saeeed60h نوشته است:
با سلام .
یه سوال از دوستانی دارم که تئوری گیرندگی موج بازتابی رو مطرح کردن دارم.
با خازن 22 و سه دو سیم یک در یک رزونانس میشه حدود 130 مگ .حالا تو این فرکانس چه فرستنده ای داریم .و همچنین چرا تو این فرکانس باید فلز مفرغ رو نزنه و نقره رو بزنه.
اینطور که من متوجه شدم شما این نظریه رو قبول ندارین! ولی خواهش میکنم به تک تک مواردی که عرض شد دقت کنین و روی اونها فکر کنین. همه موارد بر اساس تجربه خود دوستان بوده که من جمع بندی کردم و مقوله امواج رادیویی هم کاملا علمی و تست شده هست. چیزی نیست که من از خودم نظریه جدیدی داده باشم!
اگر فرکانس رزونانس رو صرفا روی کاغذ و بر اساس فرمولهای مربوط به محاسبه سیم پیچ بدست بیارین که اصلا دقت خوبی نداره! وانگهی با میزان خطایی که در محاسبه تئوری برای سیم پیچ نسبت به واقعیت وجود داره و همینطور چند درصد خطای خازن و توجه به اینکه سیمهای اتصالات اون بخش هم در فرکانس بالا حکم سیم پیچ کوچکی رو دارن و بعلاوه اتصال خروجی مدار رزونانس به بخش دیگر مدار هم کمی محاسبه رو عوض میکنه ؛ دیگه اصلا نمیتونین بگین فرکانس واقعا 130 مگاهرتز هست! در این شرایط تشخیص فرکانس دقیق گیرنده اصلا کار ساده ای نیست و بنظر من راحت ترین راهش کمک گرفتن از یک رادیوی استاندارد و کالیبره شده و یک فرستنده رادیویی مجزاست. در عین حال عرض کردیم شما در مورد این مدار خاص با توجه به سادگی مدار رزونانس و نبود فیلتر دقیق با پهنای باند باریک ؛ نمیتونین توقع داشته باشین که اگر هم مدار رو روی 130 مگاهرتز تنظیم کنین فقط همون فرکانس رو دریافت کنه! مدارات ساده رادیو معمولا هارمونیکهای سایر فرکانسها رو هم در صورت قوی بودن دریافت میکنن. از این گذشته مثلا بنده رادیوی FM دارم که محدودش از 80 تا 120 مگاهرتز هست و روی فرکانسهای زیر 88 یا بالای 108 هم ایستگاههایی رو بصورت ضعیف تر دریافت میکنه درحالیکه فرکانس اصلی در میانه باند FM هست! طراح هم که ظاهرا خودشون به استفاده از فرکانس 100 مگاهرتز اشاره کردن. پس اینکه ما فرکانس رو عوض کنیم باعث نمیشه سیستم کار مدار عوض بشه و مثلا چیز دیگری غیر از همین امواج رادیویی رو دریافت کنه!
در مورد کیفیت سنس فلزات مختلف توضیح دادم. نقره که مشخصه باید قویترین سنس رو داشته باشه. ولی اشاره شما به مفرغ درست و اتفاقا تایید کننده عرایض بندست! چون مفرغ یا همون برنز آلیاژیه که درش قلع بکار رفته و رسانایی قلع حتی از آهن هم کمتره! پس ضعیف سنس شدن مفرغ کاملا طبیعی هست. البته اینطور نیست که کلا سنس نشه بلکه برای سنس مفرغ نسبت به نقره باید ابعاد مفرغ چند برابر باشه. وگرنه میزان جذب امواجش تا حدی ضعیف تر از نقره هست که سنس نخواهد شد. توجهتون رو به تصاویر زیر که رسانایی فلزات مختلف رو مشخص کرده جلب میکنم:
همونطور که در تصویر اول دیده میشه از نظر رسانایی نقره و مس با اختلافی واضح در صدر قرار دارن و لذا انتظار داریم در سنس این دستگاه هم وضعیت به همین صورت باشه. برنز و قلع و آهن هم در قعر جدول هستن! تصویر دوم نشان میده چه مقدار از فلزات مختلف دارای رسانایی یکسان هست. اینجا هم مشخصه که برای اینکه میزان رسانایی مشابه نقره رو داشته باشیم نیاز به میزان خیلی بیشتری از فلز برنز یا مفرغ هست! صحبت شما هم که این اطلاعات رو تایید میکنه. پس بنظرم جای شکی باقی نمیمونه.