نویسنده |
پیغام |
saeeed60h
کاربر حرفه ای
|
اقا حمید بابت راهنماییتون ممنون. 35که خودش ولوم داره. دوستمون فانکشن ساخته و میخواد خروجی سینوسی رو تقویت کنه.
|
سه شنبه 14 مهر1393 - 12:36am |
|
|
alirezaii21
کاربر حرفه ای
تاریخ عضویت: جمعه 26 مهر1392 - 12:41pm پست: 1234 محل اقامت: El.Dorado
|
حمید نوشته است: اگر منظور کم کردن ولتاژ خروجی ردیاب 35 باشه که توسط ولوم قدرتش بسادگی امکانپذیره و ساده ترین و دقیق ترین حالتی هست که میشه ولتاژ خروجیش رو کاهش داد. اگر هم خودتون فانکشن ساختین و میخواین ولتاژ خروجیش رو کم کنین ؛ میتونین بسادگی یک ولوم 10 کیلو بردارین و یک پایه کناریش رو به زمین وصل کنین و پایه کناری دیگه رو به خروجی فانکشن اتصال بدین و از سر وسط بعنوان خروجی استفاده کنین. اینجوری بین 0 تا حداکثر ولتاژ بصورت متغیر خواهید داشت. در خصوص تقویت موج مربعی با آمپلی فایر هر چند به ظاهر میتونه تا حدودی جوابگو باشه ؛ ولی دقت موج بسیار پایین میاد چون لبه های موج مربعی بخصوص اگر توسط سیستم دیجیتال تولید شده باشه بسیار دقیق و سریع هست و اگر شما این رو از هر نوع سیستم آنالوگ عبور بدین سرعت تغییر سطح سیگنال اصلا قابل مقایسه با موج دیجیتال نیست. این مساله حتی شامل آپ امپ ها هم میشه چرا که آپ امپ هم ذاتا ماهیت کاری آنالوگ داره و بطور خاص برای پالسهای دیجیتالی طراحی نشده. لذا حتی با بهترین آپ امپ هم خروجی شما یا در لبه پایین رونده یا بالا رونده و گاهی هر دو دچار اختلال خواهد بود که چون معمولا یکی از لبه ها دچار مشکل میشه ؛ عملا فرکانس موثر در ردیابی با موج مربعی هم تغییر میکنه و از حالت دقیق خارج میشه. مهندس حمید عزیز از حدود 4000پست شما 99درصدشون جواب به سوالات کاربران انجمن بوده که واقعا جای تقدیر داره با تشکر از زحمات شما
یا علی گفتیم و عشق آغاز شد
|
سه شنبه 14 مهر1393 - 12:42am |
|
|
حمید
مدیر کل
|
خواهش میکنم. خب پس اگر مساله سر موج سینوسی خروجی از فانکشن ژنراتوری هست که دوستان کار کردن ؛ همون ولوم که عرض کردم جواب میده. چون موج سینوسی هست میشه از یک خازن هم بصورت سری در خروجی استفاده کرد. هر چند وجود خازن ضروری هم نیست.
|
سه شنبه 14 مهر1393 - 12:42am |
|
|
alirezaii21
کاربر حرفه ای
تاریخ عضویت: جمعه 26 مهر1392 - 12:41pm پست: 1234 محل اقامت: El.Dorado
|
saeeed60h نوشته است: اقا حمید بابت راهنماییتون ممنون. 35که خودش ولوم داره. دوستمون فانکشن ساخته و میخواد خروجی سینوسی رو تقویت کنه. سعید جان با روشی که مهندس حمید توضیح دادن ولتاژو میارم پایین فقط میمونه آمپیلی برای موج سینوسی که کیت آمادش موجوده توسیه شما آمپیلی با 2005 هستش ؟
یا علی گفتیم و عشق آغاز شد
|
سه شنبه 14 مهر1393 - 12:46am |
|
|
حمید
مدیر کل
|
دوستان مساله استفاده از چوک رو برای تقویت خروجی موبایل بررسی کردم که نتیجه رو در اختیارتون میذارم. چوکی که در بازار موجود هست و برای این کار بعنوان تقویت کننده قابل استفادست ؛ به چوک صوتی قرمز بلندگو معروفه که معمولا برای تطبیق امپدانس بلندگوها استفاده میشه. شمارش هم HT-50 هست که سالهاست در بازار وجود داره. دقت کنین یک طرف این چوک 2 سیم داره که باید به خروجی موبایل وصل بشه و طرف دیگه 3 سیم داره که باید از دو سیم کناری بعنوان خروجی تقویت شده استفاده بشه. سیستم این چوک به این صورت بعنوان تقویت کننده جواب میده. نتیجه به این صورت شد که این چوک تونست خروجی موبایل رو حدود 5 برابر تقویت کنه که هر چند در حد آمپلی فایر 10 وات نیست ولی بنظر من جوابگو هست. تنها مشکلی که مشاهده کردم محدوده فرکانسی جوابدهی این چوک بود! در واقع فقط در بازه فرکانسی بین 140 هرتز تا 20 هزار هرتز شکل موج سینوسی در خروجی درست بود. یعنی برای فرکانسهای زیر 140 هرتز مشکل اساسی وجود داشت و شکل موج بشدت به هم ریخته میشد. اگر از فرکانس های بالای 140 هرتز بخواد استفاده بشه بنظر من این چوک مشکلی نداره و دیگه نیاز به مدار و آمپلی فایر هم نخواهد بود. کلا در خصوص فرکانس های پایین مشکل وجود داره! بحث هم فقط در مورد چوک نیست. انواع آمپلی فایر هم دارای محدودیت فرکانسی برای کارکرد خودشون هستن. مثلا همین آیسی TDA2005 طبق دیتاشیت در رنج 40 هرتز تا 20 کیلوهرتز جواب میده که البته جزو بهترین ها محسوب میشه چرا که بعضی آیسی ها بالای 100 هرتز کار میکنن. لذا این آیسی مناسب هست و فقط در فرکانسهای زیر 40 هرتز باز هم مشکل پیش میاد. البته چه با چوک و چه با آمپلی فایر متاسفانه میزان تقویت در فرکانسهای پایین و بالا کاملا یکسان نیست. چون در هر یک از اینها پاسخ فرکانسی سیستم بصورت یک خط صاف نیست و در محدوده کمینه و بیشینه خودش میزان تقویت متفاوت هست. این مساله البته جز تفاوت در میزان دقیق قدرت خروجی اشکال دیگری ایجاد نمیکنه.
|
سه شنبه 14 مهر1393 - 12:58am |
|
|
jafar
کاربر حرفه ای
تاریخ عضویت: دوشنبه 21 مرداد1392 - 7:38pm پست: 1308 محل اقامت: خراسان شمالی
|
حمید نوشته است: دوستان مساله استفاده از چوک رو برای تقویت خروجی موبایل بررسی کردم که نتیجه رو در اختیارتون میذارم. چوکی که در بازار موجود هست و برای این کار بعنوان تقویت کننده قابل استفادست ؛ به چوک صوتی قرمز بلندگو معروفه که معمولا برای تطبیق امپدانس بلندگوها استفاده میشه. شمارش هم HT-50 هست که سالهاست در بازار وجود داره. دقت کنین یک طرف این چوک 2 سیم داره که باید به خروجی موبایل وصل بشه و طرف دیگه 3 سیم داره که باید از دو سیم کناری بعنوان خروجی تقویت شده استفاده بشه. سیستم این چوک به این صورت بعنوان تقویت کننده جواب میده. نتیجه به این صورت شد که این چوک تونست خروجی موبایل رو حدود 5 برابر تقویت کنه که هر چند در حد آمپلی فایر 10 وات نیست ولی بنظر من جوابگو هست. تنها مشکلی که مشاهده کردم محدوده فرکانسی جوابدهی این چوک بود! در واقع فقط در بازه فرکانسی بین 140 هرتز تا 20 هزار هرتز شکل موج سینوسی در خروجی درست بود. یعنی برای فرکانسهای زیر 140 هرتز مشکل اساسی وجود داشت و شکل موج بشدت به هم ریخته میشد. اگر از فرکانس های بالای 140 هرتز بخواد استفاده بشه بنظر من این چوک مشکلی نداره و دیگه نیاز به مدار و آمپلی فایر هم نخواهد بود. کلا در خصوص فرکانس های پایین مشکل وجود داره! بحث هم فقط در مورد چوک نیست. انواع آمپلی فایر هم دارای محدودیت فرکانسی برای کارکرد خودشون هستن. مثلا همین آیسی TDA2005 طبق دیتاشیت در رنج 40 هرتز تا 20 کیلوهرتز جواب میده که البته جزو بهترین ها محسوب میشه چرا که بعضی آیسی ها بالای 100 هرتز کار میکنن. لذا این آیسی مناسب هست و فقط در فرکانسهای زیر 40 هرتز باز هم مشکل پیش میاد. البته چه با چوک و چه با آمپلی فایر متاسفانه میزان تقویت در فرکانسهای پایین و بالا کاملا یکسان نیست. چون در هر یک از اینها پاسخ فرکانسی سیستم بصورت یک خط صاف نیست و در محدوده کمینه و بیشینه خودش میزان تقویت متفاوت هست. این مساله البته جز تفاوت در میزان دقیق قدرت خروجی اشکال دیگری ایجاد نمیکنه. حمید جان ظمن تشکر از راهنمایی تان, من درست متوجه شدم ? یعنی هر فرکانسی که ما به 35 میدیم را نمیشه به موبایلی که امپلیفایر تقویت میکنه داد.?
