انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 11 آبان1403 - 6:57am

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 201 , 202 , 203 , 204 , 205 , 206 , 207 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

یه سوال از دوستانی که زیاد با این دستگاه کار کردن دارم.
تو محیط خونه و خیابون دستگاه من خیلی جاها رو میزنه و به نظر خودم بیش از اندازه حساس شده.ولی به شمال اصلا واکنشی نداره .حالا نمیدونم مشکل کجاست.یعنی اگه خیلی حساس باشه به گفته دوستان باید به مغناطیس زمین عکس العمل نشون بده که اینطور نیست

جمعه 20 اسفند1395 - 11:30am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

saeeed60h نوشته است:
یه سوال از دوستانی که زیاد با این دستگاه کار کردن دارم.
تو محیط خونه و خیابون دستگاه من خیلی جاها رو میزنه و به نظر خودم بیش از اندازه حساس شده.ولی به شمال اصلا واکنشی نداره .حالا نمیدونم مشکل کجاست.یعنی اگه خیلی حساس باشه به گفته دوستان باید به مغناطیس زمین عکس العمل نشون بده که اینطور نیست

دوست عزیز حقیقتش محیط سحرا با محیط خونه و خیابان خیلی فرق داره، مثلا دیروز من خونه از بالای شارژر لپ تاپ رد شدم و دستگاه با یه چراغ اونو زد، تو دشت و سحرا که از این وسایل نیست، فقط فلزات مدفون در خاک است. نمیشه گفت به مغناطیس زمین حساسه، شاید شما یه جایی برید که امواج مزاحم زیادن و مجبور بشید با ولوم گین حساسیت رو کم کنید که در این حالت قدرت دستگاه هم کم میشه و عمق کمتری رو میزنه، ولی احتمال این اتفاق کمه، چون دستگاه با این پیش فرض ساخته شده که امواج حاصل از فلزات خیلی قوی است، اینکه من از شارژر رد میشم و یه تک بوق میزنه یا دوستی از فاصله یک متری یک جایی رو می زنه، با تجربه آقا عرفان که از 8 متری فلز رو زده خیلی متفاوته. در کل به نظر من باید با این دستگاه رفت بیرون و سرچ کرد، یه مدت دنبال حفاری نباشیم، فقط سعی کنیم نقاط مختلفی رو باهاش بگیرم، بعد به ترتیب از نقاطی که بیشترین حاسیت رو داشتن شروع به حفاری کنیم، در این حالت به درک درستی از نحوه سنس دستگاه می رسیم. اینکه ما بدون تستس دقیق دستگاه و آشنایی با رفتار اون بیام از یک متری یک جایی رو بزنیم و بعد 7 متر کاوش کنیم کار درستی نیست به نظرم.

جمعه 20 اسفند1395 - 1:07pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

پوریا نوشته است:
هادی جان اگر قرار باشه این توده ها رو بزنه که دیگه بیچاره ایم.لااقل باید تفاوتی در نحوه سنس و عملکرد اون ببینیم.من سنس رو به صورت نقطه ای داشتم یعنی سر انتن رو کج کردم به سمت زمین و در شعاع یک متر دقیقا بالای توده سنس با سه چراغ داشتم.از هر طرفی که نزدیک میشدی همین بود.اما چون انتهای خونه بود نمیشد بری روی نقطه تا چراغ خاموش بشه البته من متوجه نبودم که این کار رو انجام بدم والا میشد یه کاری بکنی.نکته ای که یادم رفت با اینکه کار زیر سقف تیر آهن بود هر دو پالسی که برده بودم اونجا رو میزد.فلزجو کد 30 میداد و پلونس صدای جر جر میداد یعنی کاملا مشخص بود که توده داره به سمت دستگاه پالس میفرسته و یکی از نکاتی که به من کمک کرد تشخیص خطا بدم همین بود که با وجود بالانس دستگاه در زیر تیر آهن چرا در عمق 6 یا 7 متری داره دستگاه واکنش نشون میده.

دوست عزیز نباید نوک دستگاه رو به سمت زمین کج کرد، باید تا حدی موازی زمین، و یکم متمایل به زمین باشه. بعد این دستگاه نباید در محیط خونه و شهر استفاده باشه، چون پر از امواج مزاحما. این دستگاه به هیچ وجه به املاح و توده ها حساس نیست، فقط فلزات غیر مغناطیسی رو می زنه. اگه قرار باشه فلزی هم بزنه مثل تجربه آقا عرفان (و افرادی که در سایت لاتین گفتن) باید از شعاع 8 متری بزنه (چون امواج حاصل از فلز مدفون خیلی قوی هستند)، وگرنه نشون میده هدف واقعی نیست.

جمعه 20 اسفند1395 - 1:17pm
کاربر فعال
کاربر فعال

یک ایده ای دارم ، شاید بشه خطا رو تا حدی از بین برد و نیز حساسیت دستگاه رو ( فقط قسمت سنسور) در هر منطقه ای نسبت به اون مکان تنظیم کرد و بدون دخالت ولوم گین و یا ولوم بالانس.
مقاومتهای 10 و 12 و خازنهای 13 و 14 در این مدار زمان میرایی پالس هدف رو تعیین میکنند. که در اینجا 560 نانوثانیه حساب شده توسط طراح.
اگر این زمان افزایش پیدا کنه از حد بیشتر به قطبین مغناطیسی حساسیت پیدا میکنه و اگر کمتر از اون مقدار باشه سیستم ضعیف عمل میکنه.
خوب حالا یه کاری که باید بکنیم اینه که از یه پتانسیومتر دابل بجای این مقاومتها استفاده کنیم که میشه با این روش حساسیت رو تا حد سنس ننمودن قطبین در هر منطقه کنترل کرد سپس گین مدار رو تنظیم کرد.

البته من در مورد پتانسیومتر و یا ولوم دابل مولتی ترن تحقیق کردم نتونستم در جستجوهام پیدا کنم. اگر دابل نشد میشه بصورت تکی استفاده کرد ولی باید مولتی ترن باشه. از 1 کیلواهم هم بیشتر باشه.

طبق توصیه دوستان این دستگاه نمیتونه در محیط شهری جواب درستی بده و نیز تست و آزمایش آن با لامپ و موبایل و وای فای و .... عملکرد صحیح دستگاه رو نمیتونه ثابت کنه. پس با توصیه طراح فقط تست دست صورت بگیره و بعد اون در محیط واقعی.

همه آنچه را میبینی نصفشو باور کن و هیچ یک از آنچه را که میشنوی باور نکن

جمعه 20 اسفند1395 - 1:47pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

ممنون آقا هادی امکان داره بیشتر توضیح بدید مثلا با کاهش مقاومت چه اتفاقی می افته و این تایم 560 نانو ثانیه رو چطور افزایش یا کاهش بدیم و اینکه ربطش با سنس طلا و دیگر فلزات دقیقا در چی هست؟

جمعه 20 اسفند1395 - 10:46pm
کاربر فعال
کاربر فعال

پوریا جان با افزایش زمان حساسیتش بیشتر میشه یعنی ممکنه به سایر فرکانسها و پالسهای ناخواسته هم واکنش بده. بدین خاطر عرض کردم که با گذاشتن پتانسیومتر میشه این زمان رو در محیط بیرون و واقعی بصورت دستی کنترل کنیم.
به نظر من استفاده از پتانسیومتر 2 کیلو اهم مولتی ترن خیلی بهتر به نظر میرسه. اگر دوبل پتانسومتر بود خیلی عالی میشد ولی مثل اینکه موجود بازارمون اینا هستند.
در رابطه با این قضیه باید قطعه فروشان محترم همکاری کنند اگر چنین قطعه ای در بازار موجوده لطفا اعلام نمایند.

حمید جان برای متغیر نمودن تایمینگ شما نظرتون چیه؟

جمعه 20 اسفند1395 - 11:49pm
مدیر کل
مدیر کل

وقتی میفرمایین پالس با میرایی 560 نانو ثانیه یعنی حتی نوع مقاومت اون قسمت در تایم و شکل میرایی پالس تاثیر داره! این رو باید روی مدار واقعی تست کنین و خودتون تفاوت رو با اسکوپ ببینین. روی چنین تایمینگ کوتاهی اون هم بصورت پالس مقاومت 0.25 وات با 1 وات اصلا عملکرد یکسانی ندارن! ولوم که دیگه بمراتب بدتر هست. این مساله به حالت خازنی و سلفی اندکی که درون مقاومتهاست ربط داره که سبب میشه روی پالسهای سریع وضعیت عوض بشه. توصیه میکنم فراتر از این تئوریها مساله رو روی مدار واقعی بررسی کنین. من پیشنهادی برای متغیر کردن تایمینگ ندارم اما بهرحال استفاده از مقاومت ثابت خیلی بهتره.

