نویسنده |
پیغام |
حمید
مدیر کل
|
بله متوجه شدم. تضعیف بیشتر سیگنال در صورت کم شدن ظرفیت سیم پیچ رخ میده. توجه کنین این سیم پیچ ورودی آنتن رو به زمین مدار متصل کرده. پس هر چه ظرفیتش کمتر باشه سیگنال ورودی بیشتر تضعیف میشه و هر چه ظرفیتش بیشتر بشه سیگنال ورودی با قدرت بیشتری وارد مدار میشه. تا جاییکه اگر اصلا این سیم پیچ حذف بشه ؛ میزان سیگنالی که وارد مدار میشه بسیار قویتر میشه. حالا اگر منظور شما این هست بله میشه ظرفیت سیم پیچ رو بیشتر کرد ولی بدلیل تقویت بسیار بالای مدار ممکنه مشکل ایجاد بشه. بهره تقویت کننده با توجه به وجود چنین سیم پیچی در نظر گرفته شده. بهرحال این مسائل مهم نیستن! بنده مدار کاراتری در نظر گرفتم که همه این موارد درش لحاظ شده. اما اساس کار طرح و تستهایی که از دوستان درخواست کردیم جهت تنظیم دقیق پارامترهای اون مدار اهمیت داره.
|
دوشنبه 28 فروردین1396 - 11:37pm |
|
|
milad7
کاربر حرفه ای
|
خسته نباشید مهندس حمید عزیز و دوستان بنده سواد الکترونیکی ندارم. مهندس جان آیا مواردی که عرض میکنم درسته؟؟ بنده تا اینجا که مطالبو دنبال کردم. به این نتیجه رسیدم که این مدار نیاز به یک حذف کننده امواج یا تفکیک امواج داره در کنار شاید شیلد . تا جای که فهمیدم وقتی با یه پالسی که لوپش شیلد نشده باشه بخواهیم با حساسیت بالا کار کنیم هم یسره بوق میزنه و هم تفکیک میکنه و این یعنی هیچی به هیچی. خوب با توجه به اینکه ما تو پالسی نیاز به امواج خارجی نداریم و با کم کردن حساسیت و تنظیمات دیگه و شیلد کردن لوپ تا حد زیادی فرکانس یا امواج مزاحمو از بین میبریم. اما در این سیستم هدف ما گرفتن امواجهای خارجیه که از زمین خارج میشه حالا فلز یا هرچی. آیا امکانش هست که امواجیو که از هوا وارد میشه مثل امواج رادیویی کلا حذف کرد؟ مثلا یه موجی خود سیستم بفرسته و یجوری فیلتر ایجاد کنه و امواج مزاحم دوربرشو که از هوا وارد میشه کلا نگیره؟؟ اگه امکانش باشه حالا میشه راحتر امواج که از زمین خارج میشه تفکیک کرد.. البته ابتدا عرض کردم سواد الکترونیکی ندارم فقط در حد نظریه بود. اگه اشتباه عرض کردم به بزرگواری خودتون ببخشید
|
سه شنبه 29 فروردین1396 - 10:50am |
|
|
حمید
مدیر کل
|
ممنون. بحث تفکیک امواج چیز ساده ای نیست که توقع داشته باشیم توسط یک مدار ساده آنالوگ قابل انجام باشه. از این گذشته ما هنوز نمیدونیم شکل امواج و یا فرکانس دقیقا به چه صورت هست. به همین دلیل تستهایی رو از دوستان حین سنس اهداف واقعی درخواست کردم. اگر به احتمال زیاد سنس در اثر امواج رادیویی محیط باشه به اون شکل تفکیک خاصی نمیشه کرد و کاملا بستگی به موقعیت مکان و زمان داره. بحث لزوم شیلد در این مدار با یک فلزیاب پالسی کاملا متفاوت هست! این مدار به امواج رادیویی بسیار حساسه و میزان تقویت داخلی اون هم حداقل 50 برابر بیشتر از یک فلزیاب پالسی معمولی هست! پس طبیعیه که بشدت نویزپذیر میشه و اگر کل دستگاه بخوبی شیلد نشه درست کار نمیکنه. در مورد حذف امواج هوایی و صرفا دریافت امواج از زمین جای کار از چند جهت وجود داره. یک بخش که نحوه اپراتوری و زاویه آنتن نسبت به زمین هست که قطعا تحت هر شرایطی اهمیت داره. بحث دیگه هم اولویت دادن به یکی از طیفهای فرکانسی نسبت به دیگری. مثلا فرکانسهای کمتر از 3 مگاهرتز از طریق زمین بهتر منتقل میشن و بالای 3 مگاهرتز بیشتر از طریق هوا یا انعکاس جوی بهتر منتقل میشن. طرح فعلی هر دو محدوده رو تا حد زیادی پوشش میده و تا اینجا قطعی نیست که کدوم طیف مهمتر هستن یا اصلا میشه فقط از یکی از این طیفها استفاده کرد یا بسته به شرایط مکان و زمان بهتره مطابق طرح فعلی هر دو طیف به کار گرفته بشه تا شانس موفقیت بیشتر باشه؟! اینها مسائلی هست که به تدریج روشن خواهد شد. در خصوص ارسال موج توسط خود ما و دریافت صرفا همون موج چند بار توضیح دادم. بله شدنی هست ولی خیلی هم کار راحتی نیست. اپراتوریش از جهاتی مشکل تر میشه! بهرحال روی همه این موارد میشه در اینده کار کرد.
|
سه شنبه 29 فروردین1396 - 2:37pm |
|
|
milad7
کاربر حرفه ای
|
حمید نوشته است: ممنون. بحث تفکیک امواج چیز ساده ای نیست که توقع داشته باشیم توسط یک مدار ساده آنالوگ قابل انجام باشه. از این گذشته ما هنوز نمیدونیم شکل امواج و یا فرکانس دقیقا به چه صورت هست. به همین دلیل تستهایی رو از دوستان حین سنس اهداف واقعی درخواست کردم. اگر به احتمال زیاد سنس در اثر امواج رادیویی محیط باشه به اون شکل تفکیک خاصی نمیشه کرد و کاملا بستگی به موقعیت مکان و زمان داره. بحث لزوم شیلد در این مدار با یک فلزیاب پالسی کاملا متفاوت هست! این مدار به امواج رادیویی بسیار حساسه و میزان تقویت داخلی اون هم حداقل 50 برابر بیشتر از یک فلزیاب پالسی معمولی هست! پس طبیعیه که بشدت نویزپذیر میشه و اگر کل دستگاه بخوبی شیلد نشه درست کار نمیکنه. در مورد حذف امواج هوایی و صرفا دریافت امواج از زمین جای کار از چند جهت وجود داره. یک بخش که نحوه اپراتوری و زاویه آنتن نسبت به زمین هست که قطعا تحت هر شرایطی اهمیت داره. بحث دیگه هم اولویت دادن به یکی از طیفهای فرکانسی نسبت به دیگری. مثلا فرکانسهای کمتر از 3 مگاهرتز از طریق زمین بهتر منتقل میشن و بالای 3 مگاهرتز بیشتر از طریق هوا یا انعکاس جوی بهتر منتقل میشن. طرح فعلی هر دو محدوده رو تا حد زیادی پوشش میده و تا اینجا قطعی نیست که کدوم طیف مهمتر هستن یا اصلا میشه فقط از یکی از این طیفها استفاده کرد یا بسته به شرایط مکان و زمان بهتره مطابق طرح فعلی هر دو طیف به کار گرفته بشه تا شانس موفقیت بیشتر باشه؟! اینها مسائلی هست که به تدریج روشن خواهد شد. در خصوص ارسال موج توسط خود ما و دریافت صرفا همون موج چند بار توضیح دادم. بله شدنی هست ولی خیلی هم کار راحتی نیست. اپراتوریش از جهاتی مشکل تر میشه! بهرحال روی همه این موارد میشه در اینده کار کرد. بسیار سپاسگذارم مهندس جان مهندس جان در مورد ارسال موج منظورم چیز دیگه ای بود. عرض کردم آیا این امکان وجود داره که از طریق دستگاه موجی به هوا بفرستیم که مثلا تا 5 متری از سطح زمین مانع از ورود هر موجی که از هوا وارد میشه مثل موج رادیویی تو اون محدوده که ما در حال ردیابی هستیم بشه. بعد از طریق گیرنده موجهای موجود در زمینو شکار کنیم.
|
سه شنبه 29 فروردین1396 - 4:16pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
خواهش میکنم. خیر چنین چیزی امکان نداره. شاید منظور شما چیزی شبیه حذف کننده در ردیاب آنتنی هست! ولی برای سیستمهای رادیویی چیزی به این شکل نداریم.
|
سه شنبه 29 فروردین1396 - 4:23pm |
|
|
end
|
درود دوستان ؛ من این مدار رو که فیبر دور هستش مثل تصویر پایین رو ساختم ؛ اولش مشکلی نداشت ولی سیم مثبت باطری از سمت کلید قطع شد و با مدار اتصالی کرد ؛ بیزر صدا داد ، ولی هر کاری میکنم دیگه led قرمز روشن نمیشه ، موقعه ای که 358 دومی رو از مدار خارج می می کنم led قرمز روشن میشه , کجای مدار ایراد داره ؟ ضمنا 358 ها رو هم عوض کردم درست نشد
سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.
|
سه شنبه 29 فروردین1396 - 6:12pm |
|
|
end
|
ضمنا ترانزیستور هم bc109 فلزی هست؛ فیبر تک روی که تو سایت هم ایا همون کارایی فیبر دورو رو داره؟
|
سه شنبه 29 فروردین1396 - 7:30pm |
|
|
end
|
کسی نیست جواب بده ؛ نحوه تست سلامت ترازیستور bc109 چجوریه؟
|
چهارشنبه 30 فروردین1396 - 7:02pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
خسته نباشین. متاسفانه در این مدل اتصالیها که سیم باطری به جای نامشخصی از مدار برخورد میکنه ؛ نمیشه دقیق حدس زد چه چیزی ممکنه ایراد پیدا کرده باشه! طبیعتا ایسی های 358 و ترانزیستورها بیشتر احتمال داره خراب بشن. ترانزیستورهای این مدار از نوع NPN هستن. برای تست سلامت این نوع ترانزیستور میتونین مولتی متر رو روی رنج دیود یا اتصال کوتاه قرار بدین و سپس پراب قرمز رو به بیس ترانزیستور بزنین و پراب مشکی رو بین کلکتور و امیتر جابجا کنین. اگر ترانزیستور سالم باشه باید در هر دو وضعیت عددی دور و بر 600 روی مولتی متر ببینید که برای امیتر این عدد باید فقط اندکی بیشتر از کلکتور باشه. همینطور میتونین از ترانزیستور سنج در اغلب مولتی مترها که میزان hFE ترانزیستور رو نشون میده استفاده کنین.
|
چهارشنبه 30 فروردین1396 - 10:24pm |
|
|
رویا
کاربر فعال
|
مهندس حمید ای سی 358اصل نظامی پیدا میشه واسه این مدار؟ یه سوال دیگه ترانزیستو اس ام دی واسه این مدار هست؟
|
چهارشنبه 30 فروردین1396 - 10:43pm |
|
|
|