دوستان نسخه 2.20 آماده شد و در پست اول تاپیک قرار گرفت. تغییرات به این شرح هست:
* افزایش امکان تنظیم پهنای پالس تا 500 میکروثانیه.
* افزایش امکان تنظیم فرکانس تا 999 هرتز.
* اضافه شدن سیستم هشدار نوری در حالت تنظیم ولوم خاموش.
* اصلاحات جزئی متعدد.در مورد افزایش پهنای پالس باید عرض کنم بنا به درخواست دوستان و بررسی بنده روی احتمال افزایش برد برای لوپهای 2 متری با زیاد کردن پهنای پالس در نهایت این تنظیم تا 500 در نظر گرفته شد که شاید برای اولین بار چنین قدرتی در مدارات عادی پالسی مورد استفاده قرار میگیره! طبق گمانه زنی ها و محاسبات حدودی بنده بنظر میاد برای لوپ 2 در 2 بصورت قطعی پهنای پالس تا حدود 400 میکرو ثانیه میتونه کمک کننده باشه. البته به مشخصات لوپ هم بستگی داره. لذا واقعا جای امیدواری وجود داره که به کمک این تنظیم و استفاده از لوپ با کیفیت 2 در 2 متر بشه به برد نهایی 10 متر هم دست پیدا کرد!
در خصوص امکان تنظیم فرکانس ؛ بعضی دوستان احتمال کاربرد فرکانسهای بالا رو مطرح کرده بودن و یا با بعضی دستگاههای دیگه مقایسه انجام میدادن و در نهایت بنده تصمیم گرفتم تا حد نهایی فرکانسی که برای پالسی ها متعارف هست رو در نظر بگیرم. لذا فرکانس از 50 تا 999 هرتز قابل تنظیم هست که فکر میکنم برای اولین بار در دنیای فلزیاب پالسی چنین امکان تنظیم فرکانسی وسیعی بصورت هرتز به هرتز و دقیق پیاده شده! طبیعتا قرار دادن فرکانسهای بالاتر به معنی تایید کارکرد خوبشون برای کاوش نیست و کماکان معتقدم فرکانسهای پایین در رنج 200 بهترین بازدهی و عمقزنی رو دارن. پس در واقع هر جور این تنظیمات رو تغییر بدین جواب متفاوتی میگیرین و این ربطی به نوع دستگاه نداره! چون قبلا هم عرض کردم هدف این بوده دستگاهی طراحی بشه که خصوصیات تمام مدارات قبلی که دیدیم رو داشته باشه. هم قدرت کم و هم بیش از حد زیاد و هم فرکانس خیلی پایین و هم خیلی بالا و غیره!
یک سیستم هشدار نوری هم برای حالتی که دستگاه رو در حالت ولوم خاموش قرار میدیم در نظر گرفتم. در واقع ظاهرا بعضی دوستان بخصوص در هنگام شب کلا صدا رو قطع میکردن! من بنظرم رسید میشه به طرز جالبی در این حالت از چشمک زدن نور ال سی دی بجای بوق یا هشدار استفاده کرد. عملکردش حتی در موقع حذف آهن هم مشابه بوق در نظر گرفته شده. فکر میکنم چیز بسیار جالبی باشه و تا حالا در دستگاه دیگری پیاده نشده.
اما بحث افزایش پهنای پالس و در عین حال امکان افزایش فرکانس یک بحث بسیار سنگین از نظر توان مصرفی دستگاه و فشار به قطعات مختلف بود که نیاز داشت قبل از بروز اتفاق خاصی برای دوستان ؛ روی مدار خودم تست و بررسی کنم! لذا با تغییر تنظیمات فرکانس و پهنای پالس و با احتساب احتمال عدم وجود هیت سینک برای ماسفت IRF840 این موضوع رو دقیقا بررسی کردم. در نهایت نتیجه این شد که اگر مصرف نهایی مدار حدود 600 میلی آمپر بشه همه چیز خیلی داغ میکنه ولی نمیسوزه! طبیعتا من برای چند دقیقه آزمایش کردم. برای زمان طولانی لازم هست حتما روی ماسفت هیت سینک نصب بشه. در عین حال مقاومتهای 2 وات هم بیشتر داغ میکنن که قادر به تحملش هستن و رگولاتور 7812 هم حرارت بسیار بالایی تولید میکنه که باید هیت سینک خوبی داشته باشه. طبیعتا برای استفاده از قدرت نهایی دستگاه باطری 2 آمپر به هیچ وجه کفایت نمیکنه و باید حداقل از باطری 4.5 آمپر استفاده کرد. البته توجه کنین اینها همه به تنظیمات شما بستگی داره! در عین حال تستهای من با لوپ 350 میکرو هانری و 1 اهم بوده. اگر این اعداد کمتر باشن مصرف باطری و فشار به قطعات بیشتر میشه.
پس از محاسبه حداکثر میزان مصرف دستگاه و به جهت جلوگیری از سوختن قطعات بنده یک محدودیت قدرت رو در نظر گرفتم که بر اساس فرمولی از ترکیب فرکانس و پهنای پالس بدست میاد و اگر در داخل منو تشخیص داده بشه که ترکیب این دو تنظیم بیش از حد بالاست و مصرف دستگاه بیش از حدود 600 میلی آمپر میشه ؛ به شما هشدار High Power میده و باید به منو برگردین و حداقل یکی از این دو تنظیم رو کاهش بدین. بعنوان مثال با پهنای پالس 500 حداکثر فرکانسی که میتونین ازش استفاده کنین 300 هست. اصولا برای قدرت بسیار بالا توصیه میکنم حداقل فرکانس رو پایین بیارین چون تاثیر خاصی در عمقزنی نداره و معمولا نتیجه عکس میده. لذا با فرکانس 201 و پهنای پالس 500 میزان مصرف باطری حدود 400 میلی آمپر هست و فراموش نکنین ماسفت 840 تا حدی داغ میکنه که دست رو کاملا میسوزونه و لذا نیاز به هیت سینک داره.
در افزایش ناگهانی پهنای پالس و یا فرکانس توجه داشته باشین چون شرایط دمایی مدار کاملا عوض میشه دستگاه تا لحظاتی کاملا بی ثبات خواهد بود!!! لذا در تنظیم نهایی پهنای پالس یک دقیقه زمان لازمه تا دستگاه به تعادل گرمایی برسه و ثبات کامل پیدا کنه. در این زمینه ماسفت بیشترین نقش رو داره که اگر هیت سینک داشته باشه تا حدودی مشکل رفع میشه. مقاومتهای دو وات هم به همین شکل داغ شدنشون زمان میبره. لذا استفاده از هیت سینک یا ماسفتی بسیار عالی در کنار مقاومتهای 2 وات در حد نظامی تنها راه حل این مساله هست. وگرنه باید نزدیک به یک دقیقه صبر کنین تا این قطعات کاملا گرم بشن و دستگاه به ثبات قابل قبول برسه.
در افزایش میزان مصرف باطری توجه داشته باشین پهنای پالس خیلی بیشتر از فرکانس تاثیر داره. لذا ضمن اینکه فرکانس رو از حد لزوم نباید بالاتر گذاشت ؛ پهنای پالس رو هم در حدی که لازمه باید استفاده کنین. وگرنه چیزی جز خالی شدن سریع باطری حاصل نمیشه. تنظیمات نهایی که عرض کردم نسبت به تنظیمات پیشفرض در حد 6 برابر مصرف باطری رو افزایش میده که بنده تا بحال در هیچ مدار پالسی ندیدم!
دوستان توجه داشته باشن در شرایط قدرت بالا که توضیحشو دادم شوک خروجی از محل لوپ بسیار خطرناکتر از قبل هست تا جاییکه حتی از روی مقاومتهای 2 وات هم میتونه باعث برق گرفتگی بشه! لذا باید بیشتر مراقب باشین.
امیدوارم این نسخه بتونه بخصوص دوستانی رو که از لوپ 2 متری استفاده میکنن راضی کنه.