خداوندا ارامشی ده تا بپذیرم انچه را نمیتوانم تغییر دهم
|
سه شنبه 14 مهر1393 - 1:06am |
|
|
حمید
مدیر کل
|
جعفر جان در محدوده چند صد هرتز تا 2000 هرتز نه چوک و نه هیچ آمپلی فایری مشکل ندارن! مشکل بیشتر روی فرکانسهای پایین هست. مثلا با همین آیسی آمپلی فایر ما زیر 40 هرتز رو نمیتونیم داشته باشیم. تازه معلوم نیست کمی بالاتر از 40 هرتز تا چه حد قابل اطمینان هست؟! چون مشخصات دیتاشیت آیسی ها حالت ایده آلی داره و باید در عمل و با اسکوپ دوستان بررسی کنن این ایسی TDA2005 دقیقا از چه فرکانسی به بالا عملکرد درستی ارائه میکنه. الان هم اگر در دیتاشیت این آیسی دقت کنین میزان تقویت کمینه فرکانس رول آف یعنی 40 هرتز معادل 3- دسی بل ذکر شده که این در واقع به این معنی هست که روی 40 هرتز نه تنها تقویت صورت نمیگیره بلکه اندکی تضعیف هم انجام میشه!!! این همون نکته ای هست که در مورد پاسخ فرکانسی در پست قبلی اشاره کردم. پس باید دید چیزی که بشه اسمش رو واقعا تقویت گذاشت دقیقا از چه فرکانسی به بالا اتفاق میفته؟ حتی احتمال میدم در این صورت استفاده از چوک مطمئن تر باشه! بهرحال همونطور که شما متوجه شدین الان بیشتر بحث ما روی فرکانس های پایین هست چون ردیاب 35 میتونه از 20 هرتز رو تولید بکنه و قدرت در خروجی ردیاب 35 به فرکانس وابسته نیست. اما در تمام سیستمهای آنالوگ متاسفانه مساله پاسخ فرکانسی سبب میشه که میزان تقویت به فرکانس مربوط باشه. اگر مساله فرکانس پایین خیلی برای دوستان مهم باشه باید گشت و آمپلی فایری پیدا کرد که دقیقا از خود 20 هرتز با تقویت خوب جوابگو باشه! طبق تجربه هم عرض میکنم پیدا کردنش اون هم با قدرت بالای 10 وات کار بسیار مشکلی هست!
|
سه شنبه 14 مهر1393 - 1:30am |
|
|
jafar
کاربر حرفه ای
تاریخ عضویت: دوشنبه 21 مرداد1392 - 7:38pm پست: 1308 محل اقامت: خراسان شمالی
|
حمید جان بسیار بسیار سپاسگذارم , انشاالله جبران کنم.
