حمید نوشته است:
ممنون.
در مورد آنتن بنظرم مشکلی وجود نداره. در مورد سیم پیچ بهتر هست 2.5 دور کامل استفاده کنین. در تصویر بنظر میاد 3 دور کامل هست. همینطور بهتره طول و قطر سیم پیچ مساوی باشه. یعنی اگر قطر 1 سانت هست طولش هم باید یک سانت باشه که در عکس بنظر میاد کمتر هست و باید دورها کمی از هم بازتر بشه. بارها عرض کردم سیم پیچ مهمترین قطعه این مدار هست! ابتدا این مورد رو اصلاح کنین و بعد دوباره تست بگیرین.
اما سایر مواردی که فرمودین نشون میده که احتمالا مدار مشکل داره! ببینید اصلا مدار فرانکو و هیچ یون یاب اینچنینی نباید تا این حد ثبات داشته باشه که اگر 2 ساعت بهش دست نزنین از بالانس خارج نشه! این مساله ربطی به پولیگان و این حرفها نداره. در واقع ضریب تقویت مدار تا حدی زیاد هست که اگر دستگاه درست در آستانه تنظیم شده باشه بالاخره بعد از چند دقیقه کمی از بالانس خارج میشه و این بدلیل ثبات حرارتی ترانزیستورها و خازنها و حتی مقاومتهاست. البته منظور بالانس دقیق بر اساس ال ای دی هست وگرنه ولتاژ تنظیمی تغییرات بسیار کمی داره. با توجه به اینکه از فیبر متفاوتی استفاده کردین و برای تنظیم ولتاژ هم پتانسیومتر بکار گرفتین احتمال داره سیگنال حساس مورد نظر بدرستی تقویت نشه هر چند که تنظیم ولتاژ درستی داشته باشین. لذا توصیه میکنم محض اطمینان این مدار رو حفظ کنین و در کنارش فیبر 3 چراغه موجود در پست اول رو بصورت جداگانه بسازین تا خیالتون راحت باشه. چون اون فیبری هست که جواب داده و حساسیت این مدار هم تا حدی بالاست که گاهی با یک سیمکشی نامناسب کارایی خودش رو از دست میده. ضمن اینکه همیشه فیبر مدارات اینچنینی رو پس از مونتاژ با الکل بخوبی تمیز کنین.
سلام مجدد خدمت مهندس حمید عزیز
امروز مدار رو به مقدار تغییرات دادم .سیم پیچ رو ۲.۵ دور کردم و تغییر دیگه ای که خیلی اثراتش مشهود بود حذف پتانسیومتر از اسیلاتور و جایگزینی خازن به جای اون بود .برای اینکه به ولتاژ مدنظر زیر ۴ ولت برسم مجبور شدم که ۶تا خازن ۱ پیکو رو سری کنم نمیدونم این کار اشتباه بوده یا نه ؟!با دوتا تیکه سیم هم تست کردم ولی دائما نویز میگرفت
ولی جایگزینی خازن به جای پتانسیومتر باعث شد اون ثباتی که قبلش داشتم دیگه نباشه و خروجی دستگاه بالا پایین میشه !
ممکنه راهنمایی بفرمایید راجع به مسایلی که مطرح کردم خدمتتون