انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : شنبه 3 آذر1403 - 6:59am



این موضوع قفل شده است. نمی توانید پستی را ویرایش و یا پاسخی ارسال کنید.  [ 880 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 ... 88  بعدی
 سئوال در مورد ردیاب فوق حرفه ای FPL-35 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

تاریخ عضویت: یکشنبه 19 اسفند1391 - 2:43am
پست: 12786
حمزه عزیز کلا با اطلاعات فیزیک و شیمی نمیشه در ردیابی به نتیجه مطمئنی رسید چون اصول دقیق عملکرد هیچ ردیابی هنوز از نظر علمی ثابت شده نیست! بنابر این در ردیابی تجربه و آزمون و خطا حرف اول رو میزنه.
در مورد اصول کار این دستگاه خب دو موج نزدیک به هم ارسال میشن که فرکانس امواج طوری انتخاب میشه که هدف مورد نظر رو تحریک کنه. اصطلاحا این فرکانسها رو فرکانس رزونانس مولکولی میگیم. وجود دو موج باعث تحریک بیشتر و دقیق تر میشه و این مساله جدای از اینکه خطا رو کاهش میده و نقطه زنی رو دقیق میکنه سبب حذف تاثیر فرکانسهای مزاحم هم میشه!
در ردیاب FPL-35 بر اساس تجربه و تست های زیادی که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که از موج سومی هم میشه بصورت حامل و ترکیبی استفاده کرد که بر اساس اون وزن حدودی فلز هم با تقریب کاملا قابل قبولی قابل محاسبه هست!
این اصول ساده و کلی کار دستگاه از نظر الکترونیکی هست و مابقی دیگه محرمانه هستن! :D
حالا اینکه ردیابی به چه صورتی انجام میشه هم سادست. این فرکانسهای رزونانس وقتی توسط آنتن های تلسکوپی در محیط منتشر میشن در عرض مدت کوتاهی روی هدف تاثیر میذارن و در واقع ما یک موج بازگشتی خواهیم داشت. بین دستگاه و هدف یک خط سیگنال برقرار میشه. در حالت بیسیم در واقع تلسکوپی ها فرستنده هستن و میله های برنجی بواسطه در مسیر قرار داشتن نسبت به سیگنال رفت و برگشتی تمایل به حرکت در جهت خط سیگنال برقرار شده بین تلسکوپی ها و هدف مورد نظر پیدا میکنن. پس اگر هدف مثلا سمت چپ شما باشه چون این خط سیگنال از دستگاه به سمت چپ خودش برقرار میشه ؛ میله های برنجی هم تمایل به حرکت در جهت چپ دارن. به همین دلیل در حالت بیسیم مکان قرارگیری دستگاه ردیاب مهم هست و بهترین نقطه جایی هست که تلسکوپی ها بطور تقریبی مقابل و بین دستها و آنتنها قرار بگیرن.
در حالت باسیم خود میله های برنجی بطور مشترک در حکم فرستنده و گیرنده هستن. یعنی هم امواج ارسال میشه و هم دریافت میشه! چون واسطه ای وجود نداره و میله های برنجی هم بزرگتر و قویتر از تلسکوپی ها هستن ؛ سیگنال با حداکثر قدرت ارسال میشه و دقیقا در همون مسیر هم دریافت میشه. پس قدرت بسیار بیشتر شده و حداقل 7 برابر میزان شعاع زنی افزایش پیدا میکنه.


سه شنبه 12 شهریور1392 - 3:01pm
استاد
استاد
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: دوشنبه 20 خرداد1392 - 8:13pm
پست: 1463
خيلي ممنون از اين توضيح كامل و جامع. :) :) :)



با شاد بودن..زيبا بودن...رنگي بودن...خنديدن...رقصيدن و اواز خواندن هم مي توان به بهشت رفت..........كافيست خوب باشيم


سه شنبه 12 شهریور1392 - 3:10pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: چهارشنبه 11 تیر1392 - 3:01am
پست: 145
محل اقامت: قلب دوستان
استاد حمید عزیز:
آنچه برای من جای سئوال پدید می آورد این است که چگونه این ردیاب بدون اتصال با زمین میتواند باعث تحریک هدف مثلاً در عمق 4 متری باشد اگر ممکن است در این مورد توضیح دهید.



چو بخت عرب بر عجم چیره گشت
همه روز ایرانیان تیره گشت
ز شیر شتر خوردن و سوسمار
عرب را بجائی رسیده است کار
که تاج کیانی کند آرزو
تُفو بر تو‌ای چرخ گردون تفو
دریغ است ایران که ویران شود
کنام پلنگان و شیران شود


سه شنبه 12 شهریور1392 - 3:31pm
مدیر کل
مدیر کل

تاریخ عضویت: یکشنبه 19 اسفند1391 - 2:43am
پست: 12786
کسرا جان الزاما که نباید برای ردیابی سیگنال به خاک اعمال بشه! خاک که رسانایی بالایی نداره و فقط میتونه در جهت تقویت کمک کننده باشه. اما استفاده از سیستم ردیاب به اون شکل طبیعتا خیلی پر دردسر تر هست.
اینکه چطور در عمق هم کار میکنه خب شما بگین چطور پس شعاع چند صد متری میزنه؟! :D علت عمق زنی خوب این ردیاب استفاده از فرکانسهای پایینش هست. به همین جهت اتصال پراب در خاک هم نیاز نیست. امواج با فرکانس پایین در هر صورت نفوذ بالایی دارن. 4 متر هم عمق زیادی اصلا برای ردیاب محسوب نمیشه. ساده ترین ردیاب ها هم میتونن 4 متر عمق رو بزنن. شما در مورد این ردیاب باید از عمق های بالای 10 متر و حتی 20 متر صحبت کنین! :D
اشتباهی که خیلیها میکنن همینه که مثلا با فلزیاب مقایسه میکنن. اصلا سیستم ردیابی با فلزیابی قابل مقایسه نیست. ردیاب همونطوریکه قابلیت شعاع زنی بالا داره ؛ عمقی هم که میزنه بسیار بیشتر از هر فلزیابی هست. در عین حال تفکیکی هم که داره هیچ فلزیابی نداره. و الان در این ردیاب جدید هم که مساله تخمین وزن پیاده شده واقعا دیگه سیستم رو خیلی تکمیل کرده و بنظر من فلزیاب اصلا در برابر چنین ردیابی حرفی برای گفتن نداره و عملا کاری که این ردیاب انجام میده بسیار فراتر از یک فلزیاب هست. تنها مشکلی که همیشه در ردیابی وجود داشته میزان خطای زیادش بوده که در این ردیاب در حد چشمگیری انواع خطاها کم میشن و واقعا میشه توی کاوش بهش اعتماد کرد.


سه شنبه 12 شهریور1392 - 4:01pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: پنج شنبه 6 تیر1392 - 8:22pm
پست: 140
با تشكر از زحماتتون اساتيد , من با انتن تلسكوپي پيچي موافق هستم چون اسيب ديدنش كمتر و حمل ونقلش راحتتر ميشه , در مورد روشن كردن غير رمزي بصورت شبيه ساز پرواز هواپيماي تفريحي نوشته بشه خيلي بهتر و امنتر هتسش


سه شنبه 12 شهریور1392 - 8:04pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاریخ عضویت: سه شنبه 14 خرداد1392 - 10:09am
پست: 717
من هم با شبیه ساز پرواز موافق هستم میتونید یه هواپیما کوچک هم همراهتون تو ماشین ببرید و هیچ کسی هم نمیتونه بهتون گیر بده حتی اگه تو بیابون باشید.


سه شنبه 12 شهریور1392 - 8:25pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: پنج شنبه 10 مرداد1392 - 12:49pm
پست: 468
حمید نوشته است:
ممنون از لطف همه دوستان. :ymhug:
پوریا جان اتفاقا این بحث رو با آقا مجتبی داشتیم که بهتر هست از آنتن تلسکوپی کمی کوچکتر ولی مرغوب تر استفاده بشه که فکر میکنم از هر لحاظ بهتر باشه.
بینا جان در مورد اینکه دستگاه مربوط به هواپیمای کنترلی جلوه داده بشه باز هم دوستان باید نظر بدن! :D جای تلسکوپی ها هم با توجه به سیستم جعبه باید تعیین بشه و بستگی به نظر و مدل ساخت اقا مجتبی داره. بصورت پیچی هم نمیتونن باشن چون حتما باید سیم بهشون متصل بشه!
اشکان عزیز متاسفانه شیشه بدلیل اینکه کاملا حالت ترکیبی داره و در دوره های مختلف به صورتهای مختلف ساخته میشده اصلا فرکانس ثابتی نداره. در واقع شیشه های مختلف فرکانسشون فرق داره! پس ما نمیتونیم برای شیشه یک فرکانس ثابت بذاریم. ولی اگر به امید خدا شما و دوستان از طریق مود فرکانس آزاد تونستین فرکانس خاصی پیدا کنین ؛ میتونین ازش برای بعضی انواع خاص شیشه استفاده کنین.

