حمزه عزیز کلا با اطلاعات فیزیک و شیمی نمیشه در ردیابی به نتیجه مطمئنی رسید چون اصول دقیق عملکرد هیچ ردیابی هنوز از نظر علمی ثابت شده نیست! بنابر این در ردیابی تجربه و آزمون و خطا حرف اول رو میزنه.
در مورد اصول کار این دستگاه خب دو موج نزدیک به هم ارسال میشن که فرکانس امواج طوری انتخاب میشه که هدف مورد نظر رو تحریک کنه. اصطلاحا این فرکانسها رو فرکانس رزونانس مولکولی میگیم. وجود دو موج باعث تحریک بیشتر و دقیق تر میشه و این مساله جدای از اینکه خطا رو کاهش میده و نقطه زنی رو دقیق میکنه سبب حذف تاثیر فرکانسهای مزاحم هم میشه!
در ردیاب FPL-35 بر اساس تجربه و تست های زیادی که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که از موج سومی هم میشه بصورت حامل و ترکیبی استفاده کرد که بر اساس اون وزن حدودی فلز هم با تقریب کاملا قابل قبولی قابل محاسبه هست!
این اصول ساده و کلی کار دستگاه از نظر الکترونیکی هست و مابقی دیگه محرمانه هستن!
حالا اینکه ردیابی به چه صورتی انجام میشه هم سادست. این فرکانسهای رزونانس وقتی توسط آنتن های تلسکوپی در محیط منتشر میشن در عرض مدت کوتاهی روی هدف تاثیر میذارن و در واقع ما یک موج بازگشتی خواهیم داشت. بین دستگاه و هدف یک خط سیگنال برقرار میشه. در حالت بیسیم در واقع تلسکوپی ها فرستنده هستن و میله های برنجی بواسطه در مسیر قرار داشتن نسبت به سیگنال رفت و برگشتی تمایل به حرکت در جهت خط سیگنال برقرار شده بین تلسکوپی ها و هدف مورد نظر پیدا میکنن. پس اگر هدف مثلا سمت چپ شما باشه چون این خط سیگنال از دستگاه به سمت چپ خودش برقرار میشه ؛ میله های برنجی هم تمایل به حرکت در جهت چپ دارن. به همین دلیل در حالت بیسیم مکان قرارگیری دستگاه ردیاب مهم هست و بهترین نقطه جایی هست که تلسکوپی ها بطور تقریبی مقابل و بین دستها و آنتنها قرار بگیرن.
در حالت باسیم خود میله های برنجی بطور مشترک در حکم فرستنده و گیرنده هستن. یعنی هم امواج ارسال میشه و هم دریافت میشه! چون واسطه ای وجود نداره و میله های برنجی هم بزرگتر و قویتر از تلسکوپی ها هستن ؛ سیگنال با حداکثر قدرت ارسال میشه و دقیقا در همون مسیر هم دریافت میشه. پس قدرت بسیار بیشتر شده و حداقل 7 برابر میزان شعاع زنی افزایش پیدا میکنه.