نویسنده |
پیغام |
حمید
مدیر کل
|
ببینید وجود تعداد زیاد رگولاتور هیچ کمکی نمیکنه! یعنی چی لابد یک چیزی بوده که طراح اون مدار 12 رگولاتور گذاشته؟! خب کار غیر اصولی و غیر ضروری انجام داده! باید بپرسید چرا هزاران طراح مدار دیگه هیچوقت چنین کاری نکردن؟! عملکرد رگولاتورها مشخص هست. تنها نکته ای که وجود داره اینه که اگر یک رگولاتور استفاده کنین و جریانکشی بالای 200 میلی آمپر باشه و رگولاتور داغ بکنه ؛ افت ولتاژ چند دهم ولتی بوجود میاد! حالا من نمیدونم در این مدار اگر از 1 رگولاتور استفاده بشه داغ میکنه یا نه؟ اگر داغ بکنه استفاده از 2 یا نهایتا 3 رگولاتور موازی هم بد نیست چرا که جریانکشی بین رگولاتورها تقسیم میشه و لذا هر کدوم کمتر گرم میشن و ولتاژ دقیق تری هم خواهیم داشت. اما باید توجه داشت حتی در صورت افت ولتاژ چند دهم ولتی ؛ این ولتاژ رگوله هست و نوسان نداره که بخواد مشکل نویز ایجاد کنه. با توجه به حداکثر میزان جریانکشی در فلزیاب های پالسی ؛ استفاده از بیش از 3 رگولاتور قطعا بیفایدست. نویز خروجی رگولاتور اصولا در حدی نیست که بخودی خود حتی با اسکوپ هم قابل اندازه گیری باشه. یعنی نویز خودش رو میشه صفر فرض کرد! اما وقتی به مدار متصل میشه ؛ این مدار هست که بدلیل عملکرد پالسی خودش ایجاد ریپل روی ولتاژ تغذیه میکنه و بهترین راهش در تمام مدارات استفاده از خازنهای دکوپلاژ چند هزار میکرو فارادی هست که در این مدار هم استفاده شده. توجه هم داشته باشین شما به ازای هر رگولاتور حدود 5 میلی آمپر جریانکشی اضافی در مدار خواهید داشت! پس استفاده از تعداد رگولاتور زیاد نه تنها مزیتی نداره بلکه مصرف باطری مدار رو در حد قابل ملاحظه ای بیشتر میکنه. چرا که هر رگولاتور هم تلفات انرژی اندکی برای خودش داره. در مجموع همونطور که عرض شد اگر رگولاتور در این مدار داغ نکنه یکی کاملا کافیه. در غیر این صورت 2 یا 3 عدد قابل استفادست و بنظر من زیاد هم فرق نمیکنه. اگر هم مساله فشار روی یک رگولاتور باشه حتی میشه از طریق نصب یک هیت سینک روی رگولاتور مساله رو برطرف کرد. ولی اگر این رگولاتور حتی داغ هم نکنه انجام این کارها بیهودست و اثری نداره. نکته نهایی در این زمینه این هست که در صورتی که تصمیم به استفاده از بیش از 1 رگولاتور گرفتین حتما توجه کنین که خیلی بهتره اون چند رگولاتور دقیقا یک شماره و ساخت یک شرکت و از نظر ظاهری مثل هم باشن. این مساله به جوابدهی هماهنگ تر چند رگولاتور کمک میکنه. در غیر این صورت ممکنه بدلیل نا هماهنگی رگولاتورها مشکلات بدتری هم اتفاق بیفته!
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 12:29pm |
|
|
mehdi 2014
کاربر حرفه ای
|
سلام خدمت دوستان
مهندس حمید من هم گفته های شما رو قبول دارم من رو مدار 12000 خودم از 2 تا رگلاتور بیشتر استفاده نمیکنم و چندین بار تست هم کردم بعد یک ربع روشن بودن حراراتش نرمال بود من فک کنم تعداد رگلاتور ها به جریان باطری هم ربط داره چون فروشنده به من گفت هر کدوم از رگلاتورها تا 500 میلی امپر تحمل دارن اگه باطریت امپرش 1.3 هست دو تا باید ببندی تا گرم نکنه زیاد
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 1:44pm |
|
|
alirezaii21
کاربر حرفه ای
تاریخ عضویت: جمعه 26 مهر1392 - 12:41pm پست: 1234 محل اقامت: El.Dorado
|
حمید نوشته است: ببینید وجود تعداد زیاد رگولاتور هیچ کمکی نمیکنه! یعنی چی لابد یک چیزی بوده که طراح اون مدار 12 رگولاتور گذاشته؟! خب کار غیر اصولی و غیر ضروری انجام داده! باید بپرسید چرا هزاران طراح مدار دیگه هیچوقت چنین کاری نکردن؟! عملکرد رگولاتورها مشخص هست. تنها نکته ای که وجود داره اینه که اگر یک رگولاتور استفاده کنین و جریانکشی بالای 200 میلی آمپر باشه و رگولاتور داغ بکنه ؛ افت ولتاژ چند دهم ولتی بوجود میاد! حالا من نمیدونم در این مدار اگر از 1 رگولاتور استفاده بشه داغ میکنه یا نه؟ اگر داغ بکنه استفاده از 2 یا نهایتا 3 رگولاتور موازی هم بد نیست چرا که جریانکشی بین رگولاتورها تقسیم میشه و لذا هر کدوم کمتر گرم میشن و ولتاژ دقیق تری هم خواهیم داشت. اما باید توجه داشت حتی در صورت افت ولتاژ چند دهم ولتی ؛ این ولتاژ رگوله هست و نوسان نداره که بخواد مشکل نویز ایجاد کنه. با توجه به حداکثر میزان جریانکشی در فلزیاب های پالسی ؛ استفاده از بیش از 3 رگولاتور قطعا بیفایدست. نویز خروجی رگولاتور اصولا در حدی نیست که بخودی خود حتی با اسکوپ هم قابل اندازه گیری باشه. یعنی نویز خودش رو میشه صفر فرض کرد! اما وقتی به مدار متصل میشه ؛ این مدار هست که بدلیل عملکرد پالسی خودش ایجاد ریپل روی ولتاژ تغذیه میکنه و بهترین راهش در تمام مدارات استفاده از خازنهای دکوپلاژ چند هزار میکرو فارادی هست که در این مدار هم استفاده شده. توجه هم داشته باشین شما به ازای هر رگولاتور حدود 5 میلی آمپر جریانکشی اضافی در مدار خواهید داشت! پس استفاده از تعداد رگولاتور زیاد نه تنها مزیتی نداره بلکه مصرف باطری مدار رو در حد قابل ملاحظه ای بیشتر میکنه. چرا که هر رگولاتور هم تلفات انرژی اندکی برای خودش داره. در مجموع همونطور که عرض شد اگر رگولاتور در این مدار داغ نکنه یکی کاملا کافیه. در غیر این صورت 2 یا 3 عدد قابل استفادست و بنظر من زیاد هم فرق نمیکنه. اگر هم مساله فشار روی یک رگولاتور باشه حتی میشه از طریق نصب یک هیت سینک روی رگولاتور مساله رو برطرف کرد. ولی اگر این رگولاتور حتی داغ هم نکنه انجام این کارها بیهودست و اثری نداره. نکته نهایی در این زمینه این هست که در صورتی که تصمیم به استفاده از بیش از 1 رگولاتور گرفتین حتما توجه کنین که خیلی بهتره اون چند رگولاتور دقیقا یک شماره و ساخت یک شرکت و از نظر ظاهری مثل هم باشن. این مساله به جوابدهی هماهنگ تر چند رگولاتور کمک میکنه. در غیر این صورت ممکنه بدلیل نا هماهنگی رگولاتورها مشکلات بدتری هم اتفاق بیفته! مهندس حمید توضیحاتتون لایک دارهlike
یا علی گفتیم و عشق آغاز شد
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 4:18pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
خواهش میکنم. نه مهدی جان مساله رگولاتور بهیچ وجه به آمپر باطری ربط نداره! کسی که چنین چیزی به شما گفته قطعا سواد کافی نداشته! عملکرد رگولاتور فقط به ولتاژ ورودی و جریان خروجی بستگی داره! لذا اگر ولتاژ باطری شما خیلی بالا باشه به رگولاتور فشار بیشتری میاد و بیشتر داغ میکنه. اگر جریان خروجی هم که از رگولاتور کشیده میشه بالا باشه باز هم داغ میکنه. جز این دو فاکتور هیچ فاکتور دیگری باعث فشار به رگولاتور نمیشه.
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 5:03pm |
|
|
mehdi 2014
کاربر حرفه ای
|
لایک داره مهندس
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 5:49pm |
|
|
moghadasi
کاربر حرفه ای
|
سلام مهندس جان فرمایشات شما واقعا درسته استاد عزیز بجای گرافیک از هرچیز کربنی استفاده کرد مثلا میشه از زغال چوپ برای قلیان هستش میشه استفاده کرد چون کار رو خیلی راحت میکنه میشه با کمی چسب رازی یا اکواریوم استفاده کرده اسپری گرافیک تا 50 تومن قیمت داره
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 7:07pm |
|
|
hamedkk
کاربر حرفه ای
|
آقا یافتم. مشکل گاز خوردن مدار حل شد. با تعویض اون سه تا خازن 10 پیکو مدار راه افتاد و دیگه گاز نمی خوره. مثل اولش شد
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 7:28pm |
|
|
hamedkk
کاربر حرفه ای
|
الان ده دقیقه شده که مدار رو آستانه قرار داره و بدون افت برد داره کار میکنه و هیچ صدایی هم ازش در نمیاد. اون خازن های ده پیکو رو مولتی لایر انداختم و تعداد رگلاتور های 15 ولت رو به استناد فرمایش مهندس حمید از سه تا به یکی کاهش دادم. ثباتش عالی شده. عالی. اصلا باورم نمیشه که اینقدر تعویض اون خازن ها از عدسی به مولتی لایر تاثیر داشته باشه. 12 دقیقه شد
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 7:38pm |
|
|
hamedkk
کاربر حرفه ای
|
اینم اون خازنیه که من استفاده کردم. احساس میکنم مشکل گاز خوردن مدار دوستان هم سر همین سه تا خازن باشه.
سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 7:47pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
مقدسی نوشته است: سلام مهندس جان فرمایشات شما واقعا درسته استاد عزیز بجای گرافیک از هرچیز کربنی استفاده کرد مثلا میشه از زغال چوپ برای قلیان هستش میشه استفاده کرد چون کار رو خیلی راحت میکنه میشه با کمی چسب رازی یا اکواریوم استفاده کرده اسپری گرافیک تا 50 تومن قیمت داره خواهش میکنم. اما در خصوص شیلد گرافیت با زغال موافق نیستم! این مطلب رو اتفاقا بنده ازمایش کردم و جواب نمیده. وقتی هم با اهم متر چک کردم دیدم اصلا زغال معمولی مقاومت خاصی نداره! باید در نظر داشته باشیم که گرافیت به این دلیل جوابگو هست که از طرفی فلز نیست و در عین حال تنها غیر فلزی هست که رسانایی داره! این رسانایی در ایجاد سپر شیلد در مقابل نویز و اثرات زمینی نقش کلیدی ایفا میکنه. لذا باید جوری باشه که وقتی 1 سانتش رو با اهم متر چک میکنین زیر 2 کیلو اهم مقاومت داشته باشه. بیشتر از این باشه به همون نسبت شیلد ضغیف تری خواهد بود. متاسفانه بغیر از اسپری گرافیت استاندارد بنده چیز مناسب تری پیدا نکردم!
|
دوشنبه 14 مهر1393 - 8:14pm |
|
|
|