دوستان چند نکته در مطالب اخیر به نظر من رسید بد نیست عرض کنم
در مورد تستی که جاوید عزیز انجام دادن بنظر من در شرایط عادی و حالت بیسیم امکان ردیابی یک انگشتر از فاصله 500 متر واقعا بعید هست! چون همچین چیزی رو هم من و هم آقا مجتبی و هم استاد آریا انجام دادیم و نتیجه مشابه بوده. ولی نمیشه منکر توانایی اپراتور و تاثیر شرایط آب و هوایی و خاک شد. مقیاس قدرت همه ردیاب ها اصولا به تکنیک و استعداد آنتن زدن خود اپراتور هم خیلی بستگی داره. با تغییر آب و هوا و خاک هم گرچه فرکانس فلز هیچ تغییری نمیکنه چون اصولا خود فلز ملاک ردیابی دستگاه هست ؛ ولی مقیاس برد کاملا عوض میشه! یعنی اگر زمین مرطوب باشه برد ممکنه خیلی زیاد بشه. چون خاک مرطوب نقش تقویتی در انتقال امواج داره. اگر کاملا خیس باشه برعکس میتونه برد کم بشه. این مساله به زیر خاک بودن و عمق فلز هم بستگی داره. سیستم این ردیاب اصولا برای فلزات بزرگ و در عمق زیاد طراحی شده نه برای فلزات کوچک در سطح! پس باز هم مقیاس برد عوض میشه. بنابراین کلا برد رو نمیشه خیلی راحت و قطعی اندازه گرفت. چیزی که مشخصه و توی توضیحات دستگاه هم عرض کردم برد این ردیاب در حالت با سیم اگر با یک هدف درست حسابی مواجه باشیم در حد چند کیلومتر هست! یعنی بهیچ وجه مشکل برد نداریم. برعکس خیلی مهم هست که وقتی محدوده کوچکی مد نظر ماست هم در حالت بیسیم کار بشه و هم ولوم قدرت کم بشه تا بشه راحت تر کار کرد و نقطه رو دقیق تر زد و ذرات رو هم حذف کرد. مقیاس تنظیم ولوم هم برای چنین کاری بین 0 تا 1 هست.
با توجه به مسایلی که عرض کردم قضیه 25 متر فاصله گرفتن کلا روش درستیه اما عدد 25 متر بستگی به شرایط مختلف داره! ممکنه جایی شما این کارو بکنین در صورتیکه جنس بالای چند کیلو باشه جواب بده! جایی هم ممکنه بالای چند صد گرم باشه جواب بده! جنس فلز مورد ردیابی هم در این اعداد تاثیر دارن. پس در زمینه برد و متراژ فاصله گرفتن اصلا خودتونو محدود به یک عدد خاص نکنین. اینها کاملا تجربی هستن و بسته به شرایط مختلف هدف و منطقه کاملا فرق میکنن.
برای حذف ذرات هم بنظر من کار بسیار سادست! علاوه بر کار در حالت بیسیم و کم کردن ولوم از تست طلا میتونین استفاده کنین. از اونجایی که مساله مهم برای ردیاب وزن فلز هست هر کدوم سنگین تر باشه سمت اون میره. البته باز هم مساله عمق و جنس خاک هم مطرحه! پس دقیق نمیشه گفت. بهتره از چند گرم طلا استفاده کنین. چون 1 گرم اطمینان خوبی بدست نمیده. ولی مثلا یک سکه تمام میتونه مناسب باشه چون هم وزن خوبی داره و هم عیارش مناسبه.
نکته مهم دیگه اینکه تاکید میکنم در هیچ مرحله از ردیابی با این دستگاه از سیستم دستگاه خاموش یا خوراک استفاده نکنین! مگر اینکه قبلا تجربه فوق العاده زیادی در کار با اون روشها داشته باشین. چون همه میدونیم که آنتن خالی یا خوراکی دقتش بمراتب کمتر و خطاش بمراتب بیشتره. پس معنی نداره برای اطمینان بیشتر اونم وقتی همچین ردیاب دقیقی همراهتون هست از اون روشها کمک بگیرین! ضمن اینکه ولوم صفر هم چون تقریبا مطابق دستگاه خاموش هست همین حالت رو داره و حتما ولوم باید کمی بیشتر از صفر باشه.