انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 11 آبان1403 - 9:03pm

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 222 , 223 , 224 , 225 , 226 , 227 , 228 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

درود :)

سال جدید برای همه کاوشگران و اساتید پر از دفینه و شادی :x

استاد حمید این فرضیه ی انعکاس امواج کمی غیر منطقی بنظر میرسه :-?
اگر دستگاه فرانکو به بازتاب فرکانس رادیویی حساس باشه قاعدتن باید به خود فرستنده هم حساسیت داشته باشه!
مگر اینکه فرکانس بازتابی متفاوت از فرکانس منبع باشه اما در نهایت باز هم در همون رنج فرکانسی قرار میگیره!!
آیا درسته؟؟

و در مورد نظر استاد جاوید بنظرم این حتی افراطی تر هست!! :|
اگر قبول کنیم که هر فلزی فرکانس خاصی داره که البته فکر نمیکنم چنین چیزی تا الان کشف شده باشه!
باور اینکه هر فلز از زوایای مختلف فرکانس متفاوتی از خود ساتع میکند بسیار سخت و عجیبتر هست! :-o
مگر اینکه بگوییم عوامل فیزیکی باعث تغییر فرکانس فلز در زوایای مختلف خواهد بود که اصلن بحثی جداست!! :-?

نظر من به نظر سنه دژ نزدیکتر هست که اثر هاله دارای خاصیتی هست که مجموعی از اثرات مختلف رو بوجود میاره اما اینکه این اثرات دقیقن چی هستند راهی جز شناخت این پدیده نداریم...

دوست ما جناب هادی مگنت هم بحث جالبی در مورد میدان مغناطیسی زمین و چگونگی اثراتش بر میدان هاله ای شروع کرده بودن که باید بیشتر مورد تحقیق قرار بگیره اما معتقدم موضوع در همین جا خلاصه نمیشه بلکه مجهولاتی هستند که از نظرمون دور موندن که در صورت کشف معما آسان خواهد شد!
دنیای کوانتوم تعریف جدیدی از ناشناخته ها ارائه داده..!