سلام آقا حمید گل !
خسته نباشید ...
حمید جان در مورد آنتن های تلسکوپی اگه نشه از آنتنهای کوچکتر یا پیچی استفاده کرد ...فک کنم میشه از آنتنهای تاشو استفاده کرد که لاقل زیر دستگاه بخوابه .. اینجوری هم مزاحم نیست هم احتمال آسیب دیدنش کم میشه .
من تو ورژن یک همین کارو کردم و مشکلی هم فک نکنم پیش بیاد.
با تشکر از زحمات حضرت عالی وآقا مجتبی گل که همیشه شرمندشون هستیم...
یا حق.


سه شنبه 12 شهریور1392 - 8:33pm
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: سه شنبه 4 تیر1392 - 7:29pm
پست: 26
سلام به همه دوستان و آقا حمید و آقا مجتبی عزیز
یه موردی برام پیش اومد از ردیابی که نمیدونم چطور بود و برام سوال شد.
ماجرا از این قرار بود که ما رفتیم یه جایی و دستگاه ورژن 1روی
طلا نقطه ای را مشخص کرد و گولد 2 هم تایید کرد. تمام تست ها را انجام دادم حتی 50 گرم طلا هم با خود برده بودم که تست حذف ذرات را انجام بدم.
با این تست هم بازهم دستگاه اون نقطه را میزد.با روش باز شدن آنتنها هم عمق را بدست آورم که حدود یک متر بود، (از چهار جهت تست شد) =p~ =p~
طبق این مراحل ما شروع کردیم به حفاری و در ابعاد 1.5*1.5 تا یک متر کندیم ولی چیزی پیدا نکردیم.
بعد وقتی به خاک دقت کردیم وخاک و کلوخه ها را مقابل نور قرار دادیم ذراتی زرد رنگ بسیاری درخاک بود که در مقابل نور میدرخشید.
بعد از آن هم از اطراف دوباره ردیابی کردم بازهم همان نقطه را مشخص میکرد.
ما هم برای اطمینان که نکنه چیزی پایین تر باشه تا عمق 2 متر کندیم که به گل رسیدیم در میان این گل و خاک چندین سنگ سفید ریز و درشت تا اندازه 3-4 سانت چخماخ بود که وقتی نور بهش میخورد برق میزد.
حالا سوالم اینه که آیا مکان داره که دستگاه این سنگ ها را گرفته باشه ؟ یا نه ، همان ذرات را که در عمق 1 متری بود که خیلی هم زیاد بود گرفته است؟
آیا این ذرات وزنش از 50 گرم بیشتر بوده که دستگاه طلا را نمی گرفت؟
آیا در دستگاه جدید می توانیم چنین مشکلاتی را حذف کنیم؟ که احتمالاشامل خطا تشابه فرکانس و وجود ذرات بسیار در خاک است.

با تشکر
رحمان



انسان کار می کند ، کار انسان را می سازد.


چهارشنبه 12 شهریور1392 - 12:48am
مدیر کل
مدیر کل

تاریخ عضویت: یکشنبه 19 اسفند1391 - 2:43am
پست: 12786
ممنون راهنمای عزیز. البته نصف سوال شما در مورد اپراتوری ردیاب FPL-22 بود که بهتر بود در بخش مربوطه عنوان میکردین.
اما در مورد این خطایی که احتمالا برای شما رخ داده با توجه به وجود ذرات زرد رنگ فکر میکنم خطای ذرات خود طلا بوده باشه! اون سنگها فکر نمیکنم ربطی داشته باشن. در مورد فلز حذف کننده 50 گرمی هم همونطوری که قبلا عرض شد این روش بطور مطمئن جواب نمیده! چون ذراتی که بصورت پراکنده زیر خاک باشن و سالها هم مونده باشن در واقع یک هدف قوی برای این ردیاب تلقی میشن و چون سیستم این ردیاب اصولا تمایل زیادی به فلز جدید و روی خاک نداره ترجیح به گرفتن اون ذرات نشون میده. حالا اگر فلز حذف کننده رو هم کمی داخل خاک بذارین تا حدودی موثر تر عمل میکنه.
در ردیاب FPL-35 اصولا از روش دیگه ای برای تخمین وزن و حذف وزنهای کمتر از حد تنظیم شده توسط شما استفاده میکنه که میشه گفت واقعا با خود وزن کار داره! یعنی هدف چه به این صورت قوی باشه یا برعکس بواسطه پلمپ بودن یا داخل آب بودن تضعیف بشه ؛ باز هم عدد وزنش ثابت هست! پس این مشکل بهیچ وجه در ردیاب جدید وجود نخواهد داشت مگر اینکه شما واقعا بدنبال اشیاء کوچک در حد زیر 10 گرم باشین که شانس خطای ذرات در این حالت هست. اما باز هم قابل مقایسه با ردیاب قبلی نیست. طبق آزمایشاتی که بنده و آقا مجتبی کردیم ؛ شما اگر ردیاب رو حتی در حالت 1 گرم هم تنظیم کنین بیشتر از نیمی از خطاهای ذرات که با ردیاب قبلی رخ میداد حذف میشن!
مساله تشابه فرکانسی هم که کاملا بحثش رو کردیم و با وجود 5 فرکانس کاملا متفاوت برای طلا که خاصیت عملکرد هر کدومشون متفاوت هست و به کمک تطبیق رنج فاین فرکانس مربوطه براحتی میشه از طلا بودن هدف اطمینان کامل حاصل کرد.
البته این رو هم عرض کنم با توجه به تستهای زیادی که با این ردیاب در مقایسه با ردیاب قبلی انجام شد ؛ مشخص شده که شاید بیش از 80 درصد خطاهایی که شاید حتی فکرشو هم نکنین مربوط به ذرات خود طلا میشه! که خب با سیستم کنترل وزن براحتی حذف میشن.


چهارشنبه 12 شهریور1392 - 1:43am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاریخ عضویت: شنبه 1 تیر1392 - 11:40pm
پست: 333
حمید نوشته است:
ممنون راهنمای عزیز. البته نصف سوال شما در مورد اپراتوری ردیاب FPL-22 بود که بهتر بود در بخش مربوطه عنوان میکردین.
اما در مورد این خطایی که احتمالا برای شما رخ داده با توجه به وجود ذرات زرد رنگ فکر میکنم خطای ذرات خود طلا بوده باشه! اون سنگها فکر نمیکنم ربطی داشته باشن. در مورد فلز حذف کننده 50 گرمی هم همونطوری که قبلا عرض شد این روش بطور مطمئن جواب نمیده! چون ذراتی که بصورت پراکنده زیر خاک باشن و سالها هم مونده باشن در واقع یک هدف قوی برای این ردیاب تلقی میشن و چون سیستم این ردیاب اصولا تمایل زیادی به فلز جدید و روی خاک نداره ترجیح به گرفتن اون ذرات نشون میده. حالا اگر فلز حذف کننده رو هم کمی داخل خاک بذارین تا حدودی موثر تر عمل میکنه.
در ردیاب FPL-35 اصولا از روش دیگه ای برای تخمین وزن و حذف وزنهای کمتر از حد تنظیم شده توسط شما استفاده میکنه که میشه گفت واقعا با خود وزن کار داره! یعنی هدف چه به این صورت قوی باشه یا برعکس بواسطه پلمپ بودن یا داخل آب بودن تضعیف بشه ؛ باز هم عدد وزنش ثابت هست! پس این مشکل بهیچ وجه در ردیاب جدید وجود نخواهد داشت مگر اینکه شما واقعا بدنبال اشیاء کوچک در حد زیر 10 گرم باشین که شانس خطای ذرات در این حالت هست. اما باز هم قابل مقایسه با ردیاب قبلی نیست. طبق آزمایشاتی که بنده و آقا مجتبی کردیم ؛ شما اگر ردیاب رو حتی در حالت 1 گرم هم تنظیم کنین بیشتر از نیمی از خطاهای ذرات که با ردیاب قبلی رخ میداد حذف میشن!
مساله تشابه فرکانسی هم که کاملا بحثش رو کردیم و با وجود 5 فرکانس کاملا متفاوت برای طلا که خاصیت عملکرد هر کدومشون متفاوت هست و به کمک تطبیق رنج فاین فرکانس مربوطه براحتی میشه از طلا بودن هدف اطمینان کامل حاصل کرد.
البته این رو هم عرض کنم با توجه به تستهای زیادی که با این ردیاب در مقایسه با ردیاب قبلی انجام شد ؛ مشخص شده که شاید بیش از 80 درصد خطاهایی که شاید حتی فکرشو هم نکنین مربوط به ذرات خود طلا میشه! که خب با سیستم کنترل وزن براحتی حذف میشن.

خسته نباشید استاد حمید عزیز :x
بابا به مولا با این توضیحاتی که شما میدید داریم دیوونه میشیم واسه دیدن این ردیاب جدید :((
کی شروع به تولید میکنید؟
بابا به فکر دل صاب مرده مام باشید :ymsigh: دیگه طاقت نداریم :(



باران باش و ببار .................................... نپرس کاسه های خالی ازآن کیست


چهارشنبه 12 شهریور1392 - 2:17am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
این موضوع قفل شده است. نمی توانید پستی را ویرایش و یا پاسخی ارسال کنید.   [ 880 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 ... 88  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 19 مهمان


در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure