mohsen_lachini نوشته است:
سلام به همه.بلاخره بعد ده روز منو وارد انجمن کردم که از باب شخصیت حرفه ایم کمی بم برخورد ه که بیخیال .به هر حال من اینجا هستم .بعد 3 تا 4 ساعت از زمانی که فهمیدم مدار شماتیک این دستگاه در اختیار نیست از روی دو فایل pdf مدار رو معکوس کردم که چندان کار سختی نبود به دو دلیل 1-طراحی انالوگ اون حدود 90 در صد مشابه و کپی بود 2-طراحی دیجیتال اون سبک ایرونی داشت و قابل حدس .چیزی که ازش خوشم اومده بود وجود خازنهای متنوع و به جا در مدار جهت تثبیت ولتاژ بود که امریست بسیار مهم و همچنین کد نویسی خوب حمید جان قابل تحسین و تبریک به ایشون .فقط بعد از برسی اجمالی شماتیک چند سوال دارم از حمید خوبم:1-چرا درقسمت انتهایی خط تقویت تضعیف صورت گرفته(برای تطبیق اون با adc میکرو)به هر حال بعد تقویت تضعیف سیگنال امر ی جالب برای مدار حرفه ای نیست.2-چرا از دیود جهت محدود کردن سیگنال ورودی استفاده شده است (چون قریب به 99 درصد اینجورین؟)در حالی که دیود مولد نویز جهشی و عنصر غیر خطی ایست و شما رو ملزم به تحلیل مدار در زمانهای انتهایی سیگنال میکند !!!!! 3 چرا از حداکثر ولتاژ باطری استفاده نکردین در حالی که ولتاژ تنها عنصر مستقلیست که بدون تخریب زمانهای شاژ و دشاژ rl میتواند جهت تقویت شدت میدان مغناطیسی کمک کند و بهینه ان بودکه شما از حداکثر توان باطری جهت احقاق این امر استفاده میکردین . دراخر از حمید نازنین میخوام یک تحلیل کوچک از زمان اعمال انرژی به کویل تا قطع ان (از لحاظ الکترو مغناطیسی )بنمایند .میدونم بارها بحث شده اما یک بار دیگر میخواهم تشریح شود تا ذهنیت من با شما را ارزیابی کنم.هدف من طراحی دستگاهی متفاوت است که با کمک شما دوست عزیز محقق میگردد .من جهت اثبات خوم به خودم وارد جنگ با فلزیاب شدم و بعد از دوریه چند ساله از ان دوباره جهت ضربه زدن به ان اماده ی جنگ گشته ام و تا غلبه به اون دست از سرش بر نمیدارم.
ممنون از شما دوست عزیز.
در خصوص قسمت آنالوگ تصور نمیکنم اصلا بحث کپی در کار باشه! کاری که در قسمت انالوگ شده حداقل کار ممکنی هست که تقریبا در همه مدارات فلزیاب پالسی کاملا شبیه به هم انجام میشه و فقط برخی جزئیات و مقادیر قطعات متفاوت هستن که بنده سعی کردم تک به تک روی اونها کار کنم تا بهترین مقدار و شماره قطعه استفاده بشه.
1- ولتاژ رفرنس ADC میکرو بطور مشخص 5 ولت هست و خروجی آپ امپ 357 با تغذیه 12 ولت حداکثر حدود 11 ولت هست. لذا ما به تقسیم مقاومتی کمتر از نصف نیاز داریم که توسط دو مقاومت 1.8 و 1.5 کیلو انجام شده و با توجه به رنج های استاندارد مقاومت در بازار دقیق ترین مقادیر برای استفاده از حدود 95 درصد بازه مفید 5 ولت ورودی میکرو همین مقادیر هستن. از طرف دیگه بدلیل اهمیت پایین بودن امپدانس خروجی این بخش برای ورودی ADC بمنظور عملکرد دقیق و سریع روی سرعت نمونه گیری بالا ؛ مقاومتها باید حداکثر در همین رنج انتخاب میشدن. لذا هیچ تضعیفی در کار نیست و هیچ روش بهتری هم برای این کار وجود نداشته. از این حیث مطمئن باشین!
2- بله بقول شما 99 درصد مدارات این دو دیود رو میذارن ولی شاید اون 1 درصد دیگه هم شماره دیودشون فرق کنه! وگرنه من خوشحال میشم شما بفرمایین اون 1 درصد دیگه بجای گذاشتن دیود چکار میکنن؟! ببینید شما که وارد مسائل فنی در این سطح میشین و میخواین نکته بقول خودتون 99 درصدی رو زیر سوال ببرین باید ابتدا بدونین این دیودها چرا در همه مدارات گذاشته میشن و در ثانی چه جایگزین بهتری وجود داره؟ وجود این دیودها مشخصا بدلیل برش ولتاژ و جلوگیری از خرابی قطعات دیگه به ویژه آیسی آپ امپ توسط ولتاژ چند صد ولتی بازگشتی از لوپ هست. هر چند در مدار ما خازن 2.2 میکرو هم هست که اگر دیود در کار نباشه میتونه خراب بشه. جالبه بدونید برخی آپ امپ ها بصورت داخلی دارای همین دیود های محدود کننده هستن! ولی نمیشه بهشون اعتماد کرد و لذا گذاشتن دیود ها کاری درست و در واقع لازمه. در خصوص شماره دیود ها بررسیهای زیادی کردم و به این نتیجه نرسیدم که دیودی غیر از 4148 میتونه بهتر باشه. پس با توجه به متداول بودن بدون شک و تردید ازشون استفاده کردم.
3- در مورد استفاده حداکثری از ولتاژ باطری شاید تا حدی حق با شما باشه. ولی باید توجه کنین ما به ولتاژ رگوله شده برای عملکرد درست واقعا نیاز داریم. لذا رگولاتور 12 نقش تشریفاتی و اختیاری نداره! خیر اگر ولتاژ رگوله نباشه نه تنها فلزیاب درست کار نمیکنه بلکه شانس سوختن بسیاری از قطعات وجود داره. طبیعتا بین ولتاژهای رایج و رگوله و با توجه به نوع باطری که باید استفاده میشد ؛ ولتاژ 12 بهترین رقم بود و با قطعات مختلف هم سازگاری داشت. افزایش ولتاژ به میزان مثلا چند ولت بیش از این مزیت خاصی ایجاد نمیکرد و اون چه که بلحاظ قدرت لازم باشه میشه از طریق مشخصات لوپ و ماسفت و تنظیم پهنای پالس براحتی بهش رسید. اصولا بسیاری از بهترین فلزیاب های معروف دنیا با ولتاژ 12 و حتی کمتر کار میکنن! پس ولتاژ بالا شرط الزامی برای قدرت یا خوب بودن یک فلزیاب نیست.
در خصوص تحلیل شرمنده هستم! مطمئنا هم شما در حد مداری به این سادگی تحلیلش رو میدونید و هم بنده که پروژه رو به اینجا رسوندم! در حد همین توضیحاتی هم که عرض کردم بنظرم ضرورتی نداشت چون از ابتدا عرض کردم این فلزیاب صرفا برای ساخت و استفاده توسط مصرف کننده معرفی شده و به همین جهت شماتیک رو هم ارائه نکردم و قرار هم نبوده و نیست که کسی بخواد روی مدار بحثی کنه. هر کسی خودش رو در این زمینه صاحبنظر میدونه میتونه حداقل بصورت انالوگ مدار دیگری رو کار کنه و اگر دوست داشت در انجمن هم بطور مجزا مطرحش کنه. ولی این طرح حاصل تلاش شخصی من هست و تمایلی به تغییر در مدارش هم ندارم. بخصوص که برای خود من و بسیاری از دوستان ثابت شدست که شاید از هر مدار فلزیاب پالسی که قبلا ساختیم بهتر جواب داده و شامل بخشهای قدرت سنس و ثبات و نفوذ در زمین و امکان پیاده سازی حداکثری تفکیک میشه.