شنبه 21 اسفند1395 - 3:01pm
کاربر فعال
کاربر فعال

ممنون از شما حمید جان

پس با این حساب باید با مقاومتهای ثابت تست بگیریم که این کار لازمه کار پر زحمتی هستش. یعنی یا با خودمون اینورتر و هویه و مقاومت به مکان واقعی ببریم یا اینکه دوستانی که محیط تست دست ساز نزدیک به محل سکونتشون دارند این زحمت رو برای سایر دوستان و به نتیجه کامل رساندن این تاپیک انجام بدن.
کاری که باید بکنیم اینه که از مقاومت 1 کیلو که خود طراح انتخاب کرده شروع کرده با استپ 100 اهم افزایش بدیم در ضمن هر جایی هم به قطبین مغناطیسی حساس شد از گین بخش دیسپلی کاهش داده و تنظیم کنیم تا سنس متوقف بشه. با این کار شما باید نسبت به شعاع سنس توجه کامل داشته باشید و نیز به روشن شدن دومین و سومین ال ای دی. اگر تغییری در شعاع سنس بوجود اومد و نیز قدرت دستگاه بالا رفت، میشه به شعاع بیشتر از 10 متر دستگاه امیدوار شد.

شنبه 21 اسفند1395 - 11:11pm
کاربر فعال
کاربر فعال

دلیل خاموش شدن ال ای دی ها رو در نقطه هدف فهمیدم.
ببینید ولی فلزات دیامغناطیس در میدان مادر (زمین) قرار میگیرند بخاطر غیر مغناطیسشون قطبین مغناطیسی رو دفع میکنند که با این کار تولید پالس میکنند که اینو عرض کرده بودم. ولی این پالسی که تولید میشه بصورت قطع و وصل میدان مغناطیسی زمین خودشو نشون میده، یعنی وقتیکه ما از سمت شمال به جنوب و یا برعکس حرکت میکنیم سیستم میدان زمین رو دتکت میکنه ولی چون حساسیتش رو تا مرز سنس نکردن تنظیم کردیم پس واکنشی نداره ، حالا زمانیکه به نقطه هدف در موازات میدان نزدیک میشه شروع به دریافت همون قطع و وصلهای میدان زمین میکنه تا رفته رفته این پالسها یا قطع و وصلها قوی میشه و وقتی به نقطه هدف میرسیم اتمام پالسها بوجود میاد.
در واقع این پالسی که عرض میکنم حاصل فرکانس نیست چون سیکل کامل انجام نمیده بصورت نیم سیکل هستش. حالت تیک تاک.
ببخشید یکم پیچیده شد خودمم بزور متوجه میشم. @-) :-o

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

یکشنبه 21 اسفند1395 - 3:02am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

شاید بشه گفت فلزات غیر مغناطیسی بدلیل ساختار اتمی قویتر در برابر میدان مغناطیسی مقاومت بیشتری از خودشون نشون میدن و شاید هم همین خاصیت باعث تشخیصشون توسط ردیابها باشه..اما اینکه میدان مغناطیسی زمین دارای فرکانس خاصی باشه که توسط فلزی غیر مغناطیسی قطع بشه جالبه!
پس به لحاظ تئوری میشه به این نتیجه ی منطقی رسید که چنانچه فرکانس دقیق میدان مغناطیسی زمین رو داشته باشیم با توجه به دانستن قدرت دقیق این میدان باید بشه دستگاهی طراحی کرد که این نافرمیها در میدان مغناطیسی رو تشخیص بده!!
البته و قاعدتن اندازه ی این نافرمی یا اعوجاج در میدان مغناطیسی باید رابطه ی مستقیمی با حجم و نوع فلز داشته باشه! :-?

یکشنبه 22 اسفند1395 - 3:48am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 201 , 202 , 203 , 204 , 205 , 206 , 207 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 48 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure