انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 11 آبان1403 - 9:02am

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 158 , 159 , 160 , 161 , 162 , 163 , 164 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

سلام پیام جان چند تا سوال داشتم
1- خازنها چند ولت باید باشن ؟
2- بازر استفاده شده باید بلندگو باشه یا پیزو ؟
3- آخرین رنج ولومها را چقد پیشنهاد میکنید ؟
4- بجای ترانزیستور bc550c که گفتید چیز دیگه مشابهش را میشه گذاشت من تو فروشگاهای نت پیدا نکردم ربو کیو داشت ولی بدون پسوند c .
5- ولتاژ باطری مورد استفاده برای آخرین ویرایشتون چند ولت باید باشه ؟
6- چند تا آنتن کشویی تو مدارت استفاده کنیم و چه اندازه باشه ؟
شرمنده سوالام زیاد شدن ممنون

خداوندا .... دوستانی دارم آیینه تمام نمای عشق . رسمشان معرفت . کردارشان جلای روح و یادشان صفای دلارای من است .
پس آنگاه که دست نیاز به سوی تو میاورند پر کن از آنچه در مرام خدایی توست

یکشنبه 5 دی1395 - 4:35pm
مدیر کل
مدیر کل

نمونه ای از ترانزیستور MPSA18 رو تست کردم و hFE اون با مولتی متر حدود 600 بود! حالا نمیدونم این مقدار تقویت مناسب این مدار هست یا خیر ولی گفتم دوستان در جریان باشن. بهرحال بین ترانزیستورهای تا حدی رایج در بازار این شماره کم نویزترین ترانزیستور موجود هست.
دوستی هم فرموده بودن بهتره از ترانزیستور اصلی یعنی BC183C استفاده بشه. بنده اصلا موافق این مساله نیستم چراکه اولا میدونیم این ترانزیستور دارای فاکتور نویز حداکثر 10 دسی بل هست که برای کارهای حساس مناسب نیست! از این نظر قطعا طراح کج سلیقگی بخرج داده و شاید چیزی که دم دستش بوده استفاده کرده. دلیلی نداره دوستان این اشتباهات جزئی ولی واضح رو عینا انجام بدن. مطلب بعدی هم این هست که مدار دارای روشهای تست و کالیبره تا حدودی مشخص هست و لذا هر فرق جزئی دیگری هم بین ترانزیستورها باشه باز هم میشه مدار رو کالیبره و تنظیم کرد.
شاید برای برخی دوستان این سوال پیش بیاد که فاکتور نویز ترانزیستور چه اهمیتی داره؟ بنده مثال ساده ای از تجربه خودم در این زمینه عرض میکنم. همه شما با امپلی فایر های صوتی برخورد داشتین و حتما دیدین که اگر به ورودی میکروفن یا سیگنال صوتی متصل نکنین و فقط ولوم آمپلی رو زیاد کنین یک صدای "هیس" از خروجی بلندگو شنیده میشه! این همون مساله ای هست که به فاکتور نویز قطعات داخلی ربط داره و در واقع منشا این نویز خود دستگاه هست! این نوع نویز از بیرون وارد مدار نمیشه. لذا در خیلی موارد اهمیت داره از قطعاتی استفاده بشه که میزان این نویز داخلی کاهش پیدا کنه. اون چیزی که بنده تجربه داشتم این بوده که بخصوص برای مداراتی نظیر پری آمپلی فایرها و تقویت کننده های حساس باید از ترانزیستور هایی استفاده کرد که فاکتور نویز حداکثریشون زیر 5 دسی بل باشه. لذا اگر هم شماره ای مثل MPSA18 با فاکتور نویز حداکثری 1.5 دسی بل بلحاظ hFE بالا زیاد مناسب این مدار نباشه ؛ قطعا شماره ای مثل BC109C البته از نوع اصلی و مرغوب برای این نوع مدار مناسب هست.

یکشنبه 5 دی1395 - 5:21pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

حمید نوشته است:
نمونه ای از ترانزیستور MPSA18 رو تست کردم و hFE اون با مولتی متر حدود 600 بود! حالا نمیدونم این مقدار تقویت مناسب این مدار هست یا خیر ولی گفتم دوستان در جریان باشن. بهرحال بین ترانزیستورهای تا حدی رایج در بازار این شماره کم نویزترین ترانزیستور موجود هست.
دوستی هم فرموده بودن بهتره از ترانزیستور اصلی یعنی BC183C استفاده بشه. بنده اصلا موافق این مساله نیستم چراکه اولا میدونیم این ترانزیستور دارای فاکتور نویز حداکثر 10 دسی بل هست که برای کارهای حساس مناسب نیست! از این نظر قطعا طراح کج سلیقگی بخرج داده و شاید چیزی که دم دستش بوده استفاده کرده. دلیلی نداره دوستان این اشتباهات جزئی ولی واضح رو عینا انجام بدن. مطلب بعدی هم این هست که مدار دارای روشهای تست و کالیبره تا حدودی مشخص هست و لذا هر فرق جزئی دیگری هم بین ترانزیستورها باشه باز هم میشه مدار رو کالیبره و تنظیم کرد.
شاید برای برخی دوستان این سوال پیش بیاد که فاکتور نویز ترانزیستور چه اهمیتی داره؟ بنده مثال ساده ای از تجربه خودم در این زمینه عرض میکنم. همه شما با امپلی فایر های صوتی برخورد داشتین و حتما دیدین که اگر به ورودی میکروفن یا سیگنال صوتی متصل نکنین و فقط ولوم آمپلی رو زیاد کنین یک صدای "هیس" از خروجی بلندگو شنیده میشه! این همون مساله ای هست که به فاکتور نویز قطعات داخلی ربط داره و در واقع منشا این نویز خود دستگاه هست! این نوع نویز از بیرون وارد مدار نمیشه. لذا در خیلی موارد اهمیت داره از قطعاتی استفاده بشه که میزان این نویز داخلی کاهش پیدا کنه. اون چیزی که بنده تجربه داشتم این بوده که بخصوص برای مداراتی نظیر پری آمپلی فایرها و تقویت کننده های حساس باید از ترانزیستور هایی استفاده کرد که فاکتور نویز حداکثریشون زیر 5 دسی بل باشه. لذا اگر هم شماره ای مثل MPSA18 با فاکتور نویز حداکثری 1.5 دسی بل بلحاظ hFE بالا زیاد مناسب این مدار نباشه ؛ قطعا شماره ای مثل BC109C البته از نوع اصلی و مرغوب برای این نوع مدار مناسب هست.

سلام خدمت مهندس حمید
ترانزیستور bc109c که فرمودید تو نت پیدا نکردم فقط bc109 هست اینم مشخصاتش

بهره(hfe) 800 جریان کلکتور(A) 0.2
تعداد پایه 3 پلاریته ترانزیستور NPN
ولتاژ کلکتور-امیتر(V) 20 فرمت پایه ها TO-18

میشه اینا استفاده کرد ؟

خداوندا .... دوستانی دارم آیینه تمام نمای عشق . رسمشان معرفت . کردارشان جلای روح و یادشان صفای دلارای من است .
پس آنگاه که دست نیاز به سوی تو میاورند پر کن از آنچه در مرام خدایی توست

یکشنبه 5 دی1395 - 7:05pm
مدیر کل
مدیر کل

بله متاسفانه بازار ما به همین صورت هست و برای همین عرض کردم استفاده از ترانزیستور با پیشوند اروپایی BC که تقریبا همشون پسوند هم دارن دردسرساز بوده! چون بنا بر تجربه دوستان hFE ترانزیستور در این مدار اهمیت داره باید این مساله رعایت بشه. نوع بدون پسوند قابل استفادست ولی hFE اون کاملا تصادفیه! ممکنه یکی بگیرین 200 باشه و دیگری 800 باشه! اما انواع دارای پسوند رنج بهره مشخص تری دارن. لذا اون چیزی که قاعدتا باید استفاده کنین نوع C هست که در کلاس ترانزیستور اصلی مدار قرار میگیره. BC550C هم به همین شکل هست و چندان فرقی ندارن.

یکشنبه 5 دی1395 - 8:25pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

حمید نوشته است:
بله متاسفانه بازار ما به همین صورت هست و برای همین عرض کردم استفاده از ترانزیستور با پیشوند اروپایی BC که تقریبا همشون پسوند هم دارن دردسرساز بوده! چون بنا بر تجربه دوستان hFE ترانزیستور در این مدار اهمیت داره باید این مساله رعایت بشه. نوع بدون پسوند قابل استفادست ولی hFE اون کاملا تصادفیه! ممکنه یکی بگیرین 200 باشه و دیگری 800 باشه! اما انواع دارای پسوند رنج بهره مشخص تری دارن. لذا اون چیزی که قاعدتا باید استفاده کنین نوع C هست که در کلاس ترانزیستور اصلی مدار قرار میگیره. BC550C هم به همین شکل هست و چندان فرقی ندارن.

مهندس حمید عزیز ممنون از زحماتتون :x

مهندس حمید به نظر من اصلی مشکل اصلی اینه که تا یه حدی میشه تقویت رو زیاد کرد و بعد دیگه حالت قطب نما میشه !!! مهندس میشه این مسله رو کاری کرد ؟

حالا توی سبک کاوش شاید بشه تا جایی این مسله رو رفع کرد ولی بازم فایده نداره

یکشنبه 5 دی1395 - 10:55pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

shahriyar نوشته است:
سلام پیام جان چند تا سوال داشتم
1- خازنها چند ولت باید باشن ؟
2- بازر استفاده شده باید بلندگو باشه یا پیزو ؟
3- آخرین رنج ولومها را چقد پیشنهاد میکنید ؟
4- بجای ترانزیستور bc550c که گفتید چیز دیگه مشابهش را میشه گذاشت من تو فروشگاهای نت پیدا نکردم ربو کیو داشت ولی بدون پسوند c .
5- ولتاژ باطری مورد استفاده برای آخرین ویرایشتون چند ولت باید باشه ؟
6- چند تا آنتن کشویی تو مدارت استفاده کنیم و چه اندازه باشه ؟
شرمنده سوالام زیاد شدن ممنون

1. خازن های الکترولیتی که 16 ولت کافیه . بقیه هم که هر چی باشه جواب میده چون نهایتا ولتاژ ما 12 دیگه .
2.بازر که بازره - بلدگو هم بلدگوه و پیزو هم پیزو !!! اینجا باید بازر باشه و مثبت منفی شم باید درست بذارید
3. اخرین رنج ولوم ؟؟
4.بحث ترانزیستورو مهندس حمید کامل توضیح دادن دیگه
5.ولتاژ باطری 18 ولت . چون مصرف مدار کمه میتونید از باطری 9 ولت کتابی هم استفاده کنید
6.اون کاملا بسته به مدار و نوع ترانزیستوراتون و میزان تقویته دیگه ! دستاه شما باید بتونه مثل قطب نما عمل کنه !
موفق باشی @};-

یکشنبه 5 دی1395 - 11:01pm
استاد
استاد
آواتار کاربر

محل اقامت: کوردستان
خسته نباشید پیام خان
اینکه میفرمائید ، مدار باید مثل قطب نما باشه ، یعنی اینکه هم به سمت شمال و هم به سمت جنوب سنس قطبی داره ؟

لا اله الا هو

یکشنبه 5 دی1395 - 11:19pm
مدیر کل
مدیر کل

PAYAM20 نوشته است:
مهندس حمید عزیز ممنون از زحماتتون :x

مهندس حمید به نظر من اصلی مشکل اصلی اینه که تا یه حدی میشه تقویت رو زیاد کرد و بعد دیگه حالت قطب نما میشه !!! مهندس میشه این مسله رو کاری کرد ؟

حالا توی سبک کاوش شاید بشه تا جایی این مسله رو رفع کرد ولی بازم فایده نداره

خواهش میکنم.
اثر قطب نمایی وقتی بوجود میاد که دستگاه بیش از حدی مشخص به مغناطیس حساس باشه! لذا با توجه به اینکه کره زمین قطبین مغناطیسی داره ؛ اگر حساسیت اینجور دستگاهها از حدی بیشتر بشه دیگه مرتبا مغناطیس زمین رو سنس میکنه و دیگه نمیشه باهاش مغناطیس دیگری رو درست تشخیص داد. از نظر روش اپراتوری که خودتون واقف هستین جهت حرکت کردن با دستگاه تاثیر داره و به غیر اون از نظر مدار کاری نمیشه کرد. بهرحال برد مفید شعاعزنی این جور سیستمها بفرض جوابگویی از حدود 10 متر بیشتر نیست.

دوشنبه 5 دی1395 - 12:50am
کاربر فعال
کاربر فعال

کویل هلم هولتز کوئیلی هستش که حالت خلاء مغناطیسی بوجود میاره که شاید بشه با استفاده از آن و با بالا بردن حساسیت مدار تا مقدار ماکسیمم نتیجه متفاوت باشه.
که البته اگر بخواهیم از چنین روشی استفاده کنیم مسلما فقط قسمت آنتن در مرکز کوئیلها قرار خواهد گرفت. که در موقع سنس اثر قطبین و میدان مغناطیسی زمین رو خنثی خواهد کرد.

یکم دنگ و فنگ داره. #:-s

همه آنچه را میبینی نصفشو باور کن و هیچ یک از آنچه را که میشنوی باور نکن

دوشنبه 5 دی1395 - 1:19am
استاد
استاد
آواتار کاربر

محل اقامت: کوردستان
در بعضی از میدان یاب ها نیز وقتی حساسیت رو خیلی بالا ببریم ، اثر قطبی سنس میشه
یکی از تستهایی که بنده برای تشخیص نوع کارکرد مدارات سنس از راه دور ، انجام میدم همینه
سنس قطب ها بیشتر در مداراتی اتفاق میافته که اساسشون تقویت میدان مغناطیسی هست
اگر این مدار نیز از این گونه باشد ، دلسرکننده میشه و فیلتر مغناطیسی ، همه ی قدرتشو میگیره
و اگر بغیر از مغناطیس ، قادر به سنس امواج یا میدانهای مجهول دیگری باشد ، جای امید داره
بهتره که این نوع فیلتر براش استفاده بشه ، ببینیم چند مرده حلاجه

لا اله الا هو

دوشنبه 5 دی1395 - 1:26am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 158 , 159 , 160 , 161 , 162 , 163 , 164 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 66 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure