انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 11 آبان1403 - 7:08pm

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 217 , 218 , 219 , 220 , 221 , 222 , 223 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

ووقتی که BC550با HFE600استفاده میکنم تو همون مدار ولتاژ خروجی برابر 2.5ایا بغیر از تقلبی بودن ترانیستور دلیل دیگه ای داره ؟
با تشکر

شنبه 28 اسفند1395 - 6:21pm
استاد
استاد
آواتار کاربر

محل اقامت: کوردستان
saeeed60h نوشته است:
یک سوال از جناب سنه دژ داشتم برای رو شنتر شدن عملکرد اینگونه مدارات.
در توضیحاتی که تو صفحه 209 بیان کردید تو یک بند اشاره کردید که :اینجور نیست که اگه این امواج فرستنده نباشه این قبیل دستگاهها کار نکنن.
حالا صفحه قبل نظرتون عوض شد .ایا به نتیجه قطعی رسیدید در مورد چگونگی سنس.
؟
و نظر خودم در مورد کارکرد این مدار اینه که همه امواج داخل محیط شهری روی فلزات تاثیر میزارن و دستگاه خیلی قویتر از محیط خارج شهر فلزات رو سنس میکنه .
ولی اگه جایی بریم که امواج خیلی ضعیف باشن باز این قبیل دستگاهها جواب میدن.
به هر حال اینها همه نظریه هست و یک نظریه که به کارکرد دستگاههای گیرنده بیشتر میخوره اینه که فلز مدفون پس از مدتی شروع میکنه به تولید امواج و این امواج دامنه وسیعی دارن که از هرتز تا فرکانسهای خیلی بالا تولید میشه .

اگر به توضیحات بنده در صفحه ی 209 یه نگاهی بندازید ، اولین نکته ای که بهش اشاره کردم این بود که : - امواج رادیوئی در عملکرد سیستم تاثیر داره
این جمله رو در اول قید کردم که بعدا کسی نگه سنه دژ قبلا نمی دونست

اما در بند دیگری نوشتم : امواج رادیوئی و تلویزیونی هم تاثیر دارند ، اما اینطور نیست که اگر نباشند سنس نداشته باشید و فقط امواج رادیوئی حساب باشه
این حرفم برای این بود که : امواج دیگری مانند امواج تلویزیونی و فرستنده های محلی موبایل و فرستنده بیسیمهای نظامی نیز بر روی فلزات تاثیر دارند . اما شاید سیستم ردیاب طوری طراحی شده باشه که فقط با یکی از این فرستنده ها کار بکنه مانند همین مدار
منظورم این بود که با ردیابهای دیگری که از فرستنده های دیگر نیز کمک میگیرند ، میتوان در نبود امواج مثلا رادیوئی ، بازم بطریقی دیگر سنس داشت ( بطور کلی برای بقیه ی ردیابهای تقریبا مشابه )
البته هنوز بهتره که به امواج رادیوئی بپردازید
بعدش به این نتیجه می رسید که فقط این امواج نیستند که دخیل هستند
بعدش چون این امواج در سنس همه ی اهداف در همه ی مکانها ، کافی نیستند ، بفکر استفاده از دیگر امواج نیز می افتید و شاید توسط اساتیدی مانند مهندس حمید ، ردیابی با گیرندگی امواج دیگر نیز بسازید
و در نهایت پیشاپیش عرض میکنم که در این مدار هنوز از خاصیت اثر دفینه ها استفاده ی کامل نشده . و برای همین به بودن یا نبودن امواج رادیوئی در محل و گیرندگی یا عدم گیرندگی مناسب توسط مدار ،روبرو و درگیر هستید و فعلا بهتره روی این مشکلها و نواقص کار کنید که به یک نتیجه ی واحد برسید
و هرگاه نتیجه ها یکسان نبودند ، بدانید که بازهم جای تفکر دارد

لا اله الا هو

شنبه 28 اسفند1395 - 6:38pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

zakari نوشته است:
ووقتی که BC550با HFE600استفاده میکنم تو همون مدار ولتاژ خروجی برابر 2.5ایا بغیر از تقلبی بودن ترانیستور دلیل دیگه ای داره ؟
با تشکر

من امروز ترانزیستورهای مدار رو که bc550بابتای 500 و بالاتر بودن با bc238bبا بتای 400 تعویض کردم .ولتاژم از 2 به 5 رسید .338 ها اصل هستن و 550 ها اصل نیستن.

شنبه 28 اسفند1395 - 6:51pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

سنه دژ نوشته است:
saeeed60h نوشته است:
یک سوال از جناب سنه دژ داشتم برای رو شنتر شدن عملکرد اینگونه مدارات.
در توضیحاتی که تو صفحه 209 بیان کردید تو یک بند اشاره کردید که :اینجور نیست که اگه این امواج فرستنده نباشه این قبیل دستگاهها کار نکنن.
حالا صفحه قبل نظرتون عوض شد .ایا به نتیجه قطعی رسیدید در مورد چگونگی سنس.
؟
و نظر خودم در مورد کارکرد این مدار اینه که همه امواج داخل محیط شهری روی فلزات تاثیر میزارن و دستگاه خیلی قویتر از محیط خارج شهر فلزات رو سنس میکنه .
ولی اگه جایی بریم که امواج خیلی ضعیف باشن باز این قبیل دستگاهها جواب میدن.
به هر حال اینها همه نظریه هست و یک نظریه که به کارکرد دستگاههای گیرنده بیشتر میخوره اینه که فلز مدفون پس از مدتی شروع میکنه به تولید امواج و این امواج دامنه وسیعی دارن که از هرتز تا فرکانسهای خیلی بالا تولید میشه .

اگر به توضیحات بنده در صفحه ی 209 یه نگاهی بندازید ، اولین نکته ای که بهش اشاره کردم این بود که : - امواج رادیوئی در عملکرد سیستم تاثیر داره
این جمله رو در اول قید کردم که بعدا کسی نگه سنه دژ قبلا نمی دونست

اما در بند دیگری نوشتم : امواج رادیوئی و تلویزیونی هم تاثیر دارند ، اما اینطور نیست که اگر نباشند سنس نداشته باشید و فقط امواج رادیوئی حساب باشه
این حرفم برای این بود که : امواج دیگری مانند امواج تلویزیونی و فرستنده های محلی موبایل و فرستنده بیسیمهای نظامی نیز بر روی فلزات تاثیر دارند . اما شاید سیستم ردیاب طوری طراحی شده باشه که فقط با یکی از این فرستنده ها کار بکنه مانند همین مدار
منظورم این بود که با ردیابهای دیگری که از فرستنده های دیگر نیز کمک میگیرند ، میتوان در نبود امواج مثلا رادیوئی ، بازم بطریقی دیگر سنس داشت ( بطور کلی برای بقیه ی ردیابهای تقریبا مشابه )
البته هنوز بهتره که به امواج رادیوئی بپردازید
بعدش به این نتیجه می رسید که فقط این امواج نیستند که دخیل هستند
بعدش چون این امواج در سنس همه ی اهداف در همه ی مکانها ، کافی نیستند ، بفکر استفاده از دیگر امواج نیز می افتید و شاید توسط اساتیدی مانند مهندس حمید ، ردیابی با گیرندگی امواج دیگر نیز بسازید
و در نهایت پیشاپیش عرض میکنم که در این مدار هنوز از خاصیت اثر دفینه ها استفاده ی کامل نشده . و برای همین به بودن یا نبودن امواج رادیوئی در محل و گیرندگی یا عدم گیرندگی مناسب توسط مدار ،روبرو و درگیر هستید و فعلا بهتره روی این مشکلها و نواقص کار کنید که به یک نتیجه ی واحد برسید
و هرگاه نتیجه ها یکسان نبودند ، بدانید که بازهم جای تفکر دارد

ممنون از پاسختون.پس نظر شما اینه که اگه جایی باشیم که هیچ موجی نباشه این مدار کار نخواهد کرد.
در مورد ردیاب گلادیاتور که تو محدوده اف ام موج تولید میکنه نظرتون چیه؟و فرکانس فلزات مختلف تو این ردیاب خیلی نزدیک به مدار فرانکو هست .
حالا یه سوالی دارم.ما اگه رزونانس رو تو این مدار فرانکو بیاریم تو محدوده کیلو هرتز و تنظیم کنیم مثلا رو 65 کیلو و چند طبقه تقویت و ....با جزییات کار ندارم با این شرایط فلز رو خواهد زد؟فک کنم منظورمو متوجه شدید