@};-

سه شنبه 30 اسفند1395 - 2:03am
مدیر کل
مدیر کل

من چند تست ساده با یک رادیوی جیبی دیجیتال انجام دادم! رفتار خروجی صوتی رادیو تا حد زیادی شبیه به تستهایی هست که دوستان در محیط منزل گرفتن و چند فیلم هم از این موضوع گذاشته شده! در واقع وقتی آنتن رادیو در حالتی که حتی روی ایستگاه خاصی نباشه به سمتهای مختلف گرفته میشه صدای خروجی کاملا تغییر میکنه! این رفتار رو من در موج SW خیلی بیشتر دیدم. گاهی خروجی صوتی کاملا ساکت میشه و در جای دیگه صدای خش خش زیادی شنیده میشه. این مساله در حالت دور و نزدیک شدن یا جهت گیری به سمت دیوارها یا سقف و غیره هم وجود داره. در چنین شرایطی اگر خروجی صوتی رو به یک اندازه گیر ولتاژ مشابه مدار 3 ال ای دی در این طرح بدیم و براش تنظیم ترشهولد تعریف کنیم دقیقا مشابه همین مدار در بعضی جاها چراغها خاموش و بعضی جاها 1 الی 3 چراغ روشن میشه! حتی با دست زدن به آنتن هم تفاوت در صدا ایجاد میشه. پس تا اینجای کار فرقی بین رفتار ظاهری یک رادیو و عملکرد این مدار وجود نداره. با این حال من بعید میدونم از رادیو بشه دقیقا همین جواب رو گرفت. چون علاوه بر داشتن فیلترهای مختلف دارای بخش دمدولاتور صوتی هست. در حالیکه در این مدار خود موج حامل اصلی هست که تقویت میشه و سپس یکسو میشه و سطح ولتاژش ملاک خروجی دستگاهه. در عین حال بنظرم رسید روی باند FM وضعیت خیلی شلوغی از ایستگاهها داخل ایران داریم! یعنی بسختی میشه جای خالی روی این باند پیدا کرد و تقریبا در هر شرایطی یک ایستگاه رو بصورت ضعیف یا قوی دریافت میکنیم که این هم خودش نکته قابل تاملی هست.
در اینکه این مدار امکان دریافت امواج رادیویی رو داره شکی نیست. ما روی فرکانس 100 مگاهرتز فقط یک نوع طیف الکترومغناطیس میتونیم داشته باشیم که اون هم توسط این مدار دریافت میشه. مساله مدولاسیون سبب نمیشه در دریافت موج حامل اصلی تفاوتی ایجاد بشه. کما اینکه با چشم خودم رفتاری رو از یک رادیو دیدم که تا حد زیادی شبیه به این مدار بود! این مدار هم هر چند با صدای مدوله شده روی موج حامل کاری نداره ولی با موج حامل که اصل داستان هست سر و کار داره. حداقلش اینه که حتی اگر این طرح از مساله انعکاس استفاده نکنه ؛ ولی همیشه امکان تداخل امواج رادیویی با موج حاصل از دفینه وجود خواهد داشت.
من اصراری بر این ندارم که این مدار حتما انعکاس امواج رادیویی رو دریافت میکنه. اینها چیزهایی هست که با چند تست ساده میتونه مشخص بشه و گزارشاتی که دوستان تا این لحظه دادن موید هیچ نظریه ای نیست! اگر دستگاه برای سنس فلز حتی از نوع بزرگ "الزاما" نیاز به دفن به مدت طولانی در خاک داشته باشه و همینطور اثر قطبنمایی واقعا بلحاظ وجود قطب شمال و جنوب مغناطیسی زمین برای این مدار رخ بده ؛ نظریه انعکاس امواج رادیویی میتونه بسادگی رد بشه! فعلا چیزی قطعی نیست.
واقعیتش من خیلی بیشتر امیدوارم که بحث همین نظریه انعکاس امواج رادیویی باشه! چون هم حساب و کتاب مشخص تری داره و هم بنده بر اساس تجربه میتونم کارهای بیشتری در این حالت انجام بدم. اما اگر بگیم فرکانس توسط فلز تولید میشه اما خود فلز نیست بلکه هاله فلز هست ؛ نتیجه گیری قطعی نزدیک به غیر ممکنه! چون به سختی بشه پذیرفت شرایط دفینه ای برای تولید این فرکانس ضرورت داره اما میزان زمان دفینه ای بودن و شرایط خاک و آب و هوای منطقه تاثیری نداره! بعلاوه اگر کامپس افکت درست باشه پس میزان مغناطیس منطقه هم ملاک هست که اون دیگه کار رو بمراتب پیچیده تر میکنه. از این گذشته اگر هر فلز فرکانس خودش رو داره پس آلیاژها هم فرکانس خودشون رو دارن و ما میدونیم که تقریبا هیچ فلزی خالص نیست!!! بخصوص فلزاتی مثل طلا یا حتی نقره و مس همیشه عیار خاص و ناخالصیهای مختلفی دارن یا مفرغ که اصلا درصد مس و قلع بکار رفته درش کاملا متغیر هست و فرمول دقیقی نداره. پس همه اینها بخودی خود فرکانس رو تغییر میدن و بر این اساس تا ابد هم نمیشه به جایی رسید! عرض کردم من شانس موفقیت رو بیشتر در این میدونم که دستگاه به این صورت کار نکنه.

سه شنبه 30 اسفند1395 - 2:59am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

دوستان میخوام براتون روشن کنم هر فلزی فرکانس مخصوص بخود را ندارد ، بله در واقع هر فلز یک محدوده فرکانس تشدید مخصوص بخود را دارد، یعنی هر فلز یا آلیاژی در یک محدوده از فرکانس سیگنال الکترومغناطیسی ، الکتریکی و صوتی را بیشتر از سایر فرکانسها انعکاس ، جذب یا پراکنده میکند ، و این بر میگردد به لرزش الکترونها و اتمهای داخل فلز ،و دیگر بحث های فیزیک.
و اما یک بحث مهم دیگر در رابطه با آنتن و امواج وجود دارد که میتوان آن را به این بحث ربط داد اگر دفینه را نوعی آنتن موجود در زمین فرض نمود ، وآن میدانهای گردابی یا فوکو در فلزاتی که در مقابل سیگنالها قرار میگیرند ، هست .
این بحث در آنتنها و فیدرها و.... که در فرکانس بالا قرار دارند پیش میاد ، میفرمایند میزان انباشت انرژی الکترومغناطیسی در یک فلز، تا حدی معقول و ایده آل است فراتر از این ظرفیت ، فلز به اشباع میرود و جریانهای فوکو، یا میدانهای گردابی در سطح فلز بوجود میآید.
حالا میتوان این دانسته ی علمی را به بحث خودمان ارتباط داد.
البته غلبه بر این میدانها و مهار اونها خودش بحث و تکنیک خاصی داره.
خوشحالم که بحث وارد فاز علمی شده .

علم گنج بزرگیست که با خرج کردن تمام نمی شود.

سه شنبه 1 فروردین1396 - 12:33pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

باسلام
حمید جان و دیگر صاحب نظران عزیز،خلاصه آیا با این طرح میشه کاری از پیش برد؟ چون مباحث چند روز اخیر یخورده ادمو دلسرد میکنه نسبت به این مدار، کمااینکه همنوع این مدار خیلی بهتر و دقیق تر هست از نوع ردیاب انتنی،حالا لطفا اگر طرحی هست که این مدارو به اوج عملکرده خودش برسونه بفرمایید و یا طرحی که همتراز با این و در چهارچوب همین مدار عمل بکنه اگه باشه بفرمایید.
واقعا کارکردن با ردیاب فرکانسی جدا از بحث خطاهای بیشمارش یخورده گنگ و نامفهمومه و بیشتر وقت تلف کنی که 4 سال و اندی بنده رو هم بفنا داده.
ولی از وقتی با این مدار اشنا شدم امیدم به موفقیتم صدچندان شده پس لطفا لپ کلام رو بفرمایید تا اگر ممکن باشه تو سال 96 من و امثالهم به نتیجه هایی دست پیدا کنیم.
با تشکر ویژه

سه شنبه 1 فروردین1396 - 10:26pm
YIM
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

دوست عزیز bazargardan،من فقط نظر و نتیجه تلاش خودم با این ردیاب رو خدمتت عرض میکنم،چه بسا نتیجه ای که من بدست آوردم با نتیجه دیگران متفاوت باشه.کوتاه و سعی میکنم گویا جواب بدم.موفقیت با کارکردن با این ردیاب به شما نزدیکتره تا بسیاری از ردیابهای دیگه.و این رو متوجه شدم که این ردیاب برای جوابدهی به فراهم شدن برخی شرایط وابسته هست.اگر خدا یار باشه، و شانس رفیق،این ردیاب واقعا کار خودش رو برات انجام میده،فقط وابسته به فراهم بودن برخی شرایط محیطی هست.مسلما در مقایسه با دیگر ردیابها بهتره ولی اگر منتظر شنیدن کلمه امیدوار کننده تری هستی،بنظرم اینگونه نیست.

سه شنبه 1 فروردین1396 - 11:01pm
مدیر کل
مدیر کل

bazargardan عزیز همین که برخی دوستان با چنین طرحی تونستن چیزهایی پیدا کنن نشون میده که میشه ازش جواب گرفت! بحثهایی که ما الان داریم سر این قضیه نیست. مشکل بیشتر از جوابگیریهای متفاوت دوستان و بگیر و نگیر داشتن دستگاه بخصوص بسته به مکان کاوش و همینطور احتمال نیاز به تنظیم فرکانسی دقیق هست که ممکنه به خیلی مسائل مختلف ربط داشته باشه و این شانس جوابگیری خوب رو کم میکنه. طبیعتا اگر روش دقیق تر کار این دستگاه بر اساس تستهای دوستان مشخص بشه هم در اپراتوری راه باز تر میشه و هم امکان یک طراحی بهتر وجود داره. بخصوص که این مدار چیز پیچیده ای نیست و کار عجیبی انجام نمیده که از نظر الکترونیکی قادر به درکش نباشیم.
اما در خصوص خطا توجه کنین این یک ردیاب با مدلی از خطاهای خودش هست ولی تا اینجا فقط تا حد 10 متر شعاعزنی جواب داده! جدا از اینکه بنظر من این میزان شعاعزنی برای یک ردیاب بسیار کم هست ؛ طبیعیه که وقتی شما ردیابی با این میزان برد محدود در اختیار داشته باشین خطاهای بمراتب کمتری خواهد داشت! در واقع اگر قدرت شعاعزنی یک ردیاب آنتنی معمولی رو تنها 100 متر هم فرض کنیم ؛ دایره ای رو پوشش میده که شعاعش 10 برابر عملکرد این طرح هست. چون در ردیاب کل مساحت دایره تحت پوشش قرار داره ؛ پس اگر میزان خطای دو دستگاه رو روی یک نقطه مساوی فرض کنیم طبق فرمول مساحت دایره ردیابی که 10 برابر شعاعزنی میکنه 100 برابر خطا خواهد داشت!!! در واقع این چیزی هست که به چشم اپراتور میاد و به معنی خطای کمتر ردیاب با شعاع محدودتر نیست. کلا در همه سیستمهای ردیاب هر چه نسبت شعاعزنی بیشتر باشه به میزان مجذور این نسبت خطا هم بیشتر میشه! پس این نباید باعث بشه اصل قضیه که میزان شعاعزنی هست فراموش بشه. لذا خطاهای دو دستگاه ردیاب تنها وقتی بصورت واقعی با هم قابل مقایسه هستن که میزان شعاعزنیشون یکسان باشه. نظر من این هست که ردیاب آنتنی مرسوم بدلیل قدرت شعاعزنی بمراتب بیشتر بعلاوه قدرت عمقزنی اثبات شده در مجموع وسیله بهتری جهت شعاعزنی و کاوش محوطه وسیع هست. وگرنه دستگاهی که تنها 10 متر شعاع عملکرد داشته باشه هر چقدر هم که خوب عمل کنه ولی حداقل بعنوان یک دستگاه شعاعزن چیز خوبی نیست و تنها کمی بیش از یک فلزیاب به ما محدوده عملکرد میده. حالا اگر مشکل دیگری نداشته باشه و مشابه فلزیاب قابل اطمینان نسبی باشه میشه روش حساب کرد. وگرنه اگر بگیر نگیر هم داشته باشه و روش اپراتوری خاصی لازم داشته باشه و عمقزنیش هم مشخص نباشه طبیعتا نمیتونه دستگاه قابل اعتمادی برای کاوش باشه. غیر از مورد شعاعزنی که متاسفانه بنظر میاد در حد تقریبی 10 متر ثابت شدست ؛ باقی موارد در تستهای بعدی مشخص میشه.

سه شنبه 1 فروردین1396 - 11:58pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

hoshyar191 نوشته است:
دوستان میخوام براتون روشن کنم هر فلزی فرکانس مخصوص بخود را ندارد ، بله در واقع هر فلز یک محدوده فرکانس تشدید مخصوص بخود را دارد، یعنی هر فلز یا آلیاژی در یک محدوده از فرکانس سیگنال الکترومغناطیسی ، الکتریکی و صوتی را بیشتر از سایر فرکانسها انعکاس ، جذب یا پراکنده میکند ، و این بر میگردد به لرزش الکترونها و اتمهای داخل فلز ،و دیگر بحث های فیزیک.
و اما یک بحث مهم دیگر در رابطه با آنتن و امواج وجود دارد که میتوان آن را به این بحث ربط داد اگر دفینه را نوعی آنتن موجود در زمین فرض نمود ، وآن میدانهای گردابی یا فوکو در فلزاتی که در مقابل سیگنالها قرار میگیرند ، هست .
این بحث در آنتنها و فیدرها و.... که در فرکانس بالا قرار دارند پیش میاد ، میفرمایند میزان انباشت انرژی الکترومغناطیسی در یک فلز، تا حدی معقول و ایده آل است فراتر از این ظرفیت ، فلز به اشباع میرود و جریانهای فوکو، یا میدانهای گردابی در سطح فلز بوجود میآید.
حالا میتوان این دانسته ی علمی را به بحث خودمان ارتباط داد.
البته غلبه بر این میدانها و مهار اونها خودش بحث و تکنیک خاصی داره.
خوشحالم که بحث وارد فاز علمی شده .

خب دوست گرامی اگر واقعن چنین باشه که شما میفرمایید اثباتش با توجه به پیشرفتهای علمی امروزی نباید کار مشکلی باشه!!
آیا برای ادعاتون مدرک معتبری هم دارید یا تنها یک فرضیه ی شخصی هست؟؟
البته با سپاس از شما @};-

چهارشنبه 2 فروردین1396 - 4:20am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

ممنون از پاسختون
عرفان عزیز صحبت های ضدونقبض این اواخر زیاد در مورد این مدار زده شده و تنها شما صراحتن موفقیتتون رو اعلام کردید.
حمیدجان من از سیستم انتظار 100 متر شعاع زنی رو ندارو همین 6 مترو بزنه خودش خیلی ارزش داره اما واقعا بزنه.
بقول شما ردیاب 100 متر میزنه اما بمراتب با خطاهای زیاد ولی خوبه که شعاع کم باشه هرچی هست دوربر اپراتورو سنس کنه مثل ردیاب چندصد متر تو بیابون اینطرف و اونطرف نکشه.
اگر واقعا طرح جایگزینی یا طرح تکامل این مدارو اعلام کنید محبت بزرگی کردید به اعضا.
من میدونم این سیستم اگر قادر به جوابگویی باشه امسال خیلی ها موفقیت رو تجربه خواهند کرد.

چهارشنبه 2 فروردین1396 - 8:23am
YIM
استاد
استاد
آواتار کاربر

محل اقامت: کوردستان
خوب معلومه که اگر جواب بده ، موفیت رو تجربه خواهند کرد . اما این پیش بینی ها دردی رو دوا نمی کنه
الان چند روزه از اعلام نظریات مهندس میگذره ، هنوز کسی نتونسته چند تا تست رو انجام بده ، حتی یکی از سوالات هم تست نشده
با اینکه سوالات زیادی در این معادله ی چند جانبه پیش میاد ، و کم کم با انبوهی از سوالات و مجهولات مواجه میشید ، با این اوضاع ، از مهندس نباید انتظاری داشته باشید . ایشون که بزرگواری فرمودن ، همون اول قول دادن که اگر اساس سنس کردن مشخص بشه ، مداری مشابه و کاملتر ، براش طراحی می کنن و در اختیار علاقه مندان قرار میدن . در دانش الکترونیک ایشان هیچ شکی نیست و در بخشش و بزرگواری هم همینطور ، اما خوب ایشون باید بدونن که چه مداری رو بر چه اساسی طراحی بکنند ، همینطوری که نمیشه و اگر هم بشه ، چیزی میشه شبیه همین مدار با همین وضعیت
پس ، از دوستانی که مدارشون کم و بیش یه واکنش هایی داره ، انتظار داریم که تست های مورد نظر مهندس و اساتید رو انجام بدن که ماهیت مدار مقداری مشخص بشه
با تشکر
و تبریک سال نو ، خدمت همه ی عزیزان @};-

لا اله الا هو

چهارشنبه 2 فروردین1396 - 9:37am
کاربر فعال
کاربر فعال

خوب متوجه سوالات و تستهای استاد حمید گرامی نشدم اگه میشه بگید تا تست کنم . من مدار فرانکو دارم تست خونه سر بلند در اومد . از ترانزستور bc550c با بتای 600 استفاده کردم . موبایلو تو 1 متر در سنس میکنه

چهارشنبه 2 فروردین1396 - 10:10am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 222 , 223 , 224 , 225 , 226 , 227 , 228 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: amir reza , cccpx و 49 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure