sorosh نوشته است:
با درود بر دوستان عزیز
هدف از ایجاد این مبحث تحلیل عملکردو باز گشاییه مسئله تفکیک زیر خاک در انواع سیستمهای فلزیاب میباشد از این رو از دوستان دعوت میشه تا با همکاری وهم فکری بتونیم به نتایج قابل قبولی در این زمینه برسیم. باتشکر
سلام و درود .در مورد تفکیک باید بگم که فعلا فلزیابی در دنیا طراحی نشده که 90 درصد تفکیک کنه.بهترین تفکیک رو هم همون فلزیاب های وی ال اف دارند که بهترنشان در حد 70 درصد شاید کارایی داشته باشند.اکثر این وی ال اف ها هم پاکت سیگار یا بقول دوستان ساندیس بجا طلا می زنه که این مشکل اصلا از دستگاه نیست بلکه پاسخ این فلزات به میدان مغناطیسی متغیر تقریبا یکسان هست و تقسیری ندارند .
چون این دستگاه ها بر اساس یک اصول کار می کنند .اگه این اصول برا یه نوع سنگ هم صدق کنه به اشتباه می افتند.
بطور ساده بگم فلزیاب های وی ال اف از دو نوسان سان سینوسی تشکیل شده است که یکی از نوسان ساز ها موج سینوسی ثابت و یکی دیگر که قسمتی از نوسان ساز همان کویل دستگاه هست فاز شکل موج متغیر(البته در برخی فرکانس هم متغیر هست) دارد.حالا این دو شکل موج شما فرض کنید که هم دامنه و هم فرکانس و هم فازشان برابر باشد .اگر یکی از ورودی هارو به یک ورودی اپ امب و موج دیگرو به طرف ورودی دیگر اپ امب بدهیم طبیعتا خروجی تقویت کننده صفر خواهد بود .چوت تقویت کننده فقط تفاضل ولتاژ ورودی تقویت می کند که در اینجا صفر هست ولی اگر سیم پیچ در حضور فلز باشید فاز و فرکانس یکی از اسیلاتور ها عوض میشه و در خروجی تقویت کننده سیگنال ظاهر میشه حالا این اختلاف فاز بین دو اسیلاتور می تواند پیش فاز یا پس فاز باشد که در واقع این مقوله تفکیک برای وی ال اف هاست. حالا بستگی به جس فلز مغناطیس شونده یا غیر مغناطیس شونده وهمچنین درجه اختلاف فاز نشانگر جنس تقریبی فلز هست .پس اگر مثلا این اختلاف فاز برای طلا 2 درجه باشد و برای یک ورق الومینیوم نیز 2 درجه باشد طبیعتا برای هر دو یک جنس را نشان می دهد.خب این از وی ال اف ها
در مورد فلزیاب های پالسی که همه دوستان میدونند تفکیک در حد اهن و غیر اهن هست .یعنی مغناطیس شونده و غیر مغناطیس شونده.اون هم بخاطر پسماند مغناطیسی مواد فرو مغناطیس هست.
در مورد مدارات ردیاب بنده هیچ اعتقادی بهشون ندارم. چون دلایل علمی قانع کننده نداره ولی کار می کنند وتفکیکشان هم برخی اوقات جواب میده ولی اکثرا با خطا همراه هست.
والا بنده فقط می تونم بگم یک فلز رو فقط از روی بارکد اون فلز یا همان اشعه هایا امواج نوری که در هنگام سوختن گردشان از خود ساطع می کنند میشه تشخیص داد بطور صد در صد .
به نظر بنده یک طراح واقعی یک دستگاه باید هم از علم الکترونیک و هم از علم فیزیک کوانتوم وهمچنین خواص مواد و شیمی و... اطلاعات کافی داشته باشه و این مسیله جز با چند نفر در تخصص گوناگون نمیشه به نتیجه قابل قبول در زمینه تفکیک رسید.
یا حق