خداوندا ارامشی ده تا بپذیرم انچه را نمیتوانم تغییر دهم
|
سه شنبه 15 مهر1393 - 6:37am |
|
|
saeeed60h
کاربر حرفه ای
|
alirezaii21 نوشته است: saeeed60h نوشته است: اقا حمید بابت راهنماییتون ممنون. 35که خودش ولوم داره. دوستمون فانکشن ساخته و میخواد خروجی سینوسی رو تقویت کنه. سعید جان با روشی که مهندس حمید توضیح دادن ولتاژو میارم پایین فقط میمونه آمپیلی برای موج سینوسی که کیت آمادش موجوده توسیه شما آمپیلی با 2005 هستش ؟ بله شما از همون 2005 استفاده کنید و به صورت برد اماده هم هست
|
سه شنبه 15 مهر1393 - 11:27am |
|
|
saeeed60h
کاربر حرفه ای
|
حمید نوشته است: جعفر جان در محدوده چند صد هرتز تا 2000 هرتز نه چوک و نه هیچ آمپلی فایری مشکل ندارن! مشکل بیشتر روی فرکانسهای پایین هست. مثلا با همین آیسی آمپلی فایر ما زیر 40 هرتز رو نمیتونیم داشته باشیم. تازه معلوم نیست کمی بالاتر از 40 هرتز تا چه حد قابل اطمینان هست؟! چون مشخصات دیتاشیت آیسی ها حالت ایده آلی داره و باید در عمل و با اسکوپ دوستان بررسی کنن این ایسی TDA2005 دقیقا از چه فرکانسی به بالا عملکرد درستی ارائه میکنه. الان هم اگر در دیتاشیت این آیسی دقت کنین میزان تقویت کمینه فرکانس رول آف یعنی 40 هرتز معادل 3- دسی بل ذکر شده که این در واقع به این معنی هست که روی 40 هرتز نه تنها تقویت صورت نمیگیره بلکه اندکی تضعیف هم انجام میشه!!! این همون نکته ای هست که در مورد پاسخ فرکانسی در پست قبلی اشاره کردم. پس باید دید چیزی که بشه اسمش رو واقعا تقویت گذاشت دقیقا از چه فرکانسی به بالا اتفاق میفته؟ حتی احتمال میدم در این صورت استفاده از چوک مطمئن تر باشه! بهرحال همونطور که شما متوجه شدین الان بیشتر بحث ما روی فرکانس های پایین هست چون ردیاب 35 میتونه از 20 هرتز رو تولید بکنه و قدرت در خروجی ردیاب 35 به فرکانس وابسته نیست. اما در تمام سیستمهای آنالوگ متاسفانه مساله پاسخ فرکانسی سبب میشه که میزان تقویت به فرکانس مربوط باشه. اگر مساله فرکانس پایین خیلی برای دوستان مهم باشه باید گشت و آمپلی فایری پیدا کرد که دقیقا از خود 20 هرتز با تقویت خوب جوابگو باشه! طبق تجربه هم عرض میکنم پیدا کردنش اون هم با قدرت بالای 10 وات کار بسیار مشکلی هست! با تشکر از اقا حمید. در مورد تقویت کردن فرکانسهای بالا و پایین به صورت غیر یکسان این مسیله درسته . ولی در مورد اینکه فرکانسهای پایین رو اصلا تقویت نمیکنه فکر نمیکنم درست باشه .درسته که در دیتا شیت رو فرکانسهای پایین در واحد دسیبل که مربوط میشه به شنوایی تقویتی نداریم ولی از نظر ولتاژ تقویت انجام میشه..من خروجی موبایل رو به اسکوپ زدم و اول 612 رو وارد کردم .خروجی حدود 8 ولت شد.بعد فرکانس 10هرتز رو وارد کردم و خروجی امپلی حدود3 ولت شد.پس تو فرکانسهای پایین تقویت میشه ولی نسبت به فرکانسهای بالا کمتره.اینو هم بگم که شکل موج در فرکانس 10 هرتز اصلا به هم نریخت. نکته دیگه که دوستان باید توجه کنن اینه که این فرکانسهایی که تو قسمت فرکانسهای ازاد هست و دوستان از اونا استفاده میکنن مخصوصا فرکانسهای زیر 100هرتز باید هر شخص اون فرکانس رو چند دهم بالا پایین کنه تا فرکانس مطابق با بدنشو بدست بیاره.برای مثال فرکانس 27.15 اقا جاوید واسه من اصلا نمیگرفت تا اینکه فرکانس رو اوردم رو 27.12 و عکس العمل کامل انتنها شروع شد.
|
سه شنبه 15 مهر1393 - 11:39am |
|
|
|