شنبه 28 اسفند1395 - 6:59pm
مدیر کل
مدیر کل

saeeed60h نوشته است:
درمورد اینکه این مدار یک گیرنده تو محدوده اف ام هست که شکی نیست.رو مدار تریمر دارم و چرخوندم هیچ ایستگاهی دریافت نشد .
حالا دوستان دیگه هم تست کنن

ظاهرا این مدار از دمولاتور صوتی استفاده نمیکنه! اگر اینطور بود در صورت دریافت ایستگاهها باید همزمان با قوی و ضعیف شدن صدای مربوط به برنامه در حال پخش از ایستگاه ؛ در وضعیت چراغها تفاوتی بوجود بیاد که طبیعتا اصلا نمیتونه جالب باشه! پس با این حساب از خود موج حامل یعنی 100 مگاهرتز استفاده میشه که منطقی تر هم هست و اگر به خروجی گوش بدین بعید میدونم چیزی جز خش خش قابل شنیدن باشه!

شنبه 28 اسفند1395 - 7:29pm
مدیر کل
مدیر کل

erfan نوشته است:
از تلاش همه دوستان برای بررسی این مدار ممنونم.من جز چند مرتبه تجربه عملی با این مدار ،هیچ درک و فهم علمی نسبت به عملکرد این مدار ندارم.توضیحات حمید عزیز تا حد زیادی برام قابل فهم بود ولی مفاهیمی متل مگاهرتز و سینوس و..... برام قابل فهم نیست.وقتی نظر وتوضیحات حمید عزیز رو خوندم دیدم در بسیاری موارد با تجربه های عملی خودم با این ردیاب همخونی داره،من که بیشتر معتقد به وابستگی عملکرد این مدار به میدان مغناطیس زمین بودم با توضیحات حمید از مواضعم کوتاه اومدم و به نظرات حمید متمایل شدم ولی موضوعی هست که توضیحات حمید رو برای توضیحش کافی نمیدونم.
تجربه ای رو که باهاش روبرو بودم عرض میکنم اگر حمید عزیز با نظریه خودت توضیحی براش داری خواهش میکنم بفرما تا ابهام من برطرف بشه.
حدود 50 متر دورتر از مکانی که نقره رو کاوش کردیم و خارج کردیم قبرستان جدید روستا قرار داره.حوالی انقلاب زن مسلمانی رو با تمام زیورالات طلای خودش که مقدار کمی هم نبوده دفن میکنن،قبرش بین 1 تا 1.5 متر هست.از دفنش حدود 40 سالی میگزره و در اینکه این متوفی رو با زیورالات طلاش دفن کردن شکی نیست.من خودم جون ادمی نیستم که با حرف و حدیت اقدامی کنم و حتما میبایست دلیل کافی و موتقی برای پزیرفتن مطلبی وجود داشته باشه تا بپزیرمش با توجه به مستندات قطعی این موضوع رو پزیرفتم.این قبر مسلما مکان تست خوبی بشمار میرفت ولی این احتمال وجودداشت که بدلیل فضای خالی قبور مسلمانان و وجود کفن طلا به خاک تماسی نداشته باشه و میدانی یا ایجاد نشه یا بسیار ضعیف ایجاد بشه.
ردیاب فرانکو رو اونجا هم برای تست بردیم ،بعد از یه فاتحه برای متوفی و تسلیت به بازماندگانش که جز گروه حاضر بودن ردیاب رو فعال کردم.هر چی دور متوفی گشتین و بالا پایین کردیم چیزی نگرفت.
با توجه به نظریه حمید عزیز و با توجه به نزدیکی 50 متری مکان با مکانی که نقره گرفتیم میبایست امواج رادیویی که اون نقره رو تحت تاتیر قرار داده،اون طلاهای متوفی رو هم تحت تاتیر میزاشت.اما چرا اینچنین نشد?????!!!!!!!

خواهش میکنم. خیلی ممنون.
ابتدا عرض کنم که اختلاف سنس نقره با طلا برای این دستگاه بنظر من قابل ملاحظه هست و قطعا نقره قویترین سنس رو داره. از این گذشته ابعاد و ضخامت فلز برای انعکاس امواج رادیویی اهمیت داره. درحالیکه نفرمودین نقره شما چه شرایطی داشته. مساله دیگه عمق هست که شاید به نسبت میزان فلز طلا دستگاه حتی در همین حد عمق هم جوابگو نباشه! زیاد بودن طلا هم وقتی اثر قویتر داره که بصورت یکپارچه باشه. اگر طلاهای کوچک به میزان زیاد و با فاصله از هم باشن زیاد قدرت سنس رو افزایش نمیدن. مساله دیگه این هست که شما هر دو مکان رو در یک لحظه که کاوش نکردین!!! هم شرایط امواج رادیویی متغیر هست و هم تنظیم دستگاه قاعدتا نمیتونه در کاوشهای با فاصله زمانی یکسان باشه. تازه اگر ایده امواج رادیویی رو بپذیریم باید قبول کنیم که نواحی وجود دارن که میزان امواج در اونجا ضعیف هست و به نوعی نقطه کور محسوب میشه چنانکه در رادیوی معمولی و حتی موبایل هم همینطوره. پس خیلی دلایل داره و نمیشه بطور قطعی نظر داد. در نهایت هم شما مطمئن نیستین که واقعا در اون مکان چنین هدفی باشه! وقتی خودتون چیزی رو به چشم ندیدین باور نکنین! بهتره با دستگاههای دیگه هم مکان رو مورد بررسی قرار بدین. بهرحال در صورت وجود چنین هدفی سنس نشدنش مساله مثبتی محسوب نمیشه!

شنبه 28 اسفند1395 - 7:41pm
مدیر کل
مدیر کل

zakari نوشته است:
سلام خدمت دوستان عزیز

به نظر من این دستگاه موج مستقیم رادیویی را سنس نمیکنه بلکه تغییرات حاصله برروی موج بر اثر برخورد با فلز یا هاله سبب سنس میشه

اگر یک فرستنده رادیویی داشته باشین میبینید قطعا اونو بطور مستقیم سنس میکنه! همینطور که به خیلی ابزارهای الکترونیکی دیگه هم حساسیت داره ولی وقتی اساس کارش دریافت فرکانس باند FM باشه طبیعیه که سیگنال فرستنده های این باند رو در صورت قوی بودن براحتی دریافت میکنه.
اما در مورد تغییرات در واقع همون انعکاس امواج رادیویی از فلز هست. هاله هم در صورت وجود نقش تقویتی داره! وگرنه فلز نمیتونه ماهیت امواج رادیویی رو از نظر شکل یا فرکانس عوض کنه کما اینکه در بحث آنتنهای رادیویی هم چنین چیزی نداریم.

شنبه 28 اسفند1395 - 8:03pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

راستی یک مورد جالب پیش اومد واسه یکی از دوستان که تو درک کارکرد مدار ممکنه کمک کنه.
ایشون جای خازن 22 پیکو و خازن یک نانو رو برعکس زده بودن .رفته بودن تو باغ و یک نقطه که ایشون میگفتن ردیابهای متعدد اونجا رو قبلا گرفته بود رو سنس کرده بود .بعد حفاری از 80 سانت یک میخ در اورده بودن.
با این خازن رو مدار فرکانس رزونانس میشه 16 مگ .

شنبه 28 اسفند1395 - 8:05pm
مدیر کل
مدیر کل

zakari نوشته است:
با تشکر

hFE یا بتای ترانزیستور بمعنی میزان بهره یا تقویت سیگنال توسط ترانزیستور هست. اما این فقط به ترانزیستور بستگی نداره! به کانفیگ ترانزیستور روی مدار هم بستگی داره. بهرحال با تفاوت در عدد بتا طبیعیه که کمی ولتاژ خروجی عوض بشه. بحث کیفیت قطعات یا تقلبی بودن هم که متاسفانه همیشه در ساخت مدارات مطرح هست! وگرنه اصلا فکر نمیکنم بخاطر اختلاف بتای 500 تا 600 تفاوت زیادی در عملکرد مدار ملاحظه بشه. کما اینکه در هیچ مدار دیگری هم چنین چیزی ندیدم.

شنبه 28 اسفند1395 - 8:09pm
مدیر کل
مدیر کل

saeeed60h نوشته است:
ممنون از پاسختون.پس نظر شما اینه که اگه جایی باشیم که هیچ موجی نباشه این مدار کار نخواهد کرد.
در مورد ردیاب گلادیاتور که تو محدوده اف ام موج تولید میکنه نظرتون چیه؟و فرکانس فلزات مختلف تو این ردیاب خیلی نزدیک به مدار فرانکو هست .
حالا یه سوالی دارم.ما اگه رزونانس رو تو این مدار فرانکو بیاریم تو محدوده کیلو هرتز و تنظیم کنیم مثلا رو 65 کیلو و چند طبقه تقویت و ....با جزییات کار ندارم با این شرایط فلز رو خواهد زد؟فک کنم منظورمو متوجه شدید

خواهش میکنم.
فکر نمیکنم امروزه جایی پیدا کنین که امواج رادیویی وجود نداشته باشه! بنابراین متاسفانه تست کردنش نزدیک به غیر ممکن هست. بخصوص که بنظر میاد بازه امواج دریافتی و هارمونیکهای فرکانسی مختلف توسط چنین مداری بمراتب وسیع تر از فرکانس رزونانسی باشه که تنظیم کردین. اگر غیر از این بود دیگه دلیلی نداشت به موبایل و وسایل برقی و حتی دست زدن به آنتن هم واکنش داشته باشه!
در خصوص ردیاب گلادیاتوری که بنده اشنایی دارم یک سیستم ردیاب انتنی با همون سیستم قدیمی خودمون هست که فرکانس طلا و نقره بصورت حدود 5 کیلوهرتز و 8.7 کیلوهرتز استفاده شده! این اولین باره که چنین چیزی در مورد این ردیاب میشنوم. اگر اطلاعات قابل تکیه و تایید شده ای در این مورد دارین در تاپیک ردیاب گلادیاتور قرار بدین. زیاد هم به تبلیغات توجه نکنین! نمیدونم چرا هر کسی هر کشف تاریخی انجام میده یا در خصوصی مطرح میکنه یا در محیط تلگرام مخ دیگران رو کار میگیره! والا بخدا همینجا به اندازه کافی آدم وجود داره که بتونن نظر فنی بدن و قضیه با شفافیت پیش بره. نه اینکه در اون محیطها یا از سر دلگرمی برای خودشون نظریه های عجیب ببافن و یا عده ای فروشنده از خواسته های افسانه ای کاوشگران سوء استفاده کنن و تبلیغات کذبی برای دستگاههای خودشون انجام بدن!
در ضمن متوجه نشدم فرکانس فلزات مختلف در اون دستگاه نزدیک به مدار فرانکو هست یعنی چی؟ مگه اینجا فرکانس مشخصی برای سنس فلزات مختلف وجود داشته؟! اگر هست خب بفرمایین دوستان دیگه هم تست کنن! :D
پاسخ پرسش آخر شما هم مثبته! عرض کردم نمونه مشابه وی ال اف همین مدار هم وجود داشته و کار میکنه! شما هر فرکانسی هم در نظر بگیرین امروزه امواجش در محیط هست و با گیرنده های مختلف قابل دریافته. اما رفتار فرکانسها فرق داره. مثلا اگر از محدوده کیلوهرتز استفاده بشه ممکنه شعاعزنی کمی کمتر بشه ولی قطعا عمقزنی بیشتر میشه و حساسیت به فلزات کوچک هم کمتر میشه. در عین حال باید توجه داشت که هر چه فرکانس پایین تر باشه خاصیت انعکاس امواج کمتر میشه! به اعتقاد من همین باند FM در مجموع میتونه بهتر باشه.

شنبه 28 اسفند1395 - 8:22pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 217 , 218 , 219 , 220 , 221 , 222 , 223 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 53 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure