hafar نوشته است:
با سلام به همه دوستان و ارزوی خوشبختی برای همه. بنده چند سال است با موضوع حفاریی در خانه درگیر هستم حدودا 4 سال پیش با هر شرایطی به صورت اتفاقی یه دستگاه اوردم ونقطه ای رو که به اونجا مشکوک بودم اسکن کردم.وباهرشرایطی شروع به حفاری نمودم بعداز70سانتیمتر برخوردم به لایه ای ازخاک سیاه وسوخته مخلوط باکوزه شکسته واستخوان قلمی خورد شده وقلوه سنگهای رودخانه ای که ضخامت این لایه70سانتیمتر بود بعدازاون به یک لایه خاک صابونی کوبیده شده به قطر70 سانتیمتر بعداز اون رسیدم به لاییه زغال بقطر 12 سانتیمتر به مساحت 3متر در2متر یاداوری کنم که این لایه ذغاله، نه خاک سوخته،چون خورده های ذغال هنوز مشخصه ودست رو سیاه میکنه.بعداز اون دوباره لایه قلوه سنگ وکوزه شکسته واستخوان تکرارشده به همون قطر،بعدازاون لایه خاک صابونی ولی به رنگ سیاه باز هم 70سانتیمتر،بعد رسیدم به خاک رس بیار سخت ومحکم به ارتفاع 1متر،بعدش خاک کمکم نرم شده تاحدود 2متر خلاصه بعد7متر هنگام کار خوردم به فضای توخالی که نشست کرده بود به ابعاد 1متردر1متر،برا همین ادامه دادم ،تو10متری به اب برخورد کردم 2متر ازآب رفتم پایینتر باهمن خاک رس شیشه ای وماسه ای،تو12 متری خوردم به رگه گچ و نا امیدی.بعداز یک ری استارت رفتم که که پمپ آب شناور که موقع کار استفاده کرده بودم بیارم بالا.دیدم که بدنه چاهی که حفر کردم به شدت ریزش کرده وپمپ آب روغیرقابل دسترس نموده،که درهنگام عملیات نجات پمپ آب،ناگهانی دستم به لایه ای خوردکه از شن وماسه آب رفتی که به قطر 8سانتیمتر وعرض 80 سانتیمترکه تشکیل شده ازماسه بادی نرم خورده سنگهای نخودی وسنگهایی به اندازه بادام زمینی دربدنه چاه که به طرف شمال (30NE)که تو ارتفاع 8متریه که در ادامه همو نشست حفره ای بوده که قبلا خدمتتون عرض نمودم یعنی دوتانشت درامتدادهم میشه تونل پرشده یاریزش کرده بطول 2وعرض 1متر،شروع کردم به حفاری افقی به هوای دریچه قنات بعداز یک متر پیشروی دوباره فضای توخالی ریزش کرده یعنی نیازی به کندن نداشت بادست خالی هم جابه جا می شد،الان 4متر جلو رفتم و هنگام کار بوییی بسیار ضعیف مانند کاربیت که مخلوط با بوی لجن مونده ی جدول پیاده روهای شهریست،خاک هم گاهی سست وگاهی موقتا کمی سفت میشود ولی در همه حال ورقه میشود ونور لامپ شیشه های خاک رو درخشان میکنه،ولکه های کپک زده سبز رنگ که حاشیه لکه ها حنایی رنگه،داره زیادتر میشه واستقامت خاک کمتر،وحفره های کوچک که گاهی یک گردو وگاهی چند گردو باهم توشون جا میشه،اگه میشه راهنماییم کنید و نظراتتون رو بدین که استفاده کنم،مخصوصا اساتید باتجربه عزیز.بادرود فراوان
سلام دوست من
اولین چیزی که شما باید در نظر بگیری، امنیت وحفظ جانه .چون کار در خاک های دست ریز وبه صورت افقی تونل زدن خطرناکه وحتما ریزش میکنه .چون این هم یکی از انواع تله برای حفظ ماله.
تنها را ه موفق شدن در این جور جاها در صورت نداشتن کروکی وسند اینه که یا علائم شناس خوبی باشی؟یا با تلاش وپشتکار همه ی خاک دستریز را الک کنی وبه خاک بکر برسانی؟یا با دستگاه به هدف نزدیک بشی.
معمولا این طور جاها که از فندانسیون خاک ریزی شده اند،مساحتی کمتر از 5*5 ندارندوبه بالاتر.
این نکته را قبلا هم یاداور شده ام که تنها لایه ریزی مکان وعلائم ملاک نیست .شاید مکان قبلا خالی شده باشد.چون کسی که سند درست داشته باشد نیاز به به هم ریختن کل مکان ندارد .باررا برمیدارد وخیلی راحت جای آن را دوباره پر ومثل اول درست میکند
..پس اولین گام اینه که از بودن بار در مکان مطمئن بشی که اگر ردیاب زن خوبی سراغ داشته باشی ،با اوکی کردن مکان خیالت راحت تر میشه وبعد نقطه زن.
که البته این هم نظر منه .
در پناه حق