milad7 نوشته است:
مهندس حمید عزیز یه موضوعی متوجه نشدم. مثلا در مورد ماسفت 11nk100 تا اونجا که من فهمیدم طبق توضیحات شما برای اینکه برد بهتری بگیریم باید مقاومت لوپو تا اندازه ای حداقل تا 0.9 کم میکردیم که برد بیشتری بگیریم که خودم هم تست کردم و بردمم بیشتر شد. خوب اگه از ماسفت 20n60 استفاده کنیم باتوجه به اینکه مقاومتش 0.19 اهمه برای اینکه مقاومت لوپو هم کم کنیم و حدقل به این میزان برسونیم باید چکار کنیم؟ و آیا مقاومت بیش از حد لوپ باعث سوختن ماسفت نمیشه؟
لزومی نداره اهم لوپ هم مطابق اهم Rds ماسفت باشه! در واقع مجموع این دو مقاومت هر چه کمتر باشه باعث میشه امکان آمپر بالاتر در لوپ رو داشته باشیم. تقریبا معادل این هست که مثلا قسمت پالس بجای 12 ولت با 24 ولت تغذیه بشه و همون تاثیر رو ما با کم کردن اهم ایجاد میکنیم.
از نظر کم کردن مقاومت تا جاییکه ثبات بر هم نخوره و ضخامت سیم لوپ هم قابل قبول باشه مشکلی نیست و برای ماسفت هم بهیچ وجه مشکلی پیش نمیاد. البته باید حواستون به تنظیم پهنای پالس هم باشه. اگر اهم لوپ رو خیلی کم بگیرین و از تنظیم نهایی پهنای پالس استفاده کنین طبیعتا فشار بیشتری به ماسفت میاد.
توجه هم داشته باشین ماسفتهایی مثل 20n60 که دارای Rds خیلی کم هستن طبیعتا وات کمتری روی اونها تلف میشه و کمتر داغ میکنن. بهمین جهت این ماسفت خاص با اینکه اندازش مطابق 840 هست ولی در شرایط مساوی کمتر داغ میکنه.