینش ، افتادن سفال از دست فرد و شکسته شدنش است
اما اگر کاوش وسیعتر باشد ، میتوان از روی سفالها و تعدادشون و نحوه شکستنشون ، تشخیص داد که چه اتفاقی افتاده ( کوزه ی آبی از دست دخترکی افتاده
یا حمله ای ناگهانی صورت گرفته و کل ساخته ها نابود شده
یا انبار شکسته ها را یافته اید
یا تکه کوزه ای خاص را برای نشان دادن مسیر هدف گذاشتن )
مثلا اگر کاوش شما وسیع و کامل باشد و عمق سفال بیشتر باشد ، خطوط روی همان تکه سفال ( موجود در عکس ) میتواند عمق عمودی یا افقی کار را مشخص کند
اول سعی کنید تکه کوزه ها را بهم وصل کنید و ببینید تکه هایی از یک کل هستند یا تک هستند